درمان خانگی خروسک در کودکان

رپورتاژ

درمان خانگی خروسک در کودکان، به عواملی مانند سلامت عمومی کودک و شدت بیماری او بستگی دارد. گاهی به علت شدید بودن علائم خروسک، مانند شدید شدن تنگی نفس و التهاب در حنجره و نای کودک بهتر است به بیمارستان مراجعه کنید؛ اما در موارد خفیف با استفاده از فرآورده‌های طبیعی و روش‌های زیر می‌توانید کودک را در خانه درمان کنید:

  • رژیم غذایی سالم: با توجه به این‌که کودکان با مبتلا شدن به خروسک، اشتهای خود را از دست می‌دهند، بنابراین سیستم ایمنی آن‌ها ضعیف می‌شود. داشتن یک رژیم غذایی سالم حاوی انواع میوه‌ها، پوره و غلات می‌تواند تا حد زیادی در درمان خروسک مفید واقع گردد.
  • حذف غذاهای ناسالم برای درمان خانگی خروسک بچه: یکی دیگر از راه‌های درمان خروسک در کودکان عدم استفاده از غذاهای ناسالم است. برای درمان خروسک در کودکان، از دادن غذاهای پرچربی، پر ادویه و تند به آن‌ها خودداری نمایید و در عوض از مواد غذایی بخارپز شده استفاده کنید:
  • ویتامین C: استفاده از این ویتامین هم از طریق میوه‌هایی مانند نارنگی، پرتقال و لیمو شیرین و هم از طریق قرص جوشان می‌تواند کمک زیادی به بهبود خروسک در کودکان گردد.
  • سوپ مرغ: خوردن سوپ گرم مرغ، می‌تواند در درمان خروسک مفید واقع گردد.
  • غرغره کردن آب نمک برای درمان خروسک کودکان در منزل: یکی دیگر از راه‌هایی که می‌تواند باعث درمان خانگی خروسک شود، غرغره کردن آب نمک است این کار باعث می‌شود که بسیاری از عفونت‌های باکتریایی و التهاب گلو از بین بروند؛ و به‌طورکلی، گلو از تجمع میکروب‌ها تمیز شود.
  • کمپرس نشاسته: برای درمان خانگی خروسک در کودکان، می‌توانید با حل کردن نشاسته در آب سرد، آن را گرم نموده و بعد از اینکه به طور کامل حل گردید، پارچه‌ای را به آن آغشته نموده و بر روی گردن کودک قرار دهید. به دلیل وجود خاصیت روان کنندگی و لغزندگی نشاسته، در درمان خروسک مفید است.
  • کمپرس لپه: یکی دیگر از روش‌های درمان خانگی خروسک در کودکان، آب پز کردن لپه است. بس از آب پز کردن لپه، آن را به طور کامل له نموده و عصاره آن را بگیرید. سپس به کمک یک تیکه پارچه آن را بر روی گلوی کودک قرار دهید.
  • درمان خانگی خروسک در کودکان با بخور گیاهی: استفاده از بخورهای گیاهی مانند بخور اکالیپتوس، زنجبیل و آویشن که دارای خاصیت ضد التهابی و ضد عفونی کننده بوده؛ می‌تواند باعث تسکین درد و التهاب گردد. برای استفاده از بخور، می‌توانید عصاره‌های گیاهی را در یک قابلمه پر از آب ریخته تا به جوش آید و بخار نماید. سپس اجازه دهید تا کودک مبتلا به خروسک از بخار آن استنشاق نماید.

شما می‌توانید برای مراقبت از کودک خود و کاهش علائم بیماری‌هایی مانند خروسک، از شرکت پرستاری، افراد با تجربه‌ای را استخدام نموده تا با ارائه خدمات ویژه به پرستاری از کودک شما بپردازد.

درمان خانگی سرفه های خروسکی در کودکان

خروسک در کودکان که یک عفونت ویروسی در دستگاه تنفسی بوده می‌تواند باعث ایجاد سرفه‌ها و تنگی نفس شود. یکی از مواردی که می‌تواند باعث ایجاد خروسک در کودکان گردد، ویروس پاراآنفلوآنزا است. برای این بیماری درمان خاصی وجود نداشته و استفاده از برخی درمان‌های خانگی و هم‌چنین درمان‌های سنتی می‌تواند به حال بد کودک کمک نماید. برای درمان سرفه های خروسکی در کودکان، می‌توانید موارد زیر را در نظر بگیرید:

دمنوش عسل و لیمو برای درمان سرفه های خروسکی بچه

ترکیب عسل و لیمو، به عنوان یکی از پرخاصیت‌ترین دمنوش ها در درمان خروسک کودکان موثر است. عسل دارای خاصیت ضد باکتریایی و ضد التهابی بوده و هم‌چنین لیمو منبع ویتامین c است که ترکیب این دو می‌تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن کودکان کمک نماید و باعث بهبود سرفه های کودک شود. برای تهیه این دمنوش طبیعی، می‌توانید مقداری عسل را با چند قطره آبلیمو ترکیب نموده و به کودک خود بدهید.

درمان خانگی خروسک کودکان با بخور سرد دستگاه

این دستگاه، می‌تواند رطوبت را به طور ذرات خنک و ریز به هوا انتقال دهد. با تولید هوای خنک و مرطوب توسط دستگاه، تورم و التهاب در حنجره و نای کودک مبتلا به خروسک کاهش یافته و بیماری به تدریج درمان می‌شود. هم‌چنین با این کار می‌توانید تنفس خود را بهبود داده و سرفه های خود را کاهش دهید.

 

درمان خانگی سرفه های خروسکی در کودکان

درمان سرفه های خروسکی بچه با نوشیدن آب و مایعات

بیماری خروسک در کودکان، اغلب با تب و تنفس سریع همراه است. به همین علت، کودکان دچار کم‌آبی می‌شوند. برای درمان خروسک در این شرایط، نوشیدن مایعات و آب کافی می‌تواند باعث کاهش علائم بیماری شود. با توجه به این‌که این بیماری باعث ایجاد التهاب و خشکی در گلو و مجاری هوایی فوقانی می‌گردد، بنابراین نوشیدن آب و مایعات به اندازه کافی کاهش درد گلو و نرم شدت گلو کمک می‌کند. هم‌چنین از ایجاد سرفه های مکرر جلوگیری می‌نماید.

درمان خروسک بچه ها با دمنوش‌های گیاهی در خانه

یکی دیگر از راه‌های درمان سرفه های ناشی از بیماری خروسک در کودکان، استفاده از دمنوش های گیاهی است. دم‌نوش‌هایی مانند بابونه، آویشن و زنجبیل علاوه بر این‌که خاصیت ضد باکتریایی و ضد التهابی دارد، می‌تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک نموده و سرفه‌ها را کاهش دهد.

استفاده از روغن‌های گیاهی برای درمان سرفه های خروسکی

استفاده از انواع روغن‌های گیاهی مانند روغن نعناع، روغن‌زیتون و روغن اکالیپتوس می‌تواند در درمان سرفه های ناشی از خروسک در کودکان موثر واقع گردد. با مالیدن و ماساژ دادن این روغن‌های گیاهی بر روی قفسه سینه، التهاب و تنفس کودک کاهش پیدا می‌کند؛ و با نرم شدن گلو سرفه‌ها نیز کاهش می‌یابند.

مرطوب نگه‌داشتن هوای محیط

یکی دیگر از روش‌های درمان خروسک در کودکان، مرطوب نگه داشتن هوای اتاق کودکان است. مرطوب بودن محیط باعث می‌شود از ایجاد خشکی مجاری تنفسی و گلو جلوگیری شود؛ و در نهایت سرفه های مکرر بهبود می‌یابند.

مصرف سوپ و مایعات گرم

یکی دیگر از روش‌های درمان سرفه های ناشی از بیماری خروسک، استفاده از  سوپ، آب گرم و چای است. استفاده از این مایعات و مواد غذایی گرم علاوه بر کاهش التهاب و گلو درد، مجاری تنفسی و گلو را مرطوب نگه داشته در نتیجه، به بهبود سرفه‌ها نیز کمک می‌کند.

درمان سرفه های خروسکی کودکان با عدم مصرف سیگار

مصرف سیگار و دخانیات در کنار کودکان مبتلا به خروسک ممنوع است. زیرا دود سیگار می‌تواند بر افزایش سرفه‌های کودک تاثیر بگذارد و در نتیجه باعث افزایش عفونت و التهاب در گلوی کودک گردد.

بهترین شربت برای درمان سرفه های خروسکی کودکان چیست؟

علاوه بر درمان‌های خانگی با استفاده از دمنوش ها گیاهی و غیره؛ یکی دیگر از راه‌های درمان سرفه خروسک، استفاده از شربت کتوتیفن است. استفاده از این شربت باعث می‌شود التهاب به وجود آمده در مجاری تنفسی کاهش یابد و هوا راحت‌تر بتواند در مجاری هوایی حرکت کند. به‌طورکلی، از مصرف خودسرانه این شربت پرهیز نموده و حتما با تجویز پزشک آن را استفاده نمایید.

 

بهترین شربت برای درمان سرفه های خروسکی کودکان چیست؟

خروسک در کودکان چیست؟

خروسک در کودکان، به ایجاد تورم در نای و حنجره می‌گویند. این بیماری بیش از این‌که به عنوان یک بیماری مستقل شناخته شود، نوعی نشانه از انواع بیماری‌ها و ویروس‌ها است. یکی از مهم‌ترین عوامل ایجاد کننده خروسک، باکتری‌ها، ویروس‌ها، عوامل تحریک زا و هم‌چنین ایجاد التهاب در قسمت‌های فوقانی دستگاه تنفسی هستند. از مهم‌ترین علائم این بیماری، نامنظم شدن یا خشن شدن صدا در کودکان است. بیماری خروسک، زمانی در کودکان ایجاد می‌گردد که ویروسی باعث به وجود آوردن التهاب در حنجره و نای شود.

این بیماری بیشتر در کودکان 3 ماهه تا 5 ساله شایع‌تر بوده و بیشتر در فصل‌های بهار و زمستان اتفاق می‌افتد. به‌طورکلی، در این شرایط کودکان به مراقبت‌های زیادی نیاز دارند؛ زیرا اگر این بیماری به موقع درمان نگردد می‌تواند عوارض زیادی را برای کودک ایجاد نماید؛ یکی از این عوارض ایجاد اختلال در تنفس کودک است؛ بنابراین شما می‌توانید با استخدام کردن یک پرستار کودک که دارای تجربه و سابقه نگهداری از کودک است؛ در درمان کودک خود موثر واقع شوید.

علت بیماری خروسک در کودکان

یکی از اصلی‌ترین عوامل ایجاد کننده خروسک در کودکان، عفونت‌های ویروسی است. بهتر است بدانید همه‌ی کودکان در معرض آسیب و مبتلا به این ویروس نیستند و تنها برخی از کودکان، این بیماری را تجربه می‌نمایند؛ اما در صورت مبتلا شدن، سیستم ایمنی بدن را ضعیف کرده و باعث ایجاد عفونت‌های باکتریایی می‌شود.

 

خروسک در کودکان چیست؟

به‌طورکلی، خروسک با تماس مستقیم کودک با فردی که به این بیماری با انواع ویروس‌ها مبتلا است؛ ایجاد می‌شود. و هم‌چنین، عفونت ان از گلو و بینی شروع گشته و به تدریج به ریه‌ها می‌رسد. در نهایت باعث ایجاد التهاب و تورم در نای و حنجره فرد مبتلا می‌گردد. از مهم‌ترین عوامل به وجود آورنده خروسک در کودکان به موارد زیر اشاره می‌کنیم:

  • ویروس‌هایی از خانواده آنفولانزا مانند ویروس پاراآنفولانزا
  • ویروس RSV که به ویروس سنسیشیال هم معروف است.
  • انواع ویریون‌ها و آدنو ویروس‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]