15 حقیقتی که شاید دربارهی موتورولا ندانید!
نویسنده مهمان: محمد مقدس :
حتماً شما نیز از خبر جنجالی این روزهای دنیای IT بیاطلاع نیستید. خریداری شاخه موبایل شرکت موتورولا یا Motorola Mobility توسط گوگل به مبلغ 12.5 میلیارد دلار که قطعاً حرکتی پیش به سوی تحولاتی عظیم در آیندهی اندروید خواهد بود.
در ژانویهی 2011، موتورولا به دو کمپانی مجزا تقسیم شد؛ Motorola Mobility و Motorola Solutions. در مطلب پیش رو همراه ما باشید تا کمی بیشتر با گذشتهی موتورولا آشنا شویم.
این شرکت نیز همچون اغلب غولهای فناوری، فراز و نشیبهای زیادی را تجربه کرده است، هرچند که بارها در زمینههای مختلف نائل به کسب لقب «برترین» شده است.
1- در سال 1928 تحت عنوان شرکت سازندگی Galvin تأسیس گردید و با ارائهی مبدل باتری به عنوان اولین محصول، پا به عرصهی تجارت گذاشت.
2- با معرفی یکی از اولین رادیوهای ساخته شده برای اتومبیل، در سال 1930، نام تجاری موتورولا متولد شد؛ بصورتی که motor مترادف با ماشین و ola برگرفته شده از لغت Victrola هممعنی با صدا، در نظر گرفته شد. هرچند تغییر نام این کمپانی به موتورولا تا سال 1947 به طور رسمی صورت نگرفت. در ابتدا این رادیوها تنها در اختیار سازمان پلیس آمریکا بودند، و به مرور زمان این فناوری پیشرفت کرده و منجر به تهیهی دستگاهی جهت ارتباطات دوطرفه شد.
3- در سال 1940، موتورولا یکی از تنها تولیدکنندگان واکی-تاکی و با نام SCR-300 بود. همچنین در راستای انجام قراردادی با سازمان جنگ آمریکا، موتورولا دست به تولید راه حلی جهت رفع مشکل ارتباطات پیاده نظامهای این سازمان زد تا هنگام حرکت و مبارزه در جنگ جهانی دوم ارتباط ارتش و سربازان قطع نگردد. یک سال بعد، Handie-Talkie که برترین بیسیم قابل حمل آن دوره بود، تولید شد و به عنوان یک نام تجاری موتورولا در سال 1951 معرفی گردید.
4- شرکت Galvin در سال 1943 اولین سهام عمومی موتورولا را به قیمت هر سهم 8.5 دلار به فروش گذاشت.
5- لوگوی معروف موتورولا در سال 1955 با طراحی Zeke Ziner معرفی شد. نشان M همراه با دو قلهی مثلثی شکل، نمایانگر چشمانداز رهبری مترقی این شرکت بود.
6- موتورولا با تولید اولین پیجر Pager در سال 1956 دوباره به اوج صنعت بازگشت. در حالی که در دههی 90 استفادهی عمومی از Pager در حال افزایش بود، ایدهی اصلی موتورولا یا همان Handie-Talkie توسط بیمارستانهای نیویورک بیش از پیش کاربرد داشت. پزشکان برای دریافت پیامهای رادیوئی تا شعاع 40 کیلومتری، ماهیانه 12دلار میپرداختند. در سال 1995، موتورولا اولین Pager دوطرفه را با نام Tango معرفی کرد و کاربران را قادر ساخت تا پیام متنی دریافت کرده و پاسخ دهند.
7- این شرکت باز هم دست از پیشرفت برنداشت و در سال 1960 اولین تلویزیون صفحه بزرگ و بیسیم را به بازار عرضه کرد. سه سال بعد نیز اولین تلویزیون رنگی و مستطیل شکل را در جهان تولید کرد. هرچند موتورولا در سال 1974 بخش تولید تلویزیون خود را به Quasar، کمپانی مادر پاناسونیک ژاپن فروخت.
8- «گامی کوچک برای یک مرد، اما جهشی عظیم برای بشریت»، این جملهای بود که «نیل آرمسترانگ» در سال 1960 به عنوان اولین انسانی که پا به ماه گذاشت، توسط دستگاه مخابرهی رادیویی که موتورولا طراحی کرده بود، بیان کرد.
9- اولین تلفن همراه نیز در سال 1973 توسط موتورولا ساخته شد و 10سال بعد DynaTAC 800X به عنوان اولین موبایل تجاری مورد تایید FCC به بازار عرضه شد. در عکس زیر، دکتر مارتین کوپر- مخترع تلفن همراه و نائب رئیس سابق موتورولا- را همراه با گوشی DynaTAC 800X میبینیم.
10- موتورولا با معرفی MC68020، به عنوان اولین تولیدکنندهی ریزپردازندههای 32 بیتی شناخته شد. این چیپ با اندازهی 3.8 یک اینچ، دارای 200،000 ترانزیستور بود.
11- در سال 1996، موتورولا سبکترین تلفن بازار را با نام Motorola StarTAC عرضه کرد. تلفنی که به لحاظ سبک طراحی نیز بسیار قابل توجه بود.
12- در سال 1998، این شرکت جایگاه خود را به عنوان بزرگترین فروشندهی تلفن همراه، به نوکیا سپرد.
13- موتورولا باز هم دست از خلاقیت برنداشت و در سال 1999، با عرضهی اولین گوشی هوشمند جهان به نام iDEN i1000 plus که قادر به مرور web و استفاده از ایمیل بود، به عنوان پیشرو در صنعت شناخته شد. این گوشی اولین تلفنی بود که قابلیتهای یک تلفن دیجیتال را با رادیوی دوطرفه، Pager، مرورگر اینترنت، ایمیل، فکس و ارسال پیام دوطرفه ترکیب کرده بود.
14- تا قبل از تولید آیفون، گوشی Motorola RAZR پرفروشترین تلفن در بازار آمریکا بود. هرچند که امروز نیز این گوشی به عنوان پرفروشترین تلفن تاشوی دنیا شناخته میشود. Motorola RAZR در عرض 4 سال بیش از 130میلیون خریدار داشت.
15- ماجراجوییهای موتورولا با ورود به عرصهی اندروید به اوج خود رسید. بدون توجه نسبت به برخی رکودها، Droid باعث شد تا موتورولا جایگاه اول سال را به عنوان برترین گجت سال از دید «تایم» کسب کند. مدلهای بعدی Droid X و Droid2 کمک کرد تا موتورولا دوباره به بازی بازگردد.
این نوشتهها را هم بخوانید
با خوندن مطالبی که این روزها در مورد موتورولا نوشته میشه بیشتر می فهمم که چقدر به موتورولا در ایران ظلم شده
سلام
با همه مطالبی که گفته شد باز هم 12.5 میلیون دلار فقط و فقط برای مجموعه موبایل این شرکت زیادی زیاده .
ممنون
حالا شما ببخشید که بدون هماهنگی با شما این اتفاق افتاد و گوگل بخش موبایل موتورولا رو به 12.5 میلیون دلار خرید!
چه لحن زشتی !
جناب کاغذ؛ عقل هم خوب چیزیستها آخه 12.5 میلیون دلار قیمت یک کمپانی بینالمللی است. اگه دوباره خبرها را بخوانی متوجه میشی که 12.5 میلیارد دلار است.
با تشکر از آقای مقدس. جالب بود.
سلام
دو نکته کوچک برای این بترجمه خیلی خوب:
۱- اول اینکه چیزی به نام سازمان جنگ امریکا نداریم و آنچه در متن اصلی آمده را با اغماض میتوان به وزارت جنگ ترجمه کرد. به طور کلی در دولت امریکا وزارتخانه ای وحود ندارد و دپارتمان ها معادل وزارت در سیستم نخست وزیری هستند و سکرتری ها معادل وزیر. وزارت یا دپارتمان جنگ بعدها به وزارت دفاع تغییر نام یافت.
۲- در نکته دوم درباره موتورولا آنچه رادیوی ماشین ترجمه کرده اید در واقع بی سیم برای اتوموبیل است. در امریکا به بی سیم رادیو گفته می شود. و این بی سیم های موتورولا تا سالها یکه تاز سازمانهای پلیس و عیره حتی در ایران بود.
ممنون
Mamnoon !
واقعا که درویدها ، موتورولا رو دوباره زنده کردن ! قشنگ یادم میاد اون موقع هایی که مودم موتورولا جمع شده بود ، عوام میگفتن دیگه موتورولا الفاتحه
alee bud.khaste nabashi mohammad jan.
موتورولا به گوشی های تاشو خیلی علاقه داره.مثل اینکه یه جوری مخترع گوشی تاشو هستش !!
البته باید توجه داشت که گوگل فقط بخش گوشی سازی موتورولا را خریده نه کل شرکت موتورولا. چون کل شرکت موتورولا از گوگل گرانتره
بابا یه چی بگو بهت نخندند قسمتی را که گوگل خرید مهمترین بخش شرکت موتورولا بود.
واقعا ماترولا چی بود و ما چی فکر میکردیم اما هر چقدر هم فکر میکنم این پولی که گوگل واسه خریدش داده زیادشه این مبلغ معادله یک سوم دارایی های نقدی گوگل هست رقم نجومی هست اما گوگل در دراز مدت شاید به نفعش شد…..
12.5 میلیارد دلار
۱. این چه جور تیتر زردیه که انتخاب شده؟ به سبک سایت های مولف بنویسید: پانزده حقیقت درباره ی موتورولا که هرگز نمی دانستید.
۲. انحرافی در این نوشته به چشم می خورد. موسس موتورولا ایرانی الاصل بوده و نام شرکت را هم در واقع موتورالله گذاشته بود که چون تلفظ آن برای غربی ها سخت بود به فرم فعلی تبدیل شد. خرید اخیر هم به همین دلیل و به توصیه ی امید کردستانی انجام شد که می خواست به ایرانیان سراسر دنیا مجالی دیگر برای افتخارکردن بدهد.
برادر
نام موتورولا اولش چیزه دیگه ای بوده اساسا نمیشده که اسمش موتورالله !!!! باشه موسسش هم William Lear بوده چه ربطی به ایرانی داره؟؟
بعدش چرا می خواهیم تعصب یا اعتقاد خودمون را اثبات کنیم از خدا مایه می ذاریم؟ بع مگه گوگل ارث پدری امید کردستانی بوده که به خاطر یه اسم گذاری یا افتخار ملی !!!!! (ارتباط موتور و الله حالا به کنار) بخواد این همه پول را خرج همچین کاری کنه
آخه آدم چی بگه به این همه ذوق و اندیشه؟
طنز بوده اون کامنت، شما جدی نگیرین. سابق بر این کامنتهای نامربوط را حذف میکردم. ولی در حال حاضر میذارم تعدادی از اونها منتشر بشن.
بابا تو دیگه کی هستی!؟
با عرض تشکر بخاطر تذکرتان و پوزش بخاطر کم تجرگی بنده
در رابطه با “هرگز نمی دانستید” به ذهن بنده رسید اما خودم همیشه از عناوینی که کلماتی مانند “هرگز” داشته اند دوری می کردم.
اتفاقا تغییر تیتر و حذف «هرگز» از اون بسیار هوشمندانه و به جا بود.
اصلا تقصیر شماست آقای مجیدی که اینقدر خوانندگانتان را جدی بارآورده اید! تقصیر نویسنده ی میهمانتان است که بازمی گردد کامنت ها را می خواند. یا شاید هم تقصیر کس دیگری در وبلاگ دیگری است. هر چه هست بدون تردید من بی تقصیر ام!
:))
این موتور الله بوده بعده ها چرخ الله و اسکیت الله هم میاد
آخه عزیزم موتورولا چه ربطی داره به موتور الله
آقای مجیدی داری مثل Gaddafi عمل میکنیا :D ، راستی میدونستید تو دیکشنری اسپل چک فایرفاکس (Gaddafi) هست ؟:d
نیل آرمسترانگ وقتی روی کره ماه فرود اومدگفت:
گامی کوچک برای انسان، اما گامی عظیم برای بشریت
“هیومن” به معنی انسان است که در خیلی از کتب به اشتباه مرد ترجمه شده است. لطفا جمله را اصلاح فرمایید با تشکر.