امید تازه‌ای برای درمان بیماران فلج نخاع: دانشمندان با پیوند الکترود به مغز و نخاع میمون‌های فلج، حرکت را به پاهای آنها بازگرداندند

0

پژوهشگران و دانشمندان از سال‌های دور، در تلاش بوده‌اند که راهی برای درمان فلج نخاع پیدا کنند، زمانی به سمت سلول‌های بنیادی رفته‌اند، گاه اسکلت‌های خارجی نویدبخش بوده‌اند و زمانی هم تمرکز آنها روی راهی برای رساندن فرمان‌های قشر حرکتی مغز به عضلات بوده است.

تصمیم و اراده ما برای حرکت دادن دست‌ها و پاها از قشر مغزمان صادر می‌شود و در قالب پیام‌های الکتریکی باید در امتداد اعصاب حرکت کند و به ساقه مغز و بعد نخاع برسد. نخاع هم به نوبه خود، پیام‌ها را با اعصاب نخاعی به عضلات می‌رساند.

اگر نخاع در جایی قطع شود، طبیعی است که سطح‌های پایین‌تر نخاع دیگر هیچ پیامی از بالا نمی‌گیرند و فلج رخ می‌دهد.

حالا اگر بخواهیم بیمار فلج نخاع را درمان کنیم‌، باید روی چند روش کار کنیم. بدیهی‌ترین کار این است که قطعی را درمان کنیم. اما عملا وقتی نخاع قطع می‌شود، به هم رساندن درست هزاران رشته عصبی قطع شده، غیرممکن می‌شود و هرچند در آسیب‌های کم، درمان انتظاری، جراحی یا استفاده از سلول‌های بنیادی، می‌تواند تا حدی موفیت در بر داشته باشد، اما در آسیب‌های شدید این روش‌ها کارا نیستند.

راه دیگر این است که محل آسیب را دور بزنیم و بای پس کنیم. یعنی به شیوه‌های پیام‌های مغز را به عضله برسانیم.

این کار می‌تواند به شیوه‌های مختلفی انجام شود. در روش جدید که از دیروز در اینترنت خیلی سر و صدا به پا کرده است، دانشمندان مرکز پژوهشی EPFL سوئیس، دو میمون فلج انتخاب کرند. دو هفته از زمان قطع نخاع آنها می‌گذشت. پژوهشگران دو پیوند روی هر یک از میمون‌ها انجام دادند. یک پیوند به قشر حرکتی مغز و یکی هم به نخاع. ارتباط این دو پیوند به صورت وایرلس با هم، این امکان را داد که پیام‌های عصبی بتوانند به دوباره به سطح زیر منطقه آسیب نخاعی برسند و در نتیجه میمون‌های بتوانند دوباره حرکت کنند.

البته در این میان، یک کامپیوتر هم قرار دارد که پیام‌های دریافتی مغز را رمزگشایی می‌کند و سپس پیام‌های محرک جدید را به نخاع می‌فرستد.

البته کار مشابه در انسان‌ها، پیچیدگی فنی خاص خودش را دارد. نخستین مشکل این است که قشر حرکتی که فرمان‌های جرکت پا را در مغز انسان‌ها می‌دهد در عمق بیشتری از مغز قرار دارد و بنابراین استخراج سیگنال‌ها از ان دشوارتر است. مشکل دوم هم این است که شیوه حرکتی انسان‌ها پیچیده‌تر است.

همان طور که گفتیم پیش از این هم کارهای مشابهی صورت گرفته بود. مثلا دکتر علی رضایی، مدیر پژوهشکده نورولوژی دانشگاه اوهایو، برای حرکت دادن دست افراد فلج، دو پیوند را یکی روی قشر مغز و دیگری روی عضلات دست، قرار داده بود و به نتایج خوبی رسیده بود، اما در کار جدید، پیوند پایینی به جای عضله، روی نخاع قرار می‌گیرد.

منبع


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

عکس‌های قدیمی از یخ‌فروش‌های آمریکایی

یخ‌فروش‌ها در دوران قدیم اهمیت زیادی داشتند. قبل از رواج یخچال‌های مدرن، زندگی بدون آنها مختل می‌شد.عکس‌های این نوشته نگاهی اجمالی به دوران گذشته می‌اندازند، زمانی که صدای یخ‌فروش‌ها و شکستن بلوک‌های یخی در خیابان‌ها طنین‌انداز می‌شد.…

عکس‌های ساده‌ای که به خاطر پرسپکتیو و زاویه دید، گیج‌کننده و تفکربرانگیز شده‌اند!

زاویه دید خیلی مهم است. این موضوع در زندگی هم صادق است. ما گاهی عادت نگاه کردن از یک زاویه دید خاص و گسترده نکردن نگاه خود را پیدا می‌کنیم و در نتیجه برداشت خیلی عجیبی از چیزهای ساده می‌کنیم. این طوری می‌شود که کارهایمان اشتباه از آب…

بوئینگ ۷۳۷ بازنشسته به ویلایی لوکس در «بالی» تبدیل شد

یک بوئینگ ۷۳۷ بازنشسته که بر روی صخره‌ای در بالی قرار گرفته، به ویلایی لوکس تبدیل شده است. شرکت Hanging Gardens قرار است در‌ آوریل این ویلا را افتتاح کند. ایده این کار زاییده فکر کارآفرینی به نام فلیکس دنیم است. دنیم در حال حاضر هتل‌های…

مجموعه‌ای از عکس‌های تاریخی که برخی از آنها کمتر دیده شده‌اند و ما را به اندیشه در مورد تاریخ…

عکس‌های تاریخی خلاصه عجیب یک دوران هستند. همه چیز از کیفیت عکس، کادربندی، لباس، ساختمان‌های پیرامون، غذایی که صرف می‌شود، حالت چهره، برشی از یک زمان و مکان است که برای بینندگان بعدی نکته‌های دارند.برخی ازعکس‌های این مجموعه را قبلا…

اگر نئاتدرتال‌ها بر انسان‌های به اصطلاح خردمند غلبه می‌کردند، شاید اینها ستاره‌های سینماهای آنها…

سوابق فسیلی نشان می‌دهد که نئاندرتال‌ها در حدود 40000 تا 30000 سال پیش از سوابق باستان‌شناسی ناپدید شدند، اگر در برخی مکان‌ها ممکن است تا حدود 28000 سال پیش  زنده مانده باشند.نئاندرتال‌ها گونه‌ای از انسان‌های باستانی بودند که تا زمان…

صندلی‌های بامزه طراحی شده با هوش مصنوعی توسط بونی کاره‌را

تصور کنید وارد اتاقی می‌شوید و صندلی‌ای را می‌بینید که شبیه یک قاچ هندوانه غول‌پیکر است، همراه با پوست و دانه‌هایش. یا صندلی‌ای که شبیه آناناس سیخ‌دار است، با لبه های تیز و اندرون نرمش؟این دنیای بونی کاره‌را است، هنرمند با استعداد سه…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / کلینیک زیبایی دکتر محمد خادمی /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.