دانشمندان آنزیم‌ جهش‌یافته‌ای ساختند که بطری‌های پلاستیکی را می‌خورد

3

بطری‌های پلاستیکی یکی از بزرگ‌ترین معضلات و تهدیدات محیط زیست هستند. انسان هرکجا که پا گذاشته؛ می‌توان اثری از آن‌ها را دید.

سواحل دریاها، در دل جنگل‌ها، بالای کوه‌ها، وسط خیابان‌های شهرهای کوچک و بزرگ، روی چمن پارک‌های مصنوعی و حتا دم در خانه‌ها مملو از بطری‌های پلاستیکی است. عمده مردم نمی‌دانند با آن‌ها چه کنند و چگونه باید از دست‌شان خلاص شوند.

طبق آمارهای جهانی که در سال ۲۰۱۷ منتشر شده؛ در هر دقیقه نزدیک به یک میلیون بطری پلاستیکی خریداری می‌شود که ۹۱ درصد آن‌ها قابل بازیافت نیستند. تا سال ۲۰۲۰ برآورد می‌شود نزدیک به نیم تریلیون بطری پلاستیکی فروخته شود.

در امریکا به تنهایی نزدیک به ۵۰ میلیارد بطری پلاستیکی آب در سال گذشته مصرف شده است. دولت فقط توانسته ۲۳ درصد این‌ها را بازیافت کند و نزدیک به ۳۸ میلیارد بطری آب در طبیعت رها شده‌اند.

در سال ۲۰۱۷؛ در یک جزیره اقیانوس آرام نزدیک به ۳۸ میلیون بطری پلاستیکی یافته شده است. همه این آمار نشان‌دهنده وضعیت بسیار بغرنج زباله‌های پلاستیکی برای انسان‌ها و طبیعت است.

گفته می‌شود مدت زمان مورد نیاز برای تجزیه آن‌ها در طبیعت ۳۰۰ الی ۵۰۰ سال است. تا کنون تلاش‌ها و فعالیت‌های زیادی در کشورهای اروپایی و برخی دولت‌های آسیای شرقی صورت گرفته تا روند استفاده و تولید زباله‌های بطری پلاستیکی را کاهش دهند.

همین‌طور؛ فناوری‌ها و بطری‌های جایگزین دیگری ساخته شده و دولت‌ها با فرهنگ‌سازی سعی کردند استفاده از آن‌ها را ترویج کنند ولی برای صنایع غذایی و کارخانجات؛ بطری‌های پلاستیکی به‌صرفه‌تر و راحت‌تر هستند. بنابراین؛ هنوز هم حتا در پیشرفته‌ترین کشورها شاهد معضل جمع‌آوری و دفع زباله بطری‌های پلاستیکی هستیم.

تجزیه چند روزه به جای چند صد سال

حالا دانشمندان توانسته‌اند یک آنزیم جهش‌یافته اختراع کنند که این بطری‌ها را می‌خورد و هضم می‌کند. معمولا دستکاری و تغییر ژنتیکی خوب نیست ولی در این یک مورد احتمالا با استقبال جوامع علمی روبرو شود.

کاری که این آنزیم می‌کند، شکستن پیوندهای ماده‌ای است که در ساخت بطری‌های پلاستیکی استفاده می‌شود. مشکل بازیافت و تجزیه بطری‌های پلاستیکی این است که عملا تجزیه‌پذیر نیستند و در طبیعت به طور طبیعی صدها سال طول می‌کشد تا از بین بروند.

این آنزیم کاملا تصادفی کشف شده است. هنگامی که تیمی به سرپرستی پروفسور جان مک‌گیان در دانشگاه پورتسموث انگلیس داشتند روی یک باکتری کشف شده در زباله‌های کشور ژاپن کار می‌کردند؛ متوجه شدند با جهش دادن این باکتری می‌توانند کاری کنند که پلاستیک‌ها را بخورد و موجب تخریب‌شان شود.

این تیم تحقیقاتی به طور ناگهانی و تصادفی کشف کردند آنزیم ساخته شده از باکتری بالا می‌تواند پیوندهای ماده پلی‌ اتیلن ترفتالات (PET همان ماده سازنده بطری‌های پلاستیکی است) را بکشند و باعث تجزیه آن‌ها شود. این آنزیم برای خوردن بطری‌های پلاستیکی فقط به چند روز زمان نیاز دارد و دیگر صدها سال طول نمی‌کشد.

پروفسور مک‌گیان امیدوار است با استفاده از این آنزیم بتوان بطری‌های پلاستیکی را به مواد اولیه تجزیه کرد و به معنای واقعی معضل این بطری‌ها را خاتمه داد.

منبع


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

هوش مصنوعی نشان می‌دهد که سلبریتی‌ها در دهه‌های بعد چگونه به نظر می‌رسند

یک عکاس از هوش مصنوعی برای ایجاد مجموعه‌ای از پرتره‌ها استفاده کرده که نشان می‌دهند برخی از سلبریتی‌ها ممکن است چند دهه آینده چه چهره‌ای پیدا کنند. عکاس و وکیل ترکیه‌ای به نام Alper Yesiltas این پروژه رو انجام داده. او به دلیل کارهای…

عجیب ولی واقعی: چشم‌های این زن در این عکس آبی نیست! + ویدئو

در یک خطای دیداری بسیار جالب که به تازگی دین جکسون در تیک تاک منتشر شده، چهره عادی زنی را می‌بینیم که برخلاف ظاهر امر، چشمان او آبی نیست و در واقع حاکستری است.دین جکسون در زمینه ایجاد خطاهای دیداری، یک حرفه‌ای محسوب می‌شود. ویدئوی او در…

خوشمزه‌ترین غذاها در کشورهای مختلف دنیا از دید میدجرنی

ذائقه مردم کشورهای مخالف متناسب با فرهنگ و مواد غذایی اولیه در دسترس به میزان زیادی با هم متفاوت است تا آن حد که گاه باعث شگفتی ما می‌شود که چطور به خوردن این غذاها می‌شود فکر کرد. اما به صورت متناسب ممکن است برخی غذاهای ما هم برای شهروندان…

تصاویر تخیلی از سلبریتی‌ها در حال خواب – اما چرا اصلا می‌خوابیم؟!

خواب یک فرآیند فیزیولوژیک اساسی است که برای عملکرد صحیح بدن و ذهن ما ضروری است. اگرچه هدف دقیق خواب به طور کامل شناخته نشده است، دانشمندان چندین نظریه برای توضیح اینکه چرا ما می‌خوابیم ارائه کرده‌اند.  برخی از دلایل اصلی مهم بودن خواب:…

مجموعه‌ای از عکس‌های تاریخی که برخی از آنها کمتر دیده شده‌اند و ما را به اندیشه در مورد تاریخ…

عکس‌های تاریخی خلاصه عجیب یک دوران هستند. همه چیز از کیفیت عکس، کادربندی، لباس، ساختمان‌های پیرامون، غذایی که صرف می‌شود، حالت چهره، برشی از یک زمان و مکان است که برای بینندگان بعدی نکته‌های دارند.برخی ازعکس‌های این مجموعه را قبلا…

21 مهارتی که ای کاش در مدرسه یا جای دیگر مقدمات آنها را به ما می‌آموختند!

درس و دانشگاه بسیارند، اما وقتی وارد کار واقعی و زندگی می‌شوید می‌بینید که مهارت‌های زیادی لازم دارید تا تبدیل به یک آدم موفق شوید یا به آرامش و خوشبختی بیشتری در زندگی برسید. گاهی دوره‌های آموزشی خوبی برای آنها وجود دارد و گاهی هم باید…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / کلینیک زیبایی دکتر محمد خادمی /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /
3 نظرات
  1. مهدی می گوید

    به نظرم بشر با تغییرات ژنتیک در طبیعت خودش رو نابود می کنه؛ همین مورد رو در نظر بگیرید؛ اگر این ویروس در دریا و اقیانوس ها پخش بشه ممکنه به تمام تاسیسات و کشتی هایی که پلاستیک در بخشهایی از اونا به کار رفته آسیب بزنه؛ اصلا شاید در طبیعت دوباره جهش کنه و این بار بتونه به حیات وحش هم آسیب بزنه

  2. رویا می گوید

    وای چقدر از خوندن این خبر خوشحال شدم. همیشه نگران این بودم که نوه و نتیجه های ما چقدر قراره بخاطر بلاهایی که سر زمین آوردیم عذاب بکشن. الان خیالم راحت شد که حداقل واسه یکی از این بلاها میشه راه حل پیدا کرد

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.