چرا بسیاری از ما عادت به باز کردن ده‌ها برگه در مرورگر داریم و بعد هم خودمان را سرزنش می‌کنیم؟

0

اگر خودمان جزو این افراد نباشیم؛ حتما چندین نفر در اطراف‌مان دیدیم که همیشه با ده‌ها برگه باز شده در مرورگر وب و کامپیوترشان کار می‌کنند.

آن‌قدر برگه باز شده که پیدا کردن یک برگه خاص یا موضوعی غیرممکن است و فقط خود آن فرد می‌داند کدام برگه برای چه کاری باز شده است. صحنه‌های وحشتناک مشاهده مرورگرهایی با چند ده برگه باز شده برای غالب ما آشنا است.

خبرهایی که ابتدای صبح باز کردید و منتظر خوانده شدن هستند؛ فیلم‌ها و پادکست‌هایی که باید دانلود شوند؛ مقالاتی که باید تا انتهای روز خوانده شوند؛ ایمیل‌های مختلف یکی در حالت پاسخ‌گویی و دیگری در حالت ضمیمه شدن، شبکه‌های اجتماعی مختلف و برگه‌های برنامه‌های کاری روزانه یا علاقه‌مندی‌هایی که نباید از دست بروند.

ساده‌ترین نتیجه باز بودن این برگه‌ها، کند شدن کامپیوتر است. جالب است غالب اوقات، ذهن خود فرد این وضعیت را سرزنش می‌کند. اما واقعا چرا با دانستن این موضوع باز هم ده‌ها برگه باز شده در مرورگر داریم؟

اخیرا سایت مترو، تحقیقی انجام داده است و به دنبال پاسخ این سوال رفته که چرا غالب کاربران برگه‌های زیاد باز شده را دوست دارند؟ جواب برخی از کارشناسان و روان‌شناسان را در ادامه می‌خوانیم:

اولین عامل قابل حدس «task switching» است. یعنی همان کاری که غالبا ذهن ما در هنگام چندکارگی (multitasking) انجام می‌دهد.

سوئیچینگ دیجیتال و مقاومت در برابر کسلی

تحقیقات نشان می‌دهد انسان‌ها نمی‌توانند همزمان چندین کار را با هم پیش ببرند و در چندکارگی موفق باشند. بنابراین، ذهن ما سراغ task switching می‌رود و می‌خواهد به سرعت از یک کار به کار دیگر سوییچ کند.

باز کردن تعداد زیادی برگه در مرورگر و کامپیوتر، پیاده‌سازی دیجیتالی این ذهنیت است که غالبا هم بی‌نتیجه است چون تغییر تمرکز از یک کار یا برگه به کار و برگه دیگری همراه با از دست دادن زمان است.

عامل دیگری که با احتمال بسیار بالایی، پس از task switching باعث می‌شود ده‌ها و شاید صدها برگه باز شده داشته باشید؛ فرار از ملولی و کسلی است.

باز گذاشتن ده‌ها برگه باعث می‌شود این‌طور وانمود کنیم همیشه در حال انجام کار هستیم یا کاری برای انجام دادن داریم و پس از یک کار، سریعا سراغ کار بعدی می‌رویم.

یعنی باز بودن برگه‌ها بیشتر جنبه روانی دارد تا فنی و کارایی. انگار اگر در مرورگر ما فقط چند برگه باز باشد؛ آدم بی‌کار و بی‌مسئولیتی هستیم یا وقت‌مان در حال تلف شدن است.

ترس و فراموشی

ترس از دست دادن اطلاعات یا فراموش شدن کارها هم باعث می‌شود پشت‌ سر هم برگه‌ها باز کنیم و بعد با ده‌ها برگه روبرو باشیم که گاهی اوقات یادمان نمی‌آید چرا آن‌ها را باز کردیم.

می‌ترسیم این برگه را ببندیم و خواندن یک خبر مهم را از دست بدهیم یا لینک دانلود جدیدترین فیلم را دیگر پیدا نکنیم. هر ایمیل را در برگه‌ای جدید باز می‌کنیم تا فراموش نکنیم باید پاسخ داده شود و برخی پست‌های شبکه‌های اجتماعی را در برگه‌هایی جداگانه باز می‌کنیم تا یادمان بماند این سر فرصت با دقت بررسی شود.

برگه‌های باز شده زیاد در مرورگر باعث عدم تمرکز، انحراف ذهنی و حتی کاهش انرژی می‌شوند. شاید این‌طور وانمود کنید که روی یک کار و برگه تمرکز کردید ولی ثابت شده برگه‌های دیگر به شما چشمک زده و ذهن‌تان را منحرف خواهند کرد.

بهترین مثال برای این موضوع، عادت سر زدن به برگه‌ها در طول روز است. برخی افراد در طول یک روز، باید چندین بار تمام برگه‌های باز شده را چک کرده و مرور کنند.

وضعیت زمانی بدتر می‌شود که برخی کاربران در پایان روز، مرورگر وب خود را  نبسته و کامپیوترشان را خاموش نمی‌کنند؛ مبادا برخی از برگه‌ها و موضوع‌ها را برای فردا فراموش کنند یا از دست بدهند.

ذهن ما و کامپیوتر محدود است

دقیقا همانند ذهن شما، مرورگر و کامپیوتر شما توانایی پردازش یک مقدار مشخصی از اطلاعات را دارند. مثلا، پیشنهاد می‌شود در هر مرورگر حداکثر ۹ برگه باز شده داشته باشید و هنگامی که یک برگه بسته شد؛ سراغ باز کردن برگه‌های دیگری بروید.

همیشه استثنا وجود دارد. ممکن است در حال انجام یک تحقیق باشید و نیاز شود برگه‌های زیادی همزمان باز شوند تا مورد بررسی و مقایسه با یکدیگر قرار گیرند.

باید بپذیریم کامپیوترها هم مانند خود انسان‌ها محدودیت دارند. پهنای‌باند و سرعت آن‌ها محدود است. قدرت ذهنی ما هم محدود است. ده‌ها ترفند و روش برای بایگانی لینک‌ها و خبرها، اطلاعات و برگه‌های جدید در مرورگرهای وب امروزی وجود دارد.

همیشه تاریخچه برگه‌های باز شده را دارید و می‌توانید با دسته‌بندی لینک‌ها و برگه‌ها، غیرضروری‌ها را بسته و در آینده سراغ‌شان بروید.

آنچه اهمیت دارد، کم کردن برگه‌های باز شده و محدود کردن ذهن و تمرکزتان روی چند برگه و کار خاص به طور همزمان است. این‌طوری دیگر خودتان، خودتان را سرزنش نمی‌کنید.

منبع

اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

اگر در زمان این شخصیت‌های معروف مجله تایم وجود داشت و قرار بود روجلد شماره شخصیت سال شوند!

مجله تایم یک نشریه خبری هفتگی معروف است که طیف گسترده‌ای از موضوعات از جمله سیاست، رویداد‌های جهانی، علم، فناوری، سرگرمی و غیره را پوشش می‌دهد. اولین بار در سال 1923 منتشر شد و از آن زمان به یکی از تأثیرگذارترین و شناخته شده‌ترین مجلات در…

واکسن گارداسیل چیست؟ چه وقت و چه کسانی باید آن را تزریق کنند؟

گارداسیل واکسنی است که به محافظت در برابر انواع خاصی از ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) کمک می‌کند، که یک عفونت شایع مقاربتی است که می‌تواند منجر به مشکلات سلامتی مختلف از جمله زگیل تناسلی و برخی از انواع سرطان شود. این واکسن برای جلوگیری از…

سرژ ورونوف: پزشکی که بیضه‌های میمون‌ها را به مردها پیوند می‌زد تا آنها را جوان کند!

یکی از پر شورترین ارائه‌ها و سخنرانی‌ها در کنگره بین‌المللی جراحان در لندن در سال 1923 توسط جراح فرانسوی متولد روسیه به نام سرژ ورونوف انجام شد. سه سال پیش‌تر، ورونوف با آزمایش‌های بحث‌برانگیز پیوند غده‌ که به ادعای خودش آدم‌ها را چند…

عکس‌هایی از طراحی‌های داخلی و خارجی بسیار زیبا و بی‌نظیر

طراحی‌های داخلی و خارجی هم این روزها بسیار تکراری شده‌اند و فاکتورهایی مانند هزینه مواد، هزینه طراح و تخیل او و انتظارات سطح پایین کارفرماها از نظر کاربرد یا زیبایی‌شناسی آنها باعث می‌شوند که شاهد طراحی‌های تقریبا همسان در مجموع باشیم.…

تصور شاهان صفوی بر اساس شرح متنی جهانگردان و افراد شاخصی که آنها را دیده و توصیف کرده‌اند

در حساب توییتر Cavid Ağa شاهان صفوی را بر اساس نوشته‌های قدیم به دقت و به صورت گرافیکی و چشم‌نوازی تصور شده‌اند.(توضیحات از ویکی پدیا) شاه اسماعیل بنا به نوشته‌های جیووانی ماریا دلی آنجیوللو شاه اسماعیل یکم (۱۷ ژوئیهٔ ۱۴۸۷ – ۲۳ مه…

خوشمزه‌ترین غذاها در کشورهای مختلف دنیا از دید میدجرنی

ذائقه مردم کشورهای مخالف متناسب با فرهنگ و مواد غذایی اولیه در دسترس به میزان زیادی با هم متفاوت است تا آن حد که گاه باعث شگفتی ما می‌شود که چطور به خوردن این غذاها می‌شود فکر کرد. اما به صورت متناسب ممکن است برخی غذاهای ما هم برای شهروندان…

آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / تصفیه فاضلاب / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / کمربند پلاتینر / کلینیک درمان دیابت / اسپیدکس / چاپ فلش / لاغری فوری / داروخانه اینترنتی آرتان / فروشگاه آنلاین زوجیم / خرید عسل طبیعی / زانوبند زاپیامکس / خرید ویلا در سیسنگان / زانوبند زاپیامکس / کلینیک زیبایی دکتر امانی رشت / کفپوش تاتامی / خرید جم فری فایر / شیشه اتومبیل / ساید چنل / کلاه کاسکت / درمانکده / ثبت برند / خرید سرور مجازی / حمل بار دریایی از چین / سایت نوید / دانلود فیلم دوبله فارسی / دانلود فیلم هندی / فروشگاه لوازم آرایشی بهداشتی شاواز / قیمت جاروبرقی وینسنت / تور اروپا ارزان / پزشک زنان سعادت آباد / محصولات زناشویی / لیوان حرارتی / ایمپلنت دندان / خرید گوشی با حکمت کارت / پی آر پی موثرترین درمان آرتروز زانو / دکتر فارغ پور - متخصص زنان / خرید خودنویس / خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / سریال ایرانی کول دانلود / کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان / کاشت مو / دانلود سوالات استخدامی آموزش و پرورش / فروشگاه اینترنتی زنبیل / خرید ساعت دیواری / ساعت تبلیغاتی / تجهیزات پزشکی / چاپ لیوان / خرید از آمازون / بهترین سریال های ایرانی / چاپ کلاه / کاشت مو / کاشت مو / پزشکا / قیمت ساک پارچه ای / تحلیل تکنیکال فارکس / سایت نوبت دهی دکتریاب / بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران / تولید محتوا / دانلود نرم افزار / مجتمع فنی ونک / داروخانه آنلاین تینا /

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

•• 4 5