اینترنت 5G چیست؟ چه تفاوت‌ها و برتری‌هایی با نسل‌های پیشین اینترنت دارد؟

0

احتمالا تا چند ماه آینده یک انتخاب بزرگ پیش‌رو خواهید داشت.

اسمارت‌فون 5G بخریم یا هنوز به دنبال اسمارت‌فونی با بیشترین سرعت در LTE باشیم؟ کدام سرویس و اپراتور را برای شبکه موبایل و دیتای خود انتخاب کنیم؟ نیاز به 5G داریم یا فعلا بهتر است روی 4G LTE بمانیم؟

البته، این پرسش‌ها برای کاربران مقیم کشور ایران چندین سال دیرتر مطرح می‌شوند و احتمالا گوشی‌های 5G به این زودی‌ها وارد بازار ایران نشوند ولی اگر مقیم خارج از کشور هستید یا دایم در سفرهای خارجی خواهید بود؛ دیر یا زود باید دنبال جواب این پرسش‌ها باشید.

دقیقا تفاوت شبکه موبایل 5G با LTE چیست؟ در حال حاضر کدام‌یک مهم‌تر است و اگر می‌خواهیم اسمارت‌فون جدیدی خریداری کنیم؛ باید کدام‌یک را مبنای انتخاب خود قرار دهیم؟

همه می‌دانیم اینترنت 5G به نسل بعدی شبکه‌های سلولی موبایل اطلاق می‌شود و در ادامه نسل 4G است. LTE زیرشاخه 4G بوده و یک جهش درون نسلی محسوب می‌شد که پهنای‌باند، سرعت و آنتن‌دهی بهتری فراهم می‌کرد.

آمدن اینترنت 5G به معنای خداحافظی با LTE نیست و اپراتورها نمی‌خواهند سوییچ‌ها و آنتن‌های LTE را خاموش کنند. شما می‌توانید به طور همزمان هم از شبکه‌ 5G سود ببرید و هم به شبکه‌ LTE متصل باشید.

مزایای اینترنت 5G

اولین و مهم‌ترین مزیت اینترنت 5G نسبت به 4G LTE، سرعت بیشتر است.

چون هم طیف‌های فرکانسی در دسترس بیشتری فراهم می‌کند و هم از فناوری‌های ارتباطی رادیویی پیشرفته‌تری سود می‌برد.

افزون بر این، تاخیر بسیار کمتری نسبت به 4G LTE خواهد داشت که دامنه گسترده‌ای از کاربردهای جدیدی در فضای اینترنت اشیا شکل می‌دهد.

به زبان ساده، 5G اجازه می‌دهد اطلاعات را سریع‌تر از فناوری‌های قبلی دانلود و آپلود کنیم. در تئوری، در شبکه 5G باید سرعت دانلود بین ۱ تا ۱۰ گیگابیت با تاخیر ۱ میلی‌ثانیه باشد.

اما در عمل انتظار داریم شاهد سرعت دانلود متوسط ۵۰ مگابیت با تاخیر ۱۰ میلی‌ثانیه باشیم. حالا، این سرعت را مقایسه کنید با سرعت دانلود متوسط ۱۵ مگابیت و تاخیر ۵۰ میلی‌ثانیه در شبکه 4G LTE تا متوجه اتفاق بزرگ پیش‌رو شوید.

البته، همه‌چیز به شبکه موبایل اپراتور، منطقه پوشش‌دهی، تعداد مشترکان و نزدیکی شما به دکل‌های BTS موبایل دارد.

اما اینترنت 5G مفهومی فراتر از سرعت بیشتر در تبادل اطلاعات دارد. یک فناوری است که همانند چتر، دیگر فناوری‌ها و شبکه‌ها را در بر می‌گیرد و می‌تواند انواع طیف‌های فرکانسی با مشخصات و تکنیک‌های ارتباطی گوناگون برای مصارف خاص به دست دهد.

5G علاوه بر پشتیبانی از امواج رادیویی استفاده شده در 4G LTE، از طیف‌های فرکانسی میلی‌متری (mmWave) نیز سود می‌برد.

امواج میلی‌متری، طیف‌های فرکانسی سطح بالایی هستند که پهنای‌باند بالایی هم فراهم می‌کنند ولی برد موثر کمتری دارند.

این امواج برای استفاده در محیط‌هایی مانند استادیم‌های ورزشی بسیار مناسب هستند. چون با استفاده از MIMO و Beamforming می‌توانند هزاران لینک را در محیط‌های شلوغ نگه‌داری کنند.

یک ایستگاه پایه 4G به طور معمول دارای ۱۲ آنتن برای ارسال و دریافت اطلاعات است ولی با تکنیک‌های MIMO در 5G هر ایستگاه پایه می‌تواند بیشتر از ۱۰۰ آنتن را میزبانی کند.

در اینجا، فناوری مانند Beamforcing از تداخل لینک‌ها و آنتن‌ها جلوگیری می‌کند و هزاران کاربر و دستگاه می‌توانند به طور همزمان، بالاترین سرعت دانلود و اپلود را بدون تاخیر یا قطعی داشته باشند.

ایستگاه‌های پایه اینترنت 5G می‌توانند بسیار کوچک بوده و بالای دکل‌های برق۷ چراغ‌های راهنمایی و رانندگی، ساختمان‌ها و مناطق مختلف شهری نصب شوند.

طبیعی است که ساخت چنین شبکه‌ای چالش‌برانگیز است و می‌تواند هزینه بالایی به همراه زمان بیشتری ببرد ولی در عوض پوشش‌دهی و سرعت بهتری خواهد داشت.

شبکه 4G LTE-A چیست؟

همان‌طور که اشاره شد؛ شروع کار شبکه‌های اینترنت 5G به معنای پایان کار 4G نیست.

آخرین فناوری موجود روی شبکه‌های 4G به نام LTE-A وعده سرعت ۱ گیگابیت بر ثانیه را می‌دهد که البته سرعتی پایین‌تر از 5G خواهد بود.

همین‌طور، شبکه‌های موبایل LTE-Advanced Pro با سرعت‌هایی بیشتر مطرح هستند و اکنون در چندین کشور دنیا راه‌اندازی شدند.

برخی از اپراتورها مانند AT&T از این فضای سردرگم پیش آمده استفاده کرده و برخی از فناوری‌های مبتنی بر 4G LTE را با برچسب 5G E (سرنام 5G Evolution) روانه بازار می‌کنند.

بهتر است این نام‌ها شما را به اشتباه نیندازد. شبکه‌ها یا فناوری‌های LTE-A و 4G LTE و LTE-A Pro همگی زیرشاخه شبکه‌های نسل چهارم یا همان 4G هستند و فقط در سرعت و برخی پارامترهای کوچک دیگر تفاوت دارند.

بنابراین، تمام گوشی‌های امروزی از این فناوری‌های پشتیبانی می‌کنند و برای استفاده از آن‌ها نیازی به تعویض اسمارت‌فون نیست.

ولی برای اتصال به شبکه 5G باید یک ارتقا در اسمارت‌فون‌ها رخ دهد و گوشی خریداری شود که مودم 5G دارد. البته، غالب تراشه‌های 5G امروزی از مودم‌های 4G LTE نیز سود می‌برند تا در مکان‌هایی که شبکه 5G در دسترس نیست؛ به شبکه 4G LTE متصل شوید.

مهم‌ترین نکته‌ای که باید بدانید

برخی از اپراتورها روی 4G LTE حداقل سرعت ۲۵ مگابیت بر ثانیه را به طور متوسط می‌دهند و حداکثر سرعت آن‌ها به ۵۰ مگابیت می‌رسد.

چنین سرعتی برای استریم 4K مناسب است و شما را از هر شبکه دیگری بی‌نیاز می‌کند. به زبان دیگر، شاید شما روی یک شبکه 4G LTE به سرعت و کیفیت شبکه‌ای دسترسی پیدا کنید که یک شبکه اینترنت 5G در ابتدای راه خواهد داشت.

بنابراین، همیشه سوییچ از 4G به 5G همراه با سرعت بیشتر یا به نفع کاربر نیست. شاید برای کاربران معمولی، تفاوت آن چنانی میان 4G و 5G در ابتدای راه نباشد ولی کاربران حرفه‌ای که تاخیر بسیار ناچیزی نیاز دارند یا برخی کاربردها و صنایع مانند خودران‌ها، بازی‌های کامپیوتری، واقعیت مجازی و روبات‌ها سوییچ به 5G ضروری و بهتر است.

ما امیدواریم که شرکت‌هایی مانند سامسونگ، هواوی و چند برند دیگر اسمارت‌فون‌های 5G خود را امسال معرفی و روانه بازار کنند ولی شرکتی مانند اپل تا سال ۲۰۲۰ هیچ آیفون 5G عرضه نخواهد کرد.

شکی نیست که در بلندمدت باید یک اسمارت‌فون 5G خریداری کنید ولی زمان آن به کشور و شهر محل سکونت شما، اپراتور موبایلی که استفاده می‌کنید، سرعت و تاخیری که روی شبکه موبایل نیاز دارید، هزینه‌ها و چیزهای دیگر بستگی دارد.

منبع


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

تصاویر طبقه‌بندی شدن پنتاگون البته «تخیلی» و حاصل میدجرنی از بازیابی یوفوها و برنامه‌ مهندسی معکوس…

بشقاب پرنده مخفف عبارت Unidentified Flying Object است. به هر شیء یا پدیده‌ای اطلاق می‌شود که در آسمان مشاهده شود و به راحتی قابل شناسایی یا توضیح نباشد. بشقاب پرنده‌ها اغلب با ادعا‌های مربوط به فضاپیما‌های فرازمینی مرتبط هستند، اما می‌توان…

گالری- تصاویر تبلیغاتی خودروهای ایمپریال کرایسلر در سال‌های 1969 تا 1973

ما بیشتر این عکس‌ها را در فیلم‌ها و کارتون‌ها دیده‌ایم و راستش تعجب می‌کنیم که زمانی خودروی کرایسلر با این طول و عرض و طراحی تولید می‌شد.ایمپریال برند خودروهای لوکس کرایسلر در بازه زمانی سال‌های 1955 تا 1975 و نیز در بازه زمانی سال‌های…

چرا غذاها در کتاب‌های مصور و انیمیشن‌ها اینقدر اشتها برانگیزند؟!

دوران کودکی خودم را که به یاد می‌آورم، یاد کتاب‌های داستان مصور می‌افتم که در بعضی از صفحات آن عکس میزهای پر از غذا درج شده بود. نقاشی‌های آنقد آنقدر خوب بودند که تصور می‌کردم میوه‌ها و مرغ و بوقلمون و سوسیس فرنگی‌ها مسلما باید کیفیت…

شوخی‌های تصویری دانشگاهی – دوران عزیز پرمخاطره و گاه پرمشقت با بازدهی‌های نامعلوم

دوره دانشگاه و سختی تطابق‌های دانشجوهایی از طبقات مختلف اجتماعی و نواحی مختلف کشور و آمیزه جالب کنار هم قرار گرفتن آنها هر فعالیت عادی دیگر اجتماعی می‌شود مانند نگاه کردن به فوتبال و هر امتحان یا حتی کلاسی خاطره‌انگیز می‌شود.در اینجا…

اگر نسخه پنجابی سریال بریکینگ بد ساخته می‌شد!

بریکینگ بد یک سریال تلویزیونی درام تلویزیونی بسیار محبوب آمریکایی است که از سال ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۳ از شبکه AMC پخش می‌شد. این سریال توسط وینس گیلیگان ساخته شد و برایان کرانستون در نقش والتر وایت، معلم شیمی دبیرستانی که به سرطان ریه مبتلا است و…

آیا واقعا سرم حقیقت وجود دارد؟ چطور کار می‌کند؟

انسان‌ها از زمان امپراتوری روم می‌دانستند که ما در حالی که تحت تأثیر چیزی باشیم، صادقانه‌تر و راحت‌تر سخن میٰ‌گوییم. این همان جایی است که ایده  اصطلاح «سرم حقیقت» از آن سرچشمه می‌گیرد.سرم حقیقت به تعدادی از داروهای تغییر دهنده ذهن اشاره…
آگهی متنی در همه صفحات

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.