بهترین عکس‌های علمی تاریخ از دید نشریه لایف

10

زیست‌شناسی، شیمی، فیزیک، ستاره‌شناسی و به صورت کلی، همه اشکال دانش، روش‌هایی برای مشاهده جهان هستی در اختیار ما قرار می‌دهند، این روش‌ها به صورت پیوسته راه تکامل را می‌پیمایند.

نشریه لایف به مناسبت 75 سالگی خود، 37 عکس برتر مرتبط با دانش و فناوری را انتخاب کرده است که در زیر، بیست عدد از آنها را با هم مرور می‌کنیم.

این عکس‌ها از جهتی ممکن است فقط سرگرم‌کننده به نظر برسند، اما از زاویه دید دیگری هم می‌توان به آنها نگاه کرد، این عکس‌های نمایانگر دهه‌ها تلاش و نوآوری و صرف انرژی از سوی صاحبان صنایع، دولت‌ها و دانشمندان برای ارتقای سطح علمی بشر هستند. در عین حال تصور اینکه در سال‌های دهه 30 و 40 میلادی در قرن بیستم، در شرایطی که ممالک جهان سومی در فقر و جهالت سر می‌کردند، چنان تلاش‌ها و پیشرفت‌هایی انجام می‌شد، شخصا برای من جالب بود.

1- جیمز واتسون، زیست‌شناسی و دانشمند ژنتیک پیشگام، در حال بررسی مدل DNA در سال 1957

2- ادوین پاول هابل (1889 تا 1953) در میسوری به دنیا آمد، از میان کشفیات او می‌توان به قانون هابل اشاره کرد که بر اساس آن هر چه کهکشانی از ما دورتر باشد، سرعت دور شدنش از ما بیشتر است. ادعای او مبنی بر انبساط دنیا با سرعت رو به فزونی، در بنا نهادن تئوری «انفجار بزرگ» به ما کمک کرد.
در این عکس سیاه و سفید، او را در حال کار با یک تلسکوپ 100 اینچی‌ای در کالیفرنیا می‌بینیم.

3- این عکس که روجلد لایف در آوریل سال 1965 شد، هنوز هم دیدنی و تکان‌دهنده است، این عکس را یک عکاس سوئدی به نام «لنارت نیلسون» گرفت و یک جنین 18 هفته‌ای را داخل کیسه آمنتیوتیک نشان می‌دهد. لایف آن موقع در معرفی این عکس نوشت: «این عکس، نخستین پرتره‌ای است که از یک جنین زنده داخل شکم مادر گرفته شده است.»

4- این عکس زیبا در سال 1957 با تکنیک نوردهی طولانی گرفته شده است و مسیر یک هلیکوپتر سیکورسکی S-51 را در حال فرود آمدن نشان می‌دهد.

5- در بعضی از کتاب‌ها از جمله در رمان «چشم گربه» مارگارت اتوود خوانده بودم که کودکانی که مبتلا به فلج اطفال می‌شدند را در ریه‌های آهنی قرار می‌دادند. اما نمی‌دانستم این ریه‌های اهنی واقعا چه چیزی هستند.

در این عکس پرستاران را در جال قرار دادن 4 بیمار مبتلا به فلج اطفال در بسترشان در سال 1938 می‌بینید، این دستگاه طوری طراحی شده بود که با کم و زیاد کردن فشار هوا، ریه‌ها را منقبش و منبسط کند تا در دوره حاد بیماری که عضلات قفسه سینه درگیر می‌شوند، آنها قادر به تنفس باشند. در آن زمان به این دستگاه‌ها ریه‌های آهنی یا رسپیراتورهای تانکی گفته می‌شد.

دیدن این عکس و مقایسه آن با رسپیراتورهای مدرن امروزی می‌تواند نمایانگر پیشرفت‌های انجام شده در این هفتاد سال باشد.

6- این عکس در شماره 10 مارس سال 1961 به چاپ رسیده بود و مشتی از وسایل ریز الکترونیکی را نشان می‌داد، در آن شماره پیشبینی شده بود که در طی یک یا دو دهه، این وسایل به دستگاه‌های تلویزیون راه یابند  خبری از سیم‌ها و لوله‌ها نباشد.

7- یک دانشمند برای نشان دادن قدرت سایکلوترون، معلق ماندن چکشی را در آن به نمایش می‌گذارد. عکس در آزمایشگاه دانشگاه کلمبیا در نیویورک در سال 1948 گرفته شده است.

8- این عکس که گرد و غبار ناشی از یک آزمایش اتمی را از فاصله هفت مایلی نشان می‌دهند در سال 1953 گرفته شده است.

9- یک جلسه گروهی مدیتیشن در سال 1972، شرکت‌کنندگان برای تمرکز بیشتر چشم‌هایشان را با توپ پینگ پنگ پوشانده‌اند!

10- در این عکس جالب، جورج دبورد را می‌بینیم، او که مورد پیوند قلب قرار گرفته به قلب اصلی خود می‌نگرد!

11- هزاران عکس از پرتاب آپولو یازده، سفینه‌ای که برای اولین بار انسان‌ها را به ماه برد، گرفته شده است، اما فقط عکاس نشریه لایف -رالف مورس- بخت و اعتبار آن را داشت که از این زاویه با استفاده از نصب دوربینی در بالای جایگاه پرتاب، عکسی بگیرد.

12- در این عکس برای نشان دادن تأثیرات زیان‌آور سیگار، عکسی از مردی گرفته شده است که جریان خون دستش مختل شده است.

13- عکاس لایف -آلفرد آیشنستاد- عکس‌های زیادی از چهره‌های مشهور دنیا در قرن بیستم مثل مریلین مونرو یا سوفیا لورن گرفت، اما این عکس از اینشتین، بیش از همه معروف شد.

14- تصویر میز و اتاق کار آشفته اینشتین در سال 1955 که توسط رالف مورس گرفته شد، بسیار معروف است و از سوی دیگر برای شماری از ماها دست‌آویزی برای گریز از مرتب کردن اتاق‌هایمان است!

15- در اینجا عکسی از رئیس و مؤسس شرکا پولاروید -ادوین لند– را در حال نشان دادن عکس فوری 60 ثانیه‌ای‌اش در سال 1963 می‌بینید. ادوین لند، شخصی است که الهام‌بخش بسیاری از کارآفرینان و خلاقان سال‌های بعد، از جمله استیو جابز شد.

16- در این عکس که در شماره 17 اکتبر سال 1960 به چاپ رسید، کابل‌های نوری نشان داده است.

17- این عکس از «جو کیتینجر» گرفته شده است، این خلبان نیروی هوایی، در آگوست سال 1960 با بالون هلیومی به ارتفاع 19 مایلی صعود کرد و بعد به پایین پرید. سقوط آزاد او چهار دقیقه و 16 ثانیه طوال کشید و در جریان آن او دمای منفی 100 درجه فارنهایت را تجربه کرد. او در جریان سقوط آزاد، تا قبل از باز کردن چترش، به سرعت نزدیک به سرعت صوت رسید. جالب است بدانید که رکورد او هنوز شکسته نشده است.

18- این عکس در شماره شش دسامبر سال 1954 گرفته شده و طرح ویژه نور را روی صورت و شانه یک خلبان نشان می‌هد. به منظور طراحی یک کلاه ایمنی که به خوبی با ابعاد سر خلبان جور باشد، این نورها به صورت وی تابانیده شده بود.

19- سال 1936: خطوط عظیم انتقال آب که به منظور انحراف موقتی مسیر رود میسوری در جریان سدسازی روی آن ساخته شده

20- هوارد هیوز -خلبان، فیلمساز و سرمایه‌دار معروف آمریکایی- در داخل یک هواپیما با قابلیت فرود و برخاستن از سطح دریا در سال 1947. به واسطه فیلمی که مارتین اسکورسیزی در سال 2004 بر اساس داستان زندگی او نوشت، با هوارد هیوز آشنا هستیم. در این فیلم لئوناردو دی‌کاپریو نقش هیوز را بازی می‌کرد.


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

چگونه طولانی مدت درس بخوانیم و کمتر خسته شویم؟

مطالعه برای ساعات طولانی می‌تواند چالش برانگیز باشد، اما چندین راهبرد وجود دارد که می‌توانید برای کمک به حفظ تمرکز و جلوگیری از خستگی از آن‌ها استفاده کنید:استراحت کنید: هر 45 تا 50 دقیقه یک بار استراحت کنید تا مغز خود را شارژ کرده و از…

مرگبارترین روز در تاریخ، چه روزی بود و چطور رخ داد؟

انسان‌های راه‌های زیادی برای کشتن هم در طول تاریخ ابداع کرده‌اند: سلاح‌های هسته‌ای و زیستی ، بمب‌های آتش‌زا، گلوله‌ها، سرنیزه‌ها، ایجاد قحطی عمدی و ...کاملا قطعی نیست، اما طبق بسیاری از روایت‌ها مرگبارترین روز در تاریخ بشر در واقع نتیجه…

عکس‌های دلپذیر این سلبریتی‌ها با میدجرنی نسخه پنج و این دستور ایجاد شده که شما هم می‌توانید از آن…

تصور کنید که بخواهید عکس‌هایی از شمار قابل توجهی از سلبریتی‌ها داشته باشید که همه در حال انجام یک کار واحد هستند، آن هم در یک شرایط نوری یکسان.در شرایط عادی که نمی‌شود به همه‌شان دیکته کرد که ژست مورد نظر ما را بگیرند. اما هوش مصنوعی…

آیا ماری آنتوانت واقعاً گفته بود مردمی که در قطحی نان هستند، کیک بخورند؟! حقیقت درباره یکی از…

این یکی از بدنام‌کننده‌ترین داستان‌های تاریخ است: روایت این است که ملکه ماری آنتوانت وقتی شنید که دهقانان فرانسوی آنقدر فقیر شده‌اند که توانایی خرید نان ندارند، پاسخ داد: "بگذارید کیک بخورند." این افسانه برای قرن‌ها نقل شده است و به این…

در مورد این عکس‌ها فقط می‌توانیم بگوییم چیزها به نحو عجیب یا خنده‌داری، سر جای خودشان نیستند!

ما در طول زندگی آدم زیاد دیده‌ایم که سر جای خود نبوده، اما در مورد اشیا، گاهی نبودن آنها در سر جای خودشان یا کاربرد بدیع آنها برای خودش یک طنز و شگفتی می‌شود، در این سری عکس‌های می‌خواهیم تعدادی از این موارد را با هم مرور کنیم:راهی…

حجم‌ها و مجسمه‌های زیبا ساخته شده با صفحات کتاب‌های قدیمی

ما انسان‌ها استفاد تخیل هستیم، اما در موارد معدودی این تخیل‌های خود را به صورت نقاشی یا حجم، زنده می‌کنیم و در معرض تماشای دیگران قرار می‌دهیم.اِما تیلور، هنرمند مقیم بریتانیا، این تجربه را در مجسمه‌هایی از جنس کتاب به صورت باورنکردنی…
آگهی متنی در همه صفحات
10 نظرات
  1. dr.shahramn می گوید

    یکی از اون پست های خیلی خوب بود . مرسی

  2. محبوبه می گوید

    مرسی دکتر، فوق العاده بودن!

  3. محمد سلطانی می گوید

    خیلی خوب و جالب!!! مختصرو مفید
    موفق باشید

  4. saman می گوید

    پست بسیار جالب و جالبی بود – ممنون

  5. مرسده می گوید

    من این پستو ندیده بودم!

    میخکوب کننده بود
    پستی بود که ممکنه ادم خیلی وقتا بهش فکر کنه (مثل پست هنریتا لکس)، به تک تک عکساش

    سپاس، بینهایت

  6. reza می گوید

    اتفاقی باهاتون آشنا شدم . نمیشناسمتون .هر کی هستی خیلی باحالی .

  7. مسعود زمانی می گوید

    بسیار لذت بردم… ممنون از شما

  8. سارا می گوید

    یلی جالب و به درد بخور( البته برای من) بود . مرسی

  9. Mahdi می گوید

    به نام یزدان بخشاینده بخشا
    نه آمریکا به ماه رفته و نه هیچ کس دیگه‌ای
    سالها طول می‌کشه که انسان بتونه روی ماه گام بگذاره
    یَا مَعْشَرَ الْجِنِّ وَالْإِنسِ إِنِ اسْتَطَعْتُمْ أَن تَنفُذُوا مِنْ أَقْطَارِ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ فَانفُذُوا لَا تَنفُذُونَ إِلَّا بِسُلْطَانٍ ﴿الرحمن: ٣٣﴾
    ای گروه جن و انس! اگر می‌توانید از کناره‌های آسمان‌ها و زمین رخنه کنید، پس رخنه نمی‌کنید مگر به نیرویی!
    آدم فضایی‌ها که واقعی هم هستند گروهی از جن هستند
    کناره‌های آسمان‌ها و زمین هم به اتمسفرها و لایه‌هایی که داخل سیارات یا در فضا و یا آسمان‌های هفت‌گانه (که بشر تنها یک آسمانش را شناخته و فکر می‌کند همان یک آسمان کل جهان هستی هست! و جهان مثل تخم‌مرغ‌های تو در تو هستند به تعداد هفت‌تا که پوسته هر تخم مرغ آسمان بعدی هستند)
    رخنه کردن یا نفوذ هم به معنای شکافتن چیزی و عبور از آن به سوی دیگر هست
    سلطان هم قدرتی بزرگ هست که بر چیز دیگری غلبه کند و آن را مهار کند
    بشر اگر توانست از این لایه‌های پنهان عبور کند و آنها را بشکافد و سالم به آن ور برود توانسته است به ماه هم سفر کند
    و من امیدوارم ما ایرانیها بتوانیم به این سلطان دست پیدا کنیم و پا به آسمان‌های دیگرهم بگذاریم

  10. maryam می گوید

    سلام مطالب و عکس ها خیلیییییییییییییییییییییییی عالی وقشنگ بود

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.