حسگر دیگری برای آی‌فون که بوی بد دهان را تشخیص می‌دهد

1

در یکی از پست‌های اخیر از ابزارها و تجهیزاتی گفتیم که در ترکیب با گجت‌های ما امکانات متنوعی را برای کنترل و ارتقای سلامتی و بهداشت فراهم می‌کنند. در همین حین تلفن‌های هوشمند ما روز به روز «انسانی‌تر» می‌شوند. با دوربین‌هایشان می‌بینند، با میکروفون‌شان می‌شنوند، با ژیروسکوپ و شتاب‌سنج‌شان حس می‌کنند و به زودی احتمالا بوها را هم تشخیص خواهند داد. اما آیا واقعا تلفن‌های هوشمند می‌خواهند جای همه وسایل ما را بگیرند؟

01-19-2013 09-14-28 AM

به تازگی استارت‌آپی در سانفرانسیسکو به نام Adamant Technologies حسگری را به بازار عرضه کرده است که جای «ها کردن» را برای آزمودن بوی دهان خواهد گرفت! البته چنین ابزارهایی چندان تازه و جدید نیستند. پیش از این هم ابزارهایی برای تحلیل مواد موجود در هوای بازدم یا حتی هوای محیط طراحی شده‌اند. نمونه آشکار آن سنسورهای دود و آتش در صنعت ساختمان است. این ابزارها حتی در حوزه تلفن‌های هوشمند هم تازه نیستند. در سال 2011 شرکت NTT DOCOMO (اپراتور موبایل و تولیدکننده تجهیزات ارتباطی سیار در ژاپن) موفق به ساخت حسگرهایی شده بود که براساس تحلیل هوای بازدم تعیین می‌کرد که فرد تا چه حد به غذا احتیاج دارد یا گرسنگی او چقدر واقعی است. همین‌طور مشخص می‌کرد که آیا فرد در وضعیتی قرار دارد که با انجام حرکات ورزشی چربی‌های بدنش را بسوزاند یا خیر.

NTT

اما محصول آدامانت به لحاظ قیمت و کارایی نمونه منحصر به‌فردی خواهد بود. مشکل این‌جاست که کامپیوتر می‌تواند به‌سادگی یک مولکول خاص را در هوا تشخیص دهد. اما شناختن ترکیب‌های مختلف و متعدد از مولکول‌های مختلف باعث گیج شدن آن خواهد شد. برای اطلاع از نحوه کار سنسورهای تشخیص بو یا «بینی‌های الکترونیکی» می‌توانید به این صفحه ویکی‌پدیا مراجعه کنید.

راه‌حل آدامانت استفاده از تعداد زیادی (واقعا زیاد!) حسگر برای تشخیص مولکول‌های مختلف است. به گفته مدیرعامل این شرکت، حسگر بوی دهان آدامانت که قرار است با قیمتی کمتر از 100 دلار به بازار عرضه شود به بیش از 2000 حسگر مختلف (حدودا به اندازه حسگرهای بینی یک سگ) مجهز است که این تعداد در مورد بینی انسان 400 عدد است! این دستگاه به آی‌فون متصل شده و می‌تواند با انواع مختلف اپ‌ها کار کند

مثلا یکی از این اپ‌ها می‌تواند در ابتدای یک جلسه کاری در مورد بوی بد دهانتان به شما هشدار داده یا حتی دلیل آن را بگوید. اپ دیگری که قرار است برای این سنسور عرضه شود، می‌تواند به صورت بی‌درنگ متابولیسم شما را آنالیز کرده و به دقت کالری مصرف شده توسط شما را محاسبه کند، یا حتی در مورد بیماری‌های خاصی نظیر دیابت هشدار دهد و یا به صورت ساده برای آزمودن میزان الکل خون مورد استفاده قرار بگیرد. البته تا کامل و عرضه شدن این سنسور به عنوان یک وسیله کاربردی و همین‌طور کامل‌شدن اپ‌های این سیستم زمان زیادی (حدود 1 تا 2 سال) باقی مانده است.

منبع(+و+)


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

ابر تورم آلمان در سال 1923 چه بر سر مردم آورد؟

به زمانی می‌رویم که یک آلمانی طبقه متوسط، ​​میلیاردها مارک در جیب خود حمل می‌کرد اما هنوز نمی‌توانست چیزی بخرد. یک قرص نان 200 میلیارد مارک قیمت داشت.با حقوق بازنشستگی یک هفته‌ای حتی یک فنجان قهوه را نمی‌شد خرید. سقوط آزاد ادامه داشت و…

عکس‌های ساده‌ای که به خاطر پرسپکتیو و زاویه دید، گیج‌کننده و تفکربرانگیز شده‌اند!

زاویه دید خیلی مهم است. این موضوع در زندگی هم صادق است. ما گاهی عادت نگاه کردن از یک زاویه دید خاص و گسترده نکردن نگاه خود را پیدا می‌کنیم و در نتیجه برداشت خیلی عجیبی از چیزهای ساده می‌کنیم. این طوری می‌شود که کارهایمان اشتباه از آب…

اگر نئاتدرتال‌ها بر انسان‌های به اصطلاح خردمند غلبه می‌کردند، شاید اینها ستاره‌های سینماهای آنها…

سوابق فسیلی نشان می‌دهد که نئاندرتال‌ها در حدود 40000 تا 30000 سال پیش از سوابق باستان‌شناسی ناپدید شدند، اگر در برخی مکان‌ها ممکن است تا حدود 28000 سال پیش  زنده مانده باشند.نئاندرتال‌ها گونه‌ای از انسان‌های باستانی بودند که تا زمان…

روجلدهای خاطره‌انگیز مجموعه کتاب های طلایی که کودکی‌مان را رنگی می‌کردند!

عبدالرحیم جعفری، پایه گذار انتشارات امیرکبیر و کتاب های طلایی، است. او ۱۲ آبان ۱۲۹۸ در تهران زاده شد. عبدالرحیم جعفری در سال ۱۳۲۸ انتشارات امیرکبیر را پایه گذاشت. و در سال ۱۳۴۰ انتشار مجموعه ی کتابهای طلائی را آغاز کرد. کتابهای طلایی مجموعه…

معماری‌هایی که واقعا شایسته تحسین هستند و ستایش هنری ما را برمی‌انگیزند

تناسب اجزا، انحناها، هماهنگی با فرهنگ و شرایط اقلیمی، عظمت، رنگ‌ها یا نشانه‌های قدمتی که ما را به خلسه‌های پر از تخیل می‌برند، هر کدام از اینها ممکن است یک عمارت را شاخص و برجسته کنند.در این پست بناهایی را با هم مرور می‌کنیم که هر یک از…

کهن‌ترین درختان جهان

" بث مون " عکاسی است که در سانفرانسیسکو زندگی می کند و بیش از 14 سال از عمرش را صرف شناسایی و عکاسی از قدیمی ترین درختان جهان کرده است. او به کشورها و سرزمین های دورافتاده سفر می کند تا از درختان قطور قدیمی تصاویر زیبایی را ثبت کند. او می…
آگهی متنی در همه صفحات
1 نظر
  1. درب اتوماتیک می گوید

    ممنون

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.