برای نخستین بار و بعد از 69 سال انتظار، دوربین‌ها چکیدن قطره‌ای را از یک قطعه قیر جامد ثبت کردند!

7

نمی‌دانم با طولانی‌ترین آزمایش دنیا آشنا هستید یا نه.

بگذارید کمی توضیح بدهم:

آزمایش «چکیدن قیر» نام آزمایشی است که طی 85 سال گذشته در حال اجرا بوده است و از سال 1927 و توسط “توماس پارنل” -فیزیکدان دانشگاه کویینزلند در استرالیا- آغاز شد.

او این آزمایش را به منظور اثبات اینکه قیری مشتق شده از ذغال سنگ، ماده‌ای به شدت شکننده که می توان آن را با چکش به چند قطعه تقسیم کرد، در واقع مایعی به شدت چسبنده است، آغاز کرد. این ماده در دمای اتاق با سرعتی بسیار پایین جاری می‌شود.

پارنل این قیر را ذوب کرده و درون قیفی شیشه‌ای ریخته و آن را برای سه سال به حال خود گذاشت تا سرد شود. سپس قیف را بالای ظرفی پیاله مانند آویزان کرده و به انتظار نشست.

هشت سال بعد یک قطره از قیر به درون ظرف چکید. 9 سال پس از آن قطره‌ای دیگر به درون ظرف افتاد. پارنل قطره دوم را به ثبت رساند اما به اندازه‌ای عمر نکرد که بتواند چکیدن قطره سوم را در سال 1954 ببیند. پس از آن آزمایش وی به گوشه‌ای از آزمایشگاه خاک گرفته‌اش در بخش فیزیک دانشگاه منتقل شده و به فراموشی سپرده شد.

07-19-2013 08-30-40 AM

در سال 1961 با پیوستن “جان مینستوم” به بخش فیزیک این دانشگاه این آزمایش دوباره دیده شد و وی از دانشگاه درخواست کرد آن را به نمایش درآورد، اما مورد توجه قرار نگرفت با این همه در سال 1975 وی توانست بخش فیزیک دانشگاه را راضی کند تا این آزمایش را برای عموم به نمایش بگذارد.

در 28 نوامبر سال 2000 هشتمین و جدیدترین قطره این قیر به درون ظرف چکید و “مینستوم” معتقد بود زمان چکیدن قطره بعدی به هیچ وجه قابل پیش بینی نیست، به ویژه به این دلیل که با آزاد شدن گازهای موجود در این ماده، مدت زمان چکیدن قطره های قیر طولانی‌تر می شود.

انتظار می‌رود قطره نهم سال 2013 به درون ظرف بچکد.


اما کالج ترینیتی دوبلین هم از اکتبر سال 1944 آزمایش مشابهی را شروع کرده بود. بالاخره 8 روز پیش، زحمات دانشمندان این کالج به بار نشست و برای اولین بار در تاریخ، دوربین‌ها توانستند برای اولین بار، چکیدن یک قطره را از یک قطعه قیر جامد ثبت کنند.

ساعت پنج عصر روز 11 جولای، دوربین‌هایی که با سرعت زیاد فیلم برمی‌داشتند، توانستند، سقوط این قطره را ثبت کنند.

07-19-2013 08-29-57 AM

شین برگین – فیزیکدان این مرکز، می‌گوید که بسیار هیجان‌زده است.

ویسکوزیته قیر، 2 میلیون بار بیشتر از عسل و 230 میلیون بار بیشتر از آب است.

نتیجه اینکه خیلی از چیزهایی که ما جامد می‌پنداریم، مایعاتی با چسبندگی یا ویسکوزیتی بالا هستند.

حالا باید منتظر باشیم تا دانشگاه کویینزلند استرالیا هم امسال سقوط قطره دیگری را ثبت کند. شما می‌توانید به صورت زنده مواظب باشید و هر وقت قطره سقوط کرد به ما اطلاع بدهید!

فیلم این لحظه تاریخی را می‌توانید در یوتیوب ببینید یا از اینجا دانلود کنید.

منابع: + و + و +


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

بیماری‌ها و مشکلات روانی می‌توانند به مانند همین غول‌های تصور شده توسط میدجرنی باشند، اما می‌توان…

تا وقتی کسی مبتلا به یک مشکل روانپزشکی نشده باشد یا آشنا و فامیلی نداشته باشد که مبتلا به شکل جدی آنها باشد، نمی‌داند که چقدر روی کیفیت زندگی تاثیرگذار هستند. کسی که افسردگی ندارد، تعجب می‌کند که مثلا چطور کسی از قدم زدن یا غذای خوب یا…

وقتی به رویدادهای تاریخی مهم و مکان‌های مشهور از زاویه دید متفاوتی بنگریم (گالری عکس)

همیشه زاویه دید خیلی مهم است. ما در مورد برخی از رخدادهای مهم تاریخ، همیشه یک یا چند عکس شاخص در ذهنمان است، در صورتی که همان عکس‌ها پشت صحنه‌های جالبی داشته‌اند که از آنها غافل شده‌ایم.به صورت مشابهی روتین‌ترین عکس‌های از بناهای مشهور،…

روسای جمهوری آمریکا به صورت تصاویر خیالی شبیه گیم‌های رل پلیینگ ژاپنی!

توجه: تصاویر را میدجرنی ساخته و سازنده ظاهرا فارغ از سمت و سوی سیاسی و فقط یک نوع بیان هنری دست به این کار زده است.جو بایدن:دونالد ترامپ:باراک اوباما:جورج دبلیو بوش:بیل کلینتون:جورج بوش پدر:…

اگر گوشی‌های موبایل، دهه‌ها زودتر اختراع می‌شدند

در دوره‌ای پس از همگانی شدن استفاده از گوشی‌های موبایل، تنوع ظاهری آنها بسیار زیاد بود و هیچ گوشی‌ای شبیه گوشی دیگر نبود. اما الان شکل همه گوشی‌ها تقریبا یکی شده است.ما خیلی منتظر گوشی‌های تاشو یا رول‌شونده ماندیم تا این یکنواختی را به…

250 فیلم برتر imdb به همراه معرفی و خلاصه و بررسی آنها + 23 فیلمی که حیف بود در این فهرست نباشند

مسلم است که آرای IMDB به خصوص از دید فیلم‌بین‌های حرفه‌ای فقط چیزی نسبی برای پی بردن به محبوبیت نسبی فیلم‌ها هستند. چه بسیارند فیلم‌هایی که نمره بالای 7 دارند، اما ارزش واقعی‌شان خیلی کمتر است و چه بسیارند فیلم‌هایی که آدم درمی‌ماند چرا…

سفری در شهرهای باستانی دنیا به یاری تخیل میدجرنی

از شهرهای باستانی دنیا بقایایی مانده و بر اساس همین یقایا و توصیف‌ها و تحلیل مورخان، برخی‌ها اقدام به بازسازی رایانه‌ای شهرهای قدیمی کرده‌اند تا شکوه و عظمت آنها را به ما بنمایانند.اما میدجرنی هم راهی آسان برای این تصور بدون نیاز به…
آگهی متنی در همه صفحات
7 نظرات
  1. ali می گوید

    صبر ایوب که میگن همینه کار بعضی دانشمندان احتیاج به بر خیلی زیادی داره چیزی که تو ایران مردم گاهی یه سال منتظر نمیمونن

  2. شهاب الدین می گوید

    برای چنین آزمایش‌هایی جایزه‌ای تحت عنوان ایگ‌نوبل در نظر گرفته شده است. هر ساله در کنار جایزه نوبل‌، ایگ نوبل هم به دانشمندانی تعلق می‌گیرد. البته نه از سوی نوبل. این آزمایش‌ها بعضاً خنده دار نیز هستند ولی به هر جال می‌بایست صحت تئوری‌ها به وسیله‌ی آزمایش نیز تأئید گردند. حال این آزمایش خنده دار باشد یا زمان زیادی به طول انجامد که آزمایش‌کننده‌ی نخست حتی در طول دوران حیاتش موفق به دیدنش نشود.

  3. پونی می گوید

    از ناودان ما هر روز تابستان قیر میچکد باید خودمونو بکشیم؟

  4. دابل می گوید

    شیشه هم همینجوریه
    مایعه
    ولی همه فکر میکنن جامده!!!

  5. علی( همون قبلی ) می گوید

    بیکاری تا این حد ( شوخی ) 😀

  6. محمد می گوید

    البته فیلم پیوسته نیست و در آخر کاملاً مشخصه که قیف جابجا شده

  7. M.M می گوید

    منتظر سقوطش بودم متشکر از خبر رسانی

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.