برای نخستین بار و بعد از ۶۹ سال انتظار، دوربین‌ها چکیدن قطره‌ای را از یک قطعه قیر جامد ثبت کردند!

7

نمی‌دانم با طولانی‌ترین آزمایش دنیا آشنا هستید یا نه.

بگذارید کمی توضیح بدهم:

آزمایش «چکیدن قیر» نام آزمایشی است که طی ۸۵ سال گذشته در حال اجرا بوده است و از سال ۱۹۲۷ و توسط “توماس پارنل” -فیزیکدان دانشگاه کویینزلند در استرالیا- آغاز شد.

او این آزمایش را به منظور اثبات اینکه قیری مشتق شده از ذغال سنگ، ماده‌ای به شدت شکننده که می توان آن را با چکش به چند قطعه تقسیم کرد، در واقع مایعی به شدت چسبنده است، آغاز کرد. این ماده در دمای اتاق با سرعتی بسیار پایین جاری می‌شود.

پارنل این قیر را ذوب کرده و درون قیفی شیشه‌ای ریخته و آن را برای سه سال به حال خود گذاشت تا سرد شود. سپس قیف را بالای ظرفی پیاله مانند آویزان کرده و به انتظار نشست.

هشت سال بعد یک قطره از قیر به درون ظرف چکید. ۹ سال پس از آن قطره‌ای دیگر به درون ظرف افتاد. پارنل قطره دوم را به ثبت رساند اما به اندازه‌ای عمر نکرد که بتواند چکیدن قطره سوم را در سال ۱۹۵۴ ببیند. پس از آن آزمایش وی به گوشه‌ای از آزمایشگاه خاک گرفته‌اش در بخش فیزیک دانشگاه منتقل شده و به فراموشی سپرده شد.

07-19-2013 08-30-40 AM

در سال ۱۹۶۱ با پیوستن “جان مینستوم” به بخش فیزیک این دانشگاه این آزمایش دوباره دیده شد و وی از دانشگاه درخواست کرد آن را به نمایش درآورد، اما مورد توجه قرار نگرفت با این همه در سال ۱۹۷۵ وی توانست بخش فیزیک دانشگاه را راضی کند تا این آزمایش را برای عموم به نمایش بگذارد.

در ۲۸ نوامبر سال ۲۰۰۰ هشتمین و جدیدترین قطره این قیر به درون ظرف چکید و “مینستوم” معتقد بود زمان چکیدن قطره بعدی به هیچ وجه قابل پیش بینی نیست، به ویژه به این دلیل که با آزاد شدن گازهای موجود در این ماده، مدت زمان چکیدن قطره های قیر طولانی‌تر می شود.

انتظار می‌رود قطره نهم سال ۲۰۱۳ به درون ظرف بچکد.


اما کالج ترینیتی دوبلین هم از اکتبر سال ۱۹۴۴ آزمایش مشابهی را شروع کرده بود. بالاخره ۸ روز پیش، زحمات دانشمندان این کالج به بار نشست و برای اولین بار در تاریخ، دوربین‌ها توانستند برای اولین بار، چکیدن یک قطره را از یک قطعه قیر جامد ثبت کنند.

ساعت پنج عصر روز ۱۱ جولای، دوربین‌هایی که با سرعت زیاد فیلم برمی‌داشتند، توانستند، سقوط این قطره را ثبت کنند.

07-19-2013 08-29-57 AM

شین برگین – فیزیکدان این مرکز، می‌گوید که بسیار هیجان‌زده است.

ویسکوزیته قیر، ۲ میلیون بار بیشتر از عسل و ۲۳۰ میلیون بار بیشتر از آب است.

نتیجه اینکه خیلی از چیزهایی که ما جامد می‌پنداریم، مایعاتی با چسبندگی یا ویسکوزیتی بالا هستند.

حالا باید منتظر باشیم تا دانشگاه کویینزلند استرالیا هم امسال سقوط قطره دیگری را ثبت کند. شما می‌توانید به صورت زنده مواظب باشید و هر وقت قطره سقوط کرد به ما اطلاع بدهید!

فیلم این لحظه تاریخی را می‌توانید در یوتیوب ببینید یا از اینجا دانلود کنید.

منابع: + و + و +

اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با ۱۸ سال سایقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

سرژ ورونوف: پزشکی که بیضه‌های میمون‌ها را به مردها پیوند می‌زد تا آنها را جوان کند!

یکی از پر شورترین ارائه‌ها و سخنرانی‌ها در کنگره بین‌المللی جراحان در لندن در سال ۱۹۲۳ توسط جراح فرانسوی متولد روسیه به نام سرژ ورونوف انجام شد. سه سال پیش‌تر، ورونوف با آزمایش‌های بحث‌برانگیز پیوند غده‌ که به ادعای خودش آدم‌ها را چند…

در مورد این عکس‌ها فقط می‌توانیم بگوییم چیزها به نحو عجیب یا خنده‌داری، سر جای خودشان نیستند!

ما در طول زندگی آدم زیاد دیده‌ایم که سر جای خود نبوده، اما در مورد اشیا، گاهی نبودن آنها در سر جای خودشان یا کاربرد بدیع آنها برای خودش یک طنز و شگفتی می‌شود، در این سری عکس‌های می‌خواهیم تعدادی از این موارد را با هم مرور کنیم: راهی…

سلبریتی‌ها از کودکی تا پیری در این ویدئوهای جالب – از ویل اسمیت تا کیانو ریوز

چطور می‌شود که ما پیر می‌شویم. این تغییر بسیار تدریجی رخ می‌دهد، اما قطعی است. با کارهایی می‌شود کندش کرد اما مسلما نمی‌توان به کی جلوی آن را گرفت. پیری یک فرآیند زیستی پیچیده است که در موجودات زنده از جمله انسان اتفاق می‌افتد. در حالی…

مجموعه‌ای از «توتورو»های دست‌ساز در ستایش نماد استودیو جیبلی

تعدادی «توتورو»ی شکم گرد نمادین در انیمه My Neighbor Totoro از استودیو جیبلی به عنوان بخشی از مجموعه وسیعی از مجموعه‌ جدید کلکسیونی است که به احترام این شرکت رویاساز ساخته شده. این مجموعه که توسط تیم‌هایی از صنعتگران همکار ناکاگاوا…

عکس‌های نوستالژیک: آدم‌های و تلویزیون‌هایشان در دوره اوج تلویزیون

دوره اوج شکوه تلویزیون کی بود؟ دست‌کم دوره اوج مونواوگ چه زمانی بود؟ یک زمانی تلویزیون پیشرفته‌ترین وسیله ارتباطی ما با دنیای خارج بود. الان تلویزیون‌های هوشمند، گوشی و تبلت‌ها و لپ‌تاپ‌ها جای آن به اصطلاخ متکلم وحده را گرفته‌اند.…

۱۰ شهید دنیای فناوری!

هر کدام از ابزارها و دستگاه‌هایی که ما در زندگی عادی خود از آنها استفاده می‌کنیم، ثمره تلاش‌های بی‌وقفه دانشمندان و افراد زیادی بوده‌اند. اگر فداکاری، ریسک‌پذیری، شهامت و ماجراجویی این افراد نبود، ما هیچ کدام از این فناوری‌ها و ابزارها را…

آگهی متنی در «همه» صفحات
ایمپلنت دندان / عمل اسلیو معده / کلینیک زیبایی / عمل بای پس معده / بهترین جراح چاقی / متخصص زنان رشت / خرید گوشی با حکمت کارت / پمپ آب صابون / buy telegram members / جراحی چاقی تهران / پی آر پی موثرترین درمان آرتروز زانو / دکتر فارغ پور – متخصص زنان / خرید خودنویس / خرید دستگاه لیزر تیتانیوم / پمپ اسید / خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / کمپ ترک اعتیاد / دانلود سریال / انواع مکمل های زینک / کلاه کاسکت / درمان سریع سیاتیک و دیسک کمر / متخصص زنان / کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان / کاشت مو / شیشه اتومبیل / دانلود سوالات استخدامی آموزش و پرورش / ثبت برند / سرور مجازی / فروشگاه اینترنتی زنبیل / مشاوره حقوقی تلفنی / وکیل / خرید ساعت دیواری / لیزر درمانی بواسیر / ساعت تبلیغاتی / تجهیزات پزشکی / خرید سرور مجازی / تعمیر ماشین ظرفشویی / خرید تتر / متخصص ارتودنسی / چاپ لیوان / حمل بار دریایی از چین / بهترین سریال های ایرانی / داروخانه اینترنتی آرتان / فروشگاه آنلاین زوجیم / چاپ کلاه / کاشت مو / درمانکده / کاشت مو / پزشکا / قیمت ساک پارچه ای / تحلیل تکنیکال فارکس / سایت نوبت دهی دکتریاب / بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران / بهترین سریال های کره ای / دکتر فارمو / کتاب صوتی رایگان / تولید محتوا / دانلود نرم افزار / مجتمع فنی ونک / سریال جدید / داروخانه آنلاین تینا / سایت ترجمه تخصصی رایت می /

7 نظرات
  1. ali می گوید

    صبر ایوب که میگن همینه کار بعضی دانشمندان احتیاج به بر خیلی زیادی داره چیزی که تو ایران مردم گاهی یه سال منتظر نمیمونن

  2. شهاب الدین می گوید

    برای چنین آزمایش‌هایی جایزه‌ای تحت عنوان ایگ‌نوبل در نظر گرفته شده است. هر ساله در کنار جایزه نوبل‌، ایگ نوبل هم به دانشمندانی تعلق می‌گیرد. البته نه از سوی نوبل. این آزمایش‌ها بعضاً خنده دار نیز هستند ولی به هر جال می‌بایست صحت تئوری‌ها به وسیله‌ی آزمایش نیز تأئید گردند. حال این آزمایش خنده دار باشد یا زمان زیادی به طول انجامد که آزمایش‌کننده‌ی نخست حتی در طول دوران حیاتش موفق به دیدنش نشود.

  3. پونی می گوید

    از ناودان ما هر روز تابستان قیر میچکد باید خودمونو بکشیم؟

  4. دابل می گوید

    شیشه هم همینجوریه
    مایعه
    ولی همه فکر میکنن جامده!!!

  5. علی( همون قبلی ) می گوید

    بیکاری تا این حد ( شوخی ) 😀

  6. محمد می گوید

    البته فیلم پیوسته نیست و در آخر کاملاً مشخصه که قیف جابجا شده

  7. M.M می گوید

    منتظر سقوطش بودم متشکر از خبر رسانی

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

•• 4 5