10 پیشبینی در مورد رسانه‌ها در سال 2011

5

سال 2010 سالی بود که موبایل در عرصه رسانه، نمود چشم‌گیری پیدا کرد. آی‌پد شرکت اپل یکی از عواملی بود که به این مسئله دامن زد، طوری که بسیاری از رسانه‌ها از جمله واشگتن پست و CNN یک سیستم رسانه‌ای اجتماعی را به کمک اپلیکیشن‌های موبایل راه انداختند.

در سال 2011 هم به احتمال فروان شاهد رشد این مسئله خواهیم بود و محصولات رسانه‌ای را خواهمین دید که منحصرا ویژه موبایل و آیپد ساخته شده‌اند. اما اگر بخواهیم از منظر وسیع‌تری به رسانه‌های در سال 2011 بنگریم، باید بگوییم که رسانه‌های به سمت یک وب اجتماعی باز حرکت خواهند کرد.

شاید خواندن 10 پیشبینی زیر بتواند نمایی از روزنامه‌نگاری و رسانه در سال آینده به شما بدهد:

1- رسانه‌های درز دهنده اسناد و روزنامه‌نگاری: در سال 2010، ویکی‌لیکس را با نشت‌های اسناد محرمانه‌اش دیدیم. این سازمان بعد هر نشت خبری با بررسی میزان تأثیر اخبار منتشر شده، خود را تکامل می‌داد و مطرح‌تر می‌کرد. در سال 2011 بی‌شک چندین دولت جولیان آسانگ را به بهانه‌های مختلف تحت تعقیب قرار خواهند داد. اما حتی اگر ویکی‌لیکس کاملا خفه شود، ما شاهد طلوع پدیده «درز» یا «نشت» در روزنامه‌نگاری خواهیم بود. ما رسانه‌هایی را شاهد خواهمیم بود که از مدل ویکی‌لیکس تقلید و پیروی کنند.

حتی حالا هم سایت‌هایی مثل Openleaks، Brusselsleaks و Tradeleaks را داریم که هر یک می‌کوشند کاری شبیه ویکی‌لیکس بکنند. ما حتی سایت‌های درزدهنده خبر اختصاصی را خواهیم دید که به صورت اختصاصی روی یک حوزه خبری تمرکز خواهند کرد.

در چنین فضایی، رقابتی بین رسانه‌های درزدهنده، ایجاد خواهد شد و طبیعتا هر رسانه‌ای که بتواند بیشتر خبر درز بدهد، اخبارش اهمیت بیشتر داشته باشند و بتواند با رسانه‌های دیگر تعامل کند، برنده میدان خواهد بود.

2- ادغام رسانه‌ها با هم و یا خرید آنها توسط شرکت‌های بزرگ: در سال 2010 یکی از مشهورترین وبلاگ‌های فناوری یعنی TechCrunch توسط AOL خریده شد، نیوزویک هم با Daily Beast ادغام شد. در سال ‌آینده هم احتمال خرید وبلاگ‌ها و رسانه‌هایی که مخاطب زیادی پیدا کرده باشند یا از حیث اقتصادی موفق باشند، توسط رسانه‌های بزرگ‌تر وجود دارد.

3- رسانه‌هایی که منحصرا مبتنی بر تبلت و موبایل باشند: کاربران کثیر موبایل، باعث شده بود که بسیاری از روزنامه‌های و مجلات، نسخه موبایلی نشریه و همچنین اپلیکیشن خود را در اختیار خوانندگان خود بگذارند تا آنها بتوانند راحت‌تر مقالات و خبرها را مرور کنند و همچنین خود رسانه‌های هم از محل تبلیغات آنلاین، منتقع شوند.

اما در سال 2010، سالی که اخبار تبلت در رأس اخبار فناوری بود، 15.7 میلیون عدد تبلت فروخته شد که 85 درصد آنها، آیپد بودند. تخمین زده می‌شود که در سال 2011، میزان فروش تبلت دو برابر شود. چنین آماری، بعضی از شرکت‌های رسانه‌ای را متقاعد کرده است که نشریات الکترونیکی ویژه‌ای را منحصرا برای آیپد، منتشر کنند. سال آینده اخبار بیشتری در این زمینه، خواهیم شنید.

4- رسانه‌های مبتنی بر موقعیت: ما اخبار مربوط به شبکه‌های اجتماعی مبتنی بر موقعیت را از سال 2009 شنیدیم، این روند در سال 2010 ادامه پیدا کرد، دیگر نام‌های Foursquare و Gowalla برای دوست‌داران فناوری ناآشنا نیستند. در سال 2010، گوگل هم سرویس جالب HotPot را راه‌اندازی کرد که بر اساس موقعیت کاربر، نزدیک‌ترین رستوران، سینما، فروشگاه، پمپ‌بنزین و … را معرفی می‌کند.

حالا تصور کنید که سایت‌های راه‌اندازی شوند که وقتی کاربر با مرورگر موبایل خود وارد آنها می‌شود، با استفاده از اطلاعات GPS ، متوجه موقعیت او شوند و اخبار متناسب با محل جغرافیایی او را به خوردش بدهند.

5- بهینه‌سازی رسانه‌های خبری برای کشاندن هر چه بیشتر خواننده از رسانه‌های اجتماعی: شبکه‌های اجتماعی مثل فیس‌بوک ترافیک بسیار بالایی دارند. بر طیق آمار جالبی که در سال 2010 منتشر شد، 25 درصد کل مرور صفحه‌ها توسط کاربران آمریکایی را فیس‌بوک به خود اختصاص داده بود!

گرچه بیش از 10 تا 15 درصد ترافیک سایت‌های بزرگ خبری، از فیس‌بوک و دیگر شبکه‌های اجتماعی تأمین نمی‌شود، اما باید توجه داشت که آمار ارجاع بازدیدکننده از این شبکه‌ها، در حال افزایش است. به علاوه در مورد رسانه‌های خبری نوپا، بهنیه‌سازی سایت برای جلب بیشتر خواننده از شبکه‌های اجتماعی اهمیت بیشتری دارد.

6- روزنامه‌نگاری شهروندی و کم‌رنگ کردن نقش خبرنگاران مقیم درکشورهای دوردست: شهروندان روزنامه‌نگار با تکیه بر فناوری، نقش روزافزونی در خبرسازی بازی می‌کنند و رسانه‌های معتبر هم به صورت روز افزونی اعتماد بیشتری به اخبار تولیدشده توسط آنها پیدا می‌کنند.

در چنین شرایطی نقش خبرنگاران مقیم در کشورهای دیگر برای تأمین و پوشش خبری کم‌رنگ می‌شود.

7- تعامل رسانه‌های بزرگ و کوچک با هم: رسانه‌های بزرگ خبر همیشه در فشار هستند که حجم زیادی خبر موثق و اوریجینال تولید کنند. پیداست که در جهان امروز و درشرایطی که محدودیت‌های مالی، دست رسانه‌ها را از نظر تأمین پرسنل مورد نیاز می‌بنند، آنها گاهی مجبور می‌شوند که اخبار تولیدی رسانه‌های دیگر را بازنشر کنند، مثلا CNN و نیویورک تایمز در بخش فناوری به رسانه‌های کوچک‌تر وابسته هستند.

چنین نیازی به اخبار باکیفیت و اوریجینال باعث می‌شود که رسانه‌های تأمین‌کننده خبر هم متعهد به افزایش کیفیت کار خود وتخصصی کردن بیشتر حرفه خود شوند.

8- پوشش خبری جوامع آنلاین به عنوان خبر: هم‌اکنون بعضی از رسانه‌های خارجی که دسترسی عینی به جامعه ایران ندارند، با بازتاب دادن نظرات و عکس‌العمل مردم در شبکه‌های اجتماعی و وبلاگ‌ها، اخبار خود را تکمیل می‌کنند. با تکمیل ابزارهای پایش اجتماعی، چنین نقشی در سال آینده پررنگ‌تر خواهد شد و از حاشیه به مرکز خواهد آمد.

بنابراین می‌توان انتظار داشت که به صورت واضح‌تری در ذیل هر خبر ، عکس‌العمل آنلاین مردم در شبکه‌های اجتماعی، بازتاب پیدا کند.

9- برخورد هوشمندانه‌تر رسانه‌های خبری با شبکه‌های اجتماعی: تا به حال رسم بر این بود که فرد یا افراد خاصی مسئولیت تعامل رسانه را با شبکه‌های اجتماعی داشته باشند. اما در راهبرد جدید، تک‌تک اعضای یک رسانه خبری به عنوان یک وظیفه، مسئولیت دارند که تعامل با شبکه‌های اجتماعی را در فهرست کاری خود بگنجانند.

10- تلویزیون تعاملی: بر اساس آخرین برآوردها، آمریکایی‌ها، مدت زمان بیشتری را صرف اینترنت می‌کنند تا تلویزیون. به علاوه نیمی از آنها هم، در آن واحد هم وب‌گردی می‌کنند و هم گوشه چشمی به تلویزیون دارند.

سال 2010 را در حالی به پایان می‌بریم که مرتب اخبار مربوط به تلویزیون گوگل یا iTV و Boxee Box را می‌خواندیم، در سال‌ آینده نقش تلویزیون‌های اینترنتی تعاملی پررنگ‌تر خواهد شد.

منبع


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

مجموعه عکس‌های چیزهای عجیب و ترسناکی که مو بر تن راست می‌کنند

چرا گاهی دوست داریم داستان‌ها یا فیلم‌های ترسناک را ببینیم؟ خود آزاری؟!در این پست که تعدادی عکس نستا ترسناک (بیشتر عحیب) خواهید دید، می‌خواهم نخست کمی در این مورد حرف بزنم.دلایل لذت بردن افراد از وحشت می‌تواند از فردی به فرد دیگر…

جالب و گاهی خنده‌دار: آدم‌هایی که خیلی شبیه تابلو یک آگهی کنارشان هستند!

گاهی شباهت آدم‌ها به هم عجیب به نظر می‌رسند. حالا در نظر بگیرید که کاملا تصادفی اشخاصی در کنار تابلویی یا آگهی دیواری ایستاده باشند و چهره آنها به یکی از شخصیت‌های تابلو یا آگهی شباعت زیادی داشته باشد یا اصلا فرد افزونه‌ای برای مفهوم تبلیغ…

سری جدیدی از عکس‌های جذاب مقایسه‌ای زمان قدیم و جدید مکان‌ها و شهرها

عکس‌های «قبل و بعد» یا عکس‌های یک مکان بعد از گذشت زمان مدید، به چند دلیل جالب از آب درمی‌آیند:دگرگونی دیداری: انسان‌ها به طور طبیعی به سمت تغییرات و دگرگونی‌های بصری گرایش دارند. عکس‌های قبل و بعد تصویری واضح و قابل توجه از پیشرفت،…

هوش مصنوعی نشان می‌دهد که سلبریتی‌ها در دهه‌های بعد چگونه به نظر می‌رسند

یک عکاس از هوش مصنوعی برای ایجاد مجموعه‌ای از پرتره‌ها استفاده کرده که نشان می‌دهند برخی از سلبریتی‌ها ممکن است چند دهه آینده چه چهره‌ای پیدا کنند. عکاس و وکیل ترکیه‌ای به نام Alper Yesiltas این پروژه رو انجام داده. او به دلیل کارهای…

حداقل مجازات کسانی که این چیزها را طراحی کرده‌اند، زندان است!

طراحی خوب در هر عرصه‌ای چه فضای وب، معماری، وسایل خانگی و صنعتی و گجت‌ها مهم است. یک طراح باید بتواند خود را جای کاربران نهایی بگذارد و حدس بزند که در استفاده از وسیله یال محل چه مشکلاتی پیش خواهد آمد یا در شرایط مختلف و با گذشت زمان چه…

نقشه واقعی جهان: این نقشه‌های هوشمندانه، اندازه واقعی کشورهای روی کره زمین را نشان می‌دهند

وقتی به نقشه جهان نگاه می کنید، منطقی است که فرض کنید گرینلند و آفریقا از نظر اندازه مشابه هستند. اما در واقعیت، قاره آفریقا 14 برابر وسعت خشکی یخی شمال است.با احتساب تعدادی از جزایر فراساحلی، مساحت کل گرینلند 2.16 میلیون کیلومتر مربع…
آگهی متنی در همه صفحات
5 نظرات
  1. محمد حسین می گوید

    شاید ولی به نظر من پیشبینیتون درست نیست!

  2. حمیدرضا می گوید

    ویکی‌لیکس و جولین آسانژ و وقایعه تهران 88 به همراه توییتر و فیسبوک به همراه کاربرانشان (انقلاب ارتباطی) ثابت کردند روزنامه‌‌های چاپی هزاران سال است که مرده و این سایبر ژورنالیسم که یکه است. مردم قدرت ارتباطی را از رسانه‌ها (دروازه‌بانان) پس گرفته‌اند. این امر به معنی این است که قدرت ارتباطی از حالت محدود به گسترده، یک منبع برای همه مخاطبان، به حالت گسترده به گسترده نقل مکان کرده است. انتشار خبر بدون سلسه مراتب یکی از ویژگی‌های انقلاب ارتباطی است.

  3. گنو پی سی می گوید

    واقعا خیلی جالب بود
    ممنون

  4. fazel می گوید

    یکی نیست بگوید ویکی لیکس یک قهرمان است یا یک قربانی در رسانه های داخلی او را مهره امریکا معرفی می کنند اما به خاطر رو کردن پرونه های زاید وی باید یک ابرو ریزی بینالمللی را تحمل کند

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.