بات‌نتی با 770 هزار کامپیوتر قربانی در 190 کشور

4

این روزها شرکت‌های امنیتی و گروه‌های تحقیقاتی محافظت از وب درباره بات‌نتی حرف می‌زنند که توانسته 770 هزار کامپیوتر را در سراسر جهان از کار بیندازد؛ اطلاعات و مدارک بانکی صاحبان این کامپوترها را سرقت کند و در نهایت یک نرم‌افزار درب‌پشتی سوار کند تا امکان نصب بدافزارهای بیشتر فراهم شود. Simda همان بات‌نتی است که درباره‌اش حرف می‌زنیم. سیمدا به تنهایی در شش ماه گذشته، هر ماه 128 هزار کامپیوتر را آلوده کرده است و با بدافزار درب‌پشتی که روی این سیستم‌ها ایجاد کرده است؛ کنترل همه‌چیز را در دست دارد. این درب‌پشتی هنوز شناسایی و تحلیل نشده است و از یک مکانیزم بسیار پیچیده استفاده می‌کند که چند ساعت پس از شناسایی، آن را چند قدم جلوتر از برنامه‌های ضدویروس و ضدبدافزار قرار می‌دهد. اپراتورهای بات‌نت از چندین متد متفاوت برای آلوده کردن سیستم‌ها استفاده می‌کنند. یک روش، بهره‌گیری از آسیب‌پذیری‌های نرم‌افزارهای جاوااسکریپت، ادوبی فلش و مایکروسافت سیلورلایت است. روش بعد، استفاده از آسیب‌پذیری‌های بانک‌های اطلاعاتی SQL روی وب‌سایت‌ها و بهره‌گیری از متدهای حمله SQL Injection است. همچنین، از روش‌هایی مانند Blackhole و Styx نیز استفاده می‌کند. قربانی گرفتن بات‌نت سیمدا تنها به این روش‌ها محدود نمی‌شود و انواع متدهای مهندسی اجتماعی یا اسپم را نیز به کار می‌گیرد تا کامپیوترهای بیشتری آلوده شوند و اطلاعات‌شان به سوی سرورهای این بات‌نت سرازیر شود.

Simda1

گزارش‌‌ها نشان می دهد 22 درصد کامپیوترهای آلوده در کشور امریکا هستند و انگلیس و ترکیه با پنج درصد و کانادا و روسیه با چهار درصد رتبه‌های بعدی را دارند. سهم ایران از کامپیوترهای قربانی شده نزدیک به 3 درصد است که جزو آلوده‌ترین کشورها محسوب می‌شود. این بات‌نت با تغییر و دستکاری فایل HOSTS ویندوز، سعی می‌کند برخی نام‌های دامنه خاص را به روی برخی آدرس‌های IP خاص نگاشت کند. در نتیجه، کامپیوترهای آلوده سعی می‌کنند آدرس‌هایی مانند connect.facebook.net یا google-analytics.com را بازدید کنند در حالی که پنهانی به سوی سرورهای خاص این بات‌نت هدایت می‌شوند. اغلب اوقات، فایل HOSTS دستکاری شده حتا پس از پاک‌سازی و حذف بدافزار درب‌پشتی باقی می‌ماند. این فایل در مسیر SYSTEM32%\drivers\etc\hosts% قرار دارد.

افرادی که تمایل دارند بدانند آیا سیستم آن‌ها به این بات‌نت آلوده شده است یا خیر می‌توانند به صفحه اختصاصی ضدویروس کسپرسکی برای این بات‌نت مراجعه کنند. ابزار تعبیه شده در این صفحه با بررسی آدرس IP اتصال شما گزارش می‌دهد که آدرس IP تغییر یافته است یا خیر. در پنج‌شنبه و جمعه گذشته به تنهایی 14 سرور مبتنی بر دستورات خط فرمان راه دور این بات‌نت در کشورهایی مانند هلند، امریکا، لوکزامبورگ، لهستان و روسیه شناسایی و حذف شدند. در حال حاضر، چندین تیم عملیاتی امنیتی بینالمللی در کشورهای مختلف با همکاری آزمایشگاه کسپرسکی، شرکت ترندمیکرو و FBI با یکدیگر همکاری و تعامل دارند تا سرورهای فعال دیگر این بات‌نت در کشورهای مختلف را شناسایی و پاک‌سازی کنند.

منبع


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

مرگبارترین روز در تاریخ، چه روزی بود و چطور رخ داد؟

انسان‌های راه‌های زیادی برای کشتن هم در طول تاریخ ابداع کرده‌اند: سلاح‌های هسته‌ای و زیستی ، بمب‌های آتش‌زا، گلوله‌ها، سرنیزه‌ها، ایجاد قحطی عمدی و ...کاملا قطعی نیست، اما طبق بسیاری از روایت‌ها مرگبارترین روز در تاریخ بشر در واقع نتیجه…

کلاژهای کاغذی زیبای مینیمال از شخصیت‌های سینمایی مشهور

اینکه بتوانی به صورت خلاصه و مختصر و مفید با هنر خودت، مفهومی را برسانی، هر بسیار جالبی است. حالا تصور کنید که با برش چند کاغذ رنگی و کنار هم نهادت انها، یغنی کلاژ کاغذی بشود، شخصیت‌های مهم سینمایی را بازسازی کرد.این کاری است که مارگارت…

تصور کنید اگر این مکان‌های مشهور اصلا ساخته نمی‌شدند، منظره پیرامونی آنها چطور می‌شد؟

ساختمان‌های مشهور و بناهای زیبا یا کاربردی عظیم، شهرتی برای منطقه خود به ارمغان می‌آورند و سیل گردشگران را سرازیر می‌کنند و حتی پایشان به کرات به دنیای ادبیات و سینما هم باز می‌شود و باز بر شهرت مکان می‌افزایند.به همین خاطر است که ساختن…

عکس‌های بسیار جالبی از روز‌های اولیه هوانوردی، دهه‌های 1890-1930

در اواخر قرن 19 و اوایل قرن 20، جهان شاهد تغییر ژرفی در فناوری شد. رویاپردازانی مانند برادران رایت، اتو لیلینتال و آلبرتو سانتوس-دومونت که با میل سیری ناپذیر برای تسخیر قلمرو‌های ناشناخته پرواز می‌کوشیدند، با جسارت و عزم تزلزل ناپذیر داستان…

شوخی‌های تصویری دانشگاهی – دوران عزیز پرمخاطره و گاه پرمشقت با بازدهی‌های نامعلوم

دوره دانشگاه و سختی تطابق‌های دانشجوهایی از طبقات مختلف اجتماعی و نواحی مختلف کشور و آمیزه جالب کنار هم قرار گرفتن آنها هر فعالیت عادی دیگر اجتماعی می‌شود مانند نگاه کردن به فوتبال و هر امتحان یا حتی کلاسی خاطره‌انگیز می‌شود.در اینجا…

کاریکاتورهای و تصاویر ساده، مفرح و تفکربرانگیز لوکاس لویتان

لوکاس لویتان هنرمند برزیلی، ساکن مادرید است. او بیشتر برای پروژه‌اش به نام «هجوم عکس» مشهور شده، در این پروژه او نقاشی‌هایی را به عکس‌های اینستاگرام افراد اضافه می‌کند و داستان‌های پنهان را به روشی خلاقانه آشکار می‌کند.کارهای او جذاب و…
آگهی متنی در همه صفحات
4 نظرات
  1. سینا اسمارت می گوید

    کلکه ، جایی خوندم که همین شرکت های به اصطلاح امنیتی خودشون بد افزار می سازن ، دنیا رو آلوده می کنن بعد خودشون ازش پول در میارن. الان اگه به همین صفحه برین احتمالن خود کسپرسکی سیمدا و در پشتیشو خیلی ناز رو سیستمت نصب می کنه بدون اینکه حالیت شه ، بعدشم بدو دنبال دوا درمون.آره!

  2. عليرضا می گوید

    جالبه اخیرا کاسپرسکی خیلی در زمینه پیدا کردن ویروس و کرم و روشهای دیگه دزدی اطلاعات وانتشار اونها فعال شده.

  3. ا ر ف می گوید

    سلام. وقتی چندسال پشت سرهم رتبه ده ودوازده رو کسب کنی ؟؟؟مجبوری دیگه .مثل کاسپر بشی یا حتی بقیه ته لیست ها .دو تا نابغه جوان گیرشون بیافته غوغا میکنن.

  4. gary می گوید

    البته خیلی از این مشکلات با غیر فعال کردن جاوا و فلش پلیر و همچنین به روز نگه داشتن سیستم و نظارت کامل بر مجوزها و حق دسترسی کاربرها حل میشه و همچنین سعی کنیم جز در مواقع ضروری از مجوز ادمین یا روت استفاده کنیم و البته استفاده از لینوکس به جای ویندوز ریسک وخطر کمتری داره

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.