زنان الهام‌بخش (3): ادورا اِسْویتاک

3

فرانک مجیدی: در ادامه‌ی پست‌های معرفی زنان الهام‌بخش، این‌بار با یک دختر نوجوان مثال‌زدنی آشنا می‌شویم. زمانی‌که ادورا چهار ساله بود، با دنیای ادبیات آشنا شد. او عاشق نوشتن است، سه کتاب منتشر کرده و سعی می‌کند به دیگران هم درباره‌ی نوشتن، اموزش دهد و آن ها را تشویق به نگارش نماید. ادورا با شور و حرارت از جوانان دفاع می‌کند. در دورازه سالگی، یک سخنرانی TED با عنوان «آن چه که بزرگسالان می‌توانند از کودکان یاد بگیرند» انجام داد. او هرگز از صحبت کردن درباره‌ی آن‌چه که به آن می‌اندیشد، خجالت نمی‌کشد. ادورا یک سخنرانی هم در گروه جوانان سازمان ملل انجام داده‌است. برخی او را یک کودک نابغه می‌دانند، که البته او با این تعریف کاملاً متناسب است. البته آن‌چه که او را برای ما الهام‌بخش می‌کند، بیش از نبوغ او، عدم هراس از سخن گفتن درباره‌ی حقوق کودکان در سرتاسر جهان است. او معتقد است که به‌عنوان یک کودک، صدای او به حساب می‌اید و شنیده می‌شود، پس باید از این موقعیت استفاده کند. جالب‌ترین پروژه‌ی او برای آینده، استفاده از آموزش‌دهنده‌ها برای معلمان است که در کنار آن‌ها در کلاس‌های قرن بیست و یکم کار کنند.

980x

ادورا تا کنون که 17 ساله است، کارنامه‌ی قابل دفاعی از اقدامات هوشمندانه برای یک نوجوان، از خود به جای گذاشته و آن‌قدر مثبت عمل کرده که خیلی‌ها کنجکاو باشند گام بعدی او چیست و در آینده چه خواهد کرد. او هرگز اجازه نداده که سن کم‌ش، مانعی باشد و او آن چه را که در ذهن دارد، بیان نکند. او معصومیت واضح خود را همچون یک مانع ایجادکننده‌ی ضعف به کار نگرفته، بلکه از این موضوع قدرت می‌گیرد. این‌که در کودکی، مانند یک کودک فکر کنی تا مشکلات جهان را حل نمایی، اتفاقاً خیلی هم خوب است. او در بخشی از سخنرانی TED خود گفته بود: «از بسیاری جهات، جسارت ما در تصور کردن، کمک می‌کند تا مرزهای امکان را گسترده‌تر کنیم.» بلندپروازی، شجاعت و صراحت کلام او در مقام یک نوجوان، واقعاً قابل ستایش است.

آن‌چه باعث می‌شود شخصیت ادورا را تحسین کنیم، می‌تواند این موارد باشد.

IMG_2765-Adora

1- عمل کردن مانند یک کودک، حقیقتاً اتفاق خجسته‌ای است: کودکان موجودات قدرتمندی هستند، چرا که قوه‌ی تصور بی‌نظیری دارند که چون اراده کنند، می‌تواند به هر شکل و جهانی در آید. باقی ماندن قوه‌ی تصور کودکانه، چیزی است که باید تلاش کنیم به هر سنی که رسیدیم، حفظ‌ش نماییم. او در سخنرانی TED خود گفته‌بود: «هیچ چیز بیش از این بر سر راه کودکان مانع نیست که به این موضوع فکر کنند که چرا نباید کاری را انجام دهند. کودکان می‌توانند منبع آرمان‌های الهام‌بخش و تفکرات امیدبخش باشند، چرا که ما هنوز در رویای کمال به سر می‌بریم.»

2- هرگز از آموختن دست نکشید: ادورا به معلمان می‌آموزد که چگونه در شغل خود بهتر باشند. او باور دارد که اموختن و آموزش دادن، خیابانی دوطرفه است.  او می‌گوید: «دانش‌آموزان باید به معلمان خود بیاموزند. اموختن میان افراد بالغ و کودکان باید امری متقابل باشد. این‌که شغل معلمان آموزش دادن به دیگران است، به آن معنا نیست که خود بی‌نیاز از فراگیری هستند.

3- نیازی نیست که کودکی نابغه باشی تا تغییری به وجود آوری: اگر می‌خواهید چیزی بیان کنید، به خود شک نداشته‌باشید، بالاخص اگر فکر می کنید هنوز به سن مناسب برای گفتن آن مطلب نرسیده‌اید، به قدر کافی باهوش نیستید و یا آن‌قدرها معروف نشده‌اید. به قول ادورا: «خیلی از دوستان من، دیدگاه‌های جالب توجهی دارند که ارزشش را دارد به اشتراک گذاشته شود. این‌که آن‌ها روی صحنه نایستاده‌اند و توجه‌ها را به خود جلب نکرده‌اند، به این معنا نیست که آن ها حرف‌هایی مهم برای گفتن ندارند.» ساده‌تر بگوییم: اگر حرف مهمی برای گفتن دارید، بگوییدش!

منبع


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

عکس‌هایی از زیباترین کتابخانه‌های دنیا

کتابخانه‌ها باید مظهر فرهنگ و هنر هر کشوری باشند. ساختمان ایمن و بزرگ، منظره تالار کتابخوانی، نوع چینش کتاب‌ها و تحویل آنها به کتابخوان‌ها، داشتن اینترنت آزاد و پرسرعت، حفاظت از نسخه‌های خطی و اسناد باارزش، آزاد بودن کتابخانه در حد امکان…

روجلدهای قدیمی مجله‌های کیهان بچه‌ها

کیهان بچه‌ها مجله‌ای بود که در دوران کودکی می‌خریدیم. برای من کیهان بچه‌ها بوی نان می‌دهد! چون پدرم همیشه بعد از رفتن نانوایی؛ نان‌ها را لای مجله می‌گذاشت و وقتی به خانه می‌آمد من دوان دوان می‌رفتم و مجله را از او می‌گرفتم.منابع…

عکس های رنگی مردم «عادی» در دوران استالین که توسط یک دیپلمات آمریکایی که به دلیل جاسوسی اخراج شد،…

زندگی مردم عادی چیزی است که آنچنان که باید و شاید ثبت نمی‌شود. مورخی را تصور کنید که پنج دهه بعد بخواهد در مورد تاریخ الان ایران تحقیق کند. او احتمالا انبوهی از روزنامه‌های و مجلات و کتاب‌ها و مصاحبه‌های شفاهی و آمارها یا اطلاعات سایت‌ها را…

بهترین سایت‌ها برای پیدا کردن کتاب‌هایی که با سلیقه شما جور هستند

آیا می‌خواهید از مطالعه کتاب لذت ببرید؟ در اینجا سایت‌هایی را به شما معرفی می‌کنیم که کتاب‌هایی خوبی بر مبنای مطالعات لذت‌بخش قبلی به شما توصیه می‌کنند.هیچ چیز دلهره آورتر از رفتن به یک کتابفروشی بدون فهرست خرید نیست. شما کلی وقت…

عکس‌های بی‌نظیر از آبشارهای رنگارنگ دریاچه‌های پلیتویس در کرواسی و مقایسه آنها با فصل یخ‌زده

نوشته: تاماس دومبورا توثمن چهار سال پیش در فصل زمستان از دریاچه‌های پلیتویس بازدید کردم و از دنیای زیبا و یخ زده آنها با آبشارهای یخی و مناظر سفید عکس گرفتم.اخیراً دوباره به این دریاچه‌ها بازگشته‌ام تا از همان منظره خیره‌کننده عکس…

یک عکاس از هوش مصنوعی برای تصور اینکه شخصیت‌ها و سلبریتی‌های تاریخی امروز چه شکلی می‌شدند، استفاده…

یک عکاس از هوش مصنوعی (AI) استفاده کرده است تا تصور کند شخصیت‌های تاریخی مانند آل کاپون، بنجامین فرانکلین و شارون تیت اگر امروز به دنیا می‌آمدند چه شکلی بودند.این عکاس به نام آلپر یسیلاتس که در استانبول ترکیه زندگی می‌کند، پرتره های فوق…
آگهی متنی در همه صفحات
3 نظرات
  1. مهرارا می گوید

    خیلیدوس دارم بیشتربدونم راجع به این دخترکوچولو . که شغل پدرومادرش چی هست و اینکه کی این جسارت رو درش تقویت کرده و‌کی بهش میدان داده که نه تنهادرجمع های کوچیک بلکه در جامعه هم بتونه سخناتشو بیان کنه

  2. آریا می گوید

    شاید دوست داشته باشید این خانم الهام بخش را هم بشناسید:

    https://farnoudian.wordpress.com/2015/07/26/%D8%A8%DB%8C%D8%B4%D8%AA%D8%B1-%D8%A7%D8%B2-%D9%85%D9%86/

  3. مهدی می گوید

    در تأیید حرف جناب مهرآرا،بدون شک مربی و والدین با درایتی در تربیت چنین دختری نقش بسزایی داشته اند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.