این پل شگفت‌انگیز در ادامه مسیرش به یک تونل زیرآبی تبدیل می‌شود تا دانمارک و سوئد را به هم متصل می‌کند

12

اگر یادتان باشد، چند وقت پیش در مورد طولانی‌ترین تونل دنیا نوشتیم که بهره‌برداری از آن به زودی شروع خواهد شد. اما ما در نوشته می‌خواهیم، مسیری منحصر به فردی را معرفی کنیم که شهر کوپنهاگن دانمارک را به شهر مالموی سوئد متصل می‌کند.

این راه که «اُرسوند» Øresund نام دارد  و در جولای سال 2000 افتتاح شده است.

قسمت اول این مسیر، یک پل دو خطه به طول 8 کیلومتر است، در ادامه پل به یک جزیره مصنوعی به نام «پبرهلم» می‌رسد و در اینجا تبدیل به یک تونل زیرآبی 4 کیلومتری می‌شود. این تونل «دروگدن» نام دارد.

پهنای این مسیر 23.5 متر است. هر روز 17 هزار وسیله از این مسیر گذر می‌کنند.

هزینه ساخت این پل-تونل حدود 5.7 میلیارد دلار بوده است.

ممکن است در یک نگاه ساده‌اندیشانه ساخت بناهایی اینچنین بزرگ، از نظر اقتصادی توجیه‌ناپذیر باشد. اما حتی اگر آسایش و رفاه مردم، حفظ جان آنها و صرفه‌جویی عظیم در وقت تلف‌شده شهروندها را هم در نظر نگیریم و فقط روی بُعد اقتصادی تمرکز کنیم، باید بگوییم که برآوردها نشان می‌دهد که افزایش حمل و نقل و مبادلات اقتصادی ناشی از این مسیر باعث شده است که دو کشور تا حالا 11 میلیارد دلار سود کنند. به علاوه، ورودیه دریافتی هم ظرف 30 سال، هزینه ساخت را جبران خواهد کرد.

اگر از آدم‌های اهل دیدن سریال باشید، احتمال دارد که این مسیر را در سریال جنایی The Bridge دیده باشید. این سریال البته نسخه آمریکایی هم دارد (آخرش فرصت تماشای این سریال را علیرغم دانلود آن پیدا نکردم!)

جالب است که این راه، نه‌تنها اثر مخرب زیست‌محیطی نداشته است، بلکه قسمت زیرآبی آن با انبوهی از موجودات دریایی پوشیده است، طوری که نقش یک صخره مصنوعی غنی را بازی می‌کند.

دست آخر باید بگوییم که پل-تونل ارسوند، بنای منحصر به فردی نیست. چین، ژاپن، کانادا و کره جنوبی هر کدام یک پل-تونل دارند و آمریکا هم سه پل-تونل دارد که یکی از آنها که در سال 1957 بنا شده است، قدیمی‌ترین پل-تونل دنیاست.

9-13-2015 5-16-47 PM 9-13-2015 5-16-31 PM 9-13-2015 5-16-07 PM 9-13-2015 5-15-47 PM 9-13-2015 5-15-30 PM 9-13-2015 5-15-04 PM 9-13-2015 5-14-47 PM 9-13-2015 5-14-31 PM


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

عکس‌های جالبی از ساخت و سازها و اقدامات معماری نافرجام

مجموعه زیر به ظاهر مفرح یا حتی خنده‌دار است اما هر یک گویای نبود نقشه، مغز طراح یا ذهنی است که به صورت ساده کار را در ذهن شبیه‌‌سازی کند.مشابه این جمله مشهور را که عیب برنامه، در حین انجام آن بیرون می‌آید را در عمرمان زیاد شنیده‌ایم و…

هوش مصنوعی نشان می‌دهد که سلبریتی‌ها در دهه‌های بعد چگونه به نظر می‌رسند

یک عکاس از هوش مصنوعی برای ایجاد مجموعه‌ای از پرتره‌ها استفاده کرده که نشان می‌دهند برخی از سلبریتی‌ها ممکن است چند دهه آینده چه چهره‌ای پیدا کنند. عکاس و وکیل ترکیه‌ای به نام Alper Yesiltas این پروژه رو انجام داده. او به دلیل کارهای…

هوش مصنوعی یکی از تخیل‌های کودکی ما را تصویرسازی کرد: کشتزارهایی از همه چیز: بستنی قیفی –…

شاید سریال کارتونی پینوکیو باعثش شد. شاید هم نه! در آن قسمت دلپذیر و خاطره‌انگیز، روباه مکار و گربه ننه، پینوکیو را فریفتند تا سکه خود را بکارد تا درختی از سکه بروید و بتواند سکه‌های بی‌شمار برداشت کند.سال‌ها از آن زمان گذشته، الان هم…

زندگینامه «هرژه» و مروری بر مجموعه کتاب‌های «ماجراهای تن تن»

امروز مصادف است با نخستین بخش از رشته ماجراهای تن‌تن و میلو نوشته هرژه . به همین خاطر این پست را به صورت مشروح اختصاص می‌دهیم به این نوستالژی دوران کودکی‌مان: «نیروهای ویلهلم دوم قیصر آلمان وارد بلژیک شده‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اند.» این را زنانی…

تبدیل شخصیت‌های انیمیشن‌های و کارتون‌ها به نمونه‌های انسانی شبیه به آنها

در انیمیشن‌ها ما حیوانات را دارای شخصیت انسانی می‌کنیم، رخت و لباس به تنشان می‌کنیم، آنها را صاحب جامعه و شهر می‌کنیم و رفتارهای انسانی را به آنها منتسب می‌کنیم.اما تصور کنید که در کاری معکوس، این شخصیت‌های کارتونی را می‌توانستیم به…

شوخی‌های تصویری دانشگاهی – دوران عزیز پرمخاطره و گاه پرمشقت با بازدهی‌های نامعلوم

دوره دانشگاه و سختی تطابق‌های دانشجوهایی از طبقات مختلف اجتماعی و نواحی مختلف کشور و آمیزه جالب کنار هم قرار گرفتن آنها هر فعالیت عادی دیگر اجتماعی می‌شود مانند نگاه کردن به فوتبال و هر امتحان یا حتی کلاسی خاطره‌انگیز می‌شود.در اینجا…
آگهی متنی در همه صفحات
12 نظرات
  1. محمد می گوید

    سال ها پیش قرار بود همچین پلی بین بندر پل و جزیره قشم هم ساخته شود، با وجود مطالعات لازم بنا به دلایلی اینکار هیچ وقت انجام نشد!

    1. sharar می گوید

      عوضش به راه روی دریاچه ارومیه ساختیم لنگه نداره. بی نظیره.

  2. Mohammad می گوید

    به این میگویند یه آینده نگری ماندگار، با بینشی علمی و مهندسی طراحی سازه ای کرده اند که علاوه بر حفظ محیط زیست و افزودن زیبایی درخور که حاصلش نگهداری سرمایه ها ی ملی و درکنار آن جذب توریست خواهد بود و هزار پنجره ی دیگر!!… ودر ایران ما چه ها که میکنیم؟!!!

  3. محمحد می گوید

    نمیفهمم چرا اون قسمت ابتدایی (یا انتهایی) از زیر آب رد میشه

    در ضمن یه نکته ای که فهمیدم اینه که اگه میخواین حضور نویسنده دوست داشتنی رو هم تو قسمت دیدگاهها احساس کنید کافیه یه غلط املایی از ایشون بگیرید
    بعنوان مثال : “ورودیه دریافتی ” یا “اثر مخبر زیست‌محیطی” رو غلط نوشتی عزیزم

    گرچه از حق هم نباید گذشت یکی از محرک ترین چیزها برای گذاشتن کامنت همین قلت هاست!(منتظر میمونم ببینم این محرک من هم رو کی اثر میذاره)

  4. سینا می گوید

    پلیزاً قالب رو به حالت قبل برگردونید

  5. هدایای تبلیغاتی می گوید

    خیلی جالب بود ممنون

  6. hadi می گوید

    سلام
    به نظرم مهندسان این پل و پلهای شبیه شاهکار مهندسی ایرانی بر روی دریاچه ارومیه رو ندیده اند:)
    وگرنه کوهی دشتی سمت این پلها را صاف میکردند و خیلی راحت با پر کردن مسیر آنجا را اسفالت میکردند.
    هزینه ای هم نداشت!

  7. Vahid می گوید

    کسی میدونه چرا دو قسمتی اش می کنند؟ مثلا همه مسیر پل یا تونل نیست؟

    1. امیر می گوید

      به علت اینکه باید راهی برای عبور و مرور بی خطر کشتی ها و قایق ها وجو داشته باشه که به نظرم مهمترین علتش همینه هست و یه احتمال ضعیف تر دیگه هم اینکه شاید شرایط زیربستری دریا در اون نقطه مناسب پل سازی نبوده

  8. رضا می گوید

    بیچاره دریاچه ارومیه که قربانی جهالت و نبوغ مهندسان و مسئولان اینجا شد!!

  9. محمد حسن می گوید

    از وقتی تم سالارو ورداشتین 😐 اصن حس قبلیو ندارم و خیلی دیر به دیر یک پزشکو وا میکنم 😐 این چیه آخه 😐 تایپو گرافی که سالار زده بود بی نظیر بود 😐

  10. تحصیل در سوئد می گوید

    دریاچه ارومیه هم شاهکار ما بوده دیگه

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.