بیشتر موارد سرطان‌ها به خاطر بدشانسی ایجاد می‌شوند!

4

ما همیشه دوست داریم به خودمان بقبولانیم که همه چیز، از جمله آینده خود را در کنترل داریم. بنابراین تصور خام ما این است که اگر هر روز 30 دقیقه ورزش کنیم، غذای سالم بخوریم، از سیگار و الکل پرهیز کنیم و آرامش روحی لازم را داشته باشیم، زندگی سالم طولانی‌مدت عاری از سرطان ما تضمین‌شده خواهد بود.

اما نتایج یک پژوهش جدید که در نشریه ساینس منتشر شده، نشان می‌دهد در مورد بیماری سرطان همه این اقدامات پیشگیرانه در 29 درصد موارد از سرطان جلوگیری می‌کند و در 66 درصد موارد سرطان گریبان اشخاصی را می‌گیرد که سبک خوب زندگی دارند. 5 درصد موارد هم ژنوم ایجادکننده سرطان از پیش در ما وجود دارند و علیرغم تبعیت یا عدم تبعیت از یک سبک زندگی خوب، شخص همچنان سرطان خواهد گرفت.

از مطلبی که در بالا گفته شد، البته پیش از این هم کمابیش آگاه بودیم. منتها تحقیقی انجام نشده بود که به صورت کلی درصد موارد سرطان قابل پیشگیری و غیرقابل پیشگیری را بررسی کند.

این تحقیق جدید در مرکز پژوهش سرطان کیمل در جانز هاپکینز انجام شده و در آن روی 17 سرطان مختلف در 69 کشور دنیا، مطالعه صورت گرفته است.

این تحقیق نشان می‌دهد که جهش‌های ژنتیکی تصادفی در جریان نسخه‌برداری از DNA حین تقسیم سلول‌ها، عامل بیشتر موارد سرطان است. گرچه همیشه حین نسخه‌برداری ژنتیکی، خطاهایی اتفاق می‌افتد و بیشتر این خطاها مشکل‌زا نیستند، اما در مواردی هم جهش‌ها یا موتاسیون‌های ایجادکننده سرطان، به صورت تصادفی رخ می‌دهند.

البته باید تصریح شود که نباید از نتایج این مطالعه سوء برداشت شود و این طور تلقی شود که به خاطر تصادفی بودن کلی بیشتر موارد سرطان، ما باید سبک خوب زندگی را دیگر دنبال نکنیم، چون با این کار همان طور که گفته شد می‌توانیم جلوی 29 درصد موارد سرطان را بگیریم. اما خب، باید توقع خودمان را پایین بیاوریم و بدانیم که همه تلاش‌های ما نمی‌توانند سلامت طولانی‌مدت‌مان را تضمین کنند.

منابع: + و +


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

اگر این سلبریتی‌ها تا به امروز زنده بودند …

عوامل مختلفی روی طول عمر انسان‌ها تاثیر می‌گذارد. سبک زندگی، تعذیه سالم، ورزش، پیشگیری از بیماری‌ها، پرهیز از مصرف مواد، خواب و آسایش کافی، ژنتیک، هشیاری برای پیشگیری از حوادث.اما به هر حال طول عمر برخی از انسان‌ها کوتاه‌تر از امید به…

چرا بسیاری از ساختمان‌های تاریخی در بریتانیا دارای پنجره‌های آجرکوبی شده هستند؟

زمانی در بریتانیای کبیر داشتن پنجره در خانه‌ها و ساختمان‌ها بسیار گران از آب درمی‌آمد! چرا؟!چون در سال ۱۶۹۶ با وضع مالیات بر پنجره که بسیار در جامعه منفور بود، وضعیت تغییر کرد. در این زمان مالیات بر صاحبان املاک را بر اساس تعداد…

پرتره خانواده‌های روتین از کشورهای مختلف به کمک هوش مصنوعی ایجاد شد

هوش مصنوعی مدتی است که ما را شگفت زده کرده است. اخیراً با قابلیت‌های هوش مصنوعی در ساخت متون و درک زبان طبیعی برای پاسخ به بسیاری از سؤالات میزان تعجب ما پیشتر شده است.س از ChatGPT،  مایکروسافت هوش مصنوعی خود را همراه با مرورگر Edge و…

بازسازی چهره شاعران ایرانی به کمک هوش مصنوعی Midjourney (میدجرنی)

چه کسی می‌داند مولدهای متن به عکس هوش مصنوعی در آینده به کدام سمت خواهند رفت. به نظر من روز به روز پیشرفته‌تر و متنوع‌تر می‌شوند.امروز داشتم فکر می‌کردم گاهی لازم می‌شود که شما باری تصویرسازی بهتر به جای توصیف متنی، ترکیبی از توصیف متنی…

سلبریتی‌ها اگر کاری عادی داشتند – پاسخ‌های تصویری میدجرنی

چه می‌شد اگر یک هنرپیشه نامدار در سنی طلایی امکان جذب شدن در رشته بازیگری را پیدا نمی‌کرد یا بحرانی خانوادگی او را وادار به سال‌ها کار عادی می‌کرد. چه می‌شد اگر نخستین کسانی که تست بازیگری از او می‌گرفتند، به کلی مایوس و دلسردش می‌کردند.…

تراژدی ایگناتس زملوایس: پزشکی که پیشگام شستن دست ها بود

نزدیک به ۱۵۰ سال از اقدامات پیشگامانه لوئی پاستور و رابرت کخ می‌گذرد که به پایه‌گذاری نظریه میکروب بیماری کمک کرده است. با این حال، متقاعد کردن ارائه‌دهندگان مراقبت‌های بهداشتی برای جدی گرفتن شستن دست‌ها هنوز یک چالش است. مراکز کنترل و…
آگهی متنی در همه صفحات
4 نظرات
  1. Aio می گوید

    از آرزوهای که دارم: تو دوره ی که من درش زیست میکنم،شاهد سطحی از تکنولوژی و پیشرفت تو دنیای پزشکی باشم که تو اون درمان قطعی و کامل همه ی سرطان ها و بیماری های که قبل از جسم،روح و امید رو تو آدم میکشن،پیدا شه و اونقدر ساده شه درمانش که عین سرماخوردگی باهاش برخورد کنیم.

    1. فرشاد می گوید

      چنین روزی خیلی دور نیست. شاید مهندسی ژنتیک راه حل این موضوع باشه. ولی توسعه بی حد و مرز مهندسی ژنتیک قبل از اینکه بخواد به کمک انسان بیاد قطعن ابزار دست سودجویانی میشه که هممون میشناسیم!

  2. محمد می گوید

    من به نظرم این پست خوبی نیست روحیه ادمو خراب میکنه

    1. محمد می گوید

      اتفاقا نباید خراب کنه سعی کن فقط زندگی کنی و به این چیزا فکر نکنی!

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.