طول مصرف داروهای ضدافسردگی و دوره درمانی افسردگی چقدر است؟

6

طول دوره درمانی که در آن یک بیمار مبتلا به افسردگی باید دارو استفاده کند، دغدغه عمده خیلی‌ها هم در شروع درمان و هم پس از آن است.

اصولا به خصوص در کشورهایی مثل ایران که هنوز هم بیماری‌های روانپزشکی و مصرف دارو برای آنها، یک تابو است و می‌تواند مایه شرم باشد، خیلی‌ها از ترس اینکه به دارو عادت کنند و به آن وابسته شوند، دوره درمانی‌شان را شروع نمی‌کنند.

آمارها نشان می‌دهند که در سال 2013؛ حدود 11 درصد زن‌ها و 6 درصد مردها در انگلیس، تحت درمان با بیماری‌های ضدافسردگی بودند که چیزی حدود 5.4 میلیون نفر می‌شود.

انجمن سلطنتی روانپزشکی انگلیس اظهار می‌کند که داروهای ضدافسردگی به معنی واقعی کلمه اعتیادآور نیستند، یعنی لازم نیست به خاطر عادت کردن بدن به آنها به تدریج در همه بیماران دوز آنها افزایش پیدا کند و بیماران دچار عوارض بعد از ترک هم نمی‌شوند. اما تحقیق دیگری توسط این انجمن نشان می‌دهد که 63 درصد بیماران تحت درمان با این داروها، دچار نشانه‌های قطع دارو یا withdrawal می‌شوند که بیشتر بعد از قطع داروهای ضد افسردگی دسته SSRI (مانند فلوکستین) رخ می‌دهد. اتقاقا این دسته بیشتر از سایر دسته‌های دارویی در درمان افسردگی استفاده می‌شوند.

این علایم شامل اینها هستند: ناراحتی‌های گوارشی، علایم شبیه آنفلوآنزا، اضطراب، گیجی، کابوس دیدن و احساس شوک‌های الکتریکی در سر.

این علایم می‌توانند تا 2 ماه طول بکشند. پس یک وابستگی بدنی یا روانی به دارو تا حدی می‌تواند وجود داشته باشد.

مطابق یک پژوهش که در سال 2008 در فنلاند انجام شده بود، از حدود 260 هزار شخصی که تحت درمان با داروهای ضدافسردگی قرار گرفته بودند، 5 سال بعد، هنوز 45 درصد همچنان داروها را استفاده می‌کردند.

حالا سؤال این است که چه زمانی داروهای ضد افسردگی را می‌توان قطع کرد؟

واقعیت این است که مسلما پاسخ واحدی به این سؤال نمی‌توان داد و این مورد بستگی به هر بیمار، طول مدت افسردگی و شدت علایم افسردگی دارد.

یک نکته در قطع داروهای ضدافسردگی این است که هیچگاه نباید خودسرانه و به صورت ناگهانی قطع شوند. اگر پزشک صلاح دانشت که داروها قطع شوند، قطع آنها باید به صورت تدریجی با کم کردن دوز یا اصطلاحا taper آنها در طی 4 تا 6 هفته انجام شود.

به صورت کلی روانپزشکان توصیه می‌کنند که بیماران افسرده، 6 ماه تا یک سال بعد از احساس بهبودی، همچنان به مصرف داروهای ادامه دهند.

پاسخ بیمار به درمان باید سه هفته بعد از شروع دارو و سپس در فواصل 3 تا 6 ماهه توسط روانپزشک بررسی شود.

پزشکان هم علایم ترک دارو را با برگشت افسردگی اشتباه نگیرند و از بیم بازگشت علایم افسردگی بی‌جهت، دوباره داروها را شروع نکنند. چنین چیزی می‌تواند یک عمر بیماران را وادار به مصرف دارو کند.

اگر علایم خیلی سریع بعد از قطع دارو رخ بدهند و خیلی سریع بعد از شروع دوباره دارو برطرف شوند، به احتمال زیاد، علایم ایجاد شده به خاطر قطع دارو بوده‌اند و نه بازگشت خود افسردگی.

به عنوان یک نکته جانبی، قطع دارو در شروع تابستان، بهتر از سایر اوقات سال مثلا وسط زمستان است.

منبع: گاردین


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

تصور شاهان صفوی بر اساس شرح متنی جهانگردان و افراد شاخصی که آنها را دیده و توصیف کرده‌اند

در حساب توییتر Cavid Ağa شاهان صفوی را بر اساس نوشته‌های قدیم به دقت و به صورت گرافیکی و چشم‌نوازی تصور شده‌اند.(توضیحات از ویکی پدیا) شاه اسماعیل بنا به نوشته‌های جیووانی ماریا دلی آنجیوللوشاه اسماعیل یکم (۱۷ ژوئیهٔ ۱۴۸۷ – ۲۳ مه…

۱۰ واقعیت جذاب درباره جی رابرت اوپنهایمر -پدر بمب اتمی و سوژه فیلم جدید کریستوفر نولان

جولیوس رابرت اوپنهایمر بیشتر به عنوان فیزیکدانی شناخته می‌شود که به ساخت اولین بمب اتمی کمک کرد. اما سنگ‌ها و کانی‌ها عشق اول او بودند و او همچنین شاعرمسلک بود.اوپنهایمر آزمایشگاهی را رهبری کرد که اولین بمب اتمی را ساخت و با موفقیت…

عکس این درخت‌های عجیب در دوره جنگ جهانی دوم اصلا ویرایش نشده‌اند!

این عکس شگفت‌انگیز جنگ جهانی دوم ممکن است عکس ویرایش شده یا فیک به نظر برسد. اما واقعا این طور نیست.در این عکس سورئال، که بخشی از آرشیو عکاسی نیرو‌های دفاع فنلاند است، یک ماشین ارتش فنلاند در امتداد جاده‌ای در چند مایلی مرز با اتحاد…

تنهاترین درخت جهان در کجاست؟

در جزیره دورأفتاده کمپبل، واقع در بیش از ۶۰۰ کیلومتری جنوب  نیوزلند، صنوبر منفرد سیتکا روییده که به عنوان تنهاترین درخت روی زمین شناخته شده است.نزدیکترین درخت نزدیک به آن آن بیش از ۲۲۰ کیلومتر دورتر، در جزایر اوکلند است، در حالی که…

منتخبی از تصاویر تاریخی کمتر دیده شده

با اینکه دسترسی به مستندهای خوب این روزها خیلی زیاد شده و به سبب وجود اینترنت (یا شبحی از اینترنت!) ما عکس تاریخی بسیار زیاد می‌بینیم (و می‌توانیم حدس بزنیم که که کئام عکس‌های معاصر روزی تبدیل به عکس تاریخی خواهند شد)، اما باز هم حجم…

بازسازی چهره شاعران ایرانی به کمک هوش مصنوعی Midjourney (میدجرنی)

چه کسی می‌داند مولدهای متن به عکس هوش مصنوعی در آینده به کدام سمت خواهند رفت. به نظر من روز به روز پیشرفته‌تر و متنوع‌تر می‌شوند.امروز داشتم فکر می‌کردم گاهی لازم می‌شود که شما باری تصویرسازی بهتر به جای توصیف متنی، ترکیبی از توصیف متنی…
آگهی متنی در همه صفحات
6 نظرات
  1. حسین می گوید

    ممنون آقای دکتر، بسیار کاربردی و عالی بود

  2. علی می گوید

    تا الان 16 سال میگذره و باید هر روز بخورم ولی مشخص شده که چی باید بخورم

  3. بجان می گوید

    الان ده سال است میگذرد اما نتوانستم قطع کنم

  4. بجان می گوید

    خدا ده سال تمام از داروی ضد افسردگی استفاده هرگز نتونستم قطع کنم اگه کسی راه کاری برای قطع کردنش می دونه بگه استفاده کنم

    1. رضا می گوید

      سلام . فقط می تونم بگم ادامه بدید . مسیر درست درمان شناخت درمانی(روان درمانی) و دارو به همراه ورزش است .موفق باشید

  5. بجان می گوید

    ده سال از داروی ضد افسردگی استفاده کردم. وهرگز نتونستم قطع کنم از کسی را هکاری دارد بگو ما هم استفاده کنم

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.