انتخابات و هشدار در مورد «اخبار کاذب»، یعنی همان چیزی که سرنوشت انتخابات آمریکا را تغییر داد

3

اگر کاربری باشیم که هر روز چند ساعت از وقت خود را صرف وب‌گردی کنیم، گاهی این تصور کاذب در ما ایجاد می‌شود که اشراف و شناخت خوبی از جو عمومی اینترنت پیدا کرده‌ایم.

اما به باور من در حال حاضر وب فارسی، مجمع الجزایر پراکنده و دور از همی از شیوه‌های اندیشه‌ها و کاربری‌های مختلف شده است:

1- ما در یک سو  وبلاگ‌های قدیمی را با حلقه‌های مخاطبان وفادار خود داریم. به تناسب پا به سن گذاشتن وبلاگستان فارسی، هم نویسندگان این وبلاگ‌ها و هم مخاطبان آنها یک تا یک و نیم دهه مسن‌تر شده‌اند. آنها در این زمان، حوادث اجتماعی – سیاسی زیادی را ملاحظه کرده‌اند و تجارب شخصی زیادی اندوخته‌اند. کم‌شورتر و محافظه‌کارتر از رسانه‌های نو هستند، اما سعی می‌کنند پردازش بهتری روی اخبار و تحلیل‌ها و داشته باشند.

2- از سوی دیگر ما رسانه‌های اجتماعی قدیمی مانند توییتر را داریم. جو توییتر به کلی با جو تلگرامی متفاوت است. افراد تأثیرگذار شناخته‌شده در توییتر، بسیار بیشتر از صاحبان بی نام و نشان کانال‌های تلگرامی پرمخاطب تفریحی هستند. منتها در حال حاضر میزان برد و جمعیت تحت پوشش توییتر، بسیار کمتر از تلگرام شده.

3- از سوی دیگر رسانه‌های نوین مثل تلگرام و اینستاگرام وجود دارند. بیشتر مردم ایران عضو این شبکه‌های اجتماعی هستند. تعداد اعضای کانال‌های محبوب در تلگرام معمولا چند صد هزار نفری است که خیلی بیشتر از مخاطبان توییتری یا وبلاگی است.

حالا ما به تناسب کاربری، خودمان را معمولا محدود به یکی از این جزیره‌های بالا می‌کنیم و تصور می‌کنیم که خبر و تحلیل فقط در پیرامون ما شکل می‌گیرد.

اما کدام رسانه‌های می‌توانند ورق انتخابات را در ایران برگردانند؟

در ایران البته علیرغم گسترش اینترنت، به باور من هنوز هم شیوه‌های سنتی و تبلیغات سینه به سینه بسیار تأثیرگذارند. چه بسا هنوز هم پیام یک شخصیت سیاسی محبوب در واپسین روزهای مانده به انتخابات، از برآیند همه تبلیغات رسانه‌های اینترنتی مؤثرتر باشد.مردم ما هنوز مبتنی بر گواهی قلب‌های خود و تجارب شخصی خود رأی می‌دهند.

اما مثل همیشه در این انتخابات هم ما جمعیت مرددی از کسانی خواهیم داشت که تا آخرین روز هم مردد هستند که رأی بدهند یا نه و اصولا برخی‌ها همیشه به صورت تکانه‌ای و بر اساس وعده‌های دم انتخاباتی و اخبار نه چندان مهم انتشار یافته در این زمان رأی می‌دهند.

این جمعیت مردد در تعیین سرنوشت همه انتخابات‌های مهم دنیا مؤثر بوده‌اند.

حالا سؤالی که مطرح می‌شود این است که رسانه‌های اجتماعی مستقل یا رسانه‌های اجتماعی وفادار به یکی از نامزدها و نیز رسانه‌هایی که آگهی انتخاباتی قبول می‌کنند، تا چه حد روی این جمعیت مردد تأثیر می‌گذارند؟

تجربه انتخابات آمریکا نشان داد که با استفاده هوشمندانه از یک ارتش سایبری و انتشار اخبار کاذب و ایجاد هاله‌ای از شک پیرامون یک نامزد، می‌توان رأی مورد نظر را به جمعیت مردد القا کرد.

حالا ما می‌خواهیم بدانیم که تا چه حد آگهی‌های تلگرامی یا انتشار زیرپوستی اخبار سفارشی، در روزهای آینده می‌توانند در مقابل جریان مستقلی که به میل خود خبر و تحلیل منتشر می‌کند، بایستد و حرف خود را بر کرسی بنشاند.

اگر در انتخابات دوره‌های قبلی، مثلا توییتر متهم به تأثیرگذاری می‌شد، آیا این بار کانال‌های تلگرامی خواهند بود که نقش مهم را در جلب آرای مردم مردد بازی خواهند کرد؟

و اصولا طیف‌های وابسته به نامزدها، چقدر دستکاری آرای عمومی با انتشار زمان‌بندی شده اخبار جهت‌دار یا حتی کاذب را بلد هستند؟


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

فهرست فیلم های برتر سال ۲۰۲۲ با استفاده از امتیازبندی جوایز اصلی اهدا شده در جشنواره های مطرح

فهرست فیلم های برتر سال ۲۰۲۲ با استفاده از اطلاعات زیر تدوین شده است:۱-جوایز اصلی اهدا شده در جشنواره های مطرحی چون کن، ونیز، برلین، ساندنس و...۲- جوایز انجمن های منتقدانی چون نیویورک، لس آنجلس، واشنگتن دی.سی و...۳-فهرست فیلم…

اگر سلبریتی‌های کنونی در دوران ویکتوریایی می‌زیستند …

پس از ویلیام چهارم، که خود جانشین جرج چهارم بود، در ۱۸۳۷، ملکه ویکتوریای ۱۸ساله به تخت نشست. دوران ۶۴سالهٔ سلطنت او در تاریخ انگلستان به «عصر ویکتوریا» شهرت دارد، که همزمان با به‌اوج‌رسیدن گسترهٔ امپراتوری بریتانیا در سطح جهان بود.اما…

در مورد این عکس‌ها فقط می‌توانیم بگوییم چیزها به نحو عجیب یا خنده‌داری، سر جای خودشان نیستند!

ما در طول زندگی آدم زیاد دیده‌ایم که سر جای خود نبوده، اما در مورد اشیا، گاهی نبودن آنها در سر جای خودشان یا کاربرد بدیع آنها برای خودش یک طنز و شگفتی می‌شود، در این سری عکس‌های می‌خواهیم تعدادی از این موارد را با هم مرور کنیم:راهی…

چیزهای کوچکی که مایه دلخوشی، سرگرمی یا تعجب یا تفریح می‌شوند – گالری عکس

دلخوشی‌ها در زندگی بسیارند. دلخوشی می‌تواند خانه بزرگ، ماشین لوکس، شغلی دلخواه، تماشای فیلم در آخر روز خسته‌کنندهt یک کتاب تازه، معاشرتی روح‌افزا باشد یا حتی چیزهایی کوچک‌تر مانند دیدن زمین یخ‌زده در اول صبح زمستان و شکسته شدن لایه نازک یخ…

آیا سیگار الکترونیکی ایمن‌تر و سالم‌تر از سیگار معمولی است؟

در انگلستان، هم‌زمان با مبارزه با سیگار کشیدن جوانان، سیگارهای الکترونیکی به عنوان بخشی از تلاش‌های دولت برای کمک به مردم برای ترک سیگار تبلیغ می‌شوند. ما به اینکه چرا در مورد این دستگاه‌ها دو نظر بسیار متفاوت وجود دارد، نگاهی می‌اندازیم.…

تصور دهشت نبرد «واترلو» با هوش مصنوعی میدجرنی

نبرد واترلو، که در ۱۸ ژوئن ۱۸۱۵ رخ داد، یک درگیری نظامی مهم در طول جنگ‌های ناپلئون بود. این جنگ بین ارتش فرانسه به رهبری امپراتور ناپلئون بناپارت و اتحادی از نیرو‌های بریتانیایی، هلندی و پروس به فرماندهی دوک ولینگتون و فیلد مارشال گبهارد…
آگهی متنی در همه صفحات
3 نظرات
  1. ف می گوید

    سلام
    چطور میتونم خبرنامه رو دریافت کنم؟

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.