چه زمانی دیگر پیام وویجرها را نخواهیم شنید؟

4

40 سال پیش، دو فضاپیمای وویجر یک و دو زمین را ترک کردند و در تمام این مدت، در حال دور شدن از ما بوده‌اند و الان هم هر ساعت 35 هزار مایل از ما فاصله می‌گیرند.

در این 4 دهه، این دو برای ما نمادی از پیشرفت از دانش، جاه‌طلبی مثبت انسان برای دانستن و یا حتی پشتکار و استمرار بوده‌اند.

وویجرها، در این مدت تور گردشگری سیارات منظومه شمسی را به پایان رسانده‌اند و اطلاعات و تصاویری بی‌نظیر از سیاراتی مانند مشتری، زحل، اورانوس و نپتون برای ما فرستاده‌اند.

در آگوست سال 2012 سرانجام اعلام شد که وویجر یک، به طور کامل از منظومه شمسی خارج شده و وارد فضای بین ستاره‌ای شده است و وویجر 2 هم در آستانه خروج از این محدوده است.

وویجر یک و دو به ترتیب اکنون 13 و 10 میلیارد مایل از زمین فاصله دارند. اما علیرغم این فاصله واقعا زیاد، هنوز هم سیگنال‌های آنها در زمین دریافت می‌شوند.

در حالی که فقط 20 دقیقه طول می‌کشد تا پیام‌های مریخ‌نوردها به زمین برسد، دریافت اطلاعات از وویجر یک و دو به ترتیب 19 و 16 ساعت تمام زمان نیاز دارد.

این پیام‌های توسط رشته‌ای از آنتن‌ها در سراسر زمین که روی هم شبکه فضایی ژرف ناسا یا DSN را تشکیل می‌دهند، دریافت می‌شوند.

هنوز که هنوز است کارشناسان و دانشمندان مسئول وویجر ساعاتی از روز را به تبدیل و تحلیل این اطلاعات اختصاص می‌دهند.

حالا سؤال اینجاست که این دریافت اطلاعات تا چه زمانی ادامه خواهد یافت؟ آیا ما برای چند دهه دیگر همچنان این اطلاعات را دریافت خواهیم کرد؟ یا این احتمال وجود دارد که ماندگاری وویجرها از محدوده یک قرن هم تجاوز کند؟!

در واقع DSN این پتانسیل را دارد که سیگنال‌های ضعیف‌تر از این را هم در صورت لزوم، دریافت کند. اما برآورد می‌شود که در دهه 2020 یا شاید هم 2030، روزی سرانجام دریافت سیگنال‌ها متوقف شوند.

البته الان اطلاعات دریافتی صرفا چیزهایی مانند میزان قدرت میدان‌های مغناطیسی و ذرات باردار هستند. در واقع از سال 1990، یعنی زمانی که وویجر یک عکس بسیار مشهور نقطه پریده‌رنگ آبی را مخابره کرد، دوربین‌های وویجر برای صرفه‌جویی در میزان مصرف حافظه، خاموش شده‌اند و در فضای بین ستاره‌ای هم اصولا سوژه مناسب عکاسی خاصی وجود ندارد.

منبع


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

خودکشی دسته جمعی در دمین آلمان در پایان جنگ جهانی دوم

خودکشی دسته جمعی در دمین به رویداد غم‌انگیزی اشاره دارد که در پایان جنگ جهانی دوم در شهر دمین آلمان رخ داد. در اواخر‌آوریل و اوایل ماه مه 1945، هنگامی که نیرو‌های شوروی در حال پیشروی به سمت شهر بودند، بسیاری از ساکنان آن، از جمله زنان،…

خارج از کادرهای عکس‌های مشهور چه گذشته؟ حالا کاربران می‌خواهد با هوش مصنوعی Generative Fill فتوشاپ…

هوش مصنوعی به سرعت در حال توسعه است و هر روز می بینیم که چقدر توسعه پیدا می‌کند. یکی از پیشرفت‌های تازهاخیراً ابزار جدید AI Generative Fill فتوشاپ بوده است.با کمک آن می‌توان بسیار ساده چیز ناخواسته‌ای را حذف کرد یا اشیایی را اضافه کرد…

کودکی که از کتابخانه عمومی شهر می‌خواستند بیرون بیندازندش، اما فضانورد شد!

دو برادر به نام‌ها رونالد (چپ) و کارل مک نیر (راست) با 10 ماه اختلاف در جنوب جدا شده به دنیا آمدند. این دو در دوران کودکی تا بزرگسالی جدایی‌ناپذیر بودند.در سال 1959، رونالد مک نیر 9 ساله به یک کتابخانه عمومی در لیک سیتی در کارولینای…

بازسازی چهره شاعران ایرانی به کمک هوش مصنوعی Midjourney (میدجرنی)

چه کسی می‌داند مولدهای متن به عکس هوش مصنوعی در آینده به کدام سمت خواهند رفت. به نظر من روز به روز پیشرفته‌تر و متنوع‌تر می‌شوند.امروز داشتم فکر می‌کردم گاهی لازم می‌شود که شما باری تصویرسازی بهتر به جای توصیف متنی، ترکیبی از توصیف متنی…

عکس‌هایی از زیباترین کتابخانه‌های دنیا

کتابخانه‌ها باید مظهر فرهنگ و هنر هر کشوری باشند. ساختمان ایمن و بزرگ، منظره تالار کتابخوانی، نوع چینش کتاب‌ها و تحویل آنها به کتابخوان‌ها، داشتن اینترنت آزاد و پرسرعت، حفاظت از نسخه‌های خطی و اسناد باارزش، آزاد بودن کتابخانه در حد امکان…

سفری در شهرهای باستانی دنیا به یاری تخیل میدجرنی

از شهرهای باستانی دنیا بقایایی مانده و بر اساس همین یقایا و توصیف‌ها و تحلیل مورخان، برخی‌ها اقدام به بازسازی رایانه‌ای شهرهای قدیمی کرده‌اند تا شکوه و عظمت آنها را به ما بنمایانند.اما میدجرنی هم راهی آسان برای این تصور بدون نیاز به…
آگهی متنی در همه صفحات
4 نظرات
  1. سجاد می گوید

    سلام

    وویجر چیه ؟؟؟ممنون میشم توضیح بدین

    1. سروش می گوید

      سلام
      خط اول را بخوان 😐

  2. علی می گوید

    خیلی ممنون. زیبا بود.
    فقط توی فضای بین ستاره ای وویجر چطور انرژی لازم را برای ارسال سیگنال بدست میاره؟
    این ارسال های با چه نرخ زمانی ارسال می شوند؟

    1. pejman می گوید

      داخل مقاله نوشته اند که ! … حدود 16 ساعت طول میکشه پیغامهاش به زمین برسه …
      این فضاپیما ها با انرژی اتمی کار میکنند ..

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.