حالا کامپیوترها تنها با اسکن مغزتان می‌گویند چه آهنگی گوش کرده‌اید!

1

دانشمندان می‌توانند پی به آهنگ‌هایی ببرند که مردم گوش می‌کنند. برای این کار تنها یک اسکن  fMRI از مغز افراد نیاز دارند. این اسکن می‌تواند میزان گردش خون و فعالیت مغز را اندازه‌گیری کند.

این کشف به معنای ذهن‌خوانی نیست ولی بسیار شبیه به آن است.

این تحقیق براساس یک مدل رمزنگاری-رمزگشایی است. یک سیستم کامپیوتری سعی می‌کند به الگوهایی از مغز دست یابد که با گوش دادن به یک موسیقی کدام بخش‌ها فعال یا غیرفعال شده‌اند. سپس، با یک اسکن fMRI و دریافت اطلاعات آن می‌توانند نوع آهنگی که فرد موردنظر گوش داده است را شناسایی کنند.

در این تحقیق، ۶ داوطلب آهنگ‌هایی در سبک‌های مختلف کلاسیک، جاز، راک، پاپ و غیره گوش کردند. در مجموع، هر فرد ۴۰ قطعه آهنگ گوش می‌کند. یک نرم‌افزار متصل به اسکن fMRI در هنگام گوش کردن آهنگ‌ها، مشغول جمع‌آوری اطلاعاتی از فعالیت مغز داوطلبین است. این نرم‌افزار سعی می‌کند واکنش‌های مغزی به تونالیته، پویایی، ریتم و لحن موسیقی را اندازه‌گیری کند.

هنگامی که تجزیه و تحلیل اطلاعات دریافتی کامل می‌شود، برخی از آهنگ‌ها تکرار شده و سیستم کامپیوتری باید حدس بزند که کدام آهنگ پخش شده است. هنگامی که کامپیوتر بتواند تشخیص بدهد آهنگ A یا B پخش شده است؛ دیگر می‌تواند با قطعیت ۸۵ درصدی آهنگ صحیح را انتخاب کند.

در مرحله بعدی، این آزمایش گسترش پیدا کرده و سیستم کامپیوتری باید بتواند از میان ۱۰ آهنگ دست به انتخاب بزند. سیستم کامپیوتری فقط از روی داده‌های به دست امده از فعالیت مغزی داوطلبان، باید آهنگ پخش شده را انتخاب کند. دقت سیستم کامپیوتری در این مرحله حدود ۷۴ درصد است.

آینده روشن، فاصله تا رویاپردازی

این تحقیق برای اولین بار در دنیا انجام نشده است و تا کنون چندین تحقیق مشابه دیگر هم اجرا شده ولی در تحقیق اخیر از تعداد و تنوع آهنگ و قطعات موسیقی بیشتری سود برده شده است. در واقع، این تحقیق از عمق و اصالت بیشتری برخوردار است و قدرت تشخیص دقیق‌تری دارد.

این تحقیق به ما وعده می‌دهد در آینده می‌توان واکنش‌های ذهن به موسیقی را دریافت و به پاسخ‌های ذهنی در برابر هر نوع موسیقی و آهنگی پی برد. به علاوه، این تحقیق می‌تواند رابطی برای درمان یا حداقل بهبود بیماران ناتوان ذهنی مانند افراد سندروم قفل‌شده (locked-in syndrome) باشد.

این تحقیق می‌تواند آثار و نتایجی متنوع و بزرگی برای جامعه بشری داشته باشد. مثلا، هر ملودی و ریتم دقیقا چه تاثیری روی ذهن افراد می‌گذارد و چگونه می‌توان با موسیقی به افزایش بهره‌وری افراد کمک کرد.

محققان این تحقیق اذعان دارند که هنوز فاصله زیادی با آن‌چه که انتظار می‌رود؛ وجود دارد و باید اطلاعات بیشتری جمع‌آوری و ارزیابی‌های گسترده‌ای انجام شود.

بهبود بیماری‌های مرتبط با ذهن از طریق این روش و موسیقی؛ نیازمند تحقیقات بیشتر و دقیق‌تری است اما حداقل این امیدواری به وجود آمده است که می‌توان با ردگیری فعالیت‌های ذهن در قبال یک موسیقی؛ برخی رفتارهای آن را پیش‌بینی و شبیه‌سازی کرد.

منبع


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

گالری- تصاویر تبلیغاتی خودروهای ایمپریال کرایسلر در سال‌های 1969 تا 1973

ما بیشتر این عکس‌ها را در فیلم‌ها و کارتون‌ها دیده‌ایم و راستش تعجب می‌کنیم که زمانی خودروی کرایسلر با این طول و عرض و طراحی تولید می‌شد.ایمپریال برند خودروهای لوکس کرایسلر در بازه زمانی سال‌های 1955 تا 1975 و نیز در بازه زمانی سال‌های…

باز هم نمونه‌هایی از معماری بد که آنقدر جلب توجه کرده‌اند که شهره اینترنت شده‌اند!

طراحی بد داریم تا طراحی بد. شاید پشت برخی از اینها اصلا طراحی‌ای هم در کار نبوده و همه چیز بداهه پیش رفته است یا حاصل اخنتلاف مهندس طراح داخلی و خارجی و کارفرمایی بوده که فکر می‌کرده همه چیز را می‌داند یا شاید هم دستور کارفرمایی بوده که…

عکس‌هایی از ترسناک‌ترین ساختمان‌های دنیا – آلبوم عکس

چرا برخی از ساختمان‌ها و خانه‌ها خیلی ترسناک به نظر می‌رسند. اینها دسته از سکونت‌گاه‌ها طیف گسترده‌ای دارند:- آنهایی که سایه روشن شب ترسناک‌شان می‌کند و هنگام روز یک ساختمان تقریبا عادی هستند.- آنهایی که مدت‌ها متروک مانده‌اند و…

دو اینفلوئنسر سفر در واقع با یک تلویزیون ساده، سفر جعل می‌کردند و هیچ خبری از عکس واقعی در محیط…

دو عکاس به نام مانوئل بختر و و مانوئل رومز رام تصاویر خیره کننده‌ای خلق کردند که آنها را در حال پیاده‌روی در برف، کمپینگ در کوه‌ها و پرواز با هواپیما به سوی مقصدی دور نشان می‌دهد. اما در واقع آنها از در هنگام ثبت همه این عکس‌ها از اتاق…

بیماری‌ها و مشکلات روانی می‌توانند به مانند همین غول‌های تصور شده توسط میدجرنی باشند، اما می‌توان…

تا وقتی کسی مبتلا به یک مشکل روانپزشکی نشده باشد یا آشنا و فامیلی نداشته باشد که مبتلا به شکل جدی آنها باشد، نمی‌داند که چقدر روی کیفیت زندگی تاثیرگذار هستند. کسی که افسردگی ندارد، تعجب می‌کند که مثلا چطور کسی از قدم زدن یا غذای خوب یا…

شوخی با درونگراها (نرنجید! خودم یک درونگرا هستم)

در مورد درونگراها بسیار مطلب نوشته‌ام. یک زمانی درونگرایی در جامعه خیلی تابو بود و هنوز هم مقداری است.خود من به عنوان یک درونگرا زمانی از درونگرایی خود شرمنده بودم. اما بعدا متوجه شدم که درونگرایی یک ویژگی شخصی است. درونگراهایی یک طیف…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / کلینیک زیبایی دکتر محمد خادمی /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران /کاشت مو /قیمت روکش دندان / درمان طب / تجهیزات پزشکی /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /
1 نظر
  1. SADEGH می گوید

    چه جالب الان میتونه مغز منم بخونه دارم چیکار میکنم!

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.