هشدار در مورد تلفنهای همراه
در مورد خطرات احتمالی استفاده از موبایل، مطالب متناقض زیادی تا به حال منتشر شده است. بعضیها میگویند که استفاده طولانیمدت از موبایل، احتمال ابتلا به نوعی تومور مغزی به نام نوروم آکوستیک را زیاد میکند، بعضیها هم این مطلب را رد میکنند، بعضی کارشناسان هم توصیه میکنند، کودکان از موبایل استفاده نکنند. اما واقعیت چیست؟ و چرا اینقدر مطالب گیجکننده و متناقض در مورد خطرات استفاده از موبایل وجود دارد.امروز در لوموند دیپلماتیک فارسی مطلب خوبی در اینباره دیدم.متاسفانه این نشریه غالبا
“معتدل” در ایران فیلتر است. پس عین متن این مقاله را در زیر میآورم:
“طی دو دهه اخیراستفاده از تلفن همراه به سرعت رواج یافته است. با این وجود بنا به برخی مطالعات ، استفاده درازمدت از آن و یا قرارگرفتن در معرض امواج آنتن های تقویت کننده، احتمالا می تواند اثرات مخربی برروی سلامتی داشته باشد. اما صنعت ارتباطات که به نظر می رسد بدلیل مسائل اقتصادی در جهان، اصل احتیاط را کنار گذاشته، این استدلالات را رد کرده است. مقامات دولت نیز واکنشی به این امر نشان نمی دهند.
سال ١٩٨۴ سال پیدایش تلفن همراه در جهان است. دراواخر سپتامبر٢٠٠۴، تعداد دارندگان آن در فرانسه ٨/۴٢ میلیون نفر برآورد شد درحالیکه این رقم، ۶ سال پیش از آن [سال ١٩٩٨ م.] به ٢/١۶ میلیون نفر می رسید. درسپتامبر ٢٠٠٣ انستیتوی هلندی TNO طی مطالعه ای در آزمایشگاه، نشان داد که قرارگرفتن در معرض یک موج ٧ /٠ ولت/متری به مدت چهل و پنج دقیقه، اثرات مخربی برروی سلامتی دارد. (١) بنابراین دو انجمن کنترل بر نصب آنتن های تقویت کننده امواج تلفن همراه (٢) و حفاظت از محیط زیست فرانسه که سعی برنظارت و کنترل توسعه بی رویه فناوری بی سیم را دارند، از وزارت بهداشت این کشور درخواست نمودند تا تحقیقی مشابه تحقیق TNO انجام دهد. اما هرگز پاسخی از سوی این وزارت خانه دریافت نکردند.
این یکی ازنمونه های بی توجهی حیرت انگیز مقامات دولت به نظارت این فناوری است. درحقیقت به منظورشناخت اثرات این امواج، مطالعات بیشماری برروی انسان و حیوان انجام شده است. تعدادی از این مطالعات چیزی را نشان نمی دهند اما نتایج بدست آمده از برخی دیگر، نگران کننده است. (٣) اما با این همه به این مطالعات توجه نمی شود چراکه از نظر برخی افراد، « تناقضات موجود بین آنها، ناشی از کافی نبودن شواهد و دلایل بوده و بنابراین دلیل خوبی برای نادیده گرفتن هشدارها است». (۴) خلاصه آنکه در ایالات متحده، ارائه دهندگان سرویس و یا سازندگان گوشی های تلفن همراه از سوی کسانی که از آن زیاد استفاده کرده و به سرطان مغز دچارشده بودند، تحت پیگرد قانونی قرار گرفتند.
درواقع قرارگرفتن در معرض امواج تلفن همراه به دو گونه است : قرارگرفتن آگاهانه هنگامی که شخص با گوشی خود صحبت می کند و قرارگرفتن ناخودآگاهانه در معرض امواج تقویت کننده ها که در بالای ساختمان ها، دکل های برق و منبع های آب قراردارند.
این امواج برافرادی که از تلفن همراه استفاده نمی کنند نیزتاثیرمی گذارد واحتمالا برروی کسانی که در حوالی این آنتن ها ساکن هستند؛ به ویژه برروی کودکان، بیماران و یا افراد مسن که به آنان « جمعیت حساس » گفته می شود بی تاثیرنیست و موجب ایجاد میگرن، اختلال حواس، استفراغ، خستگی و بی خوابی و یا حتی سرطان، پدید آمدن غده(تومور) و یا تورم مغز می شود. ۵ دسامبر٢٠٠١، وزیر بهداشت فرانسه آقای « برنارد کوشنر » (۵) در خصوص سی هزار آنتنی که در آن زمان در سرتاسراین کشورکارگذاشته شده بود، گفت : « این پیشرفت مرتبا موجب ایجاد پرسش هائی درمورد خطراتی می شود که قرارگرفتن مردم در معرض میدان های الکترومغناطیسی تولیدی توسط این دستگاهها برای سلامتی ایجاد می کند. » (۶) جز مطالب عنوان شده درجمله این مقام رسمی، دخالت جدی دیگری ازسوی مقامات دولت دیده نشد.
حدود ششصد مطالعه درمورد اثرات امواج الکترومغناطیس برروی سلامتی انجام شده و یا در حال انجام است که بیشترآنها بطرز وسیعی ازسوی ارائه دهندگان سرویس تلفن همراه حمایت مالی می شوند. اداره کل تحقیقات پارلمان اروپا در یادداشتی مورخ مارس ٢٠٠١، خبر از تلاش آنان [ارائه دهندگان سرویس تلفن همراه م.] برای قانع ساختن محققین به تغییر صریح نتایج مطالعاتشان به منظورهماهنگ سازی آن با بازار می دهد. (٧)
وجود برخی کارشناسان که همه جا دائما مشغول زیرسوال بردن مطالعات انجام شده در مورد خطرات تلفن همراه هستند و همچنین عدم موضعگیری بعضی نشریات پزشکی هنگامی که روشن شد ضمیمه هفته نامه Impact Médecine درمورد تلفن همراه که دراوایل سال ٢٠٠٣ به چاپ رسید، ازسوی Orange [یکی از ارائه دهندگان سرویس تلفن همراه در فرانسه م.] حمایت مالی می شده؛ نگران کننده است.
در فرانسه ، «استانداردهای حداکثری» امواج آنتن های تقویتی برحسب نوع فناوری مربوطه از۴١ تا ۶١ ولت/مترمتغیراست. درعمل، این آنتن ها امواجی بین ٣ تا ١٠ ولت/متر پخش می کنند. پس این امواج بسیار بالای پیش بینی شده در استانداردها برای چیست؟ از یکسو این ارقام پیشنهادی تنها یک چیز را مدنظر دارد و آن اثرات حرارتی این امواج است و نه اثرات احتمالی آن برروی سلامتی و از سوئی دیگر امکان توسعه فناوری را می دهد که با به بازار آمدن نسل های جدید گوشی تلفن همراه پیچیده تر می شود. با این همه، همین مقادیردر لوگزامبورگ ٣، در سوئیس ۴ و در ناحیه توسکانا ایتالیا ۵/٠ ولت/متر است. (٨)
برخی کشورها نصب آنتن در نزدیکی مکان های حساس را ممنوع کرده اند. اما در فرانسه در حالیکه این آنتن ها امواج خود را در نزدیکی مدارس و بیمارستان ها منتشر می کنند، قانون، تنها از ارائه دهندگان سرویس تلفن همراه می خواهد تا اقداماتی جهت هرچه ضعیف تر کردن این امواج انجام دهند! درخواست تنی چند از شهرداران این کشور( شهرداران « Vallauris»، « Villeneuve-Loubet » و « Saint-Raphaël » ) مبنی بر ممنوع ساختن نصب آنتن در شهرهای خود، به ویژه ازسوی شورای عالی حکومت رد شد. (٩)
اغلب اوقات سازمان مجتمع های مسکونی دولتی (١٠)، مکان های مرتفع و مناسب برای ایجاد شبکه ها را به ارائه دهندگان سرویس تلفن همراه عرضه می کند و مستاجرین نیز اغلب اوقات درمقابل تصمیمات این سازمان بی اختیارند . « جنین لو کالوز» (١١) رئیس انجمن کنترل بر نصب آنتن های تقویت کننده امواج تلفن همراه، می گوید : « کمبودهای گوناگون، بیکاری، بحران مسکن، معضلات ناشی از سروصدا و یا احتمالا زیستن در مجاورت کارخانجات آلوده کننده ، همواره بر روی دوش همان جمعیت سنگینی می کند. این معضلات گوناگون همگی تاثیرات مشابه دارند یعنی باعث بروز بیماری های اعصاب و خصوصا سرطان خون( لوسمی ) در کودکان می شوند… بنابراین چگونه می توان نقش تلفن همراه را در این بیماری ها به اثبات رساند؟»
نصب کنندگان و تعمیرکنندگان این آنتن ها نیز در معرض امواج شدید تقویت کننده ها قرار دارند. بنابراین ارائه دهندگان سرویس تلفن همراه ازپیمانکاران فرعی متعددی بهره جسته اند که برای از دست ندادن قرارداد، حاضرند به این کار تن دهند. خانم کالوز خاطرنشان می سازد : « اتحادیه ها و کمیته های بهداشت و امنیت کار، دراین مورد درست همانند سازمان پزشکان کارسکوت کرده اند. حال آنکه در مورد بیماری های مرتبط با پنبه نسوز(آزبست) باید گفت که ازطریق بیماری های ناشی از آن در محیط کار بود که تاثیر آن بر روی سلامتی برهمگان روشن شد . اما در مورد پنبه نسوز، اثبات ارتباط علت ومعلولی میان یک فرآورده و اثرات آن آسان بود. در نتیجه می شود گفت که ارائه دهندگان سرویس تلفن همراه دارای تمامی حقوق هستند. تنها دولت مسئول خواهد بود که آن هم اصل احتیاط را به بهائی ناچیز فروخته است.»
در مارس ٢٠٠٣، توافقنامه ای بین شهرداری پاریس و سه شرکت ارائه دهنده سرویس تلفن همراه فرانسه (Orange, Bouygues Télécom و SFR) به منظور سازمان دهی امواج آنتن های تقویتی پایتخت که در سال ٢٠٠۵ نصب ١٠٨١ آنتن جدید دیگردر آن پیش بینی شده، به امضا رسید. (١٢) اما هیچ انجمنی در طرح ریزی این توافقنامه که میزان پخش امواج را در ٢۴ ساعت شبانه روز بطور متوسط ٢ ولت/متر با نوسانات ۶ /۴ ولت/متری در نظرگرفته بود، حضور نداشت. این معیارهای تعیین شده برای پاریس نسبت به قوانین کشوری بهتراست اما جوابگوی انجمن ها نیست.
در آوریل ٢٠٠۴، انجمن شهرداران (١٣) و ارائه دهندگان سرویس تلفن همراه که در انجمن ارائه دهندگان سرویس تلفنی فرانسه (١۴) گرد آمده بودند ، « راهنمای همکاری های مفید میان شهرداران و ارائه دهندگان سرویس تلفن همراه » را منتشر کردند؛ سندی که توسط انجمن شهرداران این کشور و همان گونه که خانم « دوروته کیکرت منزل » (١۵) (عضو هیئتی درکنفدراسیون مسکن و زندگی (١۶) ) به آن اشاره می کند، بنا به درخواست ارائه دهندگان سرویس تلفن همراه تهیه شد. او همچنین تصریح می کند : « این راهنما فاقد هرگونه ارزش حقوقی است وتنها اطلاعاتی است یکسویه در جهت کمک به شهرداران در نصب آنتن هایشان . » در این مورد نیز هیچ یک از انجمن های ملی حضور نداشتند.
این کودکان هستند که آسیب پذیرند
امروزه شاهد رشد و توسعه همه جانبه فناوری بی سیم هستیم : Wi-Fi ها شبکه های بی سیم با سرعت بالا هستند که برای مسافت های کوتاه کاربرد دارند؛ Bluetooth ها که ازمیان وسایل بی شمار الکترونیکی از جمله تلفن همراه، نمونه های متعارف ارتباط هستند؛ WiMax ها که نوعی Wi-Fi با سرعت بالا بوده و برای مسافت های طولانی به کار می روند؛ بدون احتساب دستگاههای پخش کننده پارازیت برای ایجاد اختلال در فعالیت تلفن های همراه که البته امری نامطلوب است. آیا وزارت بهداشت فرانسه، روزی بحث این آلودگی های الکترومغناطیسی را به میان خواهد کشید؟ (١٧). خانم کالوزمی گوید : « مابین قدرت لابی ها و ارجحیت های بهداشت عمومی، متاسفانه مقامات دولت بی هیچ تردیدی، کنار آمدن با شرکت ها را به سلامتی افراد جامعه ترجیح دادند. »
انجمن ها نیز خواهان زیر سوال رفتن فناوری تلفن همراه که برای مردم بسیار حائز اهمیت است، نیستند و می خواهند تنها بر توسعه آن نظارت شود . خانم کیکرت منزل می گوید : « ما نه بر علیه یک فناوری که برعلیه یک شیوه کارکرد اعتراض کردیم: ارائه دهندگان سرویس تلفن همراه همه چیز را از جمله تکنیک، پرسنل، گزارشات و غیره در اختیار خود گرفته اند. »
از سوئی دیگر تحقیق منتشره توسط موسسه انگلیسی NRPB (١٨) در ١١ ژانویه ٢٠٠۵، زنگ خطر را در مورد استفاده کودکان زیر ٨ سال (که بسیار آسیب پذیر هستند) از تلفن همراه به شدت به صدا در آورد. در این تحقیق می خوانیم : « این امواج بدلیل کامل نبودن فرم کاسه سر و نیز کامل نبودن دستگاه عصبی آنها، بسیار بیشتر در مغزاین کودکان نفوذ می کند.»
این امر دست کم واکنش تند سازمان کنترل بر نصب آنتن های تقویت کننده امواج تلفن همراه و انجمن حفاظت از محیط زیست را بدنبال داشت که همزمان خواستار تعلیق فوری فروش گوشی های اسباب بازی مانند Babymo که برای کودکان ۴ تا ٨ سال ساخته شده بود، شدند و در نتیجه فروشگاههای Carrefour (به سرعت) و Bazar de l’Hôtel de Ville (با نارضایتی بیشتر) با متوقف ساختن فروش این گوشی ها به آن پاسخ مثبت دادند.
توزیع کننده موناکوئی این گوشی ها، ITT ،( این گوشی ها در چین توسط کارخانه چینی CK Telecom تولید می شوند) که بیشتر در اندیشه توسعه بازار جدید بود تا سلامتی نسل آینده، علیه دو انجمن نامبرده جهت فعالیت هایشان برای بدنام کردن خود شکایت کرد که بعدها ازسوی دادگاه استیناف پاریس رد شد.
تلفن همراه در واقع باید مکمل تلفن ثابت باشد و نه جانشین تمام و کمال آن. اگر مقامات دولت در جهت جلوگیری ازآلودگی صنایع اتومبیل و دخانیات سرمایه گزاری می کنند، باید تلفن همراه را هم در برنامه های خود جای دهند.
پاورقی
١- TNO Toegepast-Natuurwetenschappelijk Onderzoek : (سازمان تحقیقات علمی- کاربردی )، رجوع کنید به سایت اینترنتی آن tno.nl www. و نشریه La Lettre de Priartem شماره ١٠ و ١١ نوامبر-دسامبر ٢٠٠٣، پاریس.
٢- Priartem : Pour une réglementation des implantations d’antennes relais
٣- بنا به مقاله مورخ اوت ٢٠٠٢ نشریه « European journal of cancer prevention» چاپ لیمبورگ (بلژیک) با عنوان Cellular and cordless telephones and the risk of brain tumors و بنا به مقاله مورخ نوامبر ٢٠٠٠ نشریه « Environmental Health Perspectives » چاپ «کاری» (کارولینای شمالی، ایالات متحده) با عنوان Prevalence of headache among hand cellular telephone users in Singapore : a community study .
۴- برگرفته از کتابی نوشته Jean-Pierre Lentin با عنوان « این امواج مرگبار، این امواج شفابخش »، انتشارات Albin Michel ، پاریس، ٢٠٠١.
۵- Bernard Kouchner
۶- رجوع شود به سایت اینترنتی www.sante.gouv.fr
٧- برگرفته از مجله Le Point مورخ ٢۵ آوریل ٢٠٠٣.
٨- Toscana : ناحیه ای در مرکز ایتالیا که شهر اصلی آن فلورانس است.
٩- در مقابل، در شهر Port de Bouc ، شرکت France Télécom موفق به تعلیق حکم شهرداری مبنی بر ممنوعیت نصب آنتن در شعاع ٣٠٠ متری مکان های حساس، نشد.
١٠- HLM : Habitation à Loyer Modéré
١١- Janine Le Calvez
١٢- برگرفته از سایت اینترنتی انجمن حفاظت از محیط زیست : 11.htm#5www.agirpourlenvironement.org/campagnes/c
١٣- AMF : Association des maires de France
١۴- AFOM : Association française des opérateurs mobiles
١۵- Dorothée Quickert-Menzel
١۶- CLCV : Confédération du logement et du cadre de vie
١٧- امواج ساطعه از تلفن همراه از دسته امواج کوتاه پالسی است که با امواج رادیو تلویزیونی تفاوت دارد.
١٨- NRPB : National Radiological Protection Board نام دیگر این تحقیق همچنین ، « دومین گزارش استوارت »، برگرفته از نام کارشناس انگلیسی William Stewart است که در سال ٢٠٠٠، نخستین گزارش خود را که حاوی اخطار کمی بود منتشر کرده و پنج سال پس از آن دیگر بار نظرات خود را بویژه در باب کودکان مطرح ساخت. رجوع شود به سایتهای اینترنتی :
www.guardian.co.uk/uk_news/story/0,,1388273,00.html
www.powerwatch.org.uk/news/20050109_stewart2.asp
…………………………………………………………………………………………………………………………………….
گزارشات ضد و نقیض :
١- « تلفن همراه و سلامتی »، گزارش آژانس امنیت بهداشتی- محیطی فرانسه (AFSSE) ، پاریس، ٢١ مارس ٢٠٠٣.
٢- « ارتباط از راه دور و محیط زیست: شبکه های تلفن همراه »، مرجع نظارت بر ارتباط از راه دور (ART) ، نوامبر٢٠٠٢.
٣- « تاثیر احتمالی تلفن همراه برروی سلامتی »، گزارش دفتر پارلمانی برآورد گزینه های علمی و فنی (OPECST) ، پاریس، ۶ نوامبر ٢٠٠٢.
۴- Independent Expert Group on Mobile Phones (IEGMP), « Mobile Phones and Health », National Radiological Protection Board, London, ٢٠٠٠; www.iegmp.org.uk
۵- Royal Society of Canada, « A review of the potential health risks of radiofrequency fields from wireless telecommunications devices », Expert panel report prepared by the Royal Society of Canada, RSC.EPR 99-1, Ottawa, 1999.
۶- سازمان جهانی بهداشت : Electromagnetic fields and public health: mobile telephones and their base stations ، ژنو، ژوئن ٢٠٠٠، رجوع شود به سایت اینترنتی www.who.int/mediacentre/factsheets/fs193/en
سلام علیرضای عزیز
با تبریک مجدد و پوزش از تاخیر . لینکت رو اصلاح کردم
موفق باشی
با پوزش ما تو ایران از همه نظر سلامتیمون تضمین شده فقط از لحاظ تلفن همراه در خطر بودیم که اونم به چشم چون شما فرمودید از هم حالا این جینگیل خانم (اسم موبایل من جینگیل هست)رو میندارم تو سطل آشغل. کما این که دوستان به این جینگیل خانم که هیچ وقت آنتن نمیده میگن خروس قندی جدن خیلی زشته یک خروس قندی مرگ آور باشه
من که بالاخره نفهمیدم ضرر داره یا نه؟ یه روز اخبار میگه ضرر داره یه روز میگه مشکلی ایجاد نمیکنه!
مطلبت در مورد RSS هم مفید بود ، مرسی.
testanchor671
testcomment613
testanchor997
testcomment559
testanchor119
testcomment974
testanchor469
testcomment168
testanchor682
testcomment103
testanchor67
testcomment341
testanchor84
testcomment746
testanchor881
testcomment566
poker 727
poker 727
poker 826
poker 826
poker 946
poker 946
free credit report
online casinos online casinos
poker poker
poker poker
credit report credit report …
blackjack
blackjack blackjack
online poker online poker
online casino online casino
credit report
online poker
online poker online poker
online poker online poker
free credit report free credit report
online pok…