مینی لپتاپ جدید دل، جلوهای از Cloud computing

این روزها اگر سایتها و وبلاگهای معتبر فناوری را مطالعه کنید، امکان ندارد که به اصطلاح Cloud computing برنخورده باشید.
در مورد Cloud computing حرف و حدیث بسیار است، اما سعی میکنم خیلی مختصر در این مورد توضیح بدهم:
سابقا کار با کامپیوتر به این صورت بود که دادههایی به خورد کامپیوتر می دادیم، کامپیوتر با استفاده از یک سری نرمافزار، دادهها را پردازش میکرد و نتیجه را به صور مختلف در اختیار ما قرار میداد. اما با گسترش اینترنت، رفتهرفته به سمت و سوی دیگری میرویم، طوری که همین اعمال و وظایف را آمیزهای از نرمافزارها و سرویسهایی که از طریق یک شبکه قابل دسترسی هستند، انجام میدهند. در واقع در این ترم، Cloud، استعارهای است از ارتباطات و سرویسهای اینترنتی.
بیایید مثال ملموسی برای شما بزنم، وقتی با نرافزار word، مطلبی را مینویسیم، نرمافزار روی دسکتاپ ما کار واژه پردازی را انجام میدهد، اطلاعات هم در هارد ما ذخیره میشوند، اما وقتی از Google Docs استفاده میکنیم از یک اپلکیشن اینترنتی و فضای روی سرور بهره میبریم. در واقع همه اپلیکیشنهای گوگل مثل جیمیل، تقویم گوگل یا همین Google Docs، مثالی از Cloud computing هستند.
قابل پیشبینی است که در آینده کامپیوت کردن، با امروز تفاوت زیادی پیدا خواهد کرد. کسی چه میداند، شاید در آن زمان کامپیوتر یا موبایل صرفا نقش وسیلهای برای ارسال و دریافت اطلاعات را بازی کنند، به عبارت دیگر به جای داشتن این همه نرمافزار روی دسکتاپمان، همه اطلاعات از طریق مرورگرهای اینترنتی به اپلکیشنهای اینترنتی فرستاده میشوند، در آنجا ذخیره میشوند، تحلیل میشوند و نتیجه این تحلیلها برای ما فرستاده میشود. یعنی در آینده ممکن است پردازش و نرمافزارها و ذخیرهسازی اطلاعات کاملا متحول شود.
سرویسهای اینترنتی مختلف که این روزها به صورت اینترنتی کار تبدیل فرمتهای مختلف را به هم انجام میدهند، واژهپردازها و ویرایشگرهای آنلاین عکس و ویدئو و سرویسهای ذخیره اطلاعات که می کوشند، به هارد دوم کاربران تبدیل شوند، همگی حکایت از وجود چنین تفکری در وب دارند.
اما برگردیم به عنوان اصلی این پست و چیزی که باعث شد من در مورد Cloud computing بنویسم، به تازگی شرکت دل Dell، یک مینی لپتاپ روانه بازار کرده است به نام Inspiron Mini 9.
سیستم عامل پیشفرض این لپتاپ، اوبونتو است. نمایشگر این لپتاپ ۳۵۰ دلاری، ۸.۹ اینچی است. پردازشگر ۱.۶ گیگاهرتزی اینتل دارد و ۵۱۲ مگابایت رم و ۴ گیگ حافظه دارد.
مینی لپتاپها، به خاطر قابل حمل بودن، مورد علاقه دستهای از کاربران هستند که بیشتر این ویژگی را طالب هستند. Eee PC 900 شرکت ایسوس، HP 2133 Mini-Note PC، MSI Wind، Acer Aspire One مثالهایی از مینیلپهای خوب دیگر هستند.
چیزی که در مینی لپتاپ دل، جلب نظر میکند، حافظه ۴ گیگی دیسک سخت آن است که در کلاس مینیلپتاپ چیز بدی نیست، اما دل برای اینکه حافظه بیشتری در اختیار کاربران این لپتاپ قرار بدهد، تصمیمگرفته است از سایت ذخیره آنلاین اطلاعات Box.net کمک بگیرد. کاربران در دسکتاپ این مینی لپتاپ، آیکون آن را خواهند دید و میتوانند ۲ گیگ اطلاعات هم به صورت آنلاین ذخیره کنند.
همه این چیزها، حتما با توجه به وضعیت دسترسی به اینترنت در ایران، دور از دسترس یا غیرضروی به نظر برسند، اما به طور قطع برتریهای خاص اپلیکشینهای اینترنتی و امکاناتی که به کاربران خود خواهند داد و همچنین تمرکز برنامهنویسان بر آنها، وضعیت را به گونهای میکنند، که صرفنظر کردن از آنها در آینده به سادگی امکانپذیر نخواهد بود.
دکتر .. چرا ما ایرانی ها نباید از اینترنت پر سرعت استفاده کنیم؟
مگه ما آدم نیستیم، یا این که چی از شهروندان آمریکایی و اروپایی کم داریم؟؟؟
دکتر این مورد بر میگرده به نظریه ای که در آینده حتی سیستم عامل ها و پردازش ها هم تحت وب خواهند بود و سیستم عاملی روی کامپیوتر نصب نخواهد شد؟؟؟
طبقه اول مجتمع پایتخت این لپ تاپ ها رو آورده . قیمت ۳۸۰ تومن با لینوکس و ۴۴۰ تومن با ویندوز home edition …. هارد چهار گیگی اینا هم هارد فلشی هست … که در برابر ضربه هیچ چیش نمیشه . . .
آخ . البته مارکی که اونجا من دیدم ASUS بود . نه dell … اما مشخصات همین بود . صفحه ۷ اینچی و ۴ گیگ فضای فلشی و ۳ تا usb و پورت شبکه . اما وایرلس و مودم و سی دی رام نداره .وزنشم ۹۰۰ گرم
وقتی وزیرارتباطات می گه ما توی ایران مشکل سرعت نداریم ولی کاربران ایرانی نیاز به سرعت ندارند ؛ حتما یک چیزی می دونه
چیزی که بیشتر از دیسک سخت آنلاین (اصلاح من در آوردی!) این محصول برام جالبه، استفاده از اوبونتو به عنوان سیستم عامل پیشفرضه! دسکتاپ یا لپ تاپ دیگه ای رو سراغ دارین که از اوبونتو استفاده کرده باشه؟