ناسا و اینترنت بین سیارهای

اگر تصور میکنید که بازیهای آنلاین اینترنتی، فیدخوانهای خوراکنواز و ویدئوهای جالب یوتیوب، چیزی هستند که فضانوردان میتوانند از انها صرفنظر کنند، سخت در اشتباه هستید!
از مدتها پیش ناسا در پی آن بود که یک پروتکل ارتباطی اینترنتی بین سیارهای را ایجاد کند. هفته پیش این پروتکل با موفقیت آزمایش شد.جالب است بدانید که «وینت سرف» Vint Cerf، دانشمند مشهوری که لقب پدر اینترنت را دارد، از عوامل اصلی ایجاد این پروتکل جدید بوده است.
اینترنت زمینی ما با یک سری پروتکلهای اینترنتی کار میکند، دو تا از مشهورترین آنها، پروتکل کنترل ارتباطی یا TCP و پروتکل اینترنتی یا IP هستند. در فواصل نزدیک این پروتکلها به خوبی عمل می کند، ولی در فضا عوامل مزاحم زیادی وجود دارند، حرکت فضاپیماها در مدار سیارات، طوفانهای خورشیدی، سایه کردن سیارت بر سر رسیدن اطلاعات به فضاپیماها و همچنین فواصل بسیار طولانی، این پروتکل اینترنتی را ناکارآمد میکنند.
به همین خاطر ناسا یک پروتکل جدید به نام developed Disruption-Tolerant Networking یا DTN را راه انداخته است که برای غلبه از این مشکلات از «نود»های پراکنده برای انتقال اطلاعات استفاده میکنند.
DTN، پیش از این روی زمین آزمایش شده بود، اما ماه قبل ناسا از این پروتکل برای انتقال اطلاعات به یک کاوشگر فضایی به نام Deep Impact استفاده کرد که 32.4 میلیون کیلومتر از زمین فاصله دارند.
تا پیش از تکمیل این سیستم روند انتقال اطلاعات در فضا تا حد زیادی دستی بود، برای مثال برای انتقال اطلاعات از «اسپیریت» و «آپورچونیتی» -کاوشگرهای روی سطح مریخ- باید عوامل انسانی در مورد زمان انتقال اطلاعات به مدارگرد مریخ و سپس انتقال اطلاعات از مدارگرد به زمین تصمیم میگرفتند. اما پروتکل جدید نودهای زیادی تعریف میکند که هر یک اطلاعات را به صورت خودکار دریافت میکنند و زمانی که موفق به یافتن نود دیگر میشوند، اطلاعات را به صورت خودکار منتقل میکنند.
منبع: نیوساینتیست
واقعا برام جالب بود، مطالب شبکه خیلی برام کلیشه ای شده بود اما این یکی از اون مطالب جدید بود که هیجان زدم کرد.
با عرض سلام و خسته نباشید
از دیدن سایت شما لذت بردم خواهشمندم یه سر به من هم بزنید و اگر مایل بودید بنده را با عنوان ×شب طوفانی× لینک کنید و به من خبر دهید تا من هم شما را لینک کنم.
وبلاگ بنده دارای Rank3 می باشد.
با تشکر
@mostafa,
جونم تو قسمتی با نام لینک دوستان میبینی ؟
سلام دکتر خسته نباشی، اخبار مربوط به فضا همیشه برام جالبه.
چیه مگه ما هم اینترنت زیر زمینی داریم
سلام دکتر جان خسته نباشی :
اتفاقا منتظر این خبر بودم چون چند وقت پیش یکی از مهندسانه ایرانی ناسا تو یکی از کانالهای ایرانی در مورد این موضوع صحبت میکرد و قولشو داده بود الان خیلی حال کردم وقتی این خبرو شنیدم دستت درد نکنه مرسی.
اونا دارن اینترنتو میفرستن فضا اونوقت ما تو زمینیشم گیر کردیم اونا کجا و ما کجا.
اینترنت داره فاصله ها رو کم می کنه تشکر از شما
به چه امیدی!؟
من نرفتم منبع را مطالعه کنم، ولی متن برام کمی عجیب بود، چون مطالبی رو که شما گفتید در مورد لایه ی فیزیکی شبکه است و در مورد این لایه از پروتکل استفاده نمی شود.
همینو کم داشتیم که از مریخ هک بشیم…