برآورد احساسات همگانی در پهنه‌ای به نام اینترنت

7

کامپیوتر‌ها، ابزارهای خوبی برای گردآوری اطلاعات عددی هستند، اما آیا می‌توان از آنها برای برآورد احساسات هم استفاده کرد؟

هم‌اکنون به یاری وبلاگ‌ها و شبکه‌های اجتماعی، همگان قادر به اظهار نظر شخصی هستند و می‌توانند به صورت جمعی در مورد پدیده‌ها و رخدادهای مختلف اظهار نظر کنند، کالاهای مختلف را ارزش‌گذاری کنند و چیزهای مختلف را به مخاطبان خود توصیه کنند.

اگر از دید ژرف‌تری به این موضوع نگاه کنیم، می‌بینیم که این اطلاعات می‌توانند به مانند ابزاری کارا در خدمت دانشمندhنی قرار بگیرند که قصد دارند، قضاوت و عکس‌العمل جمعی کاربران اینترنت را بسنجند.

به تازگی زمینه پژوهشی جدیدی به نام تحلیل احساسات در عرصه علوم کامپیوتر و اینترنت در حال شکل‌گیری است که مراد آن ترجمه احساسات آدم‌ها به اطلاعات قابل پردازش و رقومی است.

تحلیل احساسات کاربران اینترنت، چیزی نیست که گروهی صرفا به خاطر سرگرمی و یا انجام دادن یک کار جالب غیر معمول به دنبال آن باشند، آگاهی از نظر مردم می‌تواند شرکت‌ها را از میزان محبوبیت یک کالای تجاری آگاه کند و به آنها در برنامه‌ریزی‌هاشان کمک کند و آنها را متوجه شکایات و یا تعریف‌هایی کند که از آنها در محیط وب می‌شود.

در حال کار انحصاری شرکت‌هایی مثل Scout Labs این است که با جستجو کاوش در وبلاگ‌ها و فوروم‌ها و شبکه‌های اجتماعی، اطلاعاتی پردازش‌شده در مورد محصولات، خدمات و یا موضوعات دیگر به دست آورند و آنها را در اختیار مشتریانشان قرار دهند. Jodange و Newssift سرویس‌های مشابه دیگر هستند.

Tweetfeel, Twendz و Twitrratr سرویس‌هایی هستند که کارشان ارزیابی و مرتب کردن نظرات مثبت و منفی کاربران توییتر در مورد یک موضوع است و برای کاربران عادی قابل دسترسی هستند. مثلا اگر tweeters استفاده کنید، می‌بینید که 77 درصد مردم، فیلم «جولی و جولیا» را پسندیده‌اند. اما در عین حال باید متذکر شد که این سرویس‌ها هنوز هوش چندانی دارند و گاه در ارزیابی مثبت یا منفی بودن یک توییت محاوره‌ای دچار اشتباه می‌شوند، مثلا وقتی کسی توییت می‌کند که «بعد از دیدن جولی و جولیا، بسیار گرسنه شدم.»؛ الگوریتم‌های سایت، «گرسنه» را یک اظهار نظر منفی تلقی می‌کنند!

گرچه Scout Labs, Jodange و Newssift از الگوریتم‌های بهتری بهره می‌برند اما هیچ کدام از این سرویس‌ها هم بی‌نقص نیستند. با این همه، تلاش زیادی برای تحلیل‌های دقیق‌تر و توانمند‌تر کردن این الگوریتم‌ها در حال انجام است. در صورتی که پژوهشگران موفق شوند، شاید روزی فرا برسد که موتورهای جستجوی کیفی در اختیار داشته باشیم و جستجوی کلیدواژه‌هایی مثل «بهترین هتل ایران» یا «زیباترین فیلم امسال» واقعا معنی داشته باشد.

منبع: نیویورک تایمز


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

هوش مصنوعی یکی از تخیل‌های کودکی ما را تصویرسازی کرد: کشتزارهایی از همه چیز: بستنی قیفی –…

شاید سریال کارتونی پینوکیو باعثش شد. شاید هم نه! در آن قسمت دلپذیر و خاطره‌انگیز، روباه مکار و گربه ننه، پینوکیو را فریفتند تا سکه خود را بکارد تا درختی از سکه بروید و بتواند سکه‌های بی‌شمار برداشت کند.سال‌ها از آن زمان گذشته، الان هم…

با این تصاویر کارت پستال خیلی قدیمی در دهه ۱۹۰۰ آمریکایی‌ها، تصور خود از ۱۰۰ سال بعد را نشان داده…

مجموعه‌ای جذاب از کارت پستال‌های عجیب و غریب و در عین حال جذاب از استیون آر. شوک، دیدگاه‌هایی را ارائه می‌دهد که در دهه ۱۹۰۰ تصور شده است و نشان می‌دهند که چگونه شهر‌ها، شهرک‌ها و دهکده‌ها در سراسر ایالات متحده ممکن است طی ۱۰۰ سال آینده…

داستان پسر دو سر بنگال، آن هم به صورتی تقریبا دیده نشده!

در ماه مه 1783، در روستای کوچکی به نام Mundul Gaut، در بنگال هند، یک کودک عجیب به دنیا آمد. او دو سر داشت.مامایی که به زایمان کمک می کرد از ظاهر کودک چنان وحشت زده شد که سعی کرد با انداختن او به داخل آتش این هیولا را بکشد. خوشبختانه…

اگر نسخه پنجابی سریال بریکینگ بد ساخته می‌شد!

بریکینگ بد یک سریال تلویزیونی درام تلویزیونی بسیار محبوب آمریکایی است که از سال ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۳ از شبکه AMC پخش می‌شد. این سریال توسط وینس گیلیگان ساخته شد و برایان کرانستون در نقش والتر وایت، معلم شیمی دبیرستانی که به سرطان ریه مبتلا است و…

عکس‌هایی که به ما جلوه‌ای عجیب و جالب از دوره ویکتوریایی و ادواردین در انگلیس می‌دهند

دورهٔ ویکتوریا یا دورهٔ ملکه ویکتوریا، که گاهی دورهٔ ویکتوریایی نیز گفته می‌شود، دورهٔ اوج انقلاب صنعتی در بریتانیا و اوج امپراتوری بریتانیا بود.پس از ویلیام چهارم، که خود جانشین جرج چهارم بود، در ۱۸۳۷، ملکه ویکتوریای ۱۸ساله به تخت…

۱۰ واقعیت جذاب درباره جی رابرت اوپنهایمر -پدر بمب اتمی و سوژه فیلم جدید کریستوفر نولان

جولیوس رابرت اوپنهایمر بیشتر به عنوان فیزیکدانی شناخته می‌شود که به ساخت اولین بمب اتمی کمک کرد. اما سنگ‌ها و کانی‌ها عشق اول او بودند و او همچنین شاعرمسلک بود.اوپنهایمر آزمایشگاهی را رهبری کرد که اولین بمب اتمی را ساخت و با موفقیت…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / کلینیک زیبایی دکتر محمد خادمی /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /
7 نظرات
  1. حسين می گوید

    WoW خیلی خوبه… اینم یه نوع ابتکاریه دیگه… .

  2. آيدا می گوید

    سلام. در شماره آخر مجله دانشگر مقاله ای در ارتباط با وبلاگ چاپ شده که در آن به وبنوشت شما اشاره شده است. لطفا آن را بخوانید و نظرتان را برایم ارسال کنید. در صورت تمایل میتوانیم مطلب تکمیلی را در شماره ی بعدی چاپ کنیم.

    1. علیرضا مجیدی می گوید

      متاسفانه دسترسی ندارم یه این مجله.

  3. افشین بردیا می گوید

    این علم انگار همش باید پیشرفت کنه !!!

    تا چند وقت دیگه حتما مغز کاربران را میخوانند .

    موفق باشید .

    موفق با

  4. پیام نوروزی می گوید

    تا کنون آدرس ایمیلهایمان بفروش میرفت، اکنون نوبت تویت هاست
    اولین مطلبی که به ذهنم خطور کرد پشتیبانی از زبان فارسی این سرویسهابود که هنوز تستشان نکرده ام
    مطلب جالبی بود و چشم اندازی از آینده
    سپاس از بابت وقتیکه صرف کردید

  5. محبوبه می گوید

    جالب بود. ببینید کاپیتالیسم ما را به کجا کشانده. حتی به توییتر و وبلاگ و… هم رحم نمیکنند برای فهمیدن ذائقه مردم!

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.