واقعیت افزوده، ناجی نشریات کاغذی

در فیلم «گزارش اقلیت»، صحنهای وجود دارد که در آن شخصی روزنامهای به دست میگیرد که محتوای چندرسانهای نشان میدهد و به صورت زنده خبرهایش به روز میشوند.
همیشه زودتر از چیزی که فکر میکنیم، ناممکنها و تخیلهایمان، جامعه واقعیت میپوشند. خبری که امروز در وبلاگ Read Write Web خواندم، نشان میدهد که چنین چیزی در آینده نزدیک به زودی در دسترس قرار خواهد گرفت.
مدتی پیش، در نوامبر سال 2009، مجله Esquire شماره ویژهای منتشر کرد. خریداران مجله با رفتن به سایت مجله و دانلود یک برنامه میتوانستند، تصویر «رابرت داونی جونیور» را روی مجله جان ببخشند! به این ترتیب که برنامه اجازه میداد با گرفتن وبکم به طرف مجله، ویدئوی این هنرپیشه هالیوود دیده شود و حرفهایش شنیده شود.
در واقع مجله Esquire ، از فناوریای به نام واقعیت افزوده استفاده کرده بود. من پیش از این هم در این وبلاگ در مورد واقعیت افزودهنوشتهام.
اما مجله آلمانی Süddeutsche Zeitung به شیوه کاملتر و زیباتری از واقعیت افزوده استفاده کرده است. این مجله با همکاری شرکت مونیخی metaio، اپلیکیشن واقعیت افزوده به نام junaio برای کاربران آیفون و اندرویید، آماده کرده است.
وقتی کاربر گوشی را به سمت مجله بگیرد و اپلیکیشن را فعال کند، محتوای چندرسانهای جالبی روی مجله خواهد دید که شگفتزدهاش خواهد کرد. به این ترتیب دیگر یک گوشی با قابلیت تماس به اینترنت، تنها ابزار لازم برای درک چنین تجربه ای خواهد بود و نیازی به کامپیوتر و وبکم نیست.
روجلد این هفته این مجله آلمانی، زنی را نشان میدهد که با دو دست، صورتش را گرفته و اصلا چهرهاش مشخص نیست. هر کسی کنجکاو میشود که او که کیست. تنها راه حل برای رمزگشایی، استفاده از واقعیت افزوده است.
اگر کاربر با استفاده از اپلیکیشن مزبور، به مجله بنگرد، ناگهان روی صفحه موبایل، آن زن را در حال برداشتن دستها از صورت میبیند و متوجه میشود که او یکی ازشخصیتهای مشهور تلویزیون آلمان است.
خواننده مجله با ورق زدن مجله، صحنههای جالب دیگری هم میتواند ببیند، مثلا میتواند نسخه سهبعدی یک طراحی را ببیند یا پاسخ یک جدول کلمات متقاطع را مشاهده کند.
در یکی از مقالات در مورد نگرانیهای کشاورزان آلمانی از میزبانی المپیک زمستانی در آلمان صحبت شده است. در یکی از صفحات این مقاله، کشاورزی در جلوی چمنزاری وسیع دیده میشود. اما اگر با گوشی به همین عکس، نگاه کنیم، ناگهان پشت زمینه کشاورز عوض میشود و در پشت او یک پارکنیک اتومبیل بزرگ در پشت سر او ظاهر میشود.
آیا واقعیت افزوده میتواند نشریات کاغذی را از ورطه سقوط برهاند؟ واقعیت افزوده اگر به صورت هوشمندانه مورد استفاده قرار بگیرد، میتواند بر جذابیت نشریات اضافه کند و جان تازهای در کالبد آنها بدمد.
با این اوصاف بزودی روزنامههایی مثل روزنامههای فیلم هری پاتر خواهیم داشت! :دی
اقدام هوشمندانه ایی بود از طرف آلمانی ها!
ولی برای کاملتر شدن راهه زیادی داره!
چند وقت پیش چیز جالبی هنگام گودر کردن متوجه شدم!
من وقتی میخواستم کامنت های مربوط به پستی رو رو بخونم با کلیک بر روی تاپیک ،سایت در تبه جدیدی باز میشد .
ولی الان سایت به طور کامل در بلوک مخصوص همان پست باز شد!!!!!!
چیزه جدیدیه یا من دیر متوجهش شدم؟
ابتکار واقعا جالبیه ولی راستی سایت این مجله ی المانیه دیگه چرا فیلتره !!!!
سلام خیلی جالب بود ولی من هم مشکل فیلطرینگ دارم.
به هر حال حتی اگر به سایت مجله هم میفتید به جز این توضیحات (البته به آلمانی) چیز دیگری نصیبتون نمیشد. عملا کسانی که مجله را دارن، موبایل اندروییدی یا آیفون دارن و اینترنت موبایل با سرعت خوب هم در دسترسشون هست، میتونن این تجربه عالی واقعیت افزوده را داشته باشن.
عملکرد این سیستم به شکلیه؟
این هم جزئی از تکنولوژیه و در این زمان خیلی هم حیرت آور نیست. اما چیزی که جالبه این نبوغ استفاده از تکنولوژیه.
بسیار زیبا بود.
تا حالا خوشحال بودم مصرف کاغذ با الکترونیکی شدن زندگی در حال کاهش است
امیدوارم مخترعین کاری کنند بحران استفاده از کاغذ و از بین رفتن جنگلها رو کاهش بدنهند به هر حال با تکنولوژی شاید کارهای مناسب با حفظ محیط زیست صورت بگیره
خیلی جالب بود …..
همین !!!!!!