چگونه عکس یک مجله زیبایی، مبدل به عکس استانداردی برای تست برنامه‌های پردازش عکس شد؟!

19

برای اینکه کارایی برنامه‌های مختلف ویرایش عکس و همچنین کارایی آنها در زمینه فشرده‌سازی عکس‌ها با هم مقایسه شود، باید از «عکس‌های استانداردی» برای تست استفاده شود. یعنی باید عکس‌های مناسبی پیدا کرد و به خورد این برنامه‌ها داد و بعد نتایج کار آنها را با هم مقایسه کرد.

اما هر عکسی را نمی‌توان به عنوان عکس استاندارد انتخاب کرد. عکس‌های استاندارد، باید ویژگی‌های خاصی داشته باشند. بافت، جزئیات، ترنزیشن‌های تند و حاشیه عکس استناندارد باید طوری باشد که الگوریتم‌های بازسازی عکس را به چالش بکشند تا بتوان واضح‌تر در مورد کارایی برنامه‌ها اظهار نظر کرد.

در یکی از روزهای جولای یا ژوئن سال 1973، الکساندر ساوچاک، یک استادیار دانشگاه در کالیفرنیای جنوبی که روی پردازش تصاویر و سیگنال‌ها کار می کرد، به همراه همکارانش مشغول کار بود.

او در آن روز در‌به‌در، دنبال عکس مناسب و متفاوتی بود تا به عنوان عکس استاندارد اسکن کند و مورد استفاده قرار بدهد.  او به دنبال عکسی از چهره انسان بود که ظاهر شیشه‌ای و یک طیف رنگ پویا داشته باشد.  تا اینکه یکی از همکاران با او یک مجله مد و زیبایی وارد شد و الکساندر ناگهان مجذوب یکی از عکس‌ها شد و متوجه شد که از همان عکس می‌تواند به عنوان عکس استاندارد استفاده کند.

«لنا سودربرگ»، هیچگاه تصورش را هم نمی کرد که عکسش به زودی مبدل به عکسی شود که بیش از هر عکس دیگری در تاریخ کامپیوتر برای تست برنامه‌های ویرایش عکس مورد استفاده قرار می‌گیرد، ولی این طور شد! حتی وی ملقب به بانوی نخست اینترنت هم شد!

لنا سودربرگ

اما واقعا چرا این عکس، اینقدر مورد استفاده قرار گرفت؟ آیا این امر، کاملا تصادفی بود؟

نه! این عکس حاوی آمیزه‌ متنوعی از جزئیات، نواحی یکنواخت و صاف، سایه‌بندی و بافت خاصی است که آن را مبدل به یک عکس خوب استاندارد می‌کند. به علاوه هر چه باشد، عکس جذابیت خاص خودش را هم دارد!

منبع

کسانی که در زمینه عکاسی صاحب‌نظرند، می تواند با گذاشتن کامنت، این پست را تکمیل کنند.


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

خانه‌هایی با طراحی عجیب که باید در مورد فلسفه وجودی‌شان فکر کرد!

سلیقه است دیگر. وقتی که کسی پول کافی داشته باشد و تنها حرف و سلیقه خودش برایش مهم باشد و اعتمایی به مد روز و حرف مردم نکند، ممکن است خانه‌اش را عجیب و غریب طراحی کند.البته گاهی این کاربری‌های متفاوت هستند که باعث ایجاد این خانه‌های عجیب…

مجموعه عکس‌های پرتره زیبا هیلاری گولد از افراد مسن سندرم داون، پیش‌فرض‌های ذهنی ما را به چالش می‌کشد

یک مجموعه عکس با معنا و زیبا گرفته شده توسط هیلاری گولد، با عنوان «من اینجا هستم» این تصور نادرست مردم را به چالش می کشد که افراد مبتلا به سندرم داون تا سنین پیری نمی‌توانند زندگی گنند.برای مثال هیلاری گولد، عکس پرتره جوآن، زنی 84 ساله…

نمونه‌های جالبی از اختراعاتی که فراموش شدند، یا تکامل یافتند یا به کلی به صورت دیگری تغییر پیدا…

در طی دهه‌ها و قرن‌های انسان‌های اختراعات گوناگونی کرده‌اند. از برخی از آنها در ابتدای امر تصور می‌شد که استقبال خوبی شود، اما در نهایت فراموش شدند، برخی با تغییرات نه چندان بنیادین همچنان به همان صورت تولید می‌شوند، برخی با تغییرات جدی و…

برای جبران خطرات سلامتی ناشی از نشستن در طول روز وجود باید تحرک متناوب انجام بدهید. اما هر چند دقیقه…

برای کاهش اثرات مضر نشستن بر سلامتی، هر نیم ساعت یکبار 5 دقیقه پیاده روی سبک داشته باشید. این یافته کلیدی مطالعه جدیدی است که در مجله Medicine & Science in Sports & Exercise منتشر شده است.محققان نوشته‌اند:«ما از 11 فرد سالم…

روجلدهای خاطره‌انگیز مجموعه کتاب های طلایی که کودکی‌مان را رنگی می‌کردند!

عبدالرحیم جعفری، پایه گذار انتشارات امیرکبیر و کتاب های طلایی، است. او ۱۲ آبان ۱۲۹۸ در تهران زاده شد. عبدالرحیم جعفری در سال ۱۳۲۸ انتشارات امیرکبیر را پایه گذاشت. و در سال ۱۳۴۰ انتشار مجموعه ی کتابهای طلائی را آغاز کرد. کتابهای طلایی مجموعه…

تصاویر طبقه‌بندی شدن پنتاگون البته «تخیلی» و حاصل میدجرنی از بازیابی یوفوها و برنامه‌ مهندسی معکوس…

بشقاب پرنده مخفف عبارت Unidentified Flying Object است. به هر شیء یا پدیده‌ای اطلاق می‌شود که در آسمان مشاهده شود و به راحتی قابل شناسایی یا توضیح نباشد. بشقاب پرنده‌ها اغلب با ادعا‌های مربوط به فضاپیما‌های فرازمینی مرتبط هستند، اما می‌توان…
آگهی متنی در همه صفحات
19 نظرات
  1. علیرضا می گوید

    البته عکس اصلی یه کم کشیده تره..

  2. امیر می گوید

    برای تست اینکه مرورگرها در نمایش عکسها درست و استاندارد عمل میکنند و رنگهای واقعی رو نمایش میدند هم عکسهایی وجود دارند.

  3. پت می گوید

    و البته … هم مجله‌ی مد و زیبایی نیست

    1. علیرضا مجیدی می گوید

      عامدانه اسم مجله ذکر نشد. محدودیت‌های یک وبلاگ فارسی را در نظر بگیرین. بیشتر به مفهوم کلی این پست یعنی «عکس استاندارد« توجه داشته باشین.

  4. پرهام حسین زاده می گوید

    بله این عکس یکی از عکس های استاندارد نرم افزار MATLAB هم هست که سال هاست از اون استفاده میشه و انقدر معروفه که در مقالات علمی هم در جایی که فاکتور خاصی مثل میزان نویز یا بهره وری الگوریتم های فشرده سازی یا رمز نگاری (water marking) یا لبه یاب یا … مطرح باشه با ذکر نام عکس از اون یاد می کنند. مثلا میگن در الگوریتم پیشنهادی فلان فاکتور رو در این عکس به مقدار انقدر کاهش دادیم.

  5. نیما می گوید

    جالب بود
    از این نکات عکس و اطلاعات اون بی خبر بودم .
    جالب بود
    کاش این پست رو گسترده تر و با جزییات بیشتر می نوشتی

  6. mailderemi می گوید

    سلام
    به نظر من این عکس از این جهت یک عکس استثنایی هست که:
    1. شامل انواع رنگ ها در محدوده قرمز است. با وجود این همه رنگ مشابه، تفکیک و مرز بندی آنها واقعا حرفه ای بوده. نورپردازی به گونه است که رنگها کاملا تفکیک شده اند. برای مثلا در مرز بین خطوط، رنگهای همسان دیده نمی شود و این تفکیک با چشم کاملا واضح هست.
    2. استفاده این تصویر در بسیاری از مقالات پردازش تصویر NVIDIA. برای مثال در مقاله Real-Time DXT Compression. در این مقالات به انواع فشرده سازی تصاویر اشاره شده. به دلیل حساسیت بالای مرز رنگها، در صورتی که در هنگام فشرده سازی تصویر کاهش کیفیتی رخ دهد، به راحتی به چشم می آید.

  7. علی می گوید

    سلام
    من یکی از خواننده های خاموش وبلاگ زیبای شما هستم. فقط عنوان این پست بهتره پردازش تصویر باشه. پردازش تصویر با ویرایش تصویر تفاوتهای اساسی داره و تصویر لنا در کتابهای درسی پردازش تصویر استفاده می شه.

  8. دکتر فاوست می گوید

    تمام جذابیت این عکس اینه که آدم بدونه از کدام مجله برداشت شده است.
    باز خوبه یک منبع گذاشتی.

  9. کامران می گوید

    این عکس تو نرم افزار محاسباتی متمتیکا هم برای مقایسه پردازش تصویر استفاده میشه

    درکل ماجرای خیلی جالبی بود
    ممنون

  10. nima می گوید

    حالا این جالبه که تو ایران بعضی از استادا میگن از این عکس استفاده نکنید.
    البته علتش به اون مجله مربوط میشه

  11. روزبه دانشور می گوید

    این طور شنیده‌ام که چند سال پیش یک کنفرانس پردازش تصویر بوده و خود لنا هم دعوت داشته و به عنوان مهمون افتخاری حضور داشته.

  12. mahdee می گوید

    خیلی خیلی جالب بود.

  13. mehdi می گوید

    البته اصل عکس اینه :

    http://www.ee.cityu.edu.hk/~lmpo/lenna/len_std.jpg

  14. another nima می گوید

    (…)
    گویا دارن سعی میکنن یه اسکن مجدد از عکس تهیه کنن تا همچنان بتونه به عنوان عکس استاندارد باقی بمونه، چون اسکن قدیمی اطلاعات دستگاه های مورد استفاده رو نداره که این اطلاعات برای پردازش دقیق لازم هستن.

  15. omid می گوید

    من سال هاست پردازش تصویر کار می کنم. عکس لنا هر چند عکس خوب و استانداردی هست اما خیلی هم چیز خاصی نیست. همون طور که دوستمون هم در بالا ذکر کرد نکته اش اینه که از مجله … برداشته شده! حالا دوستان هی درباره این عکس تفسیر های گوناگون می دن. هر عکس دیگه ای هم بود باز دوستان یه تفسیری می دادن.

    1. علیرضا مجیدی می گوید

      درست می‌گین، کلا بحث حاشیه‌ای شد، که اصلا مورد علاقه من نیست.

  16. باربد می گوید

    فکر نمیکردم اینقدر معروف باشه!!!!!!!!!!!!!!تو ویکی پدیا هم هسته!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  17. میما می گوید

    من هم چندساله عکس کار میکنم . به هر حال باید از یه بیسی استفاده کرد بطور یکسان – خود عکس چیز خاصی نداره . مهم مشخصه و عدد در نقطه مشخص و یکسانه.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.