هدایت ویلچیر، وب‌گردی و ارتباط با دیگران به یاری فین فین کردن!

2

در این وبلاگ پیش از این در مورد سندرم locked-in یا قفل‌شدگی نوشته بودم، در این بیماری خاص مغز طوری آسیب می‌بیند که شخص کاملا از تکان دادن عضلات سرتاسر بدن ناتوان می‌شود، اما در عین حال هوشیاری کامل دارد. طبعا چنین حالتی، بسیار زجرآور است، چون با وجود آگاهی و هوشیاری کامل، بیمار هیچ راهی برای ارتباط با خارج ندارد. چند وقت پیش هم در خبرها خواندم که چند ماه قبل پزشکان دریافتند که بیماری که سالیان طولانی تصور می‌شود به کما رفته و هوشیاری نداشته، در واقع مبتلا به همین سندرم بوده است! یک عذاب واقعی.

راه‌های کمی برای ارتباط با چنین بیماران بخت‌برگشته‌ای وجود دارد. از آنجا که حرکت عمودی چشم و پلک فوقانی در این بیماران حفظ می‌شود، از همین مختصر توانایی هم می‌توان برای برقراری ارتباط استفاده کرد، کافی است بیماز از چارت ویژه‌ای که روی آن حروف الفبا نوشته شده‌اند، استفاده کند و یا همین کار را با استفاده از کامپیوتر و حس‌گری که حرکات چشم را پایش می‌کند، انجام دهد.

اما به تازگی دستگاه ویژه‌ای ساخته شده است که می‌تواند فشار هوای خارج شده از پره‌های بینی را در حین فین کردن بیمار اندازه بگیرد، آنها را پردازش و ترجمه کند و به این ترتیب به بیمار اجازه برقراری ارتباط، هدایت ویلچیر و حتی وب‌گردی بدهد! دانشمندن زمانی که در حین پژوهش درباره چگونگی حس کردن بوها توسط مغز بودند، به صورت تصادفی به این فناوری جالب رسیدند.

شاید بپرسید که چگونه ممکن است با یک فین ساده این کارها را کرد! باید توجه داشت که کنترل انسان روی جنبه‌های مختلف فین مثل، طول، شدت، طرح و جهت فین، بسیار دقیق است و این وسیله دقیقا از همین پارامترها برای کارش استفاده می‌کند. حتی محققان در طی آزمایشی دریافتند که با همان سرعتی که یک گیمر از دسته بازی استفاده می‌کند، می‌تواند با استفاده از فین کردن به بازی مشغول شود!

برای نوشتن هر کاراکتر، بیمار باید سه بار فین کند. با فین اول او مشخص می‌کند که می‌خواهد حرف، علامت خاص یا کلمات پیش‌فرضی را بنگارد. با فین دوم ستونی را که مد نظرش است، مشخص می‌کند و با سومین فین، انتخاب کاراکتر را نهایی می‌کند.

به تازگی نرم‌افزار ویژه‌ای نوشته شده است که بیماران فلج را با استفاده از فین کردن، قادر یه وب‌گردی می‌کند. بیماران با هدایت فین، مکان‌نما را روی صفحه نمایش حرکت می‌دهند و می‌توانند با استفاده از یک صفحه کلید مجازی تایپ کنند، وب‌گردی کنند و حتی ایمیل بنویسند.

مزیت این شیوه نسبت به شیوه‌هایی مثل پایش حرکت چشم این است که این وسیله ساده و ارزان تمام می‌شود و پیچیدیگی چندانی ندارد. این وسیله تنها 358 دلار خرج دارد، در صورتی که هزینه یک سیستم پایش حرکات چشم، بیست هزار دلار است. اما در عین حال باید توجه داشت که یک سوم بیماران مبتلا به سندرم قفل شدگی، از آنجا که سیستم کنترل حرکتشان آسیب دیده، قادر به کنترل ارادی فین‌های خود نیستند و نمی‌توانند از این فناوری استفاده کنند.

منبع: discover magazine


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

هوش مصنوعی کودکی بازیگران سریال فرندز Friends را بازسازی کرد!

هوش مصنوعی این روزها کارهای عجیب و غریبی می‌کند و حالا به یاری آن چهره کودکی بازیگران سریال فرندز Friends بازسازی شده است. این فناوری عجیب و غریب، نسخه‌های کودکی شش بازیگر معروف را ایجاد کرده.صفحه فیس بوک the_ai_dreams این کار را کرده،…

۲۵ صدای نوستالژیک فناورانه قدیمی که کودکان امروزی به صورت معمول هرگز نمی‌شنوند!

یک ستاره سینمای کلاسیک را در نظر بگیرید مثلا همفری بوگارت را. تلفن را با یک دست در دست می‌گیرد، سیگاری به لب دارد و بعد با افه خاصی شماره‌گیر را می‌چرخاند و با صدای بم مردانه‌اش می‌گوید که نلفنچی فلانجا را برایم بگیر!چنین منظره‌ای دیگر…

عکس‌های ساده‌ای که به خاطر پرسپکتیو و زاویه دید، گیج‌کننده و تفکربرانگیز شده‌اند!

زاویه دید خیلی مهم است. این موضوع در زندگی هم صادق است. ما گاهی عادت نگاه کردن از یک زاویه دید خاص و گسترده نکردن نگاه خود را پیدا می‌کنیم و در نتیجه برداشت خیلی عجیبی از چیزهای ساده می‌کنیم. این طوری می‌شود که کارهایمان اشتباه از آب…

روجلدهای قدیمی مجله‌های کیهان بچه‌ها

کیهان بچه‌ها مجله‌ای بود که در دوران کودکی می‌خریدیم. برای من کیهان بچه‌ها بوی نان می‌دهد! چون پدرم همیشه بعد از رفتن نانوایی؛ نان‌ها را لای مجله می‌گذاشت و وقتی به خانه می‌آمد من دوان دوان می‌رفتم و مجله را از او می‌گرفتم.منابع…

آینه‌ها در فیلم‌ها: فیلمسازها چگونه دوربین‌ها را موقع فیلمبرداری از آینه‌ها ناپدید می‌کنند؟!

هنگام تماشای فیلم، برخی از بینندگان دوست دارند به دنبال خطا‌هایی باشند، مانند یافتن شواهدی از دوربین‌ها و پرسنل ضبط فیلم یا بوم صدابرداری مشخص در یک صحنه و امثال آن. یکی از موقعیت‌های دشوار برای فیلمسازهای، زمانی است که یک صحنه شامل آینه‌ها…

مجموعه عکس‌های پرتره زیبا هیلاری گولد از افراد مسن سندرم داون، پیش‌فرض‌های ذهنی ما را به چالش می‌کشد

یک مجموعه عکس با معنا و زیبا گرفته شده توسط هیلاری گولد، با عنوان «من اینجا هستم» این تصور نادرست مردم را به چالش می کشد که افراد مبتلا به سندرم داون تا سنین پیری نمی‌توانند زندگی گنند.برای مثال هیلاری گولد، عکس پرتره جوآن، زنی 84 ساله…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / کلینیک زیبایی دکتر محمد خادمی /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /
2 نظرات
  1. شهین می گوید

    دیگه واقعا هیچ مرزی وجود نداره . و قدرت و عظمت خدا لایتناهی . ممنون از مطلب زیباتون

  2. مجید می گوید

    ممنون از مطلب مفیدتون
    موفق باشید

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.