«نوک» جدید، یک کتابخوان رنگی محشر!

از وقتی که PDFها را با گوشی اندرویدی خودم می‌خوانم، دیگر سونی ریدرم را کنار گذاشته‌ام. بله! در دنیای فناوری، گجت‌ها زود بازنشسته می‌شوند.

این یک هفته داشتم به خرید تبلت گلکسی فکر می‌کردم، عمده هدفم، خواندن کتاب‌ها با آن بود. داشتم با خودم فکر می‌کردم که چقدر خواندن کتاب‌های الکترونیک با یک تبلت اندروید باید جالب باشد.

اما امروز خبر نسل جدید کتابخوان شرکت Barnes & Noble، را خواندم. «نوک» Nook جدید، یک کتابخوان رنگی است.

این کتابخوان که از سه هفته بعد وارد بازارها خواهد شد و 249 دلار قیمت خواهد داشت، مبتنی بر اندروید است.

اما سوال اساسی و مهم برای دوست‌داران کتابخوان‌های الکترونیک این بود که صفحه نمایش نوک، از چه فناوری‌ای استفاده می‌کند. ما دوست داشتیم که این صفحه از فناوری محبوب e-ink‌ بهره ببرد. این طوری با یک کتابخوان رنگی روبرو می‌شدیم که اصلا چشم را اذیت نمی‌کرد و می‌توانستیم ساعت‌ها با آن کتاب بخوانیم.

اما متأسفانه کتابخوان جدید نوک، مبتنی بر e-ink نیست و از صفحه نمایش LCD هفت اپنچی دارد که توسط شرکت LG‌ تأمین می‌شود.

یک عیب بعضی از کتابخوان‌ها مثل همین سونی ریدر که من دارم، بارتاب دادن نور محیطی است. خوشبختانه کتابخوان نوک لایه مخصوصی روی صفحه نمایش کشیده که از بارتاب نور جلوگیری می‌کند.

نوک رنگی، گرچه از وای فای پشتیبانی می‌کند ولی 3G‌ ندارد. این کتابخوان 8 گیگ حافظه داخلی دارد و می‌تواند با نصب یک کارت حافظه از نوع microSD، حافظه آن را بیشتر کنید.

نوک جدید، 448 گرم وزن دارد، از اندروید 2.1 استفاده می‌کند. با استفاده از آن می‌توان فایل‌های PDF و آفیس را مطالعه کرد و به علاوه با آن می‌شود ویدئو و عکس مشاهده کرد.

باطری این گجت، 8 ساعت کفاف برق وسیله را می‌دهد.

نوک جدید با کمک اپلیکیشن‌هایی ویژگی‌های اجتماعی خوبی هم دارد. مثلا هر کاربر آن می‌تواند با کسانی که در محیط توییتر و فیس‌بوک هستند بگوید که در حال خواندن چه کتاب است، یا اصلا متنی را انتخاب کند و توییت کند.

مزایای نوک جدید:
– استفاده از اندروید
– رنگی بودن
– داشتن قیمتی نصف آی‌پد و تبلت‌های مطرح دیگر

معایب نوک در مقایسه با کتابخوان‌های دیگر:
– عدم استفاده از فناوری e-ink  و بنابراین:
– داشتن شارژ محدود 8 ساعته
– خسته کردن چشم‌ها و همچنین دشواری خواندن متون در زیر نور آفتاب

خلاصه اینکه:
– اگر نمی‌خواهید یک تبلت تمام‌عیار بخرید و می‌خواهید با نصف قیمت آی‌پد، وسیله‌ای تنها برای خواندن کتاب داشته باشید،
– اگر رنگی بودن، داشتن سسیتم عامل اندروید و صفحه لمسی خوب کتابخوان برایتان مهم است

به خرید نوک جدید فکر کنید.

منبع: cnet

46 دیدگاه

  1. دکترجان!
    این وای فای که در کتابخوانها میذارن واسه چیه؟! یعنی میشه باهاش به اینترنت وایرلس مثلا تو شرکت یا فرودگاه وصل شد و با مرورگرش تو اینترنت پرسه زد؟؟

  2. به شخصه خیلی در مورد دلیل تولید همچین گجتی توجیه نیستم. هدف از تولید کتابخوان الکترونیکی پر کردن خلائی بود که ضمن وجود انواع تبلت های رنگی و گوشی های مختلف حس می شد. یعنی در حقیقت الان این محصول با این مشخصات داره خودشو به تبلت هایی مثل ای پد نزدیک میکنه و خواه ناخواه باعث میشه این وسیله با اونها مقایسه شه. در صورتی مقایسه یک کتاب خوان الکترونیکی با اونها از پایه اشتباه است. برای یک فرد علاقه مند به مطالعه، اولین انتظاری که از یک کتاب خوان میره اینه که این وسیله از پایداری زیادی بهره مند باشه. قابل اطمینان باشه و بشه با خیال راحت بدون دغدغه مطالعه کرد. و لازمه آن، طول عمر زیاد باطریست. به همین دلیل فکر می کنم اگر از دید مطالعه به این وسیله نگاه کنیم، رنگی کردن صفحه نمایش برای خواندن حروف سیاه مزیت خاصی به همراه نداره و در عوض مقدار قابل توجهی از شارژ باتری رو به هدر میده.
    شاید بهتر بود به جای این کار یک فکری به حال بهتر دیده شدن صفحه نمایش در نور زیاد محیط می کردند.
    البته از نظر آقای دکتر به عنوان یک استفاده کننده از کتاب خوان اینگونه بر میاد که کمبود صفحه رنگی حس میشده. در هر حال استفاده کنندگان یک محصول هستند که سیاست های آتی یک کمپانی رو مشخص می کنند.

    1. تا حدی با شما موافقم. ولی در آینده نزدیک گجت‌های با فناوری ای اینک رنگی و سیستم عامل محبوب اندروید خواهیم داشت. از الان بعضی از برندها، ای بوک ریدرهای رنگی با فناوری ای اینک تولید کردن. بدون شک تا چند وقت بعد برندهای مشهورتر هم این کار را می‌کنن.

    2. سلام
      ببین یکی مثل من تقریبا” همون سیاه وسفید برام کافیه ولی این بنده خدا مجیدی تصاویر اناتومی یا سایر مطالب رو چطور ببینه؟؟ اینه که میگه محشر واقعا” راست میگه .من در عین بی پولی رفتم مثل احمقها یه دل وسترو1520 خریدم .که باهاش کتاب هم بخونم.رغبت نمی کنم نگاش کنم .اما همچین چیزی اگه دوام داشته باشه یا اگربهترش رو بلدید وجدانا” خبر کنید ما را .
      خدا حافظ شما

      1. یه سوال:
        چرا من نمیتونم تو گوشی اکسپریا ایکس 10 اندرویدی خودم پی دی اف فارسی بخونم؟ میشه شما کمکم کنین؟

      2. این گوشی، مشکل خاصی نداره ؟ بخصوص برای ما فارسی نویسان و فارسی خوانان ؟ نرم افزارهای لازم چقدر براش هست ؟ چقدر رایگان و قفل شکسته ؟
        کلا فکر کنم باید یک پست در مورد این قضیه بنویسی . چون اینکه آدم یه گوشی بخره که برنامه های مورد علاقه اش توش نباشه خیلی بده.
        مثلا من توگوشی خودم دیکشنری فرانسه،-انگلیسی و برنامه نقشه تهران (یا حالا یکی از برنامه های gps ) خیلی برام حیاتی هستند. اینجور برنامه ها رایگان هست برای دانلود ؟ یا حالا با کرک … ؟

  3. سلام
    به نظر خیلی جالب میاد. ای بوک ریدر من ایریور هست با اینکه به نظر من از خیلی نظرها از کیندل و سونی ریدر -بخصوص به خاطر اندازه و راحتی در دست گرفتن و اینکه تقریبا هیچ وقت شارزش تموم نمیشه!- بهتر هست، نمیدونم چرا هیچ وقت حرفی ازش زده نمیشه. اما این نوک باید خیلی جذاب باشد هرچند هیچ چیز جای آی پد رو نمیگیره

  4. گفتی گوشی آندروید. خواستم ببینم با مشکل یونی کد و فارسی در آن چه می‌کنی؟ راه حلی پیدا کرده‌ای؟

  5. خیلی جالب بود ممنون. به نظر شما “نوک” قابلیت نشان دادن فایل های فارسی را دارد؟

    1. مشکل فارسی با اندروید حل‌شده است. الان مثلا توی گوشی‌های انرویدی با نصب یه رام می‌شه، اونها را با فارسی سازگار کرد. ضمن اینکه ای بوک ریدرهای دیگه هم دست کم در نشان دادن فایل‌های فارسی مشکلی ندارن یا مشکلاتشون کمه. مثلا من سونی ریدر دارم و مشکلی از لحاظ خوندن فایل‌های فارسی ندارم.

  6. یک سوال من ایا میتونم توی فایل های پی دی اف یادداشت بزارم اونم به فارسی یعنی همون بلاهایی که سر یه متن کاغذی در میارم سر متن پی دی اف هم در بیارم من به انگلیسی مشکلی ندارم ولی تا حالا نتونستم به فارسی نت بزارم شاید ادوب ریدرم قدیمی و نمیشه
    ضمن اینکه وقتی عکس ها رو به پی دی اف تبدیل کرده باشه که با هیچ زبونی نمیشه اونو تصحیح کرد
    نمی دونم با این وسایل لمسی که شما معرفی کردید و یا ای پد میشه با قلم لمسی روی صفحات پی دی اف یادداشت گذاشت یا نه
    راستی از مطالب خوبتون هم ممنون اقای دکتر

  7. به عنوان یه مصرف کننده محض ، خیلی مقهور و مجذوب فناوری های غربی شده اید….> چی اومد(چی اونا ساختند) تا من زودتر بخرمش! حس خوب بعد از خریدن….دقیقا همون چیزی شده ایم که اونا میخوان ، تو فیلم ماتریکس 1 هم مورفیوس به نیو میگه : you’re slave … کسی که تو این شبکه جهانی محکوم به پرداخته . simple end user

  8. من یک Kindle DX Graphite گرفتم.اصلاً حرف نداره…عالی!!
    سریع صفحه هات را باز میکنه – 3 هفته شارژ داره – کیفیت فوق العاده بالا و جذاب برای دیدن عکس و نقاشی و…دیکشنری آکسفورد هم داره و به راحتی می توانید از آن استفاده کنید.
    پی دی اف ها را هم عالی می خوانه.
    فقط به ایران نمی فرستند.باید یک اشنا در آمریکا یا کشورهای دیگر بگیره و در فرودگاه بده به مسافران تا آنها بیارند.

    1. حمیدجان ، فکر کنم قضیه ی هزینه ی بالای آی پد یک دلیل باشه . دوم هم اینکه سیستم عامل فوق انحصاری اپل گاهی آزاردهنده میشه.

    2. من تعجب می کنم حمید، فرق بین بوک ریدر و ای پد رو نمی دونی!
      تو که خودت یه پا گیکی!
      ای بوک ریدر واقعی نور پس زمینه نداره 

  9. سلام:
    به نظر من طول عمر زیاد باطری ، وزن کم ،و خسته نشدن چشم ها سه فاکتور مهم برای هر ای بوک ریدر هست. بنابراین تکنولوژی ای-اینک حرف اول را می زند.

  10. بنده به شما یک عدد iPad ،یک عدد برنامه Goodreader و صدالبته iBooks بر روی آن و یک برنامه calibre بر روی کامپیوتر برای تبدیل pdf به ipub توصیه می کنم.

  11. بعضی موقع دهنم از خواندن بعضی مطالب آب می افتد واین هم یکی از آنها بود.
    خدا نصیب کند بتوانم بخرم.
    نه که پولش زیاد است نه
    حتی حاضرم تا 500هزار بدهم وهمچین چیزی بگیرم.
    اما بدبختی اینه که هنوز در ایران این چیزها جا نیفتاده
    الان اگر در وب سرچ کنید کلی تبلت 5 و 7 اینچ چینی با همه امکانات پیدا می کنید که حدود 100 دلار قیمت دارد.
    اما متاسفانه هنوز وارد بازار ایران نشده

  12. سلام و تشکر از مطالب مفیدتون.
    پیشنهادتون واسه یک پزشک، با توجه به امکان دسترسی به برنامه های موجود در بازار خصوصا برنامه های پزشکی: سامسونگ گالاکسی یا htc HD2 متشکرم.

  13. سلام آقای دکتر بعنوان یک تبلت باز حرفه ای ! به شما پیشنهاد میکنم اگر دنبال خوندن کتابهای الکترونیکی از قیبل pdf و یا …. هستید فقط برید سراغ آیپد .واقعا تجربه منحصر بفردیه ضمن اینکه به عنوان یک پزشک عمومی باید بگم در کنار داشتن یک تبلت کتاب خوان میتوانید بسیاری از برنامه های تخصصی پزشکی که خیلی هاش واقعا در مطب راه انداز هستند روی آیپد استفاده کنید.تبلت گالاکسی خوبه اما هنوز به کاملی آیپد نیست ضمن اینکه صفحش کوچیکتره که خوندن Pdf ]ای فارسیو یکم سخت میکنه و تاچش هم اصلا به حساسیت و دلپذیری آیپد نیست.
    .اگر تصمیمتون جدی بود خوشحال میشم راهنمایی کنم تبلت

  14. یه ریدر prs-600 سونی گوه دارم کتاب هایی فارسی با فرمت epub رو بصورت علامت سوال نشون میده از نرم افزار xilisoft هم استفاده کردم اما مشکلم پا برجاست راه حلی دارید یا زیر پا بزارمو خردش کنم.
    ممنون

    1. راه حل مستقیمی نداره. مگه اینکه شما epub‌را به فرمت pdf یا ورد تبدیل کنین و بعد بخونین. شما وقتی از مبدل استفاده کردین، به همین فرمت‌های تبدیل کردین؟؟

  15. سلام اقای مجیدی
    با فرمت pdf نمیسه از زوم استفاده کرد بخاطر همین وقت خوندن یه کتاب با فرمت pdf باید ریدر به چسپونم به به صورتم با word امتحانش نکردم خلاصه زده شدم.کمممممممممممممممممممممممممکککککککککککککک

  16. سلام
    من دنبال یه ای بوک ریدر خوب میگردم ، می خوام مطالبم همیشه برای مطالعه همراهم باشن
    تا 300 تون چه چیز خوبی رو شما معرفی می کنید؟
    این موردی رو که معرفی کردید رو از کجا میشه تهیه کرد؟
    خوشحال میشم از تجربیات شما استفاده کنم
    با تشکر

  17. آقای دکتر یه سوال تخصصی:
    من چشام ضعیفن با آی پد که کتاب میخونم بعد از 1 ساعت واقعا اذیت میشم، این فرق خاصی میکنه با اون؟

    1. نه. این مدل نوک هم حتما چشماتون را خسته می‌کنه. اگر زیاد ای بوک می‌خونین به سراغ کتاب‌خوان‌هایی مثل کیندل یا سونی ریدر بروید.

  18. اهایی اونایی که دنبال ریدر میگردین ریدر سونی 360 هزاری رو میفروشم 310 با گارانتی یک ساله یه ماهم کار نکرده پول لازمم والا نمیفروختم اگه خواستین برام ایمیل بزنید werianasery@yahoo.com

  19. با سلام
    اگه جنس مطمئن میخواهید کمی صبر کنید مدل ژاپنی در راه است به لینک زیر سر بزنید:
    http://www.kharazmi.org/read/avvalin_ketab_khan_rangi_be_bazar_amad

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]