کم‌هوش، اما دوست‌داشتنی: سندرم ویلیامز

20

سندرم ویلیامز یک اختلال تکامل عصبی ژنتیکی است. در مبتلایان به این بیماری بازوی بلند کروموزم شماره 7 حذف می‌شود.

شیوع سندرم ویلیامز تقریبا یک مورد در هر بیست تا سی هزار تولد است.

به احتمال زیاد، وقتی جملات بالا را خوانید، پیش خود فکر می‌کنید که کسانی که به این سندرم دچار هستند، مشابه سایر نقایص عصبی، به خاطر این نقص تکاملی بایستی افرادی منزوی باشند.

اما سندرم ویلیامز ویژگی‌های جالبی دارد که در کمتر نقص تکاملی دیده می‌شود. مبتلایان به این بیماری ظاهری بشاش دارند، بسیار اجتماعی هستند و با همه می‌جوشند! آنها گرچه توانایی ذهنی متوسط رو به ضعیف دارند، اما در میهمانی‌ها و همایش‌ها در چشم بیگانه‌ها زل می‌زنند و با حرف‌هایشان خودشان را در دل آنها جا می‌کنند!

تصور می‌رود که بزرگ‌تر بودن قسمتی از مغز این بیماران به نام آمیگدال باعث کاهش واهمه آنها در معاشرت با بیگانه‌ها باشد.

در سندرم ویلیامز، ناراحتی‌های قلبی مثل تنگی آئورت هم دیده می‌شود.

اما شاید شاخص‌ترین و عجیب و غریب‌ترین چیز در این بیماران این باشد که آنها عاشق موسیقی هستند و استعداد زیادی در موسیقی دارند.

حتی بعضی از مبتلایان به این سندرم، استعداد قابل توجهی در نواختن آلات موسیقی از جمله پیانو دارند و حتی می‌توانند از عهده اجرای یک اپرا به صورت بی‌نقش برآیند.

برای نمونه ویدئوهای زیر را ببینید:

نواختن پیانو توسط یک بیمار سندرم ویلیامز
خواندن سرود ملی آمریکا توسط یک بیمار

اجرای اپرا توسط گلوریا لنهوف: او گرچه نمی‌تواند اعمال ساده ریاضی را انجام بدهد، اما می‌تواند به 25 زبان بخواند! او بارها در دانشگاه‌ها مختلف کنسرت داشته اشت و حتی یک آلبوم موسیقی هم بیرون داده است.

بد نیست به سایتی که مختص این بیماری است، سر بزنید.


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

گالری- تصاویر تبلیغاتی خودروهای ایمپریال کرایسلر در سال‌های 1969 تا 1973

ما بیشتر این عکس‌ها را در فیلم‌ها و کارتون‌ها دیده‌ایم و راستش تعجب می‌کنیم که زمانی خودروی کرایسلر با این طول و عرض و طراحی تولید می‌شد.ایمپریال برند خودروهای لوکس کرایسلر در بازه زمانی سال‌های 1955 تا 1975 و نیز در بازه زمانی سال‌های…

خودکشی دسته جمعی در دمین آلمان در پایان جنگ جهانی دوم

خودکشی دسته جمعی در دمین به رویداد غم‌انگیزی اشاره دارد که در پایان جنگ جهانی دوم در شهر دمین آلمان رخ داد. در اواخر‌آوریل و اوایل ماه مه 1945، هنگامی که نیرو‌های شوروی در حال پیشروی به سمت شهر بودند، بسیاری از ساکنان آن، از جمله زنان،…

آیا چهره‌های مشهور، فرازمینی و بیگانه هستند؟! چرا چنین چیزهایی در شبکه‌های اجتماعی رواج می‌یابد +…

امروز صبح دوست گرانقدری ویدئویی از آنجلینا جولی را از یک صفحه اینستاگرام برای من فرستاد. در این ویدیو که ظاهرا از یک مصاحبه او انتخاب شده بود، روی چشم‌های او زوم می‌شد و این نکته القا می‌شد که چشمان او غیرطبیعی هستند و قرنیه و عنبیه او…

سازه‌های و کارهای مهندسی کارا، زیبا و شگفت‌آور از سراسر دنیا

ساختن سازه مهندسی مسلما فقط به معنی ساختن چیزی کارا نیست. بلکه باید زیبایی سازه و تباین آن با محیط اطراف و ابعاد انسانی و فرهنگی آن در نظر گرفته شود. در ضمن امکان توسعه آن در آینده مد نظر قرار گیرد و همچنین چه بهتر که دوست‌دار محیط زیست…

مجموعه‌ای از عکس‌های تاریخی که برخی از آنها کمتر دیده شده‌اند و ما را به اندیشه در مورد تاریخ…

عکس‌های تاریخی خلاصه عجیب یک دوران هستند. همه چیز از کیفیت عکس، کادربندی، لباس، ساختمان‌های پیرامون، غذایی که صرف می‌شود، حالت چهره، برشی از یک زمان و مکان است که برای بینندگان بعدی نکته‌های دارند.برخی ازعکس‌های این مجموعه را قبلا…

داستان گنبد بتنی در جزایر مارشال که پر از زباله‌های مرگبار هسته‌ای است

یک گنبد بتنی یا اصطلاحا Runit Dome بین سال‌های 1977 و 1980 به منظور مهار زباله‌های رادیواکتیو حاصل از آزمایش‌های هسته‌ای جنگ سرد آمریکا ساخته شد. اما شروع به ترک خوردن کرده است.جزایر مارشال یک کشور جزیره‌ای زیبا است که در اقیانوس آرام…
آگهی متنی در همه صفحات
20 نظرات
  1. serhossien می گوید

    سلام
    آقای مجیدی از شما خواهش می کنم که به من کمک کنین.من یه وب سایت می خوام که در زمینه پزشکی ویا زیست ویدیوهای مختلفی رو قرار بده. به چندتا ویدیو یا انیمیشن که طرز کار اعصاب سمپاتیک و پارا سمپاتیک رو نشون بده نیازم دارم// از شما ممنون و باز هم از شما خواهش می کنم که در این زمینه به من کمک کنین تا بتونم چندتا ویدیو در این زمینه پیدا کنم

  2. saeed می گوید

    شمادکمه پ تون کنار شماره ۱ است؟ کیبوردتون غیر استندارده ها!:
    … اعمال ساده ریاپی را ….

  3. مسعود می گوید

    کاشف این بیماری هم شخصیت عجیبی داشته برای خودشا!

  4. آقا محسن می گوید

    سلام

    مطلب جالبی بود. خاطرم هست که پیش‌‌تر در مورد سندرم (down) که باعث بیماری منگلیسم می‌شه هم نوشته بودید و من واقعا با خوندن این 2 مطلب، برای بیمارانی که چنین مشکلاتی دارن آرزوی سلامتی کردم و به خاطر سلامتی خودم و دوستان و عزیزانم شکر به جا آوردم.

    ویدئوی تأثیرگذاری بود و من هنگام دیدنش نتونستم اشک‌هام رو لا به لای موسیقی شاد و چهره‌های خندون اون آدمهای پاک و معصوم مخفی بکنم.

    واقعا ممنون ازتون.

    محسن.

    دانشجوی ترم آخر رشته‌ی مهندسی فناوری اطلاعات مقطع کارشناسی

    1. Ali424 می گوید

      آقای محسن کسی‌ که به این طور بیماریها و نارسایی‌ها مبتلاست هیچ وقت سالم نمی‌شه…فقط میشه شرایطش رو بهبود داد. دعا کردن و شفا گرفتن مال افسانه‌های مذهبیه.

    2. azadeh می گوید

      این مطلب که برای شما جالب برای من جزوی از زندگیم .

  5. یک مهندس می گوید

    جدا برایم حالب بود. ممنون. سندروم ویلیامز. راستی چرا ویلیامز؟ حتما بخاطر کاشفش دیگر.

  6. فرزاد می گوید

    جزو مفید ترین نوشته ها برای من !

  7. سعید می گوید

    جلل خالق !

  8. امیر می گوید

    حتی می‌توانند از عهده اجرای یک اپرا به صورت بی‌نقش برآیند.

  9. dayan می گوید

    سلام دکتر جان یک سوال پزشکی دارم “شاید هم مطرح کردنش اینجا تو این پست کمی بی ربط به نظر بیاد اما چاره ای ندارم! ”

    دکتر آزمایش ام ار ای (M.R.I)برای افراد بسیار چاق (250 کیلو گرم ) در تهران (ایران) موجود هست ؟ اگر نیست چاره کار چیه یه نظر شما؟

    این توضیح را هم بدم من 1 پزشک را از گوگل نکردم ! بلکه مدت هاست خواننده ثابت مطالب زیبا شما و خواهر محترمتان هستم
    شاید کمتر پیش بیاد کامت بذارم اما پیگیر هستم متشکرم فعلا

    1. علیرضا مجیدی می گوید

      راستش اطلاعی در این مورد ندارم.

  10. هوتن می گوید

    بسیار جالب بود, من تا حالا حتی اسم این بیماری رو نشنیده بودم و برام جالب بود که اگر روزی یک نفری با این مشخصات رو از نزدیک میدیدم نمیتونستم تشخیص بدم که یک بیماره و شاید حتی علاقه مند میشدم بیشتر باهاش ارتباط داشته باشم اما یک سوال دارم این افراد بغیر از کمبود بهره هوشی آیا مشکلات دیگری هم دارند یا خیر و اگر پاسخ مثبت است لطفا توضیح دهید.

  11. سهند می گوید

    به نظر منم سندروم جالبیه. از همون روز اول که در موردش خوندم بهش علاقمند شدم.نمیدونم چند مورد از این سندروم تو ایران داریم؟
    تیتر این پست به بهترین وجه ممکن این سندروم رو توصیف میکنه.
    ممنون…

  12. nm می گوید

    سلام!
    خیلی مطلب جالبی بود.یعنی در حدی که وقتی در کلاس زیست بحث سندرم مطرح شد،آن را به یاد آوردم!!!!!!!!!(این طور نگاه نکنید؛معجزه ست در نوع خود!)
    می خواستم اجازه بگیرم از مطلب برای تحقیق زیستم استفاده کنم.اُکِی؟!:-“

  13. azadeh می گوید

    ممنون از اینکه نقاط مثبت این سندرم را نشان دادید من یک فرزند مبتلا به این سندرم دارم.

    1. افسانه می گوید

      من هم یک فرد مبتلا به ویلامز ذارم به من کمک کنید ایا رو هوششون اثر می گذارد اگه می شه شمارتونو برام ایمیل کنین تا ازتون کمک بگیرم

  14. عاطفه می گوید

    سلام ممنونم بابت مطلبتون من عزیزترین فرد زندگیم به این سندروم مبتلاست الان چند روزه فهمیدم ناراحتم و اشکام بند نمیاد از کسانی که با این بیماری درگیرن خواهش میکنم کمکم کنن که برای بهبود وضعیت کودکم چکار کنم آیا درجه عقب ماندگی ذهنیشون زیاده مثل سندروم داون یا نه ؟

  15. نرگس می گوید

    باسلام. از دوستانی که فرزند مبتلا به سندروم ویلیامز دارند خواهش میکنم یک کمپین یا یک سایت مخصوص به خود ایجاد کنند وتجربیات خود را در اختیار دیگران قرار بدهند.متاسفانه اطلاعات در این زمینه در ایران بسیلر اندک است.اغلب والدین از درمان ویاری کودک خود ناامید میشوند.یااز مراکز درمانی بی اطلاع هستند.بنده از نزدیک با این مسیله برخورد داشته ام.والدین این کودکان بیش از هر چیز به امید واستفاده از تجربه دیگران احتیاج دارند.

  16. abdolhosein khosrotaj می گوید

    سلام
    خیلی مطلبتون عالی بود . پسر من 14 ساله مبتلا به سندرم ویلیامز است و تمام این خصوصیات را دارد . لطفا پزشک مناسب یا انجمنی را به ما اطلاع بدهید . منشکرم 09166423572

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.