معماران در سینما

10

دوست خوبم، «هومن یارمحمدی»، لینک جالبی درباره‌ی فیلم‌های مطرحی که در آن‌ها بازیگران و ستاره‌های سینما، در قالب مهندس معمار به ایفای نقش پرداخته‌بودند، برایم فرستاد. بد ندیدم با افزودن توضیحاتی، درباره‌ی این فیلم‌ها و ستاره‌هایش بنویسم. البته مسلّم است که این 13 فیلم، تنها بخشی از فیلم‌های تاریخ سینماست که در آن‌ها کاراکتری شغل مهندس معمار دارد. به هر حال، از آقای یارمحمدی خیلی ممنونم. شما هم می‌توانید دسته‌ای از فیلم‌هایی که شغلتان در آن مطرح است، برای ما بفرستید و بازتاب پیشه‌تان در دنیای سینما و بعلاوه تجربه‌ی دیدن چند فیلم خوب را با بقیه شریک شوید.

1- گری کوپر در Fountainhead: این فیلم، به کارگردانی «کینگ ویدور» در سال 1949 ساخته‌شد و ستاره‌ی جدی و متشخص آن سال‌ها، «گری کوپر»، در آن نقش هوارد رورک را بازی کرد. معماری که طراحی‌هایش، با عُرف پذیرفته‌شده‌ی معماران متفاوت بود و بنابراین از دانشگاهش اخراج شد. او تصمیم می‌گیرد برای اثبات خود، از طرح‌هایش دفاع کند. جایی در این فیلم، کوپر می‌گوید: «قبل از اینکه بتونی کاری برای مردم بکنی، باید کسی باشی که اصلاً می‌تونه کاری انجام بده! ولی برای این‌که کاری انجام بدی، باید انجام دادنش رو دوست داشته‌باشی، نه مردم رو!»

2- مایکل کیتن در The White Noise: فیلم ماورایی- ترسناک «صدای سفید» را «جفری ساکس» در سال 2005 ساخته‌است. کیتن در نقش «جاناتان ریورز» بازی می‌کند. معماری که در سوگ همسرش نشسته و امیدوار است با نصب دستگاه‌های گیرنده، بتواند با همسرش در دنیای دیگر صحبت کند، اما اتفاق دیگری می‌افتد. مرده‌هایی با او تماس می‌گیرند که هنوز نمرده‌اند، آن‌ها قربانی جنایاتی هستند که هنوز رخ نداده. ریورز تصمیم می‌گیرد پیش از وقوع جنایت، آن‌ها را نجات دهد ولی…
به‌هر حال، فیلم متوسطی است و برای یک شب بارانی و تنهایی که هوس هیجان و ترس کرده‌اید، بد نیست.

3- ریچارد گِر در Intersection: در سال 1994، «مارک رایدل» تقاطع را ساخت. گِر در نقش «وینسنت ایستمن» بازی می‌کند که این جناب ایستمن، معطل مانده بین همسرش که 16 سال است ازدواج کرده‌اند (شارون استون) و یک خانم تازه‌وارد به نام اولیویا، کدام را برگزیند، وسط این انتخاب مهم هم گاهی معماری می‌کند! فیلم خیلی متوسطی است و معمار ماجرا، دیالوگ قابل عرضی وسط مشغله‌های مهمش ندارد!

4- وسلی اسنایپس در Jungle Fever: کارگردان مطرح سیاهپوست، «اسپایک لی» این فیلم را در سال 1991 ساخت. در این فیلم، «آنتونی کویین» فقید نیز بازی می‌کند. داستان فیلم، ماجرای بازخوردهای ازدواج یک معمار سیاهپوست با یک خانم منشی سفیدپوست، میان اطرافیانشان است. از نکات جالب فیلم این است که «هال بری» برای آن‌که نقش یک معتاد به کراک را بازی کند، دو هفته حمام نرفت!

5- پل نیومن در Towering Inferno: فکرش را بکنید؟! «جان گیلرمین» در سال 1974 توانسته «استیو مک‌کویین» و «پل نیومن» را در کنار هم در فیلمش بازی دهد! پس حتماً ارزش دیدن دارد. نیومن نقش معمار برجی را دارد که آتش گرفته و باید به مأموران آتش‌نشانی در خاموش کردن آتش و نجات جان افراد گرفتار در برج کمک کند. این فیلم که با هزینه‌ی 14 میلیون دلاری ساخته‌شده، سه اسکار برای بهترین فیلمبرداری، بهترین تدوین و بهترین موسیقی متن در سال 1975 گرفته‌است. مک‌کویین در نقش رئیس آتش‌نشانی خطاب به معمار داستان می‌گوید: «می‌دونی؟! امشب خیلی خوش‌شانس بودیم. جنازه‌ها تقریباً 200 تا بودن. یکی از این روزا تو 10000 نفر رو تو یه آتش‌سوزی می‌کشی و این منم که باید دود بخورم و جنازه در بیارم تا یکی یادمون بده، چطور ساختمون بسازیم!»

6- آلبرت فینی در Two For The Road: در سال 1967 توسط «استنلی دانن» ساخته شد. آن‌هم با حضور بانوی زیبای سینما، «اُدری هپبورن» و آلبرت فینی که خیلی قیافه‌ی متفاوتی نسبت به آن‌چه در «ماهی بزرگ» دیدیم، داشت. فینی یک آرشیتکت پرمشغله و هپبورن، یک راهنمای تور است. آن‌ها ازدواج می‌کنند و ده سال پس از ازدواجشان، سعی در حل مشکلات زندگی مشترکشان دارند. فیلم در سال 1968، نامزد اسکار بهترین فیلمنامه شد.

7- اِی‌جی اوکادا در Hiroshima Mon Amour: فیلم «هیروشیما، عشق من» را «آلن رسنای» در سال 1959 ساخت. زن فرانسوی جوانی به هیروشیما رفته تا فیلمی درباره‌ی صلح بسازد و آن‌جا با معماری ژاپنی، رابطه‌ی عاطفی پیدا می‌کند. زن به‌یاد اولین عشق زندگیش می‌افتد، عشق به یک افسر آلمانی! فیلم در سال 1960، نامزد اسکار بهترین فیلمنامه شد. فیلم بسیار لطیف و زیبایی است که از دیدنش، لذت زیادی برده‌ام.

8- هنری فاندا در 12 angry men: چه کرده استاد «سیدنی لومت»! لومت این فیلم را در سال 1957 ساخت. فاندا، یک سال پس از بازی در فیلم تاریخی «جنگ و صلح»، یکی از معروفترین فیلم‌هایش را بازی کرد. او در این فیلم آرشیتکتی را دارد که نفر 8اُم هیئت‌منصفه‌ای 12 نفره است. قتلی رخ داده و یک جوان اسپانیایی- آمریکایی متهم است و این هیئت منصفه باید بر گناهکار بودن یا بی‌گناهی جوان، شهادت دهند. فاندا برای بازی زیبایش، نامزد اسکار و گلدن‌گلوب برای بهترین بازیگر مرد شد و جایزه‌ی بافتا را از آن خود کرد. در جای مهمی از فیلم، فاندا می‌گوید: «ما یک تردید منطقی داریم، و اون چیزی‌ه که در روش ما خیلی ارزشمنده: هیچ عضو هیئت منصفه‌ای نمی‌تونه کسی رو گناهکار بدونه، مگه این‌که مطمئن باشه! ما نُه نفر نمی‌تونیم بفهمیم شما سه نفر چطور هنوز این‌قدر مطمئنید!»

9- آدام سندلر در Click: فیلمی محصول سال 2006 به کارگردانی «فِرانک کوراچی». سندلر در فیلم نقش معماری را دارد که بسیار پرمشغله است و برای هیچ‌کدام از کارهای شخصی و شغلی‌اش، وقت زیادی ندارد. روزی، دانشمندی عجیب و غریب، به او یک کنترل مخصوص می‌دهد که می‌تواند او را به اهدافش برساند ولی… خب، یک فیلم با شوخی‌های کاملاً سندلری.

10- کیانو ریوز در The Lake House: عشقی میان مردی معمار و یک زن پزشک (ساندرا بولاک) که باید پنهان بماند. فیلم در سال 2006 توسط «الخاندرو اگرستی» ساخته‌شده.

11- مارک روفالو در Just Like Heaven: خانم پزشک جوانی بر اثر تصادف، به کما می‌رود و یک معمار تنها، آپارتمانش را اجاره می‌کند. اما روح دختر، در خانه مانده و معمار و روح، کم‌کم با هم رابطه می‌یابند… کپی کامل این فیلم را تلویزیون ما زحمت کشیده و ساخته. به هر حال، نسخه‌ی اصلی را «مارک واترز» در سال 2005 ساخته.

12- جود لاو در Breaking And Entering: فیلمی که «آنتونی مینگلا» در سال 2006 ساخت، علاوه بر جود لاو، ستاره‌هایی مثل «ژولیت بینوش» و «رابین رایت» را هم به خدمت گرفت. داستان فیلم، رابطه‌ی معماری به نام ویل، با یک دزد است که زندگی مرد را تغییر می‌دهد.

13- الن پیج در Inception: شاهکار استعدادی ناب و بی‌همتا، «کریستوفر نولان». پیج در نقش آریادنه بازی می‌کند، معمار جوانی که ساختمان‌های دنیای رویا را طراحی می‌کند. داستان فیلم، خیلی پیچیده‌تر از آن است که بشود بیانش کرد و هر بار که آن را می‌بینی، به برداشت تازه ای از فلسفه‌ی فیلم و دنیای واقعیت و خیال می‌رسی. جایی از فیلم کاب (لئوناردو دی‌کاپریو) به آریادنه می گوید: «تو دنیای رویا رو خلق می‌کنی. ما سوژه رو توی رویا به اونجا می‌بریم و توی ضمیر ناخودآگاهش قرار می‌دیم.» آریادنه می‌پرسد: «چطور می‌تونم به اندازه‌ی کافی جزئیات قرار بدم، طوری که اون فکر کنه اینا واقعین؟» و کاب می‌گوید: «وقتی ما در رویاهامون هستیم، به نظرمون واقعی می‌آن، درسته؟ فقط وقتی بیدار می‌شیم می‌فهمیم چقدر عجیب بودن!» فیلم نولان، هم شانس و هم لیاقتش را دارد در رشته‌های مختلف، جوایز اسکار را درو کند.

منبع


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

عکس‌های تاریخی که با دیدن آنها درمی‌مانیم که آنها واقعا در گذشته گرفته شده‌اند یا در یک آینده بهتر و…

گذشته بهتر بود یا آینده. این یک سوال باستانی است. معمولا ما تصور می‌کنیم که ترجیح دادن گذشته، تنها یک حس نوستالژیک خام است. چیزی که بن‌مایه فیلم نیمه‌شب در پاریس هم بود.اما گاهی ما پیش خودمان فکر می‌کنیم که این ترجیح و دوست داشتن، شاید…

آیا سیگار الکترونیکی ایمن‌تر و سالم‌تر از سیگار معمولی است؟

در انگلستان، هم‌زمان با مبارزه با سیگار کشیدن جوانان، سیگارهای الکترونیکی به عنوان بخشی از تلاش‌های دولت برای کمک به مردم برای ترک سیگار تبلیغ می‌شوند. ما به اینکه چرا در مورد این دستگاه‌ها دو نظر بسیار متفاوت وجود دارد، نگاهی می‌اندازیم.…

اگر این سلبریتی‌ها به همان سبک و سیاق و بزرگسالی کوچک می‌شدند

البته سلبریتی‌ها مسلما عکس‌های اصلی دوران کودکی دارند. هر چند در مورد برخی ممکن است این عکس‌های کودکی اندک یا کم‌کیفیت باشند.اما تصور کنید برای بازتاب دادن وجود همان عوالم بزرگسالانه در دنیای کودکی یا همان اجزای مهم چهره، چهره بزرگسالان…

ربات‌هایی که در دنیای سینما و تخیل دوستشان داشتیم یا در مواردی از آنها می‌ترسیدیم!

انسان‌ها همیشه از تحولات تازه می‌ترسند و از زمانی که تخیل آدم ماشینی ایجاد شد، ترس از این توده‌های آهنی هم ایجاد شد. شخصیت ربات‌ها در ابتدا در داستان‌ها خیلی سطحی و بیشتر هراس‌‌انگیز بود، اما بعدا ربات‌ها دارای شخصیت شدند تا جایی که حتی…

سلبریتی‌ها از کودکی تا پیری در این ویدئوهای جالب – از ویل اسمیت تا کیانو ریوز

چطور می‌شود که ما پیر می‌شویم. این تغییر بسیار تدریجی رخ می‌دهد، اما قطعی است. با کارهایی می‌شود کندش کرد اما مسلما نمی‌توان به کی جلوی آن را گرفت.پیری یک فرآیند زیستی پیچیده است که در موجودات زنده از جمله انسان اتفاق می‌افتد. در حالی…

عکس های رنگی مردم «عادی» در دوران استالین که توسط یک دیپلمات آمریکایی که به دلیل جاسوسی اخراج شد،…

زندگی مردم عادی چیزی است که آنچنان که باید و شاید ثبت نمی‌شود. مورخی را تصور کنید که پنج دهه بعد بخواهد در مورد تاریخ الان ایران تحقیق کند. او احتمالا انبوهی از روزنامه‌های و مجلات و کتاب‌ها و مصاحبه‌های شفاهی و آمارها یا اطلاعات سایت‌ها را…
آگهی متنی در همه صفحات
10 نظرات
  1. Lady HoDa می گوید

    مطلب جداً عالی بود… ممنون
    اما کاراکتر الن پیج توی فیلم inception اسمش بود: آریادنه (Ariadne) نه آدریان 🙂

  2. هومن می گوید

    ممنون فرانک عزیز که نوشتیش. خسته نباشی : )

    1. فرانک مجیدی می گوید

      ممنون که لینک و ایده رو دادی! 🙂

  3. لئون می گوید

    به خاطر اینسپشن بزن لایک قشنگه رو

  4. مسعود مقدم می گوید

    در نعره خیز طوفان
    عالم کر از هیاهو
    دردی غریب با زن
    میگفت زیر باران :
    بی سرپناه بهتر !
    ( شاملو )
    ای کاش معماری نبود تا خطی کشیده نشود …
    آه امروز چگونه خطوطی که با خط کش های من روی کاغذ پوستی رها میشوند فردا به دیوارهایی ضخیم بین من و تو تغییر شکل میدهند ؟
    آه من خیلی دیر فهمیدم که معماری آن چیزی نبود که من باید مهندسش باشم ،
    مهندسی که مردم را به دیوارها عادت میدهد ،
    آه مهندسی که زیباترین هنرش کجترین دیوارش است ،
    مهندسی که در اوج مینیمالیسم پر از دیوار است …
    آه خدای من !

  5. محسن می گوید

    از فیلم “یک پیشنهاد بیشرمانه” یادتون رفته بود دکتر جان؟

    1. فرانک مجیدی می گوید

      البته با دقتی که شما پست را خوانده‌اید و دقت نکرده‌اید که دکتر این پست را ننوشته، بعید نبود که این جمله را هم در پاراگراف اول ندیده‌باشید: «البته مسلّم است که این ۱۳ فیلم، تنها بخشی از فیلم‌های تاریخ سینماست که در آن‌ها کاراکتری شغل مهندس معمار دارد.» 🙂

  6. جعفراحمدی می گوید

    سلام.
    مطلب جالبی است،ازفیلم هایی که معرفی کردین فیلم:-۱۲ angry men
    -The Lake House-رادیدم!نمونه هایی ازفیلم های موردعلاقه من بودن وهستن!بدنیست یه پست هم درمورد وکلا درسینما بنویسید.

  7. Payam می گوید

    اینسپشن یک ایده کاملا ارژینال از کریستوفر نولان هستش و معماری ذهن واقعا تونست حق مطلبو ادا کنه. من شدیدا این فیلمو پسندیدم و میتونم تضمین کنم که 95% اسکارو میگیره. اون 5% هم بخاطر فیلم شبکه اجتماعی که تونست نظر بسیاری از منتقدانو جلب کنه.
    اما اگه اینسپشن اسکار بهترین فیلم نشه& مسلما بهترین داستانو خواهد گرفت – یا حداقل بهترین کارگردانی…!

  8. sahar می گوید

    مطالب خوبیه

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.