«آرش فردوسی»، یکی از مؤسسان سایت محبوب Dropbox

اگر از دوست‌داران فناوری باشید یا از Dropbox استفاده کرده‌اید یا نامش به گوشتان خورده است.

Dropbox یک سرویس میزبانی فایل مبتنی بر رایانش ابری است. این سرویس به کاربرانش اجازه می‌دهد که همیشه و همه جا به فایل‌هایشان دسترسی داشته باشند، البته به شرطی که یک اتصال اینترنتی داشته باشند!

با کمک Dropbox می‌توان به راحتی فایل‌های کامپیوتر یا گوشی را با فضای تحت وب این سایت، سینک کرد. به این ترتیب اگر اتفاقی برای هارد شما بیفتد یا در یا مثلا در محل کار نیاز پیدا کنید که به فایلی دسترسی داشته باشید، مشکلی نخواهید داشت.

Dropbox در سال 2007 توسط «درو هوستون» و «آرش فردوسی» بنا نهاده شد. بله! درست خواندید آرش فردوسی!

آرش فردوسی

آرش فردوسی، ایرانی‌تبار است و پدر و مادری ایرانی دارد. البته او در آمریکا متولد شده و پرورش یافته است، اما به همراه خانواده گاه برای ملاقات خاله‌اش به ایران سر می‌زند.

آرش فردوسی، ایرانی‌تبار است و پدر و مادری ایرانی دارد. البته او در آمریکا متولد شده و پرورش یافته است، اما به همراه خانواده گاه برای ملاقات خاله‌اش به ایران سر می‌زند.

Dropbox ، برتری چشمگیری نسبت به رقبای خود مثل Box.net، Sugarsync، Mozy، ZumoDrive دارد، مثلا کلاینت‌های خوبی برای ویندوز، مک، لینوکس و حتی اندروید و آیفون و آیپد دارد، حتی نسخه رایگان Dropbox، دو گیگ فضای رایگان در اختیار کاربر قرار می‌دهد.

درواقع ما وجود سایت Dropbox را باید مدیون فراموشکاری‌های آقای هوستون در همراه بردن درایو USB‌اش باشیم! او که در سال 2007، یک دانشجوی دانشگاه MIT‌ بود، گاه با این مشکل مواجه می‌شد، بنابراین سعی کرد از سایت‌هایی برای آپلود فایل‌های ضروری استفاده کند، اما خیلی زود دریافت که همه آنها مشکلاتی دارند، مثلا در آنها نمی‌شد فایل‌های بزرگ را به راحتی و به سرعت آپلود کرد، یا پر از باگ بودند، به همین علت در صدد برآمد که سرویسی برای استفاده شخصی خودش درست کند، اما خیلی زود به این فکر افتاد که این سرویس را برای استفاده عمومی آماده کند و با همکاری هم دانشگاهی‌اش- فردوسی- Dropbox را راه انداخت.


فردوسی در کنار هوستون

Dropbox به صورت رسمی در سال 2008 معرفی شد و هم اکنون بیش از 18 میلیون کاربر دارد و هر ماه 15 درصد به تعداد کاربران آن افزوده می‌شود. این شرکت فعلا 45 کارمند دارد.

ویژگی اشتراک و سینک کردن فایل‌ها را در Dropbox ، در کمتر سرویس مشابهی می‌توان یافت. به علاوه برخی از کاربران خلاق هم با ابداع ترفندها و «مش-آپ»هایی عملکرد Dropbox را بهتر هم کرده‌اند، مثلا امکان این را فراهم آورده‌اند که با جی‌میل هم بتوان فایل به Dropbox فرستاد یا اپلیکیشنی برای مدیریت و ذخیره پسوردها ساخته‌اند.

Dropbox را به جرأت می‌توان یکی از مطرح‌ترین سرویس مبتنی بر ذخیره‌سازی ابری دانشت. فردوسی موفقیت Dropbox را مدیون کاربران آلفایش می‌داند، یعنی آنهایی که در نخستین روزهای کار این سرویس، آن را بررسی کردند و برای بهتر شدن آن، نظر دادند.

در حالی که سه سال و نیم از عمر Dropbox گذشته است، این سرویس، نقدهای تحسین‌برانگیزی دریافت کرده است که بیشتر ناشی از طراحی ساده و در عین حال کاربرپسند آن است. نشریات زیادی از نیویورک تایمز و اکانومیست گرفته تا واشنگتن پست و PC Magazine این سرویس را ستوده‌اند. نشریه «بیزینس اینسایدر» هم فردوسی و هوستون را یکی از 100 فرد شاخص سیلیکون ولی دانسته است.

فردوسی، در گفتگویی به این مسئله جالب اشاره کرده است که نیمی از دانشجویان MIT از Dropbox استفاده می‌کنند و در واقع علاوه بر بنیان‌گذاران این سایت، بیشتر مهندسین آن هم دانش‌آموخته MIT هستند.

یکی از ویژگی‌ها خوب Dropbox که فردوسی هم شیفته‌اش است، ویژگی حذف نشدن فایل‌هاست! یعنی وقتی یک کاربر فایلی را حذف می‌کند و یا مثلا یک فایل word را تغییر می‌دهد، هیچ فایلی حذف نمی‌شود و کاربر می‌تواند فایل حذف‌شده را مجددا احیا کند یا نسخه قبل از ویرایش فایل متنی را، دوباره ببیند.

65 درصد کاربران Dropbox مقیم خارج آمریکا هستند، کاربران انگلیس، آلمان و ژاپن در صدر آنها هستند. فردوسی بابت اینکه سرویس محبوبش را کاربران چینی به علت ممنوعیت‌های حاکم در آن کشور نمی‌توانند مورد استفاده قرار بدهند، متأسف است.

فردوسی، وعده داده است که اشتراک فایل‌ها و فولدرها به زودی در Dropbox بسیار ساده‌تر خواهد شد. کافی خواهد بود که کاربر روی فایلی کلیک راست کند و به اشتراکش بگذارد!

تحول دیگر در Dropbox، ممکن شدن مشاهده انواع فایل‌ها به صورت استریم خواهد بود. یعنی کاربر بدون اینکه پخش‌کننده صوتی یا ویدئویی یا ویرایشگر متنی داشته باشد، می‌تواند همه فایل‌ها را در مرورگر خود به صورت جاری، مشاهده کند.

همان طور که پیشتر اشاره کردم، Dropbox کاربران خلاقی دارد. فردوسی در آخر گفتگویش به یکی از همین کاربران اشاره کرد: کشاورزی که نقشه شخم‌زنی مزرعه را با استفاده از کامپیوتر تراکتورهایش، روی Dropbox سینک می‌کند، تا آنها را با هم هماهنگ کند و از تصادم آنها با هم جلوگیری کند!

16 دیدگاه

  1. 6 ماهی هست دارم ازش استفاده میکنم، بسیار ابزار مفیدی هست، مخصوصا نحوه سینکس رو دسکتاب بسیار خلاقانه است

  2. و البته در خود ایران هم محدودیت هایی وجود داره، سابدومین dl قابل دسترسی نیست و این یعنی دراپ باکس از استفاده عموم در ایران خارج هست.

  3. عالیه
    حرف نداره
    همیشه ازش استفاده میکنم
    فقط جدیداً یه کمی کند شده ولی مشکل از اون نیست میدونم از خودمه! :دی

  4. اصل فکر مربوط میشه به سرویسی که گروهی از هکرها در اوائل سال 2007 ایجاد کردند ( که به نظر من گوگل پشتش بود و از همون موقع برنامه کلاد را به نوعی دنبال و برنامه ریزی می کرد ) که به کاربران اجازه میداد اکانت جی میل رو به یک درایو کلاد روی کامپیوتر خود تبدیل کنند .
    dropbox کپی برداری از اون ماجرا بود و اصلا هم اصل ماجرا خلاقانه نیست فقط ممکنه در ارائه خدمات خلاقیت بکار گرفته شده باشه، همین .
    روی همین داستان گم شدن usb drive بنیانگذارش و بقیه ماجرا ….که همه جا هم پخش شده خیلی مضحک به نظر میرسه.

  5. داستان تخیلی و دور از واقعیتی دارد انگار همه از سرویسهای آن زمان نه چندان دور می نالند(2007) و یک فرشته نجات میاد مردم رو نجات میده! همینطور که توی سایتش دیده میشه… این گروه بیشتر دنبال افراد خلاق هستند تا اینکه خلاقیت به خرج داده باشند.

  6. خیلی عالی هستش من به عنوان office مجازی ازش استفاده می کنیم آرش هم پسر باهویشه هستش دست پخت عالی هم داره

  7. به نظر من، رمز موفقیتش سادگی بیش از حدشه و اصلاْ دست و پا گیر نیست. چند ماهی هست که ازش استفاده میکنم و هیچ مشکلی ندیدم در مقایسه با mozy و box.net

  8. بسیار عالیست دستش درد نکنه ابن افرادی که انتقاد می کنند صرفا از روی حسادت است من یک پزشک متخصص ایرانی هستم و به آرش افتخار می کنم.کاش یک دهم جوانهای ما چتین استعدادی داشتند.

  9. عالی دم آرش درد نکنه من به نیمهء خالی لیوان کاری ندارم به هر حال او یک ایرانیه و باید بهش افتخار کرد البته اعتقادم اینه که ما جوونای اینچنینی کم نداریم:-)

  10. من دختر عموی ارشم ولی متاسفانه تا حالا ندیدمش چون اونوقتایی که میومد ایران من هنوز دنیا نیومده بودم وبه خاطر وجودش افتخار میکنم وبه خودم میبالم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]