سایبرنایف، شیوهای نوین در درمان سرطان

سرطان، یکی از مشکلات بشر است که انسانها در طی سالیان دراز با استفاده از همه حوزههای مختلف دانش و فناوری -ونه فقط پزشکی- سعی کردهاند به تدریج شناخت خود را از آن بیشتر کنند، تا درمانهایی برای پیدا کنند و اگر در مورد برخی از انواع آنها، درمانها، علاج قطعی نبودهاند، دستکم بر طول عمر و یا کیفیت زندگی بیماران در روزها و ماهها و سالهای باقیمانده عمر بیفزایند.
در مواجهه با سرطان، غالبا بعد از نمونهبرداری از توده و انجام آزمایشات آسیبشناسی، بر اساس مرحله سرطان، راهبردهای مختلفی در درمان پیش گرفته میشود. در مواردی که سیر تهاجمی ندارند یا به اعضای اطراف دستاندازی نکردهاند، برداشتن کل توده با حاشیه مناسب، گاه اصلیترین شکل درمان است. ولی در بعضی از موارد هم شیمیدرمانی یا پرتودرمانی به عنوان درمان مکمل یا تنها درمان، پیشنهاد میشوند.
پرتودرمانی یکی از درمانهای سرطان است که در آن با تابانیدن اشعه بر توده سرطانی، سلولهای سرطانی کشته میشوند. پرتودرمانی با اهداف و شیوههای متنوع و متفاوتی، انجام میشود. انجام پرتودرمانی نیاز به امکانات و محاسبات دقیق دارد، باید دقیقا محاسبه شود که چه میزان اشعه به بدن تابانیده شود، این میزان اشعه باید دقیقا بر هدف متمرکز شود. از آنجا که تودهای که اشعه میگیرد در عمق بدن قرار دارد، باید اشعه طوری تابانیده شود که اعضای سر راه تحت تأثیر قرار نگیرند به همین منظور گاهی اشعه کل مورد نیاز را محسابه میکنند و از چند مسیر اشعه را به بدن میتابانند، طوری که نهایتا میزان کلی پرتو دریافتی برای کشتن سلولهای سرطانی کافی باشد، اما از آنجا که اشعه به چند باریکه تقسیم شده و از چند زاویه به بدن تابانیده شده، اعضای سر راه آسیب نمیبینند.
انجام همین فرایند مشکلات تکنیکی فراوانی دارد، مثلا تصور کنید که بیماری گلیوما در نزدیک عصب بینایی دارد، در این صورت حتی نیم میلیمتر، هم برای ما اهمیت فراوان دارد، چون هر اشتباهی میتواند منجر به نابینایی مریض شود.
یکی از اشکال نوین پرتودرمانی موسوم به سایبرنایف Cyberknife است. شاید از اسم سایبرنایف بتوانید، حدس بزنید که سایبرنایف چیست! با واژه سایبر که همه آشنا هستیم، knife هم به معنی چاقو است.
سایبرنایف، شیوهای از پرتودرمانی است که به وسیله دکتر جان آر آدلر، استاد جراحی مغز و اعصاب و پرتودرمانی دانشگاه استنفورد و همچنین پیتر و راسل شونبرگ از شرکت پژوهشی شونبرگ، بنیان نهاده شد. در این شیوه البته خبری از چاقوی واقعی نیست ولی پرتو تابانیده شده به مانند چاقویی دقیق و بدون درد، بدون اینکه نیاز به بیهوشی باشد، عرصه را بر سلولهای سرطانی تنگ میکند.
دکتر جان آر آدلر
سایبرنایف دو جزء اصلی دارد:
۱- پرتوی که توسط یه شتابدهنده خطی ذرات تولید میشود.
۲- یک بازوی روباتیک که این باریکه انرژی تولید شده را به نقطه مورد نظر بدن، هدایت میکند.
هدفگیری تومورها در سایبرنایف با دقت بیشتری، نسبت به شیوههای معمول صورت میگیرد. سایرنایف نخستین بار در سال ۱۹۹۰ معرفی شد. اولین بار از روبات «فانوک» ساخت ژاپن در سایبرنایف استفاده شد اما سیستمهای مدرنتر از روبات آلمانی موسوم به KUKA KR 240 استفاده میکنند.
پرتو اشعه ایکس تولیدی با انرژی شش مگاوات، انرژی دارد، سایبرنایف میتواند هر دقیقه ششصد سانتی گری انرژی پرتو بتاباند، اما مدلهای جدیدتر میتواند هشتصد سانتی گری را منتقل کنند. این پرتوها با استفاده از موازیسازها یا collimatorهایی موازی میشوند و روی نقطه مورد نظر با اندازه دلخواه که مثلا میتواند از پنج میلیمتر تا شصت میلیمتر متغیر باشد، متمرکز شود.
دور بیمار، دوربینهای اشعه ایکسای قرار داده میشوند که موقعیت آناتومیک عضو هدف را به دقت مشخص میکنند، موقعیت بدن، با جایگاه توده که به وسیله سیتی یا MRI مشخص شده است، مقایسه میشود و یک برنامه کامپیوتری با دقت بازوی روبات را هدایت میکند، طوری که پرتو با دقت به توده تابانیده شود.
برای انجام فرایند سایبرنایف از شیوههای مختلفی استفاده میشود، مثلا در مورد تودههای واقع در حفره جمجمه از سیستمی موسوم به ۶D skull استفاده میشود. با این شیوه میزان دقت سایبرنایف به نیم میلیمتر میرسد.
اما در مورد تودههای نخاع یا ریه، اوضاع اندکی متفاوت است، از آنجا که مهرههای نسبت به هم حرکت میکنند و ریه هم در حین تنفس منبسط و منقبض میشود، بر خلاف جمجمه که استخوانهایش نسبت به هم ثابت هستند، باید از سیستم دیگری استفاده شود، این سیستم Xsight نام دارد.
کار دیگری که برای تعیین محل دقیق ضایعه در بافت نرم میتوان انجام داد، علامتگذاری محل با نشانههای طلایی است. طلا به خاطر سازگاری زیستی و چگالی بالا و در نتیجه مشخص شدن آساناش با اشعه ایکس انتخاب میشود. این نشانگرها با رادیولوژی مداخلهای یا جراحی در بدن کار گذاشته میشوند. البته بین کاشت این راهنماها و استفاده از سایبرنایف نباید فاصله زیادی بیفتد چون ممکن است این علایم حرکت کنند.
اما برای نابود کردن تومور اعضایی که حین عمل ثابت نیستند و حرکت میکنند مثل با تومور ریه و پانکراس باید چه کار کرد؟ اگر از فناوری مناسبی استفاده نشود، در حین پرتودرمانی، اعضای سالم مجاور توده، هم در معرض توده قرار میگیرند و میزان پرتودهی توده هم کاهش مییابد.
برای این منظور، از سیستمی به نام سیستم همگامسازی استفاده میشود. در این شیوه الیاف اپتیکی روی پوست شکم قرار داده میشوند که حرکت شکم را حین پرتودهی مشخص میکنند، یک الگوریتم کامپیوتری میزان حرکت شکم را محاسبه میکند و به بازوی روباتیک دستور میدهد که متناسب با حرکت شکم، تغییر حهت دهد.
عدم نیاز به قاب: در شیوههای معمول رادیوسرجری سر بیمار در قاب یا یک «فریم» قرار داده میشود تا مکان تومور موقعیتیابی شود. قاب نصب میشود از مریض سی تی یا ام آر آی به عمل میآید و یک متخصص پرتوردمانی با استفاده از کامپیوتر، پرتودرمانی را برنامهریز میکند. در این شیوه، لازم است که قاب در حین پرتودرمانی همچنان روی سر بیمار باقی بماند و همین نیاز و ضرورت، محدودیتهایی ایجاد میکند.
در شیوه متکی بر قاب حتما باید انجام سیتی و برنامهریزی و انجام پرتودرمانی به دنبال هم باشد، اما در شیوه سایبرنایف چنانچه فاصله زمانی بین این اقدامات باشد مشکلی پیش نمیآید.
استفاده از شیوه متکی بر فریم در بیماران با سن پایین مثل اطفال یا کسانی که جمجمه شکنندهای دارند میسر نیست، اما سایبرنایف چنین محدودیتی ندارد. به علاوه در سایبرنایف میتوان بیمار را مجددا بدون نیاز به تکرار اقدامات موقعیتیابی تومور، زیر سایبرنایف برد.
با استفاده از سایرنایف میتوان بین جلسات درمانی فاصله انداخت که از نظر بالینی گاهی مفید است. علت این است که سلولهای سرطانی مکانیسم ترمیم ضعیفتری نسبت به سلولاهای سالم دارند، در فاصله بین جلسات سایبرنایف، سلولهای سالم غیرسرطانی میتوانند ترمیم شوند، در حالی که هنوز سلولهای سرطانی ترمیم پیدا نکردهاند. چنین فاصلهاندازی بین جلسات درمان را نمیتوان در شیوههای روتین، اعمال کرد.
روشهای پرتودرمانی روتین ممکن است به جلسات روزانه نیاز داشته باشند که ممکن است نهایتا چند هفته طول بکشند اما با ساییرنایف میتوان در یک تا پنج جلسه کار را تکمیل کرد. بر اساس ماهیت تومور میتوان سایرنایف را به تنهایی یا در ترکیب با جراحی یا شیوه پرتور درمانی کل مغز مورد استفاده قرار داد.
سایبرنایف شیوه درمانی نسبتا جدیدی است، مثلا بریتانیا، تازه دو سال است که صاحب مرکز سایبرنایف شده است، تحمین زده میشود تا به حال حدود چهل هزار بیمار با استفاده از سایبرنایف درمان شده باشند.مراکزی که جهز به سایبرنایف دارند، زیاد نیستند. در سراسر جهان بیش از ۱۵۰ مرکز سایبرنایف وجود دارد. در ایران فعلا مرکز سایبرنایف وجود ندارد و به همین خاطر، بیماران بایستی به خارج از کشور بروند. حدود ۱۰۰ مرکز سایبرنایف در ایالات متحده وجود دارد و مابقی آنها عمدتا در اروپا و آسیای شرقی پراکنده هستند.
در شرایط بحرانی که بیمار سرطانی و اعضای خانوادهاش قرار دارند، اگر سایبرنایف برای درمان وی پیشنهاد شود، پیدا کردن مرکز مناسب واقعا کار دشوار و شاقی است. اما خوشبختانه در مالزی، یک مرکز فوق تخصصی درمان سرطان به نام بیمارستان تخصصی بیکن (چراغ امید) قرار دارد که تنها مرکزی است که در آسیای جنوب شرقی و استرالیا، مجهز به سایبرنایف است.
ریاست این بیمارستان را پزشکی به نام دکتر ابراهیم وحید برعهده دارد که رییس انجمن سرطان شناسی مالزی هم است. مکان جغرافیایی این مرکز، تعرفه منصفانه خدمات آن و همچنین امکانات ویژهای که برای بیماران فارسیزبان در نظر گرفته شده است، این مرکز را از هر نظر مناسب مراجعه بیماران ایرانی کرده است. حتی برای راهنمایی بیماران و خانواده آنها، بیمارستان مشاور و مترجم فارسیزبان دارد.
وبسایت این بیمارستان، بخش فارسیاش را به تازگی راهاندازی کرده است. شما میتوانید با رفتن به اینجا، با پزشکان و مسئولان بیمارستان ارتباط برقرار کنید. در این صفحه هم راهنمای مراحل اعزام بیمار را میتوانید بخوانید.
این مرکز مجهز به PET اسکن هم است، تفاوت PET با سیتی اسکن و ام آر آی روتین این است که با آن میشود فعالیت زیستی یه توده یا عضو را مشخص کرد. فرض کنید که پزشکان شک داشته باشند که یک توده فعال و سرطانی است یا نه یا مشکوک باشن که توده دیگری حاصل دستاندازی تومور به عضو مجاور است یا نه یا اصلا درمانشان مؤثر بوده است، در این موارد میتوان از PET اسکن استفاده کرد. در حال حاضر PET اسکن نیز در داخل کشور وجود ندارد و همه بیماران برای انجام به خارج کشور اعزام میشوند.
در اینجا هم میتوانید سایر امکانات این بیمارستان را مطالعه کنید.

سلام آقای دکتر و ممنون از پست بسیار جالبتون،مثل همیشه عالی بود. عالیتر میشد اگر دقیقا از تومورهایی که اندیکاسیون درمان با این روش را دارند، نام میبردید
سلام دکتر
مگه پول این دستگاها چقدره که تو کشور نیامده
آیا این دستگاها رو برای ایران تحریم کرده اند؟؟؟
امیدوارم در کشور عزیزمان بیماران سرطانی به راحتی درمان شوند.
به امید چنین روزی
جالب و آموزنده بود. آیا به علت تحریم ما نتونستیم این دستگاه ها را تهیه کنیم؟
لطفا در مورد تغذیه هم مطلب بذارین.
ایول
واقعا عالیه
بسیار جالب بود.
این روش درمانی جدید نیست و با همان ماشین های معمولی پرتو درمانی که بر روی آن ها دستگاهی که می تواند مساحت های بسیار کوچک تشکیل دهد نصب می شود. از پت اسکن برای دقیق کردن محل تومور استفاده می شود. در این روش درمانی که با طرحی میلیمتری و تعیین دوز دقیق پرتو انجام می گیرد تومور ( بیشتر تومورهای مغزی و یا تومور در بافت های صورت و یا چشم) در معرض پرتو قرار می گیرد. دستگاه ( یا همان پرتو چاقو) روی ماشین پرتو درمانی قرار می گیرد و سپس ماشین از زاویه های گوناگون تومور را پرتوزنی می کند. خوبی این نوع روش درمانی در این است که بافت های سالم حفظ می شوند و اثرات جنبی پرتو بر روی بیمار بسیار کاهش می یابد. من خودم با این دستگاه که VARIAN آمریکایی هستند کار می کنم و بیماران سرطانی از لحظه ورود به بیمارستان تا تشخیص بیماری و کل معالجات که شامل شیمی درمانی. جراحی . هورمون درمانی و پرتو درمانی می شود مجانی است. حتی پول تاکسی و یا اتوبوس مریض های که از راهی دورتر از سی کیلومتر می آیند به آن ها پرداخت می شود. این هزینه ها گاهی تا دویست میلیون تومان خودمان هم سر می زند و چه بسا بیشتر. بیماران که شهروند نروژ باشند شامل این قانون هستند.
سلام آقای محمود، خیلی متشکر از اطلاعات بسیار مفیدتون. من به دستگاه سایبر نایف ایمان کامل دارم. به کمک شما در زمینه ای نیاز دارم، میشه لطفا ایمیلتون رو یا شماره تلفنی از خودتون به من بدین تا با شما تماس داشته باشم. زیاد مزاحمتون نمیشم. با تشکر ایمیل من software_86@yahoo.com
خیلی خوبه!
از اینکه به فارسی زبانان فکر شده و خدماتی مناسب براشون عرضه میشه عالیه!
در اینصورت محدودیت زبان یا نیاز به مترجم وجود نداره.
با سلام
لطفا اگر امکان دارد در مورد درصد موفقیت این روش هم مقاله یی را معرفی کنید / چون این تکنولوژی های جدید وسیله یی شده برای خالی کردن جیب مردمی که درمانده شده اند از درمان بیماری خود
همه این فناوریهای تا تأییده از مراجع معتبر نداشته باشند، وارد بازار نمیشوند. اما با توجه به تازه بودن این فناوری و طیف گسترده استفاده از آن، نمیشود یک عدد خام واحد را برای میزان موفقیت آن اعلام نمود.
خانم رویا ، همونظور که آقای مجیدی گفتند در تکنولوژی پزشکی همانند موبایل یا تبلت نیست که گاها بدون آزمایش به بیرون بیاید . تکنولوژی سایبر نایف در موارد بسیاری موجب نابودی تومور یا متوقف کردن عمل کرد آن میشود .
پیشنهاد میکنم برای اطلاعات بیشتر به این سایت رجوع کنید
http://www.cksociety.org/
و اینکه میتوانید تجربه بیماران دیگر را هم مطالعه کنید .
ba salam man daneshjuie sale akhare pezeshki hastam khastam bedunam ba tavajoh be sehate en ghazie vaghan ba tavajo be loade balaie cancer dar iran chera keshvare ma nabaiad en technology dashte bashe
سلام
با تشکر از ارائه اطلاعات مفید جنابعالی
می خواستم سوال کنم ، بیماری که درسنین جوانی مبتلا به سرطان ریه می باشد و متاسفانه حدود ۸۰% این سرطان رشد داشته و دو توده نیز در قسمت جمجمه متاستاز ایجاد کرده است، آیا امکان استفاده از ربات سایبر نایف برایش وجود دارد، یا این امکان تنها برای مراحل اولیه ابتلا به سرطان می باشد؟
متشکرم
به صورت کلی سایبرنایف کارش رادیوتراپی با دقت و کیفیت بهتر هست. توجه کنین که در بیماری که رادیوتراپی به طرو کلی کمکی به بیمار نمیکنه، سایبرنایف هم کمک چندانی نمیکنه. در هر مشکلی که پزشک معالج رادیوتراپی را مؤثر دونست، میشه از سایبرنایف برای انجام بهترش استفاده کرد.
[…] […]
با سلام ممنون از پستتون خواستم بدونم برای تومورهای که در داخل مهره ستون فقرات هستند نیز کاربرد دارد.ممنون میشم راهنماییم کنید.
میخواهم بدانم درمورد سرطان معده افراد بالای هفتادسال سن هم این روش درمان استفاده میشود.
میخواهم بدانم درمورد سرطان معده افراد بالای هفتادسال سن هم این روش درمان استفاده میشود.
خیلی ساده براتون توضیح بدم که هر وقت جراح یا انکولوژیست درمان رادیوتراپی را پیشنهاد کرد، سایبرنایف میتونه پیشنها بشه. در مورد سرطان معده معمولا رادیوتراپی گزینه خوبی نیست.
سلام جناب آقای دکتر مجیدی،
ممنون از مقاله بسیار جالب و آموزنده شما.
نزدیک به ۹ ماه می باشد که همه مشکلات سر راه برای ورود یک دستگاه سایبرنایف، یک دستگاه سایکلترون، پت اسکن و توموتراپی به ایران تلاش می کنیم و با همکاری چند گروه مختلف و متخصص از چند کشور مشکلات مربوط به تحریم را پشت سر گذاشته ایم ولی متآسفانه مؤسسه داخلی که متولی کار می باشد هنوز جواب مثیط نداده است.
انشاالله موفق شویم
سلام آقای رضا ، ممنون که دارید تلاش میکنید این تکنولوژی ها وارد کشور بشه و مردم درمان بشوند .
میشه بپرسم موسسات داخلی چرا اجازه کار نمیدهند ؟ میشه بیشتر توضیح بدید و اینکه چه موسسه ایی تایید نمیکنه ؟
این سوال به این دلیل پرسیدم که این تکنولوژی های مثل سایبرنایف واقعا میتونه جون خیلی ها رو نجات بده و چه دلیلی میتونه داشته باشه که اوها اجازه ندند .
در ضمن اگر این تکنولوژیها رو آوردید و نیاز به تعمیرات داشت به مشکل بر نمیخورید؟
مادر من یک بیمار گولوموس ژوگولر است که بعد از جراحی پس از یکسال و نیم که دوباره احساس درد شدید در همان ناحیه کرد او را نزد پزشکش در تهران بیمارستان امیراعلم بردیم ولی ایشان بعد از معطلی فراوان و چندین بار آمد و رفت گفتند که باید رادیوتراپی (پرتودرمانی)بشود چونکه انجام جراحیبرای وی خطرناک است و در تبریز پس از یکماه و نیم نوبت رادیوتراپی ایشان شد که متأسفانه هم درد و بدحالی فراوانی نصیب بیمار(۰۹۳۶۹۸۸۹۴۶۰
درود بر شما کار شما شایسته و قابل سپاسگذاریست.
اکنون که باین درد دچار شده ام میبینم که تفاوت پزشکی ویران با جاهای دیگر مانند ترکیه و مالزی چقدر است.
باید برای انجام پت اسکن به ترکیه بروم در حالی که دستگاه پت اسکن نو در بیمارستان شریعتی تهران بی استفاده افتاده و خاک میخورد و مورد بهره برداری قرار نمیگیرد
راستی چرا ؟!! (…) پس چرا باید دلار را در ترکیه خرج کنیم؟
پروردگارا تمام بیماران ویران را شفا بده شاید اوضاع ملک سامان بگیرد
آمیییییییییییییییییییییییییییییییییین، واقعا که، برای زندگی در چنین مملکتی از خودم شرم دارم که حتی دکتراش تا سال پیش حتی از وجود تکنولوژی سایبر نایف اطلاعی نداشتن و حتی چندین موردی که من خودم معرفی کردم برا درمان دکترا اجازه ندادن بره برای سایبر نایف ، بسیار متعجم از این منع کردنشون! میشه ایمیل شما رو داشته باشم ؟ منم یکی از دوستانم تومور مغزی داره می خواد برا درمان با سایبر بره ولی نمیدونه کجا و چطوری؟ ایمیل من:software_86@yahoo.com
salam in ravesh baraye saratane kabed va pankras ham hast ?
سلام جناب آقای دکتر ،
من با استفاده از مطلب شما جهت جراحی بسته با سایبرنایف و انجام پت اسکن به مالزی رفتم .
باید بگم بیمارستان خیلی مجهز و مرتبی بود و در کمال تعجب خیلی آرام و خلوت . کاش میشد یکی از این بیمارستان ها در ایران ساخته بشه .
یک فرق دیگه هم این بود که پزشک فوق تخصص اونجا بیش از اندازه با آرامش وقت میگذاشت برای ما که ما تو ایران ندیده بودیم . یک بار بیش از دو ساعت و نیم تو اتاقش برای یک ویزیت بودیم .
هزینه درمان و هم اقامت در مقایسه با کشورهای دیگه خیلی ارزون تر برامون در اومد . دو تا کارمند ایرانی هم داشتند که کمک حال ما شدند .
ممنونم دکتر عزیز
سلام دوست عزیز. مادر من هم متاسفانه مشکل سرطان داره که ظرف ۲ سال به صورت ناجوری پراکنده شده توی بدنش. با اینکه برست سینه داشتن هر دو سمت و شیمی و پرتو شده ولی الان به سر و کبد و ستون فقرات زده. ما خیلی پیگیر بودیم اما در نهایت گفتن فعلا کاری نمیشه براش انجام داد. چون حتی به شیمی درمانی هم حساس شده و عکس العمل نشون میده به خاطر کبدش. الانم فقط لتروزول میخوره. حتی مرکز گامانایف هم فعلا همین روالو براش مناسب دید. اما ما وقت چندانی نداریم چون بیسابقه پیشرفتش سریعه و غیر قابل پیشبینی که همه دکترا تعجب کردن هرجا بردم. من همه کاراشو دارم پیگیری میکنم و به تازگی وجود تکنولوژی سایبرنایفو متوجه شدم. خواستم بپرسم شما که رفتین جواب گرفتین؟ و به چه صورت بوده؟ راهنماییم کنین هرچه سریعتر تا مطمئن بشم. من تا اونجایی که داشته باشم دریغ نمیکنم از نظر مخارجش اما دستم هم زیاد باز نیست. با من تماس بگیرن لطفا این ایمیلمه atena_nasiri2000@yahoo.com
من البته هیچ ارتباط کاری با مراکز سایبرنایف ندارم، اما در مقام یک پزشک توصیه میکنم به حرفهای پزشک معالج خودتان گوش کنید، سایبرنایف معجزه نمیکنه و تنها یک روش پرتودرمانی توانمند است ، اگر در مورد یک سرطان به صورت کلی پرتوتابی نتونه کاری بکنه، سایبرنایف هم ناتوان از ایجاد هرگونه تغییری است.
من مدارک مادرم را براشون فرستادم و قراره بهم فوری جواب بدن اما راستش نگرانم یه جور دلشوره دارم. دلم میخواست با کسی که اونجا رفته در تماس باشم تا از مراقبت ها و تیم پزشکی و درمان بیماریشون جویا بشم. به من گفتن که اینجا یک تیم پزشکی قوی داریم که تمام شرایط را بررسی میکنن و هر نوع کمکی لازم باشه حتی شیمی و پرتو دوباره یا جراحی یا سایبرنایف انجام میدن.
اینجا حتی کسی از گامانایف هم اطلاع چندانی نداشت و هیچ کسی منظر هیچ کدوم از پزشکانی که باهاشون در ارتباط بودیم به ما نگفت همچین مرکزی هم وجود داره که میتونین پرتو درمانیتونو با گامانایف هم انجام بدین چه برسه به سایبرنایف! چون مادرم پرتو درمانی سر هم براشون تازه انجام شده دیگه گامانایف هم نمیتونن انگار انجام بدن.
میدونم همه چیز دست خداست اما خدا هم وسیله قرار داده و باید کسی که میخواد پیگیر باشه تا خدا هم چی بخواد. من فقط منتظر جواب بیمارستان بیکن هستم تا بتونیم تصمیمی بگیریم.
سلام
مادر بنده هم احتیاج به استفاده از خدمات سایبرناف داره.
اگر امکانش هست با ایمیل بنده مکاتبه کنید یا شماره تماس تون رو بگذارید تا بتونم از تجربیات شما استفاده کنم.
متشکرم.
ایمیل بنده: ariajobman@gmail.com
سلام آقای دکتر خواستم بپرسم آیا سایبرنایف برای سرطان پانکراس مفیده و در چه صورت دکتر دستور پرتو درمانی میده؟پدر من سرطان پانکراس داره و ما خواستیم از سایبر نایف برای درمانش استفاده کنیم آیا باید با نظر پزشک تصمیم بگیریم یا میشه این روش رو به جراحی ترجیح داد؟آیا فقط در صورتیکه امکان جراحی نباشه ویا حال بیمار وخیم باشه این روش توصیه میشه؟خواهش میکنم راهنماییم کنین چون راه دیگه ای برای گرفتن اطلاعات در اینمورد سراغ ندارم.ممنون
به صورت کلی هر گاه جراح یا انکولوژیست شما شیوه رادیوتراپی را پیشنهاد کنه، سایرنایف نسبت به شیوه ورتین بهرت است. توجه کنید که مؤثر بودن رادیوتراپی در درمان یک تومور ببستگی به ماهیت تومور، محلش، وسعت گستردگیش داره. بنابراین در یک تومور ممکنه اصلا چه رادیوتراپی روتین ، چه سایبرنایف کاری برای بیمار نکنه، ولی در بیمار دیگه مؤثر باشه.
آقای دکتر مجیدی شما که همش تبلیغ کردید برای بیمارستان بیکن مالزی، و یک خبر و مقاله تبلیغی نوشتید.
هرچه هم گشتم این موضوع سایبر نایف را به فارسی ختم میشد به تبلیغات همین بیمارستان،
ولی واقعا کسی تجربه واقعی نداشته و چیزی ننوشته در اینترنت از این تکنولوژی و این بیمارستان
سلام آقای فریدون ، اگر میخواهید نظر بیمارهایی که درمان شدند و بدونید باید به انگلیسی جستجو کنید .
تا جایی که من میدونم کلی از کشورهای پیشرفته در دنیا به سایبرنایف مجهز است و بیمار زیاد درمان شده اند و چیزی نیست که فقط در مالزی باشه . تنها مزیت وجود سایبرنایف در مالزی قیمت و فارسی زبان بودن کارمندهاش است که به نظر من شما با خود بیمارستان تماس بگیرید و ازشون شماره تلفن ایرانیهایی که درمان شدند و بگیرید .
سلام
آقای دکتر , میخواستم بدونم که برای بیمارانی که قبلا جراحی ریه کردن و اکنون در حال شیمی درمانی هستن , این روش کاربرد دارد یا خیر .
با تشکر
سلام و عرض خسته نباشید
من دانشجوی مهندسی پزشکی هستم و در این زمینه ها دنبال اطلاعات جدیدی هستم . پروژه ای در مورد سایبر نایف برداشتم نوشته های این سایت و چند مرجع دیگه مفید بودن ولی من اطلاعاتی در مورد خود دستگاه . اجزا و طرز کارش هم می خواستم که پیدا نکردم ممنون میشم و لطف می کنید اگر اطلاعاتی در این مورد داشته باشید برای من بفرستید یا مراجعی رو به من پیشنهاد کنید .
آقای دکتر
با اهدای سلام و احترام
ای کاش چنین هزینه هایی رو همه ی مردم هم داشتند مثلا خود من که دختری نزدیک به سه سال دارم و تومور دارد برای درمان آن این هزینه را ندارم به نظر شما آیا این درمان ها مال مردم پولدار است .
فقط فکر کنم بشه برای دختر من دعا کرد شاید از غیب شفاعتی برسد
سلام بر شما جناب دکتر مجیدی عزیز
همسر بنده ۳۱ ساله است و متاسفانه به ” برست کانسر استیج ۴ ” مبتلا شده که ریه-کبد-لگن-مهره های ال۲ و ال ۵ را درگیر کرده …پزشک معالج ایشان (دکتر عطری)ترجیح دادند که پیش از انجام عمل از شیمی درمانی کمک بگیریم …به یک اونکولوژیست (پرفسور قوام زاده) مراجعه کردیم که دستور شیمی درمانی دادند که هفته گذشته شروع کردیم ….
اینک که مقاله جنابعالی را در مورد سایبرنایف خواندم ، خواستم عنایت بفرمائید که آیا این روش درمانی برای همسر بنده کارآمد ست ؟؟
و چناچه جواب شما مثبت است ، اقدام ما در چه زمانی و البته چه مرکزی باید صورت گیرد و ریسک آن چقدر است ؟؟
هر گاه پزشکان معالج برای درمان یک عارضه پرتودرمانی را پیشنهاد بکنند، استفاده از سایبرنایف مناسب خواهد بود، اما اگر در درمان بیماریای اصلا پرتوردرمانی پیشنهاد نشود، سایبرنایف هم مناسب نیست.
[…] درباره سایبرنایف در یک پزشک دات کام […]
سلام.راستش منم میخواستم بدونم چراکشورخودمون به این دستگاه مجهزنیست.چرابیماران ماازاین تکنوتوژی محرومند.امیدوارم موفق به وروداین دستگاه بشیم.وامیدوارم فکری برای هزینه های بالای درمانی بشه.آقاجمال متاسفانه نامزدم تومورمغزی داره.ومیتونم درک کنم که تا چه اندازه سخته که عزیزترینت روتورنج وعذاب ببینی.ان شاءالله به حق سه ساله ی امام حسین دخترتون شفاپیدامیکنه.واسش دعامیکنم.
.باعرض سلام خدمت شما
مادرم حدود دوسال است ک مبتلاب متاستازنخاعی است وازناحیه کمربه پایین فلج است.باتوجه به وضع بدمالی تصمیم گرفتیم خونمون و بفروشیم.فقط ی سوال دارم آیاسایبرنایف جواب گو هست ک ماهمچین ریسکی کنیم؟وبرای کشورمون متأسفم ک به فکررفاه بیمارنیست.ممنون
سلام آقای دکتر، خواهشاٌ بفرمایید این روش در درمان سرطان روده تا چه اندازه موثره
با عرض سلام آقای دکتر
پسرم حدود چهار سال در ناحیه پائین ران راست و بالای زانو دارای یک توده شده بود که ابتدا تشخیص توده چربی داده شده بود ولی با بزرگ شدن آن و پیگیری و پس از MRI , آنژیوگرافی تشخیص توده عروقی دادند و در ابتدای شهریور امسال توسط جراح ارتوپد عمل شد و جواب پاتولوژی نشاندهنده سارکوم بدخیم بود و پس از آن سی تی اسکن ریه و لگن و شکم شد که متاسفانه نشان از متاستاز به ریه داشته است که از ابتدای مهر ماه شروع به شیمی درمانی نزد پزشک آنکولوژی برای شش دوره ( هر هفده روز چهار روز بستری در بیمارستان شده ) نمود که تا کنون چهار نوبت اتمام یافته و یک سی تی اسکن جدید گرفتن و در جواب مقایسه ای بین قبلی و جدید اظهار شده که از میزان گره ها کاتسته نشده و حتی در مواردی نیز بزرگتر شده اند . سوال من این است که آیا با روش سایبر نایف امکان معالجه قطعی وجود دارد و اگر جواب مثبت است آیا پس از اتمام کل دوره شیمی درمانی ؟
سلام، مطمئنا در این مورد باید پزشک معالجتون نظر قطعی بده. به صورت کلی هرگاه رادیوتراپی در درمان بیماریای مورد داشته باشه، سایبرنایف میتونه مفید باشه. به عبارت دیگر و خیلی ساده، سایبرنایف فرم پیشرفته و دقیقتری از رادیوتراپی است.
در مورد خاص شما متأسفانه گمان نمیکنم سایرنافی کمکی بکنه.
سلام-میخواستم بدونم نماینه فروش دستگاه سایبر نایف و توموتراپی در ایران چه شرکتی است-ممنون
سلام و ممنون به خاطر اطلاعاتتون.
یه سئوالی داشتم. ممنون می شم راهنمائیم کنید. مادر من ابتدا رحم و تخمدانش درگیر شد پس از جراحی و برداشتن اونا، کمتر از یک سال بهد آمنتومش درگیر شد. پس از برداشتن اون و باز هم شیمی درمانی دوبازه آب در ناحیه شکم و لگنش تجمع کرده. توضیح اضافه اینه پزشکان، رادیو تراپی رو مناسب ندیدن و فقط شیمی درمانی پیشنهاد کردن. که الان دچار عوارض شدید اون (گزگز دست و پا) است. آیا سایبرنایف می تونه کمکش کنه؟ خواهش می کنم اگه ممکنه سریع پاسخ بدید. با این روند رشد، ما وقت زیادی نداریم. متشکرم
مسلما مناسب نیست. به طور کلی هر وقت رادیوتراپی مناسب نباشه، سایبرنایف هم مناسب نیست. بنابراین به همان توصیه پزشک معالج گوش کنید.
سلام خدمت شما.پدر من دچار کانسر کلورکتال پیشرفته هستند با متازتاز استخوان از ناحیه ستون فقرات و ساق پا که الان تحت درمان هستند میخواستم بدونم سایبرنایف کمکی به درمان پدرم میکنه؟با تشکر
نه، کمک خاصی نمیکنه. به صورت خلاصه سایبرنایف یک نوع رادیوتراپی پیشرفته است و از اونجا که دروضعیت حاضر، رادیوتراپی کمک خاصی نمیکنه، سایبرنایف هم همون وضعیت رو داره. البته تأکید میکنم که باید با پزشک معالجتون مشورت کنین، چون هر بیماری وضعیت خاص داره و مثلا در وضعیت حاضر ممکنه، نه به جهت علاج، بلکه به خاطر اندیکاسیونهای دیگر رادیوتراپی تجویز بشه.
با سلام
برادر من یک تومر ۵ سانتی در بطن مغز خو دارد به دلیل حساس بودن مکان قرارگیری امکان جراحی ان نیست ایا این تکنولوژی برای این نوع تومر قابل استفاده است
سلام خسته نباشید میشه کمکم کنید داداشم باید بااشعه گاماتومورش بردارن میشه ادرس چند مکان معتبر بهم بدین جایی سراغ ندارم بجه۱روستا تو استان ایلامم
بیمارستان نمازی شیراز، هم نزدیکه به شما و هم مجهز
باسلام.نامزد من مبتلا به تومور نخاعی میباشد.میخواستم در مورد هزینه درمانش با سایبرنایف بدونم.باتشکر
سلام و درود
جناب آقای دکتر مجیدی ، من لیپوم نخاعی در ناحیه توراسیک دارم به طول ۱۲۰ میلی متر که تا حالا دو بار تحت عمل جراحی باز قرار گرفتم و فاصله اولین جراحی تا دومین جراحی ۱۵ سال بود. در اولین جراحی بعد از عمل پزشک جراح کبالت تراپی را هم توصیه کرده بودن که انجام دادم ولی در دومین جراحی توصیه نکردن . من با بیمارستان بیکن هم در تماس بودم و مدارک رو براشون ارسال کردم و جواب دادن که برای معالجه میتونم به اونجا برم ولی به دلیل مشکلات مالی و گران شدن قیمت دلار نتونستم برای معالجه برم . حالا از حضور شما سؤال دارم
۱- این تکنولوژی ممکنه وارد ایران بشه ؟
۲- ممکنه مدارکم رو برای شما ارسال کنم و شما هم یک نظری بدین که آیا من میتونم از این تکنولوژی استفاده کنم یا نه ؟
با تشکر و آرزوی سلامتی برای همه بیماران
با سلام
آقای دکتر میشه یه لطفی کنید در مورد نحوه عملکردی سیستم پاریس و پاترسون پارکر در براکی تراپی اطلاعاتی در اختیارمون قرار دهید.
ممنون
هفت سالگی سرما خرده وتب کرده بودم دکترگفته بود یخ سرم بگزارید وسرم چک کرده به ستون فقرات سرایت کرده بود وازستون فقراتم باامپول چک می گرفتند می گفتند میناژِیت گرفته است توسط دکترنصیری بعدازسه سال خوب شدم حالا بعدازپنجاه سال بعد عکس mar وسی تی ایسکن گرفته شدمشخص شده که بین مهره ۱۱و۱۲ روی نخاع ازهمان جای امپول چک میگرفتند رسوب غضروف یا سنگ شده که نمی توانند عمل جراحی انجام دهند بنده می خواهم بدانم ایا با دستگاه سایبرنایف میشود ضایعه نخاعی راشکته بدون اینکه فلج بشوم چون عملجراحی درنخاع ممکن فلج بکند
در ضمن بنده درسال ۱۳۸۲ عمل بازقلب نموده وهیچ مشکلی ندارم
سلام باتشکرازتوضیحات خوبتان بنده میخواستم عرض کنم مشکلات تنها
نبود دستگاه نایف نیست الآن برای یک تومور برداشته شده ۴نظر پاتولوژی
داده اند شما بفرمائید انکولوژیست به کدام عمل کند آقای دکتر مجیدی در
صورت امکان راهنمائی کنید ممنون
سلام،دکتر من جوان ۲۳ساله هستم،که مبتلا به سرطان کندروسارکم،سرطان استخوان شدم،۶دوره ۴روزه هم شیمی درمانی شدم،اما بهتر که نشدم بدترم شدم،دکترم در آخرین مرحله بهم گفت کاری ازش ساخته نیست،تومور در قسمت راست بالای سینم هست،من باید چی کار کنم،چه درمانی انجام بدم،مدارکمو برای بیمارستان فرستادم دکترا دستگاه سایبرنایف پیشنهاد کردن تما با یه هزینه باور نکردنی،کمکم کنید،امیدم به خداس
سلام،دکتر من جوان ۲۳ساله هستم،که مبتلا به سرطان کندروسارکم،سرطان استخوان شدم،۶دوره ۴روزه هم شیمی درمانی شدم،اما بهتر که نشدم بدترم شدم،دکترم در آخرین مرحله بهم گفت کاری ازش ساخته نیست،تومور در قسمت راست بالای سینم هست،من باید چی کار کنم،چه درمانی انجام بدم،مدارکمو برای بیمارستان بی کن فرستادم دکترا دستگاه سایبرنایف پیشنهاد کردن اما با یه هزینه باور نکردنی،چطور بدونم که بعد درمان با سایبر نایف بهبود میشم،
amiralimankaniyane@yahoo.com
با سلام. من ۲ ماه پئش فهمیدم در بطن ۴ مغز در ساقه مغز دچار تومور هستم که ۵ روز بعد اورژانسی توسط دکتر حسن رضا محمدی عمل کردم که اشان گفتن تا ۹۰ در صد تومور تخلیه شده و باقیش به دلیل چسبندگی زیاد برداشته نشد. جواب پاتولوژیم تومور گرید ۳ اپاندیموم انا پلاستیک هست. و جراحم دکتر فرشید اربابی رو برای پرتو درمانی در بیمارستان تهرانپارس معرفی کرد. حدودا ۲۵ جلسه. ایا من به سایبر نایف انجام بدم یا همین درمان ادامه بدم. ممنون از لطفتون
اگه میشه اجزاءتشکیل دهنده ی سایبرنایف را نشون دهید ممنون
سلام،جوان ۲۴ساله هستم که دوساله مبتلا به کندروسارکم شده ام .دوبار جراحی .ویک دوره ۶ماهه ۴روزه کموتراپی شده ام،اما الان تمور در سینه سمت راستم هست .دکتر متخصصم فقط ناامیدم میکرد از همون اول که درمان شرو کرد،اسم دکترم دکتر شاهی و صفای که تو انیستو کانسر ۲بیمارستان امام خمینی درحال طبابت هست(یه نوع کاسب هستن،جون آدما اصلا براش ون مهم نیست،منو شکنجه دادن خدا ازشون نگذره)،سوالم اینکه راه درمان دارم،من از اخرین شیمی درمانیم ۶ماه گذشته.
سلام دکتر لطفا حتما جواب بدید
خوهرم سرطان سینه داشت که الان دچار متازتاز مغز در حد دو گره و چند گره توی ریه هستند آیا توصیه میکنید بریم بیمارستان بیکن ؟
با سلام
من با استفاده از تکنولوژی سایبرنایف، موفق شدم از شر توموری که در ناحیه پشت گوش راستم بود خلاص بشم
به علت اینکه مبتلا به MS بودم امکان جراحی را نداشتم و خوشبختانه با این تکنولوژی اشنا شدم و از خطری که متوجه ام بود خلاص شدم
فقط سرگیجه و سردرد تا چند روزی ممکنه شما رو اذیت کنه اما در کل راه خیلی مطمئن و خوبیه
نکته ای هم که باید اشاره کنم اینه که ما در ایران مرکز گامانایف را داریم که متاسفانه تاریخ انقضاء دستگاهشون گذشته ولی با تایید مرکز انرژی هسته ای یا چنین نامی تا سال ۲۰۱۵ مجوز استفاده از دستگاهشون تایید شده که البته هیچ توان و بازدهی مثبتی ندارد و فقط پول مردم بیچاره را می گیرند و در واقع تا مدتی جلوی رشد تومور را می گیرند و مجددا تومور فعال شده و رشد می کند
خلاصه کلام اینکه در جریان باشید
پاینده و پیروز باشید
اگر امکان دارد ایمیل خودتون رو بدید ممنون میشم مادر من تومور مغزی در قاعده جمجه داره.
سلام سوال بنده اینه که آیا بیماری که تومور مغزی داره و دکترها گفتن عمل نشه و فقط پرتو درمانی بشه چگونه موردی هست؟ درمان میشه؟ یا اینکه بدخیمه و امکان زنده موندن نیست؟ لطفا جواب بفرمایید؟
سلام
مادر من حدودا یکسال پیش سرطان سینه گرفت بعد از عمل جراحی و انجام شیمی درمانی و پرتو درمانی گفتن ک سرطان از بین رفته بعد از ۶ماه دچار سرگیجه حالت تهوع و رفلکس معده و سردرد شدید شدن دکتر متاستاز تشخیص دادن و الان هم متوجه شدیم ک به ریه اشونم زده
دکترا گفتن پرتو درمانی موثر و پرتو درمانی بشه به نظر شما سایبرنایف جواب میده؟تاثیری داره؟
مرضیه عزیز فقط میخوام این حقیقت رو بدونی که از روی ظاهر نمیشه تشخیص داد که سرطان از بین رفته . دکتر محترم شما میبایست بعد از سه ماه از معالجه ( چه شیمی درمانی چه پرتودرمانی و چه جراحی ) تجویز پت اسکن میکرد. تنها راه تشخیص وجودد و یا عدم وجود سرطان در بدن پت اسکنه . مادر من هر سه ماه یکبار با همین عکس کنترل میشه.
در صورت نیاز به عمل سایبر نایف گروه IPD با کلینیک های درمانی در اروپا ، انگلیس ، هند ، ترکیه و ارمنستان دارای توافق می باشد و می تواند بر اساس مدارک پزشکی بیمار هزینه های درمانی وی را با احتساب کلیه هزینه های جانبی و با بهترین خدمات در ساییر کشور ها ارائه نماید . به امید روزی که با استفاده از این روش درمانی بتوان گامی بزرگ در زمینه ریشه کن کردن سرطان در کشورمان برداریم.
با سلام پدرم دچار تومور مغزی گلیون در ناحیه گیجگاهی شده میخاستم آدرس ایمیل قسمت مشاوره یکی از مراکزی را که سایبر نایف انجام میده در صورت امکان بهم بدید تا مدارک پزشکی ش رو ارسال کنم که بررسی بشه آیا امکان سایبر نایف هست
با سلام من به علت درد شدید و ضعف عضلانی در دست و پا به دکتر مراجعه کردم که پس از mri تشخیص توده خوش خیم لیپوما ی ۳ سانتی در ناحیه t12-L1 دادند..به نظر شما ایا ریسک عمل بالا است ایا سایبر نایف نتیجه مثبتی دارد؟تو رو به خدا جواب بدید من هنوز به ۳۰ سالگی نرسیدم مو قصد بارداری دارم از این بابت افسرده شدم.ممنون
تومور شما به حد کافی بزرگ شده و عمل جراحی مناسب ترین راهه. متاسفانه محل تومور را اختصاری نوشتید ولی در حالت کلی تومور قاعده جمجمه خطرناک تر از فرونتال مغزه. ان شاءالله که تا حالا خوب شده باشید.
سلام خواهرم توده آنژیو سارکوما در ناحیه اسکیوم لگن دارد و به ریه متاستاز داده و تعداد متعدد در دو طرف ریه بوجود اومده دو ماه پرتو درمانی و شیمی درمانی شده توده لگن کمی کوچک تر شده اما برای ریه دکترشوم کامران هلی مقدم گفتند باید شیمی درمانی بشه و خواهر شما مدت زیادی زنده نخواهد بود نهایت تا یک سال و نیم و یا کمتر …خواهش میکنم کمک کنید آیا با این تکنولوژی میتونم خواهر ۲۹ سالمو کمک کنم
سلام
من به تازگی عمل تومور مننژیوما قسمت فرونتال مغز داشتم که به علت بزرگ بودنش و گرید۲ بودن تومور باید رادیوتراپی هم بشم. امکانش بود با سایبرنایف عمل میکردم؟ (بدون نیاز به جراحی عمل مغز باز). ضمنا بعد از عمل بجای رادیوتراپی میشه گامانایف انجام داد؟؟ و ضمنا یه مرکز رادیوتراپی مجهز با کادر مجرب و حاذق تهران معرفی کنید ممنون میشم.
با سلام
پدر من دچار بیماری cll است در مالزی درمانی برای این بیماری هست؟