دنیا، بدون انسانها مکان زیبایی است!

تیتر انتخابی بالا بیشک بدبینانه است، اما اگر شما هم عکسهای یک عکاس سوئیسی به نام پیتر هبیسن را ببینید، شاید در لحظاتی همین اندیشه در ذهنتان ایجاد شود.
این عکاس در اقدامی جالب به صحنه پنجاه نبرد مشهور که در قرن بیستم در خاک اروپا رخ داد، سفر کرده است و عکسهای منظرهای زیبایی از آنها گرفته است، عکسها مملو از زیبایی و آرامش هستند.
دیدن این عکسها همان حس و حالی را در آدم ایجاد میکند که عکس «نقطه رنگ پریده آبی» Pale Blue Dot، عکسی که کاوشگر فضایی ویجر ۱ از زمین گرفته بود، در آدم ایجاد میکند. آن عکس از فاصله ۶.۴ میلیارد کیلومتری از زمین گرفته شده بود، این عکسها، اما، از قلب مهمترین جنگهای اروپایی قرن بیستم، بعد از چند دهه گرفته شدهاند.
عکس زیر از نبرد Halbe گرفته شده است، که از ۲۴ آوریل تا اول می سال ۱۹۴۵ رخ داد، در این جنگ که با پیروزی شوروی پایان یافت، ۳۰ هزار آلمانی و ۲۰ هزار روس کشته شدند.
این عکس از سارایهوو گرفته شده است، شهری که از ۵ آوریل ۱۹۹۲ تا ۲۹ فوریه سال ۱۹۹۶ در محاصره بود، طولانیترین محاصره یک پایتخت در طول تاریخ تاریخ جنگهای مدرن، همین محاصره سارایهوو است. در طی این محاصره ۸۵۰۰ سرباز و ۱۰ هزار شهروند غیرنظامی کشته شدند.
این عکس هم از صحنه نبرد بزرگ بریتانیا گرفته شده است که بر فراز آن یکی از بزرگترین نبردهای هوایی دنیا در تابستان و پاییر سال ۱۹۴۰ درگرفت، در این نبرد که در آن بریتانیاییها به صورت قطعی به پیروزی رسیدند، بیش از ۳۲۰۰ خلبان و خدمه پرواز کشته شدند.
این عکس زیبا از سن پترزبورگ فعلی گرفته شده است، جایی که زمانی لنینگراد نام داشت و در زمان جنگ جهانی ۸۷۱ روز در محاصره بود، در طی این محاصره، بیش از یک میلیون نفر از سربازارن ارتش سرخ گشته شدند. تعداد کشتهشدگان غیرنظامی هم قابل توجه است، در طی محاصره و رهایی این شهر از محاصره، بیش از یک میلیون نفر از افراد غیرنظامی هم کشته شدند.
این عکس از صحنه نبرد مونته کاسینو گرفته شده است، در این محل لز ۱۷ ژانویه تا ۱۸ می سال ۱۹۴۴، جنگی درگرفت که در جریان آن ۲۰ هزار نفر از متحدین و ۵۵ هزار نفر از متفقین کشته شدند.
عکس زیر از آوردگاه جنگ Gallipoli گرفته شده است، جنگ بین ۲۵ آوریل سال ۱۹۱۵ و ۹ ژانویه سال ۱۹۱۶ در این محل رخ داد، در این جنگ ۲۲۰ هزار نفر از انگلیسیها و فرانسویها و ۲۵۱ هزار نفر از آلمانها کشته شدند.
در جریان جنگ Vittorio Veneto که بین ۲۴ اکتبر تا سوم نوامبر سال ۱۹۱۸ رخ داد، بیش از چهل هزار نفر مردند. این عکس زیبا در صحنه همین نبرد گرفته شده است.
سال ۱۹۴۳، در اینجا جنگ Kursk رخ داد که در جریان آن بیش از یک میلیون و سیصد هزار نفر از طرفین کشته شدند.
در جریان نبرد Sevastopol، که از ۳۰ اکتبر ۱۹۴۱ تا ۴ جولای سال ۱۹۴۲ در جریان بود، ۶۰ هزار نفر از متفقین و ۱۱۸ هزار نفر از شورویها کشته شدند.
عکس آخر هم از ساحل اماها گرفته شده است، جایی که قسمتی از نبرد تعیینکننده و نهایی نورماندی با نام رمز عملیات Overlord رخ داد. در این نبرد هم بیش از ۴۳۵ هزار نفر از طرفین کشته شدند.
منبع عکسها
– برای پیدا کردن شمار تلفات انسانی از ویکیپدیا استفاده کردهام.
اشک به چشمانم جاری شد جناب دکتر
این مطلب به خاطر خشونت های اخیر در جریان سقوط دیکتاتور لیبی به احتمال زیاد به ذهن دوستان رسیده و به نوعی ژست ضد جنگ و خشونت را القا می کند ولی به نظرم گاهی خشونت و جنگ هم به عنوان راهی ناگزیر گزینه ای است که شاید بتواند حاصلش ارامشی باشد که این عکسهای بدون انسان را به قول شما به وجود اورده است .هر تغییری هزینه و تاوانی دارد که گاهی باید پرداخت تا تحولات مثبتی رخ دهد .
ولی به نظر من اصلا حس این عکس ها به اون عکس حتی نزدیک هم نیست
غم از جزء جزء این عکس ها میباره
البته نه همه انسان ها
فوق العاده بود
ممنون
این عکس ها بدون مطالبی که شما به اونها اضافه کردید، یه احساس کاملا متفاوت ایجاد می کنه، مسلما جای بحث زیادی در این مورد هست. عکاس ایده جالب و آموزنده ای داشته. نتیجه اخلاقی شاید این تیتر باشه که گذاشتی. ممنون.
من این قضیه لزوم بودن جنگ رو نمی فهمم؟ یعنی چی که باید جنگ باشه تا صلحی باشه؟ این یه نظریه علمیه یا یه استدلال احمقانه؟ چون از خیلی ها شنیدم…
من که یادم نیست.ولی وقتی یادم میفته تو بازی کال او دیوتی تو نرمندی بودم موهای بدنم سیخ سیخ میشه. تاحالا ویدئوی سربازان باقی مونده از اون دوره رو دیدین ای یک انسان؟ تمام جنگ های بالا به خاطر زیاده خواهی یه تعداد انسان خود خواه اتفاق افتادن. لطف کنید بگید پیامد کد.م یک از جنگ های بالا مثبت بوده که مردم باید تاوانشو میدادن؟
بسیار انتخاب زیبایی بود….براستی میشود کمی انسانی تر،لحظات را رقم زد
کاش هیچوقت جنگی نبود، حس سلطه ای نبود…
اره جنگ خوب نیست اما سرگرمی گنده ها چی میشه پس
در این جمله:
“در جریان نبرد Sevastopol، که از ۳۰ اکتبر ۱۹۴۱ تا ۴ جولای سال ۱۹۴۲ در جریان بود، ۶۰ هزار نفر از متفقین و ۱۱۸ هزار نفر از شورویها کشته شدند.”
فکر می کنم به جای «متفقین» باید مینوشتید «متحدین».