iTraq؛ ردیابی از هر کجای دنیا بدون بلوتوث، بدون جیپیاس
تجهیزات ردیاب میتوانند زندگی را شیرینتر و یک دغدغه دائمی در پسذهنمان را حذف کنند؛ اینکه مرتب نگران چمدانمان در فرودگاه یا دوچرخهمان در پارک باشیم. با الصاق یک ردیاب به این وسایل، میتوان بدون اینکه مراقبشان یا در کنارشان باشیم و حتی فارغ از اینکه کجا هستیم و کجا میخواهیم برویم؛ روی گوشی موبایل ازشان خبردار شویم. ردیابهای قابل اتصال به گوشی آیفون کارکردی ساده و سریع دارند و مبتنی بر فناوریهای امروزی و بهروز هستند. اما، با تست مدلهای مختلفی که در بازار هست به یک نتیجه میرسید: برد تشخیص و اتصال آنها کوتاه و در حدود 30 الی 40 متر است. چون از فناوری بلوتوث استفاده میکنند که نمیتواند بیشتر از این مسافت را پشتیبانی کند. پس، اگر در پارک، دوچرخه من از این شعاع میدانی خارج شود، چگونه باید ردیابیاش کنم؟ گاهی اوقات کاربران دیگر هم میتوانند دستگاه شما را ردیابی کنند اما باید از همان اپلیکیشن و همان وسیله ردیاب استفاده کرده باشند؟ با توجه به تنوع زیاد این ردیابها چقدر احتمال میدهید همکار یا همسایه شما دستگاهی مشابه دستگاه شما داشته باشد؟ به نظر میرسد باید به سراغ ردیابهای دیگری هم برویم؛ ردیابهایی که از فناوری و نحوه کارکرد متفاوتی استفاده میکنند.
iTraq میتواند یک انتخاب خوب باشد. چون برای برقراری اتصال از فناوری GPS یا بلوتوث استفاده نمیکند. اولین دستگاه در دنیا است که از شبکههای سلولی موبایل برای جستوجو و ردیابی وسایل شما کمک میگیرد و به راحتی در هر کجا قابلیت استفاده دارد (البته، در کشورهایی مانند ژاپن و کره جنوبی به علت نداشتن شبکههای GSM استفاده نمیشود). استفاده از بستر شبکههای موبایل این امکان را فراهم میکند که محدودیت مسافت را بردارید و از شهر، کشور و قاره دیگری وسایل مورد علاقهتان را ردیابی کنید. کافی است iTraq را به دوچرخه یا موتورسیکلت یا شیء گران قیمتی در خانه وصل کنید و مسافرت بروید. بعد کافی است اپلیکیشن این دستگاه را اجرا کنید تا مطمئن شوید آن وسیله از جایش تکان خورده است یا خیر و اگر تکان خورده، الان کجاست؟ اگر بخواهم به مسافرت طولانی بروم، حتماً این ردیاب را هم در جمدانم میگذارم تا دیگر استرس گم شدن تمام داراییام را نداشتم باشم یا اینکه فراموشش نکنم و در ایستگاه اتوبوس یا صندوق عقب تاکسی جا بماند.
برخلاف دیگر ردیابها برای تشخیص دستگاه از فناوری GPS استفاده نمیکند که مصرف باتری زیادی دارد تا مجبور باشید برای چند بار استفاده در روز، سریع شارژش کنید. iTraq از فناوری Cell-ID روی شبکه موبایل استفاده میکند که تقریباً هیچ مصرف انرژی ندارد یا بهتر است بگوییم مصرف انرژی خیلی کمی دارد. بنابراین، شما در هر روز یا هر ساعت هر تعدادی که بخواهید میتوانید وسایلتان را ردیابی و گزارش بگیرید. بدون شارژ کردن باتری دستگاه تا سه سال میتوانید ازش استفاده کنید. این مزیت بسیار مهمی است. وقتی یک مسافرت یک ماهه میروید، ممکن است دستگاههای iTraq صدها کیلومتر دور از شما باشند و عدم نیاز به شارژ خیلی حیاتی است.
اندازه دستگاه کوچک است و از یک کارت اعتباری بزرگتر نمیشود. به راحتی میتواند در خودرو، کیف، چمدان و دوچرخه قرار بگیرد و حمل آن نیز سنگین نیست. اپلیکیشن این دستگاه نیز در پسزمینه گوشی موبایل اجرا میشود و مصرف انرژی زیادی ندارد. فقط وقتی این برنامه را اجرا میکنید، شروع به فعالیت میکند. این اپلیکیشن برای سیستمعاملهای موبایل آندروید، ویندوز و iOS ارائه شده و اجازه میدهد همهی دستگاههای iTraq را برای یک بار پیکربندی کنید تا دیگر در دفعات بعدی فقط ببینید این دستگاهها کجا هستند. پس، میتوانید در هر ساعت همزمان که از محل پارک خودروتان مطمئن میشوید، ببینید بچهتان در مدرسه هست یا نه!
با مود Guard میتوانید یک مسافت تعریف کنید تا اگر وسیله ارزشمند شما از این شعام خارج شد، بلافاصله به شما گزارش بدهد و اقدامات لازم را شروع کنید. این دستگاه همراه با یک چسب برچسب به قیمت 45 دلار در سایت Indiegogo به فروش میرسد.
با توجه به لینک اعلام شده به نظر میرسه که در حد یک استارت آپ هستش واگه الان پیش خرید کنید شش ماه بعد به دستتون میرسه
ولی قطعا” بازار خوبی در انتظارشه
میزان دقتش رو باید سنجید چقدره
خیلی عالیه ..
چقدر عالییییی
سلام میشه این محصول رو واسم خریداری کنید یا جایی سراغ دارین بشه تو ایران خرید کرد ممنون میشم جواب بدین مرسی
ممنون از مطالب به روزی که برا خواننده ها میگذارید
متشکرم
من متوجه نشدم که چه جوری توی شبکه GSM رجیستر میشه. یعنی باید سیمکارت روش نصب بشه؟
اصلا انتظار دیدن کلمه آندروید “سیستمعاملهای موبایل آندروید،” را در یک پزشک نداشتم :(( اخه آندروید؟ آآآ ؟
چون از فناوری cell id استفاده می کند فکر کنم مانند GPS نمی تواند مکان دقیق جسم را با دقت خوب مشخص کند و فقط مشخص می کند که سیمکارت درون دستگاه الان به کدام دکل مخابراتی متصل است و از آنجایی که هر دکل دارای آی دی مشخص و مکان مشخص است مکان در یک سکتور ۱۲۰ درجه( چون هر دکل ۳ آنتن دارد) یا یک دایره بزرگ مشخص می شود یعنی بجای مشخص بودن مکان دقیق مثلا معلوم می شود دوچرخه شما الان در کدام محله قرار دارد. از روی شکل نیز همین برداشت می شود. البته مزیتی که به آن اشاره نشد این است که این سیستم در مکانهای سرپوشیده بر خلاف GPS و زمانهایی که هوا ابری است نیز بخوبی کار می کند.
خیلی جالب بود ممنون
در ایران هم قابل استفادست؟
مقاله بسیار جالبی بود
به هر چیزی باید یک ردیاب وصل کرد از جمله سگ !
در مورد cell id بیشتر میشه توضیح بدید که مکانیسمش چیه؟!
به امید دیداراش می مانییییم!
بسیار پرکاربرد خواهد بود… واقعا ضروریه