مروری بر اشیای نادر و شگفت‌انگیز کتابخانه ملی پزشکی آمریکا: از عکس اشعه ایکس سر هیتلر تا تصاویر آناتومیک یک طبیب ایرانی

16

کتابخانه ملی پزشکی آمریکا، صاحب ۱۷ میلیون شیء، تصویر و سند مختلف است، به عدد ۱۷ میلیون دقت کنید!

این اشیا از سراسر جهان گردآوری شده‌اند، بعضی از آنها واقعا نادر هستند و از نظر تاریخی اهمیت دارند. به تازگی کتابی با عنوان Hidden Treasure منتشر شده است که حاوی عکس‌های تعدادی از این اشیای باارزش است. این کتاب به مناسبت ۱۷۵ ساله شدن این کتابخانه منتشر شده است و شامل ۴۵۰ عکس است.

با هم تعدادی از این عکس‌ها را مرور می‌کنیم.

۱- یک اطلس آناتومی، منتشرشده در سال ۱۹۱۱: این اطلس حاوی عکس‌هایی از پیکرهایی است که به صورت علمی مومیایی شده بودند و بعد با دقت بریده شده بودند تا به بهترین شیوه نشاندهنده آناتومی بدن انسان باشند. این فرایند را را اصلاحا «مگاتومی» می‌گویند. جراحی پاریسی به نام اوژن لوئیس دوین پیشگام این کار بود.

 یک اطلس آناتومی

شاید جالب باشد که بدانید که در غرب شوهای تلویزیونی و نمایشگاه‌های برپا می‌شود که در آن اجساد تشریح می‌شوند و به صورت ساده و همه‌فهمی آناتومی بدن انسان آموزش داده می‌شود، کاری که «دوین» کرد، در واقع مقدمه‌ای برای این نمایش‌های امروزی بود.

تصور نمی‌کنم در این نمایش‌های خاص در حال حاضر شخصی مشهورتر از «گونتر فون هاگنس» Gunther von Hagens پیدا بشود، این آناتومیست مشعور آلمانی به خاطر ابداع شیوه خاصی پلاستیکی کردن اجساد و برپایی شوهای عمومی تشریح جسد، بسیار مشهور است. کافی است اسم او را گوگل کنید.

گونتر فون هاگنس

۲- ظاهرا یک عکس اشعه ایکس ساده از جمجمه است. اما نه! این عکس از آن جهت متمایز از بقیه عکس‌ها است که از سر هیتلر گرفته شده است. این عکس بخشی از مدارک پزشکی هیتلر بود که بعد از شکست آلمان به دست آمریکایی افتاد و در سال ۱۹۵۸ از حالت محرمانه درآمد. این مدارک، شامل گزارشات پزشکی هیتلر، دیاگرام دندان‌های او و حتی نوار قلب او هم می‌شود.

عکس سر هیتلر

۳- یک کتاب درماتولوژی (بیماری‌های پوست) که در سال ۱۸۸۷ در روسیه به چاپ رسیده است، در این مقاله نویسنده کتاب -نیکولای پورفیروویچ منصوروف-در مورد یک بیمار مبتلا به پرمویی یا polytrichia نوشته است.

درماتولوژی,بیماری‌های پوست

۴- در اینجا دکتر جیمز دی. پیج، علایم شیزوفرنی را با استفاده از عکس‌هایی از ۱۸ بیمار مبتلا، گرفته است، شرح داده است، در زمانی که این عکس‌ها گرفته شده بود، یعنی سال ۱۹۳۰، هنوز عات و ماهیت شیزوفرنی به خوبی شناخته نشده بود.

علایم شیزوفرنی

۵- در این تصویر که در سال ۱۹۲۹ کشیده شده است، ویلیام پی. دیدوش توضیح داده است که که چکونه وی. ام. فیرور در طی یک جراحی آزمایشی، دو سگ را از ناحیه گردن به هم پیوند زده است و ورید ودواجی (جوگولار) یکی از آنها را به شریان کاروتید دیگری پیوند داده است.

سگ,پیوند گردن سگ

۶- در این تصویر که توسط یک بیمار شفایافته از بیماری سال در سال ۱۹۴۳ کشیده شده است، وی در کتاب مصوری که برای انجمن ملی سل تهیه کرد، با زبانی ساده و در قالب تصاویر شرح داده است که چگونه بیماری انتقال می‌یابد و باعث درگیر شدن بدن می‌شود.

انتقال بیماری

۷- در کتابی که بین سال‌های ۱۸۳۱ تا ۱۸۵۴ انتشار می‌یافت، تصاویر زیبایی را می‌بینیم که توسط نیوکلا-هنری جاکوب تصویرگری شده بود، در این عکس توضیح داده شده است که چگونه می‌توان با دستگاهی شریان صورت یک بیمار را تحت فشار قرار داد. این تصویرگر، عادت داشت که از مدل‌های زیبا استفاده کند.

شریان صورت بیمار

۸- این تصاویر آناتومیک در سال ۱۵۴۳ کشیده شده بودند. تصاویر متعلق به کتابی ۱۸ صفحه‌ای به نام «اپیتوم» هستند.

اناتومی

۹- در این عکس که توسط بنیاد سلامت هلن فولد تهیه شده است، لباس پرستاران در کشورهای مختلف مورد توجه قرار گرفته است، از چپ به راست و از بالا به پایین: فیلیپین، دانمارک، هندوراس، هنگ‌کنگ، مادریا، کنیا، نپال، جمهوری دومینیکن و کلمبیا.

لباس پرستاران, کشورهای مختلف

۱۰- آناتومی بدن انسان، طرحی از منصور ابن محمد ابن احمد ابن یوسف ابن الیاس!: این تصویر در سال ۱۳۸۶ میلادی کشیده شده است. پیداست که این طبیب، ایرانی بوده است.

 آناتومی بدن انسان,منصور ابن محمد ابن احمد ابن یوسف ابن الیاس

منبع

 

مطلب پیشنهادی:
Galaxy S و Galaxy Tab سامسونگ

آگهی متنی در «همه» صفحات
عمل بای پس معده / کاشت مو / بهترین جراح چاقی / متخصص زنان رشت / خرید گوشی با حکمت کارت / پمپ آب صابون / buy telegram members / جراحی چاقی تهران / پی آر پی موثرترین درمان آرتروز زانو / دکتر فارغ پور – متخصص زنان / خرید خودنویس / خرید دستگاه لیزر تیتانیوم / پمپ اسید / خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / کمپ ترک اعتیاد / دانلود سریال / انواع مکمل های زینک / کلاه کاسکت / درمان سریع سیاتیک و دیسک کمر / متخصص زنان / کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان / کاشت مو / شیشه اتومبیل / دانلود سوالات استخدامی آموزش و پرورش / ثبت برند / سرور مجازی / فروشگاه اینترنتی زنبیل / مشاوره حقوقی تلفنی / وکیل / خرید ساعت دیواری / لیزر درمانی بواسیر / ساعت تبلیغاتی / تجهیزات پزشکی / خرید سرور مجازی / تعمیر ماشین ظرفشویی / خرید تتر / متخصص ارتودنسی / چاپ لیوان / حمل بار دریایی از چین / بهترین سریال های ایرانی / داروخانه اینترنتی آرتان / فروشگاه آنلاین زوجیم / چاپ کلاه / کاشت مو / درمانکده / کاشت مو / پزشکا / قیمت ساک پارچه ای / تحلیل تکنیکال فارکس / سایت نوبت دهی دکتریاب / بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران / بهترین سریال های کره ای / دکتر فارمو / کتاب صوتی رایگان / تولید محتوا / دانلود نرم افزار / مجتمع فنی ونک / سریال جدید / داروخانه آنلاین تینا / سایت ترجمه تخصصی رایت می /

16 نظرات
  1. مصطفی می گوید

    سلام
    دستتون درد نکنه ، خیلی جالب بود- آیا عکس های دیگری هم از این مجموعه در نت هست؟

    پ.ن : بعضی عکس ها دل آدم رو بدرد می آورد( اینکه انسان ها در گذشته چجوری زندگی می کردند)

  2. A Neurosurgeon می گوید

    تصویر ٧ بسیار زیباست. در واقع با فشردن تدریجى اینترنال کاروتید با سیلوراستون و شاخه سوپرا اوربیتال و شاخه فاشیال اکسترنال کاروتید میتواند از درمانهاى اولیه carotid cavernous fistula یا آنوریسم سگمانهاى cavernous ,communicating, ophthalmic از کاروتید باشد.

  3. علي می گوید

    سلام خسته نباشید چطور فهمیدید که اون طبیب ایرانیه‏?‏

    1. مسعود زمانی می گوید

      علی جان
      اگر به جملات دقت کنید بخصوص در ابکاربردن افعالی نظیر «گویند» و «خوانند» و … مشخص است که وی ایرانی و پارسی زبان بوده است

    2. رضا می گوید

      پ.ن.پ طرف سرخ پوست بوده
      سواد داری پسر گلم؟ بلدی پارسی بخونی؟ پس یه نگاه به نوشته تو عکس بنداز .

  4. arvin می گوید

    مطلب خیلی قشنگی بود…

  5. حسین می گوید

    به نظر میرسه این اشیا جمع آوری نشده بلکه دزدیده شده مثل بقیه موزه های اروپا و آمریکا

  6. مجتبی درویشی می گوید

    فوق العاده بود به خصوص ایرانیه

  7. sam می گوید

    مطلب قشنگی بود
    ولی معلومه که نقاشیه طبیبه زیاد خوب نبوده!:دی

  8. نیما می گوید

    فوق العاده است
    ممنون

  9. بهروز می گوید

    خیلی جالب بود بابت این مطلب و سایر مطالبتون ممنونم

  10. محمد حسین می گوید

    تو عکس هیتلر دندوناشو سیاه کردن

  11. p می گوید

    سلام خیلی جالب بود اما کاش اگر عکسهای دیگه ای هم وجود داره در سایت بذارین تا بتونیم استفاده کنیم.ممنون

  12. محمد حسین می گوید

    جالب بود مخصوصا” تصویر آناتومی از دانشمند ایرانی

  13. فاطمه می گوید

    سلام میشه بگین از اثار کدام دانشمندان ایرانی در منابع این کتابخانه استفاده شده لطفا نحو جست جو این منابع روهم بگید ممنون.

  14. زمزمه می گوید

    شماره ۵ منو دلگیر کرد …

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

•• 4 5