چرا سامسونگ صفحات نمایش رتینای آیپد جدید را میسازد، ولی در تبلتهای خودش از آن استفاده نمیکند؟

سایت wired مقاله جالبی در مورد سؤالی نوشته است که شاید در ذهن خیلی از ماها شکل گرفته باشد: چرا با وجود اینکه شرکت سامسونگ برای اپل، صفحه نمایش رتینا میسازد، ولی در تبلتهای خودش از این فنآوری استفاده نمیکند؟
سامسونگ، رقیب شرکت اپل است و گوشیها و تبلتهای اندرویدیاش را خیلیها بهترین دستگاههای اندرویدی بازار میدانند، چرا در کشاکش رقابتی که این شرکت با اپل دارد، ساخت صفحات نمایش رتینا را متقبل شده است؟ آن هم در شرایطی که اپل بارها سری گلکسی تب را تقلید ناشیانهای از آیپد قلمداد کرده بود و چند بار شکایتهای اپل، مانع فروش تبلتهای سامسونگ در بعضی از کشورها شده بود؟
نویسنده مقاله از استدلالهای مختلفی برای پاسخ به این سؤال آورده است:
۱- سامسونگ شرکت بزرگی است که ۳۰ عرصه متفاوت اقتصادی را پوشش میدهد، از بیمه عمر گرفته تا مهندسی پتروشیمی. بخش ساخت نمایشگرهای موبایل یکی از شاخههای شرکت بزرگ سامسونگ است، این شرکت در سال ۲۰۰۹ تأسیس شد، همین شرکت بود که فنآوری مطرح AMOLED را ابداع کرد و وارد تلویزیونها، تبلتها و موبایلهای سامسونگ کرد.
این شرکت تابعه دلیلی برای عدم همکاری همزمان با شرکت مادر و شرکت اپل احساس نمیکند.
– سامسونگ، تنها شرکتی نیست که برای رقبای نزدیک خود قطعه میسازد. شرکت سونی و ال جی هم که در زمینه ساخت تبلتها و گوشیهای اندرویدی مطرح هستند، همین کار را میکنند.
۲- مسئله مهم دیگر خود فناوری AMOLED است که مخفف active-matrix organic light-emitting diode است. سامسونگ این فنآوری را وارد میلیونها گوشی خود و در صدر آنها گوشی گلکسی SII که گوشی برتر حال حاضر این شرکت محسوب میشود، کرده است. گلکسی تب ۷.۷ هم از نمایشگر Super AMOLED استفاده میکند، در این فناوری حسگرهای لمس مستقیما در سطح صفحه شیشهای کار گذاشته میشوند، با این کار میزان روشنی صفحه بالا میرود و مقدار مصرف انرژی کاهش مییابد.
سامسونگ سرمایهگذاری هنگفتی برای تحقیق و توسعه فنآوری OLED در دهه گذشته، انجام داده است. در حال حاضر سامسونگ تنها شرکتی است که میتواند به صورت انبوه نمایشگر Super AMOLED تولید کند.
نمایشگرهای AMOLED نسبت به LCDها، برتریهای واضحی دارند: میزان مصرف انرژی آنها کمتر است و کنتراست و غلظت رنگ در آنها بیشتر است.
با این همه صفحات AMOLED نسبت به رتینا در بعضی جاها کم میآورند، فنآوری AMOLED کنونی سامسونگ نمیتواند وضوح شگفتانگیز ۲۰۴۸ در ۱۵۳۶ آیپد جدید که ۳ میلیون پیکسل را در یک صفحه ۹.۷ اینچی جای میدهد، ارائه کند. به علاوه بر اساس برخی آزمایشات، مواد ارگانیک صفحات OLED عمر کمی دارند، و نمایشگرهای OLED بعد از پنج سال، تنها نیمی از میزان روشنی اولیه را خواهند داشت. البته این موضوع شاید تنها برای دارندگان تلویزیونهای OLED مهم باشد تا کسانی که گوشی با این فنآوری دارند، چرا که کمتر کسی پیدا میشود که بعد از دو سه سال گوشی خود را عوض نکند.
بله! هیچ کس منکر فوقالعاده بودن فنآوری رتینا نیست، اما شاید سامسونگ دوست داشته باشد که به خاطر متفاوت بودن، بر همان فنآوری OLED خود تمرکز کند. در دنیایی که پر از محصولات مشابه شده، بعضی از تولیدکنندهها دوست دارند که با متفاوت به نظر رسیدن، خود را از بقیه متمایز کنند. بنابراین منطقی است که سامسونگ بخواهد فنآوری نمایش خاص خودش را داشته باشد.
۳- موضوع دیگر این است که سامسونگ نمیتواند به اندازه اپل در قانع کردن مصرفکنندگان برای قبول یک فنآوری تازه موفق و کارا باشد.زمانی را به یاد بیاورید که خیلیها آیپد را با استهزاء یک آیفون بزرگ میدانستند، اما بعد از آن تبلت یک پدیده شد و حالا اپل در زمینه فروش تبلت -به جرأت- رقیبی ندارد.
در زمینه صفحات نمایش هم اوضاع به همین ترتیب است، در شرایط حاضر تنها اپل است که میتواند به مصرفکنندگان بقبولاند که آنها نیاز به تبلتهای با وضوح بسیار بالا دارند.
سامسونگ با فنآوری AMOLED خودش فعلا میتواند با ارائه صفحات نمایش با روشنی و غلظت رنگ عالی، مصرفکنندگان خودش را راضی کند و انگیزهای برای تقلید زودهنگام از اپل در خود احساس نمیکند.
سامسونگ برای رقابت با اپل، نیاز به متفاوت بودن و متفاوت به نظر رسیدن دارد.
پیشنهادات:
دو تا موضوع هست
اول اینکه اگه سامسونگ صفحه برای اپل میسازه لزوما معنیش این نیست که برای خودش هم بتونه بسازه
همونطور که تو خبرها اومده بود صفحات رتینای اپل با هکاری شارپ و اپل طراحی شدن و سامسونگ فقط نقش سازنده رو داره، نه طراح
مثل این میمونه که بگیم شرکت Foxconn که واسه اپل آیفون میسازه چرا خودش آیفون نمیفروشه، جواب مشخصه چون دیزاین و طراحی آیفون مال اپل هست، فرق سازنده و طراح رو باید اینجا در نظر گرفت یه چیز تو مایه های تولید پژو توسط ایران خودرو
موضوع دوم در مورد متفاوت بودن و استفاده از آمولد وقتی قابل قبول بود که سامسونگ تو تبلت های خودش تماما از آمولد استفاده میکرد، ولی وقتی داره از LCD استفاده میکنه طبیعتا نمیشه گفت که سامسونگ برای ایجاد تفاوت رو به رتینا نمیاره
ضمن اینکه اشتیاق سیری ناپذیر سامسونگ برای تقلید از اپل بر کسی پوشیده نیست و تجربه نشون داده که سامسونگ از هر فرصتی برای شبیه سازیه خودش به اپل برای استفاده از شهرت و موفقیت اپل به نفع خودش استفاده کرده…
مثال شما درست نیست
سامسونگ طراحی های خیلی خوبی داره و اصولن خود اپل هم طراح محصولاتش نیست. فراگ دیزاین همه کاره است
دلیلش به نظر من نوع قرار داد اونهاست
فن آوری تولید شده رو یحتمل خریدند برای یه دوره ۵ یا ۱۰ ساله
اون سطر آخرتون هم نشون داد فن بوی اپل هستید
بر کسی پوشیده نیست!؟ نه کشف حجاب کرده اصنی
موضوعاتی که گفتین به چند دلیل اصلا منطقی نیست:
۱-اپل یه شرکت بزرگ با سرمایه خیلی زیاده و هرقت بخواد میتونه کارخونه برنه و خودش تولید کنه و مطمئنا اگه فناوری رو خودش داشته باشه از حداکثر سودش استفاده میکنه و خودش تولید میکنه(خودتون میتونید تصور کنید که اگه شما یه فناوری جدید و پول کافی داشتین چیکار می کردین)
۲-اپل یه شرکت انحصارگره و مطمئنا اگر فناوری خودش بود هیچوقت اونرو به رغیبش نمیداد تا براش بسازه.
۳-تو لیست ۲۵ شرکت برتر سخت افزاری اسمی از اپل برده نشده یعنی به ترتیب اینتل اول سامسونگ دوم تگزاس اینسترومنت سوم و سونی هم سیزدهم و …
http://www.softgozar.com/WebPage/News.aspx?Id=8390
در ضمن ۸۰ درصد قطعات محصولات اپل(مثل شرکتهای ساخت لپتاپ) مال شرکتهای دیگه مخصوصا ال جی و سامسونگه که سامسونگ بیشترین و مهمترین قسمتهارو از جمله A5 و A5X و نمایشگرها رو تولید میکنه!
همیشه فناوری اول تولید میشه و بعد فروخته میشه مثل قضیه پژو و این خیلی دور از منطقه که بگیم فناوری رو میده یکی دیگه بسازه تازه اونم رغیبش
شاید در پشت پرده اپل و سامسونگ قراردادی مبنی بر “عدم استفاده از رتینا توسط سامسونگ”، بدلیل افت نکردن فروش محصولات اپل، امضا کرده باشن که این کار از اپل بعید نیست! 😉
من با دیدگاه آقا محمد موافقم سامسونگ نقش تولید کننده رو داره و اپل برای این از سامسونگ کمک گرفته چون که خودش نمیتونه این نمایشگر رو به صورت انبوه در زمان اندکی تولید کنه.اپل یعنی انحصار.اگه سامسونگ از تکنولوژی مشابه رتینا استفاده کنه اپل ازش شکایت می کنه و میگه تو فناوری منو دزدیدی!
رابطه ها در دنیای اقتصاد بسیار پیچیده تر از کش مکشهای فن های این دو کمپانی است.فقط تصور کنید حجم معاملات این دو شرکت با هم در سال به چند میلیون دلار میرسد.
به علاوه شرکت سامسونگ همان طور که گفته شد بسیار بزرگ و گسترده است و شاخه ساخت صفحات نمایش تنها بخش کوچکی از Samsung Electronics است که خود جزو گروه بزرگتری هستند که عبارت است:
Consumer electronics
Telecommunication
Semiconductors
Home appliances
این مقاله کلا ناقص به نظر میرسه، آخرش معلوم نشد نویسنده چه نتیجه اى میخواد بگیره. البته چون مال یک پزشک نیست اینطور میگم ها!
اصلا قرار دادن تعداد زیادى پیکسل کنار هم تو یه فضاى کوچیک کجاش طراحى داره که بگیم مثلا پتنت شده؟ میبینید که شرکت سونى تو گوشى xperia s که جدیدا عرضه شده تراکم پیکسل ۳۴۲ppi به کار برده که از آیفون هم بیشتره، پس قضیه استفاده نکردن سامسونگ از رتینا یه چیز دیگه ست!
دقیقاً!
البته موضوع فقط فشرده کردن پیکسل ها در یک سطح محدود نیست هر چند اون هم کار راحتی نیست، اما اگر به صورت عادی تعداد پیکسلها رو زیاد کنید سیگنالهایی که به هر ساب پیکسل میگه که چقدر نور بتابه تا رنگها به وجود بیاد خیلی زیاد میشه و نتیجه نهایی دقیقا برعکس میشه و کیفیت افت میکنه
برای غبله بر این مشکب اپل کاری که میکنه اینه که ….
برای اطلاعات بیشتر این ویدئو رو ببینید:
http://www.youtube.com/watch?v=SMO2xcBgepA
اینا که مثل ما نیستن که تا با یکی مشکل پیدا کردن، کلا روابطشونو باهاش قطع کنند..چون به نفع طرفینه که با وجود تهمت هایی که به هم میزنن، همچنان روابطشونو-ولو خنده های ظاهری-با هم حفظ کنند.
سامسونگ و اپل، فقط دو برند نیستن، پشت اینها کلی سرمایه دار و سهامدار هست که منافع اونها اینطوری حکم میکنه.حتا بعضی وقتا سهامداری، توی دو شرکت به ظاهر رقیب، سرمایه گذاری میکنه. نمونه بارزش بیل گیتس که هم توی مایکروسافت،هم توی اپل، سهام داره و اصلا اپل را بیل گیتس بود که از ورشکستگی نجات داد.یکم عمیق تر فکر کنیم!
انصافا تمام نظرات با کمی تفاوت، یکیه و عاقلانه و درست. قضاوت روی تکنولوژی ایی که هر ثانیه عوض میشه، درست نیست. اینکه بگیم فلان شرکت میتونه اینو بسازه، اون یکی نمیتونه طراحی کنه، این یکی کپی میکنه و…. اصلا ملاک نیست.
شرکتهایی که صدها میلیارددلار ارزش، سهام و معاملات جهانی دارن، خودشون و وقت و سرمایهشون رو درگیر اینکه چندتا پیکسل صفحه نمایش این شرکت از اون یکی فشرده تره، نمیکنن. زمان میگذره و تکنولوژی عوض میشه. پس نمیشه روش مانور چندانی داد. مهم بازار جهانیه که مشخص میکنه کی میمونه، کی میره. وقتی با همکاری با رقیبت، هم خودت سود میکنی، هم اون و باعث پیشرفت جفتتون میشه، چرا این کارو نکنه؟ کسی نابودی رقیبش رو نمیخواد…
به نظر من یکی از دلایل هم اینه که سامسونگ نمیتونه به اندازه اپل گوشی بفروشه ( یک گوشی ) و از این راه سود بیشتری بهش میرسه تا بخواد رابطه خودش و اپل رو خراب کنه !
دلیل اصلی نبود app مناسب برای اون رزولوشنه
که هیچ اشاره ایی توی این نوشته بهش نشده
چرا هر دفعه من این سایت رو باز میکنم احساس میکنم وارد وبلاگ های طرفدار اپل شدم؟؟؟؟
به نظر من مطلب مناسبی نبود. به جمع بندی خوبی در انتهای مطلب رسیدید. دلایل هم بر یک سری حدس و گمان استواره که هیچ ذهنی رو متقاعد نمی کنه. در ضمن مطالبی که نوشتید با موضوع مطلبتون سازگاری نداره (جواب سوال ایجاد شده در ذهن مخاطب رو نمی ده). اگه امتیاز دهی برای مطالب داشتین من از ۱۰ نمره به این مطلب ۱ می دادم.
( در ضمن فکر نمی کنید در نمایش آگهی زیاده روی گرده باشید؟)