جلوگیری از دسترسی آیپیهای ایرانی به بازیهای آنلاین

امروز یکی از خوانندگان یک پزشک –علی نجفعلی– در ایمیلی به من نوشت (با مقداری ویرایش شکلی متن):
«من از خوانندگان وبلاگ شما هستم. خبری رو میخواهم به شما بدهم که باعث شوکه شدن بسیاری از ایرانیان شده. با توجه به اینکه مطالب شما خوانندگان زیادی دارد امید دارم که بتوانیم راه حلی در بارهاش پیدا کنیم. (مخصوصا توسط هموطنانی که خارج هستند با وکیل هستند)
از روز ۲۲ اگوست ۲۰۱۲ شرکت معروف بازیسازی «بلیزارد» (سازنده بازیهای World of Warcraft, Diablo و StarCRaft) امکان دسترسی ایرانیان را به سرورهایش مسدود کرد.
ابتدا شایعه شد که ایران اجازه دسترسی کاربران را به سرورها نمیدهد. اما لجاجت کاربران ایرانی و عدم پاسخگویی بلیزارد و اینکه عدم دسترسی ایرانیان دقیقا بعد از maintenance هفتگی سرورهای این شرکت رخ داد باعث شد ایرانیان به بلیزارد مشکوک شوند.
کاربران در این فاروم رسمی شرکت بلیزارد کلی پست زدند که در نهایت بلیزارد مجبور شد به صورت رسمی پاسخ بدهد (در پست شماره ۱۹۳۳ که با متن آبی رنگ نوشته شده)، آنها دلیل این امر را تحریمهای امریکا عنوان کردند.
اما مشکل بعدی اینجا بود که بلیزارد از قبل به ایرانیان اطلاع نداده بود که قرار است اجازه ارتباط آیپی های ایران به سرورهایش را ندهد. بنابراین تا آخرین لحظه بسیاری از ایرانیان اکسپنشن بعدی بازی Mists of Pandaria را خریداری کرده بودند (به علاوه خرید اکانت ماهانه معمولی برای بازی world of warcraft) و حالا بلیزارد اعلام کرده که این مبالغ غیر قابل بازگشت هستند.
تا اجایی که اطلاع دارم حدود ۱۰۰۰۰ ایتم شامل تحریم امریکا علیه ایران نمی شوند (مثل مواد پزشکی و …) ای کاش کسی بتواند راهنمایی کنه که بازیهای آنلاین رو هم شامل این موارد بکنند.
بسیاری از بازیکنان ایرانی سالها در سرورهای بلیزارد اکانت داشتهاند و سالها مشغول بازی بودهاند و Achievement های زیادی هم کسب کردهاند.
با تشکر از شما»
سرور بلیزارد در لحظه نگارش این سطور ظاهرا به یک maintenance دیگر رفته است، اما خطاب به این دوستان باید بگویم، اگر هر زمان که ما متوجه شدیم که چرا به گوگل پلی و فروشگاه اپ آیتونز دسترسی نداریم (این دومی به صورت دو طرفه) ، شما هم احتمالا به نتیجه میرسید! احتمالا موضوعی که کار دوستداران بازیهای آنلاین را دشوارتر میکند این است که یک ارتباط مالی بین آیپیها ایرانی و شرکت آمریکایی وجود دارد و همین موضوع است که احتمالا پیگیری مورد را مشکل میکند.
باشه مشکلی نیست (…)
بعد از ما می خوان که وقتی بازی می خریم بازی اصلش رو بخریم و بابتش پول پرداخت کنیم.
حقش همونه که هر چی بازی و نرم افزار می گیریم کپی و کرک شده باشه تا بعدا این جور مشکلا که پیش اومد دلمون بابت پول رفته نسوزه.
حالا این بازی ان لاین رو نمی شه کاریش کرد ولی با یک دید مثبت بش نگاه کنید که بعد از سالها شما رو از پای این بازی بلند کرده.
استفاده از نرم افزار اصل خارجی بیشتر به نفع ایرانیان است تا سازندگان آن ها، زیرا باعث افزایش کاربران محصولات داخلی و توسعه صنعت نرم افزار ایران می شود.
این را هم در نظر بگیرید که با استفاده از نسخه کرک شده بازی خارجی به صنعت نرم افزار ایران ضربه می زنید. مثلاً بازی که قیمت هر نسخه از آن ۴۰ تا ۵۰ دلار است، بدیهی است که از بازی ایرانی که نسخه اصل آن حداکثر ده هراز تومان (کمتر از ۵ دلار) قیمت دارد، بسیار یا کیفیت تر است. در صورتی که از نسخه کپی چنین بازی استفاده نمایید، بدیهی است که کمتر سراغ بازی های ایرانی خواهید رفت و اگر هم بروید، برای آن ها هیچ گاه ۵۰ هزار تومان نمی پردازید. نتیجه این است که با کاهش درآمد، شرکت های بازی سازی داخلی مجبور به ساخت بازی هایی با قیمت بالا و کیفیت پایین می شوند تا بتوانند مخارجشان را تأمین کنند.
مشکلی که وجود داره اینه که بازی های ایرانی که تا الان تولید شده سطح خیلی پایینی داره و اصلا دل چسب نیس.
در ضمن این بازی ها انقدر داستان های قدیمی و تکراری دارن که دیگه کسی طرفشون نمیره.
مطلب دیگه اینکه سازنده های بازی های خارجی بازی هاشون رو برای کل جهان تولید می کنن و از یک سیستم توزیع پیشرفته بهره می برن اما بازی هایی که توی ایران تولید می شه فقط مختص ایرانه و اگه تولید کننده نتونه بازی هاشو بفروشه وقتشو تلف کرده چون خارج از ایران طرفداری نداره.
میشه گفت ساخت بازی های اف لاین !( بازی های که بر روی دی وی دی عرضه می شن) برای سازنده های ایرانی اونقدر ها هم بازار پر سود ی نیس چون اگه بخوان هزینه ی تولید و بازاریابی و کپی و … حساب بشه تهش چیزی نمی مونه.
بهتره که این بازی ساز ها وقتشون رو برای بازی های ان لاین بذارن چون جذابیت بازی های ان لاین و اینکه می دونی با چند نفر دیگه بازی می کنی خیلی بیشتره و کم کم بیشتر نوجوون ها دارن به این سمت میان.
و می شه این بازی ها رو برای کل دنیا طراحی کرد . همون طور که کشور ترکیه از این فرصت استفاده کرد و یک بازی با زبان عربی و ترکی ساخت و فقط و فقط این دو زبون رو پشتیبانی می کنه و خیلی از نوجون های پولدار عرب حاشیه ی خلیج فارس رو جذب خودش کرد .به اضافه ی اینکه این مردم پول باد اوردشون رو خیلی راحت خرج می کنن و یک درامد زیاد برای این شرکت ها درست می کنن.
حالا به جای اینکه یک بازار کوچیک و محدود داخلی رو در نظر بگیریم با دید وسیع تر نگاه کنیم میشه هم ایرانی ها رو جذب کرد هم خارجی ها رو تقریبا با همون هزینه.
این مسائل درسته، ولی تولید بازی، چه آنلاین و چه آفلاین، نیاز به سرمایه و تجربه داره که یک شرکت باید محصولات موجودش رو بفروشه. وگرنه هزینه ساخت بازی با کیفیت و جذاب و توزیع آن در سطح بین الملل به وجود نمیاد.
در مورد بازی های آنلاین هم دو مسئله هست:
۱) ساخت بازی آنلاین هم هزینه ی نسبتاً زیادی داره، به خصوص که باید سرورهای مناسب تأمین شوند.
۲) بازی های آفلاین هنوز هم فروش می روند و سازنده های این بازی ها هنوز هم درآمدهایی در حدّ میلیارد دلار از فروش چنین بازی هایی کسب می کنند.
در ضمن من فکر می کنم توی کشور خودمون هم کم کم داره این جور بازی ها با کیفیت خوبی ساخته می شه.
مثلا سایت :kingsera.ir
که بازی عصر پادشاهان رو طراحی کرده و گرافیک خوبی هم داره .
البته این رو می دونم که به بازی هایی مثل وارکرفت و… نمی رسه ولی خودش شروع یک حرکته.
یک چیز دیگه اینکه این سایت ها ضعف داستان بازی رو دارن و همه ی بازی ها یک شکله فقط از لحاظ گرافیکی و بعضی قسمت هاش فرق می کنه.
شماهایی که تجربه ی شرکت توی این بازی ها رو دارین با این شرکت تماس بگیرین و باهاشون همکاری کنین.
با اینکه خود اونا حتما حتما خودشون از این بازی ها خبر دارن و خودشون هم شاید بازی می کنن ولی کمک شما ممکنه تاثیر گذار باشه.
آره،خدا بخواد تا یه ۵۰۰ سال دیگه این حرکت اوج میگیره…عجب نگرشی بابا!!!
این موج احتمالا فراگیر میشه…
تازه یا Age of Empires: Online آشنا شده بودم که از داخل فیل/ر شده و بزودی اونا هم ما کاربرای داخل رو تحریم میکنن. جالبه اینجای که تو لیست تمدن هاش، پرشیا هم هست ولی قراره خدماتش رو بر روی مردم این سرزمین ببنده…
لینک خبر توی سایت ubergizmo
http://www.ubergizmo.com/2012/08/iranian-world-of-warcraft-gamers-locked-out-due-to-us-sanctions/
مثلا ایرانی ها بازی وارکرافت نکنن نمیتونن دیگه بمب اتم بسازن؟
آخه این چه قوانین مسخره ای هست که امریکا داره؟
بجا چارتا کار مفید از شیر مرغت ا جون ادمیزاد روتحریم میکنن بعدش میگن ماطرف مردم ایرانیم
خبر هم صحت داره و من توی سایت بی بی سی فارسی هم خوندمش.
من دقیقا یه هفته ای هست که حتی به قسمت مولتی پلیر بازی های اپل دسترسی ندارم … میخواستم بدونم این مشکل همگانیه یا تنها من دچار چنین چیزی شدم
با عرض پوزش چرا این همه پول ک حاصل زحمت خودتون و خانوادتون هست رو حاضر میشید الکی خرج کنید و به دشمان ما بدید.ک هیچ ارزش هم برای ما قائل نیستند
واقعا!!!ایول بابا
How World of Warcraft Could Save Your Business and The Economy
http://youtu.be/BhuOzBS_O-M
Learning guru John Seely Brown is not being even slightly ironic when he says that he’d hire an expert player of World of Warcraft (the massive multiplayer online fantasy videogame) over an MBA from Harvard.
از شنیدن این خبر اصلن تعجب نکردم
ما ایرانیا یا خیلی خوش باوریم، یا هنوز معنی تحریمو نمیفهمیم
تازه اینا که تحریم نیست!
واقعا این گونه تحریم ها، همه را کلافه و خسته کرده، هر روز هم یه چیز تازه اضافه میشه! این وسط کاربران معمولی اینترنت در ایران چه گناهی دارند، خدا میدونه!!!
با این همه پیشرفت تکنولوژی، حتما باید راهی برای تفکیک کاربران عادی از دیگران (که شاید بخوان سوء استفاده کنند و هدف اصلی تحریم ها به نظر من همین گروه هستند)، وجود داشته باشه… 😐
جدیدترین خبر اینکه سخنگوی وزارت خزانه داری امریکا در گفتگو با لوس انجلس تایمز گفته که به طور واضح بازی های کامپیوتری در تحریم امریکا علیه ایران قرار ندارند
http://www.vg247.com/2012/08/31/us-treasury-games-not-the-focus-of-our-sanctions/
فقط آی پی های ایرانه یا اینکه با وی .. ان مشکل قابل حله ؟