راهنمای یک خودکشی آنلاین موفق! چگونه هویت مجازی کنونی‌مان را در اینترنت از بین ببریم؟

به دلایل مختلفی ممکن است شما دوست داشته باشید روزی شخصیت آنلاینی را که در وب درست کرده‌اید، محو و نابود کنید:

– ممکن است نگران باشید که استخدام‌کننده شما گوگل کند و حساب‌های کاربری شما را در شبکه‌های اجتماعی یا فوروم‌ها که در آن رفتاری جسورانه و بی‌ملاحظه داشته‌اید، پیدا کند. یا وبلاگ شما را پیدا کند و با زوایای پنهان شما یا چیزهایی که دوست ندارید، رسما آشکار شوند، آشنا شود.

– ممکن است شخصیت آنلاین شما، تعهدی آنلاین برایتان ایجاد کرده باشد و عرصه را بر زندگی واقعی شما تنگ کرده باشد و دوست داشته باشید به یک‌باره از این فعالیت‌های آنلاین آسوده شوید.

– یا ممکن است برعکس در ابتدا با نام مجازی فعالیت می‌کردید و بعد از مدتی با به هم زدن شهرت، با خود گفته باشید چرا با نام و مشخصات واقعی فعالیت نکنم؟! چطور است شخصیت کاذب فعلی را نابود کنم!

اما واقعا یک خودکشی آنلاین به این سادگی‌ها که فکر می‌کنید، نیست! و احتیاج به یک راهنما و یک چک‌لیست مفصل دارد.


مرحله اول: حذف کردن حساب‌های کاربری در شبکه‌های اجتماعی: حساب‌های کاربری شما در شبکه‌های اجتماعی اولین چیزی هستند که ممکن است اشخاص کنجکاو در مورد شما چک کنند.

در این مرحله شما کار را به دو صورت می‌توانید انجام بدهید:
1- پروفایل‌های خود را در شبکه‌های اجتماعی خصوصی یا private کنید. (در مورد خصوصی کردن پروفایل در فیس‌بوک قبلا توضیح داده‌ام.) با این کار فقط از چشم عموم پنهان می‌شوید.
2- به صورت ضربتی پروفایل‌های خود را حذف کنید. این راه حل رادیکال و درناک است، اما شاید کسی مجبور شود از این راه حل استفاده کند.

حذف پروفایل فیس‌بوک: باید به اینجا بروید، البته فرایند حذف پروفایل شما ممکن است 14 روز طول بکشد. با این کار همه اطلاعات شما حذف می‌شوند و قابل بازیابی نخواهند بود. البته بعضی از پیام‌های شما، ممکن است هنوز نشان داده بشوند و برخی از تصاویر آپلود شده توسط شما هم ممکن همچنان باقی بمانند. اگر مایل هستید همه عکس‌ها هم حدف شوند باید به اینجا بروید و بگویید که اجازه کاربرد عکس‌هایتان را نمی‌دهید.

حذف پروفایل توییتر: به اینجا بروید. البته مدتی طول می‌کشد توییت‌ها شما از «کش» موتورهای جستجو هم خارج شوند.

LinkedIn: به صفحه تنظیمات بروید، روی آیکون اکانت کلیک کنید و بعد روی close your account کلیک دیگری کنید.

گوگل پلاس: در اینجا باید توجه کنید که اگر تنها می‌خواهید اطلاعات گوگل پلاس شما حذف شود، باید به اینجا برید و Delete Google+ content کلیک کنید، اما اگر می‌خواهید کل اکانت گوگل شما (شامل جی‌میل و تقدیم و اسناد و گوگل ریدر و …) پاک شود، باید به اینجا بروید.

خب، در بالا شیوه حذف حساب‌های کاربری شبکه‌های اجتماعی بزرگ را توضیح دادم، اما ممکن است شما هنگام اقدام برای خودکشی آنلاین، اصلا یادتان نباشد که پیش از این در کدام شبکه‌های فعالیت داشته‌اید، مثلا ممکن است شما سه سال قبل در فلیکر چند عکس آپلود کرده باشید و حالا چون مدتهاست دیگر در فلیکر فعال نیستید، یادتان برود که اکانت فلیکر خود را هم پاک کنید.

برای حل این مشکل سرویسی به نام Account Killer وجود دارد، با این سرویس جالب می‌شود اکانت‌های 500 شبکه و سرویس اینترنتی را پاک کرد.


مرحله دوم: پاک کردن نتایج جستجوی ناخواسته: با حذف حساب‌های کاربری شبکه‌های اجتماعی، شخصیت آنلاین شما همچنان نیمه‌جان به زندگی خود ادامه می‌دهد، چون احتمالا انبوهی از نوشته‌ها و عکس‌های شما در سایت‌های و فوروم‌های دیگر وجود دارد.

در اینجا دیگر کار سخت می‌شود، شما ابتدا باید در موتورهای جستجوی گوگل یا بینگ جستجو کنید و سایت‌های دارای محتوای خود را بیابید، اگر امکانش بود و صاحبان سایت‌های همکاری کردند، می‌توانید به صورت مستقیم از آنها بخواهید که محتواهای مربوط به شما را بردارند.

اما اگر این کار میسر نشد، می‌توان به دامان خود موتورهای جستجو پناه برد و از گوگل یا سرویس جستجوی عکس گوگل، یا بینگ خواست که نتایج مربوط به شما را اندکس نکنند. البته احتمال اینکه این موتورهای جستجو درخواست شما را استجابت نکنند، زیاد است. اگر مطالب مربوط به شما در سایت‌های ناقض کپی‌رایت باشند، کار به مراتب آسان‌تر است.

اما خب، همچنان که ما بلاگرها راهی برای خلاص شدن از دست سایت‌های کپی‌کار نمی‌شناسیم، به احتمال زیاد کاربران ایرانی هم در این مورد کار زیادی از دستشان برنمی‌آید، مگر به صورت موردی و با تلاش زیاد.

تکنیک مدفون کردن نتایج نامناسب: اما فرض کنید که اصلا این کار ممکن نشد، یا اصلا فرض کنید که شما در شرایطی گیر کرده‌اید که مثلا در یکی دو سایت با رنک بالا مطالبی نامناسب در مورد شما نوشته شده و هر کسی که اسم شما را جستجو می‌کند به آنها می‌رسد. در اینجا ترفند زیرکانه‌تر این است که یک سایت ترجیحا با آدرس و نامی که به اسم شما اشاره کنند، باز کنید، در این سایت اطلاعات مورد نظر خود را وارد کنید و با کلیدواژه‌های خوب، کاری کنید که در موتورهای جستجو، که سایت در صورت جستجوی اسم شما، بالاتر از بقیه نتایج ظاهر شود.

همین کار را می‌توانید در شبکه‌های اجتماعی دیگر هم انجام بدهید، مثلا در گوگل پلاس یا فیس بوک، فقط اکانتی با اسم و مشخصات خود درست کنید.

به این ترتیب نتایج نامناسب را مدفون می‌کنید.


مرحله سوم: خلاص شدن از دست سایت‌های عمومی حاوی اطلاعات جنایی، سوء پیشینه و اطلاعات شخصی: خوشبختانه (یا بدبختانه) چنین سایت‌های را به فارسی نداریم، اما در غرب سایت‌هایی هستند که این کارها را انجام می دهند، مثلا با کمک Zabasearch می‌توان به آدرس و شماره تفلفن افراد رسید، با Intelius  می‌توان ایمیل، آدرس، پروفایل‌های شبکه اجتماعی و سابقه کیفری افراد دسترسی پیدا کرد. Spokeo و Pipl هم سایت‌های مشابهی هستند.

چالب است که سرویس‌های مثل DeleteMe پیدا شده‌اند که کارشان حذف کردن این اطلاعات است، اشخاص می توانند 99 دلار به این سرویس پول بدهند تا آنها خودشان بگردند و هر اطلاعاتی را در مورد آنها پاک کنند یا اینکه می‌توانند طبق راهنمای این سایت عمل کنند.


مرحله چهارم: حذف کردن نام‌های کاربری در فوروم‌ها:

خیلی‌ها عادت دارند که از یک نام کاربری واحد که معمولا مشابه آدرس ایمیل‌شان هم هست در همه فوروم‌های و سایت‌های استفاده کنند، در این صورت افراد کنجکاو ممکن است، خیل آسان نام کاربری شما را در سایت‌های و فوروم‌های مختلف جستجو کنند و به سابقه کاربری شما برسند.

پس شما علاوه بر حذف اکانت‌های شبکه‌های اجتماعی، نتایج موتورهای جستجو و سایت‌های عمومی حاوی اطلاعات مردم، باید مواظب باشید که کسی به اطلاعات شما در این سایت‌ها هم نرسد.

بسیاری از فوروم‌ها به شما امکان حذف کردن نوشته‌هایتان را می‌دهند، برخی‌ها هم نه. در صورت دوم باید با مدیران فوروم تماس بگیرید.


مرحله پنجم: ایجاد یک هویت جدید: حالا که از دست هویت آنلاین قبلی خلاص شده‌اید و از دوباره زاده شده‌اید، باید مواظب باشید که دوباره اشتباهات قبل را تکرار نکنید.

نام مناسبی برای خود انتخاب کنید، خارجی‌ها حتی برای انتخاب نام سرویسی برای درست کردن تصادفی نام کذایی دارند!

کار دیگری که باید بکنید این است که برای افزایش امنیت، مواظب این هویت ثانویه هم خود باشید و هنگام ثبت‌نام در فوروم‌ها و هر جایی که صلاح نمی‌دانید، هویت ثانویه شما اشکار شود، از سرویس‌های ایمیل موقتی (+ و + ) استفاده کنید.

شما می‌توانید به جای دادن شماره تلفن، از سرویس Google Voice استفاده کنید یا از اپلیکیشن‌هایی بهره ببرید که به آنها می‌شود تماس صوتی اینترنتی برقرار کرد.


توجه داشته باشید که با این خودکشی آنلاین، ممکن است همه شهرت و اعتباری که با هویت قبلی‌تان کسب کرده بودید، یکسره از بین برود، در هویت جدید همه شما را یک کاربر تازه‌کار و تازه از گرد راه رسیده، می‌پندارند.

پس عجله هم نکنید و تا جایی که ممکن است، با راهکارهای محافظه‌کارانه از حریم خصوصی خود دفاع کنید و این راه حل رادیکال را تنها در صورت ناچاری به کار ببرید.

منبع


  این نوشته‌ها را هم بخوانید

12 دیدگاه

  1. سلام ممنون از مطلب خیلی عالیتون
    یه سوالی داشتم،من صفحه فیسبوک داشتم که فقط یه عکس از خودم برای آواتار انتخاب کرده بودم و حالا صفحمو حذف کردم آیا این عکس جایی می مونه؟؟یا کامل حذف میشه؟؟

  2. سلام…..
    یه بار تو یه بحثی به یه نفر گفتم فقط Senaps رو گوگل کن و ببین داری در مورد این مسئله با کی حرف میزنی بعد تهمت بزن!! طرف هم بعد از چند دقیقه پیغام خصوصی داد که اقا چرا هرچی Senaps رو می‌گردم چیزی نیست؟! بعد که خودم چک کردم دیدم سابقه‌ی 3.5 سال وبلاگ نویسی با هزاران بازدید و کامنت و مطلب و …. همه رفتن و دیگه نیستن!!
    قبلا تیتر های وبلاگم می‌اومدن کنار اسم کاربریم که اکثرا دیگه اون نظرات رو نداشتم ولی خوب اومده بودن دیگه!!! و کاریشون هم نمیشد کرد! به هر صورت، خود به خود اکانت Senaps قبلی بنده خودکشی شد و منم خوشحالم!!(هک نشد… بلکه نمی‌دونم چطوری پاک شد فقط!!)

    1. قبلا در همین آدرس می‌نوشتین یا جای دیگری؟ اگر خواستید خصوصی ایمیل بفرستید، آدرس قبلی را به من بدهید.

      1. بله تو همین ادرس می‌نوشتم! و خوشبختانه وقتی دیدم کلا فید مطالبم پاک شده از رو اینترنت، کل مطالب وبلاگ رو هم زدم و پاک کردم و اینی که الان فعاله رو جاش باز کردم که کلا نابود بشن قبلی ها!! البته فک کنم این سایت های waybackmachine یا یه همچین چیزی!!(که سایت ها رو در گذشته نشون میدن!) بتونن وبلاگم رو باز بیارن که خوب….!!

  3. البته یه نوع خودکشی در چین شایع شده که فرد توی اینترنت اعلام می‌کنه می‌خواد خودش رو در فلان روز، آنلاین بکشه. سر ساعت مقرر وب کم رو روشن می‌کنه و جلوی چشم بیننده ها خودش رو می‌کشه! در خیلی از موارد هم پلیس قبل از انجام کار، مکانش رو پیدا می‌کنه و از خودکشی ممانعت می‌کنه.

    تیترتون رو که خوندم فکر کردم در این مورد نوشتین :)

  4. به هیچ وجه نمی‌شه کل اطاعات خودت رو در وب از بین ببری، حتی یه عکس رو! ولی شاید اندکی که اینکه بتونی پاکسازی کامل کنی، این واژه خودکشی هم جالب بود خیلی‌ها الان ارزوی اینکارو دارند،در حال حاضر خوش اومدید به زباله دونی وب،سطلش پر نشدنیه فعلا

  5. این چی میگه این وسط
    همه رو به نام خودش زده که
    http://www.zoomit.ir/howto/web/item/3585-%D8%AE%D9%88%D8%AF%DA%A9%D8%B4%DB%8C-%D8%A7%DB%8C%D9%86%D8%AA%D8%B1%D9%86%D8%AA%DB%8C-%D8%AA%D8%B1%DA%A9-%D9%88%D8%A8

  6. سلام من یک راه خوب یاد گرفتم نزدید 2 هفته پیش یکی از دوستانم با امپور هوا خود کشی کرد خیلی راهت پاکیزه من هم میخوام راه دوستم برم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]