انقلاب بهاری فلیپ‌بورد: فلیپ‌بورد 2.0 با امکان ایجاد مجله‌های شخصی و ویژگی‌های اجتماعی آمد

تا دلتان بخواهد، می‌شود در مورد موضوع تعطیلی «گوگل ریدر» نوشت.

راستش هنوز هم نمی‌شود توجیه کرد که چرا گوگل به جای توسعه گوگل ریدر، به این سرویس پشت کرد.

گوگل ریدر (مخصوصا نسخه اجتماعی آن)، می‌توانست یک گنج برای گوگل باشد. چرا؟

گوگل ریدر یک کتابخانه بسیار بزرگ از اطلاعات بود، کاربران به صورت اجتماعی انبوه فیدها را پردازش می‌کردند و با کامنت و لایک، میزان محبوبیت آنها را مشخص می‌کردند.

گوگل می‌توانست کارهای زیادی با این اطلاعات کند. این روزها data mining یا داده‌کاوی برای خودش یک فناوری شده است.

– گوگل می‌توانست متوجه علایق کاربران شود و متناسب با نیازها و علاقه‌مندی‌های یک کاربر یا گروهی از کاربران و متناسب با نیازهای هر بازه زمانی یا جغرافیای کاربر، آگهی در گوگل ریدر نشان بدهد و این یعنی هوشمندترین شکل نماش آگهی.

– گوگل می‌توانست به جای سردرگمی و احساس حقارت در مقابل فیس‌بوک و هوا کردن عجولانه گوگل پلاس، گوگل ریدر را با معماری بهتر اطلاعات، تبدیل به یک شبکه اجتماعی بسیار متفاوت کند، شبکه‌ اجتماعی که به جای تمرکز بر کاربر، بر محتوا تمرکز می‌کرد.

– گوگل یک بخش خبری دارد که با استفاده از الگوریتم‌هایی، داغ‌ترین خبرهای روز را گزینش کنید، حالا تصور کنید که این الگوریتم‌ها یا خرد جمعی مردم ترکیب می‌شد و یک ابر وب‌سایت خبری ایجاد می‌شد که داغ‌ترین خبرهای روز را در هر حوزه خبری، نمایش می‌داد. از تصور میزان استقبالی که ممکن بود از این سرویس بشود، من شخصا گیج می‌شوم!

اینها فقط 3 ایده از ایده‌هایی بودند که گوگل می‌توانست آنها را عملی کند. اما گویا وقتی شرکت‌ها بیش از حد بزرگ می‌شوند، تمرکز بر سرمایه و توسعه ظاهری و پوسته‌ای آنقدر برایشان مهم می‌شود که هم به کاربران پشت می‌کنند و هم به شانس‌های آینده خود.


گوگل نخواست یک فیدخوان هوشمند اجتماعی داشته باشد، اما به شما قول می‌دهم که دیگر شرکت‌ها آنقدر هوشمند هستند که بلافاصله کار نیمه‌تمام گوگل، را پی می‌گیرند.

فلیپ‌بورد امروز با به‌روز کردن اپلیکیشن خود و عرضه فلیپ‌بورد 2.0 برای iOS همه را شگفت‌زده کرد.

چیزهایی که در نسخه جدید به‌روز شده‌اند، در نگاه اول به نظر ساده می‌آیند، اما به گمانم، این ویژگی‌ها تحولی جدی هستند که میزان محبوبیت فلیپ‌بورد را بسیار بیشتر می‌کنند، حتی در حد چند برابری!

بله! من هم در ایران زندگی می‌کنم و نیک می‌دانم که به خاطر وضعیت خاص ما، نداشتن یک اینترنت باکیفیت با سرعت مناسب و نامحدود و اینکه درصد کمی از شهروندان ایرانی به ابزارهای هوشمند خوب دسترسی دارند، فلیپ‌بورد در ایران آن میزان محبوبیتی را که در نزد کاربران دیگر دارد، برخوردار نیست! روزی نیست که به خاطر کندی بارگزاری اخبار در فلیپ‌بورد در آی‌پدم، آه نکشم و از اینکه نمی‌توانم به سرعت خودم را به‌روز کنم، ناراحت نشوم.

توجه داشته باشید که به باور من، محدودیت‌ها باعث تغییر فرهنگ و نوع کاربری کاربران در درازمدت می‌شوند، مثلا شوقشان را برای ایجاد محتوای سازنده کم می‌کنند، باعث می‌شوند که از برخی از محبوب‌ترین سرویس‌ها نتوانند استفاده کنند و در مقابل به سرویس‌هایی روی بیاورند که در نزد دیگران محبوب نیستند.

به بحث اصلی برگردیم و ببینیم چرا من تیتری «انقلاب بهاری فلیپ‌بورد» را برای عنوان پست خودم انتخاب کرده‌ام، آیا در پی یک بزرگنمایی و یک تیتر توجه‌برانگیز کاذب بوده‌ام، یا اینکه واقعا تغییرات جدید، را اساسی می‌دانم.

تغییرات تازه چه چیزهایی هستند، نخست سه تغییر جزئی‌تر:

– بازگزاری سریع‌تر صفحات
– بهتر شدن رابط کاربری قسمت جستجو افزایش کیفیت جستجو

– آسان شدن ایمیل کردن و اشتراک‌گذاری مطالب در توییتر، فیس‌بوک و گوگل پلاس

03-28-2013 12-43-15 AM

و حالا تغییرات اساسی

امکان ایجاد یک مجله شخصی

ما تا پیش از این شاهد بودیم که سایت‌ها و خبرگزاری‌های بزرگ برای خودشان در فلیپ‌بورد کانال‌های خاص خودشان را داشتند.

اما چرا یک وبلاگ‌نویس یا هر کاربر دیگر فلیپ‌بورد نتواند برای خود کانالی داشته باشد؟!

حالا فلیپ‌بورد به آسانی به شما اجازه می‌دهد، یک مجله شخصی داشته باشید.

برای ایجاد یک مجله شخصی کافی است که روی علامت + یکی از مطالب فلیپ‌بورد تپ کنید، از شما خواسته می‌شود که نام و توضیحی برای مجله خود انتخاب کنید.

03-28-2013 12-30-20 AM

مجله شما می‌تواند به صورت عمومی برای همه به نمایش درآید یا یک مجله خصوصی باشد که فقط خودتان بتوانید آن را ببینید.

هر کس می‌تواند مجله‌های متعددی درست کند و با اضافه کردن مطالب جالبی که در فلیپ‌بورد می‌بینید، مجموعه بسیار خواندنی‌‌ای درست کند.

این مجله‌های شخصی فلیپ‌بورد، ما را به یاد پست‌های اشتراکی گودر می‌اندازند.

وقتی ساعاتی پیش، مجله «یک پزشک» را در فلیپ‌بورد ساختم بسیار هیجان‌زده شدم.

شما می‌توانید با نوشتن عبارت 1pezeshk در کادر جستجوی فلیپ‌بورد به آسانی مجله «یک پزشک» را پیدا کنید و مشترکش شوید.

03-28-2013 12-42-49 AM

در مجله یک پزشک شما می‌توانید هم مطالب وبلاگ «یک پزشک» را دنبال کنید و هم دریابید که من هر روز چه چیزهای جالبی را در وب پیدا می‌کنم.

03-28-2013 12-44-55 AM

با از بین رفتن وجه اجتماعی گوگل ریدر، یکی از افسوس‌های من این بود که دیگر نمی‌توانستم به سبک قبل، مطلب به اشتراک بگذارم، کاری که امروز فلیپ‌بورد انجام داد، مرهمی است بر این درد ما!

امکان تعامل خواننده‌های یک مجله

اما هیچ رسانه‌ای بدون امکان دادن تعامل کاربرها، یک رسانه پویا نیست. خوشبختانه فیلیپ‌بورد 1.0 این امکان را می‌دهد که هر خواننده پای پست‌های به اشتراک‌گذاشته شده، کامنت بگذارد و لایک‌شان کند!

وقتی کسی مشترک مجله شما می‌شود و یا مطالب مجله شما را لایک می‌کند و یا به اشتراک می‌گذارد، شما از طریف نوتیفیکیشن‌هایی متوجه مطلب می‌شوید.

چیز جالب دیگر این است که صاحب یک مجله در صفحه اول مجله‌اش می‌تواند ببینید که تعداد مشترکان مجله‌اش چند نفر هستند. به علاوه او می‌تواند ببیند که مجله‌اش چند بار ورق خورده است و به این ترتیب می‌تواند متوجه شد که واقعا چقدر مجله‌اش محبوب یا خواندنی است!

امکان وارد کردن مطالب از مرورگرهای وسایل غیر موبایل

یکی از محدودیت‌ها برای صاحبان مجله فلیپ‌بورد که در نگاه اول به نظر می‌رسد این است که آنها فقط مطالبی را که در فلیپ‌بورد می‌بینند، می‌توانند وارد مجله‌شان کنند، اما فلیپ‌بورد متوجه این مسئله بوده است و با یک بوک‌مارکلت، این مشکل را برطرف کرده است.

کافی است به اینجا بروید و دکمه Flip It را به نوار بوک‌مارک‌های خود بکشید و رها کنید (درگ اند دراپ). با همین کار ساده، هر وقت مطلب جالبی را در مرورگر خود دیدید، به سادگی هر چه تمام‌تر می‌توانید آن را وارد مجله خودتان بکنید.

03-28-2013 12-29-30 AM

03-28-2013 12-20-04 AM

و این تنها آغاز کار است

می‌توان حدس زد که در نسخه‌های بعدی، امکانات اجتماعی فلیپ‌بورد و مجله‌های توسعه پیدا کنند، مثلا تعداد لایک‌های یک مطلب نمایش داده شود، مجله‌ها بنا به تعداد مشترک یا ورق خوردن نمایش داده شوند. امکان ایجاد مستقیم محتوا در فلیپ‌بورد فراهم شود. ترتیبی داده شود که یک مجله برای کسانی که شما انتخاب می‌کنید قابل مشاهده باشد و …

اما صرف‌نظر از جزئیات، فلیپ‌بورد احیاگر روند اجتماعی شدن سرویس‌های خبرخوان خواهد بود، به عبارت دیگر فلیپ‌بورد چیزی را که گوگل پس زد و متوجه اهمیت‌اش نشد، دوباره زنده کرده است و هیچ بعید نیست که در دیگر خبرخوان‌ها هم به زودی چنین امکاناتی را مشاهده کنیم.

در پایان آرزو می‌کنم که هر چه زودتر نسخه جدید فلیپ‌بورد برای اندروید هم آماده شود.

و یک بار دیگر از شما تقاضا می‌کنم که مشترک مجله «یک پزشک» در فلیپ‌بورد شوید.

ممنونم!


  این نوشته‌ها را هم بخوانید

42 دیدگاه

    1. دوست عزیز اگر از ویندوز هشت استفاده میکردی میتونستی از ابزار مشابه اش استفاده کنی شاید هم با نسخه دوم اندروید یه نسخه ویندوزی بزنن که البته دیر یا زود به فکر مییفتند

        1. متاسفانه نداشتن دانش کافی گاهی موجب درک غلط میشه و در خواست مضحک میشود
          البته شاید در HTML 6 بشه چیزی شبیه به فلیپ ساخت
          ادم فقر و ان همه ادا

        2. البته شما خودت میتوانی این مسیله رو حل کنید راه حل ساده است
          Web kit
          SDK
          یا….!!
          بله البته یه استاندار میتونی بسازی HTML6
          تو سایت http://www.w3schools.com/default.asp
          میتونی کلی ابزار و مرجع فوق آلاده پیداکنی
          این ادرس جای که باید پروژه ات اپلود کنی تا ثبت به شهwww.w3.org

          1. شما که سوادشو یا به قول خودت دانشش رو داری زحمتشو بکش، ما استقبال میکنیم! ;)

          2. صورت مسئله رو حذف نکنید. “”بگو شما که سوادشو یا به قول خودت دانشش رو داری زحمتشو بکش، ما استقبال میکنیم! ;) “”
            شما تحت وب میخواستی

    1. دوست عزیز طرفداری بدون مطالعه از سیستم عامل ها باعث علاقه به اندروید شد البته گوگل مثل همیشه به فکر پر کردن جیبش از طریق تبلیغات بوده.
      تعداد بالای دستگاه های اندرویدی، یکی از کابوس های برنامه نویسان به شمار می رود. طبق گفته Flurry ، اگر برنامه نویسی بخواهد ۹۰ درصد دستگاه ها را تحت پوشش اپلیکیشن خود قرار دهد، باید برای ۳۳۱ دستگاه متفاوت، کد نویسی کند.
      این هم لینک مطلب.
      http://mashable.com/2013/03/06/android-no-cool-apps
      البته من همیشه iOS & WIN8 رو ترجیح میدادم و این مقاله صحت گفته من را تایید میکند

  1. مطمئن بودم که در مورد اپدیت فیلیپ بورد مطلبی مینویسید ، فیلیپ بورد واقعا معرکه است و مطالعه درآن لذت بخش، علاقه شما به این اپ را کاملا درک میکنم

  2. فلیپ بورد خیلی عالیه، بهترین ریدر برای موبایل و تبلته، اتفاقا من قبلا دنبال این قابلیت گشته بودم و پیدا نکرده بودم، حالا که هش اضافه شده واقعا عالی شده.
    منتظر آپدیت اندرویدشم

  3. متاسفانه نسخه ی جدید اجرا نمیشه حجم اپلیکیشن رو 14 مگابایت زده اما موقع دانلود یک اپلیکیشن 9 مگی دانلود میشه که نصب هم نمیشه!!

    1. امین جان بهتر بود اپدیت کنی بجای نصب مجدد و اگر در اپدیت مشکل داری بهتره اگر از سیستم کلود استفاده مکنی یا بک اپ رو روی ایتیونز داری یک بار پاک کنی و ورژن جدید بگری من از دوستانم کسی به مشکل نخورده اگر هم که جلیبرک که هیچی نمیدونم

  4. من توی فلیپ بورد می خواستم یه مطلبو شیر کنم در فی.س بوک و از داخل فلیپ بورد وصل شدم بهش،حالا چطوری باید اکانت فیث بوکمو لاگ آوت کنم؟
    ممنون میشم کمک کنین

    1. دوستان عزیز اخه اینجا که مرکز اموزش، تست و دیباگ اپیکیشن نیست سوالات از این دست رو میتونین تو سایت خود اپ به انگلیسی یا فارسی را در وب سایت جواب ۲۴ به آدرس javab24.com مطرح کنید. البته من به امین خان هم باید همین توصیه رو میکردم به جای جوابی که علمی نبود. ولی چه میشه کرد وقتی کامنت ها قابل ویرایش نیست

  5. خب بالاخره فیلپ هم اپدیت شد چون دیگه داشتم نا امید میشودم خیلی وقت بود که تکراری شده بود البته خبرش تو سایت شما دو سه بعد گذاشته شد که من خیلی تعجب کردم
    معلوم دل پری از تعطیلی گوگل ریدر دارید که سولوشن های تبلیغاتیم دادین البته گوگل برای رصد مواردی که گفتین احتیاجی به ابزار اضافه نداره خود موتور جستجو این کار انجام میده اگه فلیم ماکروسافت ریسرچ در مورد انتشار اخبار دیده باشین حرف من رو کاملا درک میکنید
    دیگه جای برای پیر مرد نیست بیشتر دوستان دیدن الان شبکه اینترنت هم همینطوره

  6. جناب دکتر مجیدی، حقیقتا تلاش شما( و البته خواهر گرامیتان) کاری است کارستان. همواره پیگیر نوشته های شما هستم( البته بیشتر موارد غیر مرتبط با وب و اینترنت و موبایل). از حسن سلیقه و ” تمیز” بودن وب سایتتان نیز لذت می برم. تنها نکته ای میخواستم بگویم و اینکه کاش منبع عکس این “پُست” تان را آورده بودید. آدرس‌آنرا می گذارم. از عکس های دیگر جناب بابک موسوی لذت ببرید.
    http://babakmusavi.com/weblog/

  7. آقای دکتر و سایر دوستان خیلی بد که شما به نظرات پاسخ نمی دهید،
    و نظرات یک طرفه هستند من که شدیدا دل خورم دوستان دیگر را نمی دونم.
    نمیدونم نظر دیگران چیه

    1. دوست عزیز خیلی وقت‌ها پاسخ ندادن به بعضی از کامنت‌ها خودش پاسخ کاملی میتونه باشه، فکر میکنم جناب دکتر و خیلی از دوستان دنبال‌کننده این سایت هم با بنده هم‌عقیده باشند.

      1. شخصا دوست دارم به همه کامنت‌ها پاسخ بدهم، اما این روزها حجم کارم خیلی زیاد است، بی‌خوابی و فرصت کم بسیار به من فشار می‌آورند. طوری که شاید هر کس دیگری جای من بود، وبلاگ را مدتی تعطیل می‌کرد. به هر حال از اینکه گاهی پاسخ به کامنت‌ها ممکن نمی‌شود عذر می‌خواهم.

        1. من از کاربران جدید سایتم گاهی از تنوع مطالب سایت شوکه میشم البته علت علاقم به این سایت همینه شما دستی در همه کار داری، البته از امنیت (فیلد مورد علاقه من) تا عکس های زیبا اقا اگر جواب ندی ما دوست داریم البته در حوضه وب چون تا حالا شما رو ندیدم ;-)

  8. من فلیپ ۱.۹ اندرویدی دارم وقتی 1pezeshk رو سرچ میکنم همه چی میاره جز مجله رو، این طبیعیه؟

    1. نسخه 2.0 باید بیاد. در نسخه 2.0 جستجو تقویت شده و به سرعت مجله را می‌بینید. وقتی نسخه 2.0 اندرویدی فلیپ بورد آمد، پستی برای معرفی‌اش می‌نویسم.

  9. سلام من یه سوال داشتم ….
    میدونید که فیلیپ بورد تعداد محدودی از مطالبه گذشته رو نشون میده و اگر از امکان filp استفاده کنیم بعد از کلیک روی مطلب لینکه سایت باز میشه ….لطفا کسی میدنه چطوری مطالب قبلی رو تو مجله های جدید وارد کرد که به همون حالت فیلیپ بورد نشون داده بشه ….
    در ضمن آقای مجیدی از مطالب عالیتون ممنون واقعا نعمتی هستین توی این وب کم فروغ ما …..

  10. سلام آقای دکتر
    ممنون از این مطالب مفیدتون. من وبلاگتون را در فلیپ بورد 2 آیپدم اضافه کردم اما هرگاه که می خوام اخبارتون را بخونم وارد ضفحه فیلترینگ می شم.

    1. من هم زمانی این مشکل رو داشتم، یک بار وسیله‌تون را خاموش روشن کنید، به طریقی عبور کنین از ف…، در دفعات بعدی به احتمال زیاد حتی بدون عبور از ف… مشکلی نخواهید داشت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]