پیامک‌هایی که حاوی اشتباهات املایی و دستوری فاحش هستند، ممکن است نشانه‌ای از سکته مغزی فرستنده‌اش باشند!

خب، مشخص است که کمتر کسی پیدا می‌شود که موقع اس ام اس زدن، خیلی وسواس باشد و سعی کند همه کلمات را صحیح تایپ کند، اصولا ذات ارتباط پیامکی که مبتنی بر سرعت و رعایت اختصار است، باعث می‌شود درصد زیادی از پیامک‌ها، حاوی اشتباهات املایی باشند.

در این میان البته نرم‌افزارهایی که هجای کلمه‌ها را کنترل می‌کنند، مفید واقع می‌شوند و در مقابل گاهی همین برنامه‌ها هم باعث ارسال کلمات ناخواسته می‌شوند.

اما اگر شخصی را سراغ دارید که علایم خطر سکته مغزی را دارد و در تایپ کلمات دچار اشتباهات واضح می‌شود و حتی با بازبینی آنچه تایپ کرده متوجه مسئله نمی‌شود، باید شک کنید که نکند سکته مغزی کرده باشد!

این مطلب چیزی بود که پزشکان دیترویت در مورد یک مرد 40 ساله که دچار مشکل تایپ کردن و خواندن و فهم زبان بود و اصلاحا dystexia داشت، پیدا کردند.

03-21-2013 01-59-52 AM

اطرافیان این فرد، روزی متوجه بروز این مشکل در او شدند، روز دیگر او اصلا نمی‌توانست افکارش را برساند، با بررسی مشخص شد که او مبتلا به سکته مغزی ایسکمیک است.

در یک مورد دیگر پزشکی از بیماری خواست که تایپ کند:

The doctor needs a new BlackBerry

او نوشت:

Tjhe Doctor nddds a new bb

بررسی‌ها نشان دادند که او در قسمتی از مغز موسوم به ناحیه بروکا مشکل دارد. در مورد این قسمت «بروکا» و داستان‌های پیرامونی آن، در آینده نزدیک مطلبی در «یک پزشک» منتشر خواهیم کرد.

به طور خلاصه در مورد اشخاص بی‌دقتی که به طور عادتی کلمات را به صورت جویده و اختصاری پیامک می‌کنند، نباید زیاد دلواپس بود، اما اگر کسی را که عوامل خطر سکته مغزی دارد، می‌شناسید که در سابق به صورت پاکیزه‌ای متن‌ها را ارسال می‌کرده است، اما بی‌مقدمه همه چیز را به صورت اشتباه تایپ می‌کند، باید او را برای بررسی بیشتر نزد پزشک ببرید!

03-21-2013 02-03-23 AM

عوامل خطر اصلی سکته مغزی اینها هستند:

– پرفشاری خون
– سیگار کشیدن
– دبابت
– چاقی یا افزایش وزن
– بی‌فعالیت بودن
– آپنه انسدادی هتگام خواب
– بیماری‌های قلبی -عروقی
– استفاده از قرص‌های ضد بارداری یا درمان‌های هورمونی حاوی استروژن
– الکلی بودن
– استفاده از داروهای غیرمجاز مانند کوکائین یا مت‌آمفتامین

منابع: + و+


  این نوشته‌ها را هم بخوانید

5 دیدگاه

  1. من همیشه شنیده بودم کسانی که دچار آسیب بروکا می شن مثل شاخه SUPPERIOR مربوط به middle cerebral artery توی حرف زدن مشکل دارن ولی موقع نوشتن مثل یه فردی عادی تایپ می کنن و بروکا تنها مثل یه موتور کورتکس برای عضلات حنجرس! ولی مثل اینکه نمی شه هیچ وقت انقدر فرم رو از محتوا در زیست شناسی جدا کرد!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]