چرا نباید به موفقیت عینک گوگل شک کنیم

10

گجت پوشیدنی گوگل، هنوز نیامده بحث و جدل‌های فراوانی را به دنبال داشته است. این بحث‌ها که غالبا در جهت نقد این ابزار جدید هستند، دلایلی متعددی را برای مشکوک بودن به آینده عینک گوگل و پیش‌بینی عدم استقبال کاربران از آن بر می‌شمارند. اما اگر صادقانه برخورد کنیم همه ما دوست داریم که آن را حداقل برای مدتی امتحان کنیم. لذت در اختیار داشتن دوربینی که همهیشه حی و حاضر است و می‌تواند هرچیزی را که شما می‌بینید، ثبت کند، انتقال صدا بدون نیاز به گوشی، سرویس Google Now و بسیاری چیزهای دیگر را نمی‌توان به سادگی فراموش کرد. در دنیایی که داشتن یک دستیار دیجیتال بسیار معمولی است، چرا در دسترس بودن همیشگی و آشکار بودن آن تا این اندازه ما را می‌ترساند؟

دلایل مختلفی برای این موضوع ذکر شده‌اند که برخی کاملا مستدل و صحیح هستند، اما برخی دیگر ساده‌لوحانه به نظر می‌رسند. اما دلایل نادرست کدام‌ها هستند؟ در ادامه  ۶ مورد از این دلایل را بررسی کرده و می‌گوییم که کدام‌ها و به چه دلیل درست یا نادرست هستند.

هیچ کس چیزی به این عجیبی/زشتی را نخواهد پوشید

البته که می‌پوشند! در دنیای فناوری معمولا به هر چیز جدیدی که هنوز به آن عادت نکرده‌ایم، برچسب عجیب و زشت یا ابلهانه زده می‌شود. راه رفتن در خیابان در حالی که به صفحه تلفن‌مان زل زده‌ایم ابلهانه است. ما می‌دانیم ابلهانه است ولی این کار را می‌کنیم! به خاطر دارید که در ابتدای رواج هندزفری‌های بی‌سیم دیدن کسانی که انگار با خودشان حرف می‌زدند چقدر عجیب بود؟ راستی می‌دانید چه چیزی در ابتدای رواج‌اش ابلهانه نامیده می‌شد؟ خود عینک!

عینک گوگل

نکته این‌جاست که مردم به دلیل ابلهانه بودن این چیزها از آن‌ها استفاده نمی‌کنند؛ بلکه از آن‌ها استفاده می‌کنند اگر فایده‌ای که به همراه دارند از حس بلاهتی که به ما می‌دهند بیشتر باشد. به مثال هندزفری‌های بلوتوث برگردیم. بسیاری از ما با گرفتن گوشی در نزدیکی گوشمان مشکلی نداریم. اما برخی از آن‌ها استفاده می‌کنند چون در حال رانندگی هستند یا زیاد با تلفن صحبت می‌کنند. مساله این است که عملکرد از فرم مهم‌تر است. البته کسانی که این ایراد را می‌گیرند فراموش کرده‌اند که این گجت را می‌توان با فریم‌های شیک هم عرضه کرد!

همه از این موضوع که تمام مدت تحت نظر باشند وحشت دارند

شاید این ادعا در مورد کسانی که در اطراف شما (به عنوان کسی که عینک را پوشیده‌اید) هستند درست باشد، اما در مورد خود شما لزوما درست نیست. مردم با قرار گرفتن تحت نظارت دوربین معذب می‌شوند، اما در اختیار داشتن دوربین به آن‌ها احساس قدرت می‌دهد. البته یقینا این فناوری بر جامعه اثر خواهد گذاشت. این موضوعی است که همواره با پیشرفت فناوری اتفاق خواهد افتاد.

عینک گوگل

اما بگذارید کمی دقیق‌تر برررسی کنیم تا مشخص شود مردم از چه راه‌های دیگری واقعا تحت نظر هستند! ۳۰ یا ۴۰ سال پیش حتی صحبت کردن با یک نفر دیگر در آن سوی کشور بدون خطوط تلفن ثابت عملا ممکن نبود. اما اکنون شما عکسی را با دوریبن گوشی‌تان می‌گیرید و با آپلود کردنش، آن را به صدها و هزاران نفر نشان می‌دهید. شروع این موضوع حتی از زمان تلفن‌های هوشمند هم قدیمی‌تر است. گوشی‌های معمولی، دوربین‌های کامپکت، لپ‌تاپ‌ها، میکروفن‌ها و دوربین‌های مداربسته . . . چندین دهه است که ما تحت نظر هستیم. شاید ترسناک به نظر برسد ولی واقعیت این است که اگر کسی بخواهد شما را تحت نظر بگیرد، احتیاجی به پوشیدن عینک گوگل ندارد و باز هم احتمالا تا الان این کار را کرده است!

هیچ کس حاضر نیست ۱۵۰۰ دلار برای این ابزار خرج کند

در این مورد باید توجه داشته باشید که این قیمت، قیمت نمونه نهایی نیست بلکه برای مدل‌های اکسپلورر در نظر گرفته شده است که با تعداد اندک تولید شده‌اند. ما هیچ ایده‌ای از قیمت عرضه این محصول نداریم. سری اول این محصول به کسانی می‌رسد که در کنفرانس I/O گوگل شرکت کرده باشند که بلیت ورودی آن به تنهایی ۹۰۰ دلار قیمت دارد!

عینک گوگل

این ابزار حتما از ۱۵۰۰ دلار ارزان‌تر خواهد بود. اما چقدر ارزان‌تر هیچ کس نمی‌داند. فقط به خاطر داشته باشید این ابزار به لحاظ سخت‌افزاری چیزی بیش از تلفن‌های هوشمندی که با قیمت‌های زیر ۱۰۰۰ دلار عرضه می‌شوند، ندارد. شاید سیستم نمایش تصویر جدید باشد ولی آیا قطعات آن ۱۰۰۰ دلار قیمت خواهد داشت؟ بعید است! حال تصور کنید که این گجت با قیمت ۵۰۰ دلار عرضه شود. با احتمال زیاد توجه بسیاری از مخالفان را نیز به خود جلب خواهد کرد!

احمقانه است که اینترنت را با تترینگ به این ابزار برسانیم

هنوز نشنیده‌ایم که کسی از این موضوع شکایت کند، اما احتمال می‌دهیم که این یکی از بزرگ‌ترین نگرانی‌های کاربران باشد. با تترینگ باید هزینه بیشتری برای پلن‌های اینترنتی بپردازیم. حتی اگر با موضوع هزینه کنار بیاییم، این کار باتری گوشی‌های‌مان را می‌خورد. باتری‌هایی که همین الان هم به زحمت بیش از یک روز دوام دارند.

عینک گوگل

اگر بخواهیم اینترنت را به صورت تترینگ به عینک گوگل که ابزاری همیشه آنلاین است برسانیم، ظرف تنها چند ساعت باتری تلفن‌مان تمام خواهد شد. این حتی از دید ما هم بزرگ‌ترین مشکل بر سر راه موفقیت این ابزار است. اما شاید این‌بار نوبت تلفن‌ها باشد که (مانند گوشی موتورولا) برای افزایش عمر باتری‌شان تلاش کنند!

من همیشه استفاده از آن را فراموش خواهم کرد

این هم یکی از مشکلات اساسی با Google Now، فرامین صوتی و حتی خود گوگل است. مردم فراموش می‌کنند که اینترنت همواره و همه جا تمام و کمال در خدمت آن‌ها است. دلیلی برای ندانستن کوچک‌ترین چیزها وجود ندارد!

عینک گوگل

اگر تلفن هوشمندتان دم دست باشد و بدون جست‌وجوی گوگل یا سر زدن به ویکی‌پدیا حرف نسنجیده‌ای بزنید و مایه خنده دیگران شوید، تنها مقصر خود شما هستید. حتی لازم نیست تایپ کنید! کافی است کلیدی را دو بار فشار دهید و سوال را از تلفن‌تان بپرسید! اما هنوز می‌بینیم که مردم بسیاری چیزها را نمی‌دانند. اگر دلیلی وجود داشته باشد که بگوییم عینک گوگل زودتر از زمانی که باید عرضه شده است، همین است که ما هنوز به صحبت کردن با ابزارهای‌مان عادت نکرده‌ایم! گرچه عادت کرده‌ایم که از همه چیز عکس بگیریم و فورا به اشتراک بگذاریم، اما هنوز درک نکرده‌ایم که دانش و اطلاعات همیشه و همه جا در اختیار ماست.

من هیچ وقت با چتر از هواپیما نمی‌پرم و از تلفنم هم راضی هستم

به نظر ما اصلی‌ترین دلیلی که ممکن است باعث شود مردم از عینک گوگل استقبال نکنند این است که از تلفن‌های هوشمندشان راضی هستند. این هم یکی از همان دلایلی است که فکر می‌کنیم گوگل باید قیمت عینک را به حدود ۵۰۰ دلار برساند. در غیر این صورت مردم همان تلفن‌های هوشمند را ترجیح خواهند داد.

عینک گوگل

افراد عادی که از هواپیما نمی‌پرند، ورزش‌های متفاوت نمی‌کنند یا هم‌زمان به دو دست‌شان نیاز ندارند با گوشی‌های تلفن همراه راحت هستند. به همین دلیل است که گوگل باید فلسفه «من احتیاجی به این وسیله ندارم اما ممکن است با ۵۰۰ دلار زندگی‌ام را ساده‌تر کند» را جایگزین فلسفه «من یک تلفن هوشمند ۲۰۰ دلاری دارم، چرا ۱۵۰۰ دلار برای عینک پول بدهم؟» کند تا بتواند به موفقیت برسد.

حرف آخر

عینک گوگل نبردی است که هنوز آغاز نشده است. محاسبه نفع و ضرر آن به سادگی میسر نیست و از همه مهم‌تر نباید تصور کنیم که عینک گوگل ابزاری برای همه است. بسیاری نیازی به آن ندارند و بسیاری توان خرید آن را نخواهند داشت. احتمالا بازارهای در حال توسعه آسیا را هم باید فراموش کنیم. گروه هدف این محصول دو دسته از افراد هستند: خوره‌های تکنولوژی پولدار، و از آن‌ها مهم‌تر افرادی که دوست دارند گجت‌ها زندگی‌شان را «کمی» آسان‌تر کنند. جلب گروه دوم مهم‌ترین هدف گوگل است و احتمالا تنها راه آن کاهش قیمت خواهد بود.

آن‌چه گوگل پیشنهاد می‌دهد دقیقا همان چیزی است که ما همیشه می‌خواستیم. ابزاری همیشه در دسترس برای اتصال دایمی به دنیای اطلاعات که درست مطابق نیازهای شخصی ما تنظیم شده است و البته در آخر روز می‌توانیم آن را از چشم برداریم. مشکلات و موانعی بر سر راه هستند، اما برای نتیجه تنها باید منتظر ماند . . .

منبع (+)

 
آگهی متنی در «همه» صفحات
درمان سریع سیاتیک و دیسک کمر / اندولیفت صورت دکتر رفیعی / متخصص زنان / خرید انواع نهال بادام از برتر نهال / نهال بادام / کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان / کاشت مو / شیشه اتومبیل / دانلود سوالات استخدامی آموزش و پرورش / ثبت برند / سرور مجازی / قیمت سئو / آموزش ارز دیجیتال / فروشگاه اینترنتی زنبیل / مشاوره حقوقی تلفنی / وکیل / سپتیک تانک/ تبلیغ در گوگل/ buy neuralink / خرید ساعت دیواری / لیزر درمانی بواسیر / خرید نهال گردو خوشه ای پربار / خرید نهال گردوی چندلر پیوندی / درمان دیسک کمر / نهال گردو / بیمه عمر پاسارگاد / ساعت تبلیغاتی / تجهیزات پزشکی / اورولوژیست / خرید سرور مجازی / تعمیر ماشین ظرفشویی / خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / خرید لایسنس نود 32 / مجتمع فنی ونک / دانلود سریال / خرید تتر / متخصص ارتودنسی / دکتر زنان / دانلود فیلم دوبله فارسی / دانلود فیلم هندی / چاپ لیوان / حمل بار دریایی از چین / رژیم آنلاین آردایت / بهترین سریال های ایرانی / داروخانه همتا / سانتریفیوژ / داروخانه اینترنتی آرتان / فروشگاه آنلاین زوجیم / چاپ کلاه / کاشت مو / درمانکده / کاشت مو / پزشکا / قیمت ساک پارچه ای / تحلیل تکنیکال فارکس / سایت نوبت دهی دکتریاب / بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران / بهترین سریال های کره ای / دکتر فارمو / کتاب صوتی رایگان / تولید محتوا / بلیط هواپیما تهران / دانلود نرم افزار / مجتمع فنی ونک / سریال جدید / داروخانه آنلاین تینا / سایت ترجمه تخصصی رایت می /
10 نظرات
  1. امیر فهمیده می گوید

    من گیک هستم, علاوه بر گوشی ۴۰۰ دلاری، آیپد ۸۰۰ دلاری، لپ تاپ ۱۰۰۰ دلاری و … هنوز اشتیاق خرید گجت های تازه فروکش نکرده از دلار ۹۵۰ تومان گرفته تا دلار ۴۰۰۰ تومان با هر زحمتی بوده کاره خودمون رو کردیم
    حالا چه عینک باشه، چه ساعت مچی احتمالی اپل یکسری از آدم ها منتظرن محصولات جدید و خارق العاده در دسترسون باشه تا کلیشون رو هم شده بفروشن و بخرنش!
    مردم خیلی به کارآیی فکر نمی کنن جدیداً به راحتی فکر می کنن، به اینکه چطور می شه با یک نگاه دیگه دنیا رو دید، شاید اون نگاه یه روز از پشت منشور عینک گوگل باشه!

    1. manson می گوید

      ۱ دوست عزیز شما یا تو ایران نیستی یا خیلی گیجی نه گیک دیگه که خبر نداری دلار ۴۰۰۰ تومان برای خرید عینکی که تو ایران هم کارای چندانی نداره چون بیشتر سرویس ها یا از طرق خود گوگل برای ایران مسدود یا برعکس
      ۲ فکر می کنم سه گوش ۶۰۰ ۸۵۰ ۵۵۰ دلاری لومیا و ایفون ۵ و گلکسی نوت و ایپد ۸۰۰و لپ تاپ ۲۵۰۰ و سرور سوپرماکرو ی ۶۰۰۰دلاری من در مقابل گیک ها چیزی به حساب بیاید وسا یل شما را که برادر ۱۰ ساله من هم دارد
      ۳ نمی دانم جدید تو ایران مد شده همه خودشون رو گبک می دونن بهتر سری به سایت ویکی پدا بزنید بد نیست ها

  2. فرشاد می گوید

    گوگل‌گلس مطمئناً ابزار کارآمدیه. من که واقعاً خواهانش هستم و اگه امکانش رو داشته باشم حتماً تهیش میکنم.
    ولی همیشه این نگرانی راجع به حریم خصوصی وجود خواهد داشت. شما این گجت رو به چشمتون زدین و در حال انجام کارهای روزمره و یا مثلاً وسط یک قرارداد کاری مهم، یا در ارتباط با مسائل سری محل کارتون هستید. اگر در این لحظه کسی از طریق اینترنت بتونه این گجت رو هک کنه، یا از طریق امکانات پشت پرده احتمالی گوگل که در اختیار دولت ها یا ارگان های خاص در قبال دریافت پول قرار میده، بتونه دوربین یا میکروفن این گجت رو فعال و به اطلاعاتش دسترسی پیدا کنه چه اتفاقی خواهد افتاد؟ حالا خودتون قضاوت کنید!

  3. Manson می گوید

    من همیشه تبلیغات گوگل را دنبال میکردم.
    اما در اخرین ویدیو تبلغاتی فاصله زیادی با ۳ ،۴ ویدوی قبلی گوگل گلاس میبینیم، که البته این هم تبلیغاتی است و فاصله زیادی با قابلیت این عنیک دارد و با یک ترفند ساده ایده های ناب و بکر افراد را گرفت البته این خط مشی گوگل بوده است که با یک طعمه که حالا یا امکانات اینترنت مجانی و پرسرعت یا جوایز نقدی یا یک عینک …یا حتی بهترین محل کار (تا زمانی که ایده یت تمام بشود)از این موضوع بگزریم
    اما خود عینک خیلی ابتدای هست و تنها فرق ان با یک گوشی کم کیفیت این که همشه جلوی چشم شماست و مثل گوشی جی ال اکس نیازی نیست به راحتی از جیبتان بیرون بیاد
    البته بعد بیرون آمدن عینک می توان قضاوت بهتری کرد و دید که میشود به اینده ان امید وار بود یا نه چون به راحتی ابزار جدید را نمی توان بفروش رساد حتی اگر گوگل پشت ان باشد

  4. کاوه می گوید

    به نظر من این عینک موفق خواهد بود. فرض بگیرید که فقط ۱% کاربران تلفن های هوشمند از سر نیاز یا کنجکاوی این عینک را بخرند چه فروش بالای خواهد بود.
    البته کاربرد این دوربین را برای کاربران خاص مانند نگهبانها یا مامورانی که با امنیت سر و کار دارند نباید فراموش کرد زیرا آنها نیاز دارند به محض دریافت پیغام آنرا مشاهده کنند. این کار بدون عینک گوگل اگر نه غیر ممکن که بسیار سخت است.

  5. بي نام می گوید

    به نظر من حتی ۵٠٠ دلار هم حیلی زیاده اینطوری میره کناره گوشی های های اند قرار میگیره در حالی که این باید یه وصیله برای کامل کردن اون ها در نظر گرفته بشهبه نظر من ( البته با در نظر گرفتن سابقه ی گوگل تو عرضه محصولاتش با قیمت پایین مثل نکسوس ۴) باید منتظر شنیدن قیمت زیره ٢٠٠ دلار باشیم و البته نیاز گوگل به همه گیر کردن این دیوایس هم رو قیمت بی تاثیر نمیتونه باشه

  6. ادی می گوید

    این عینک یه شروعه. به طور قطع از نظر سخت‌افزاری باید خیلی تغییر بکنه. این الان یه محصول لوکسه با بازار محدود برای گیک‌ها. تا گسترده و کاربردی شدنش هنوز زمان لازمه. نه از نظر کاربردی ایده‌های کافی برای استفاده ازش شکل گرفته، نه نرم‎افزار کافی به وجود اومده. کمبودهای سخت‌افزاری جدی داره. اما به آینده‌ی این تکنولوژی خیلی امیدوارم. قطعا یه محصول انقلابیه

  7. علیرضا می گوید

    متاسفانه بزرگترین نکته ای که هیشکی بهش توجه نمیکنه، بحث باطری هست. با اینکه شرکتهای دنیا دارن چهار نعل روی این تکنولوژی لامصب باطری کار میکنن ولی هنوز نتونستن پیشرفت اون رو با دیگر تکنولوژی ها هماهنگ کنن و همیشه باطری ها چند قدم عقب تر بودن.
    من که به شخصه جدای از قیمت حاضر نیستم زرت زرت کارم بشه شارژ کردن باطری گوشی و عینک. مکافاتیه…

  8. محمود می گوید

    مسلما این یه شروعه برای تغییر اساسی توی ابزارهای الکترونیک.اینده متعلق به گجت های پوشیدنیه

  9. اروند می گوید

    به نظر من گوگل تعیین کننده خیلی از دیدگاه ها و مسیر ها در طول دوران حکمرانی اش بوده است و خواهد بود، همانطور که وب نویس ها و دارندگان سایت ها را مجبور به تغییر می کرد. بنابراین کاهش قیمت عینک گوگول چندان جالب نخواهد بود. چرا که من به عنوان استفاده کننده از عینک گوگل باید یک تفاوتی با کسی که از آن استفاده نمی کند یا نمی تواند استفاده کند، داشته باشم.

    از طرفی این ایده در این زمان حال، فراتر از انتظارات است. منظورم این است که از الآن جلوتر است.
    در کل ممنونم از پست جذابتون

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.