هدیه وبلاگ یک پزشک: کتاب طراحی رابط کاربری اپلیکیشنهای اندروید
برای لذت بردن از فوتبال، لزومی ندارد که بیننده خودش در این ورزش مهارت داشته باشد یا مطالعات علمی در آن کرده باشد، خود این ورزش گویا است و ما با هزاران ساعت تماشای این روزش و مقایسه سبک و تکنیکها و تاکتیکها رفترفته متوجه میشویم که کدام فوتبال زیباست یا کدام بازیکن تکنیکیتر.
در مورد اپلیکیشنهای موبایل هم تا حدی اوضاع به همین صورت است، یعنی شما اگر یک علاقهمند مشتاق گوشیهای هوشمند باشید و مرتب اپلیکیشن نصب کنید، رفتهرفته با مقایسه اپلیکیشنهای موبایل متوجه ذوق و شاخصها قضاوت خاصی در درون شما شکل میگیرند، طوری که میتوانید بگویید کدام اپلیکیشن خوب طراحی شده و کدام یک نه.
یکی از گویاترین چیزها در هر اپلیکیشن، ظاهر و پوسته آن و به به عبارت صحیحتر رابط کاربری آن است.
تا رابط کاربری یک اپلیکیشن خوب نباشد، هیچ بختی برای موفقیت و همهگیر شدن ندارد. حالا این رابط کاربری جنبههای مختلفی دارد، از طراحیها المانهای جذاب گرافیکی گرفته تا معماری صحیح و چینش منطقی اجزای مختلف اپ و تعاملی بودن اپلیکیشن هنگام کاربری.
من اپلیکیشنهایی بسیاری را دیدهام که با وجود اینکه از نظر محتوایی عالی بودند و برنامهنویسیشان هم خوب بود، اما دقیقا به خاطر درک نادرستی که طراحان آن در قسمت رابط کاربری داشتهاند، ناموفق بودهاند.
در ایران با وجود اینکه روز به روز وسایل اندرویدی بیشتر همهگیر میشوند، اما ما شاهد رشد تولید اپلیکیشن به تناسب این رشد نیستیم. اپلیکیشنهایی هم که تولید میشوند، چندان موفق نیستند. تازه من بعید میدانم تا حالا نویسندگان اپ در داخل ایران توانسته باشند، یک اپ برای مخاطبان جهانی تولید کنند.
یکی از دلایل این امر عدم سرمایهگذاری روی همین بخش رابط کاربری است. در واقع تیمهای کوچک تولید اپلیکیشن در ایران، هنوز در حال آزمون و خطا هستند، بعضی از این تیمها تصور میکنند که برنامهنویسی یعنی همه چیز و توجه زیادی به رابط کاربری نمیکنند.
اما چطور ما میتوانیم در زمینه رابط کاربری تجربه و بینش خود را ارتقا بدهیم، یک راهش آزمون و خطا و مشاهده صدها اپلیکیشن موفق روز است، اما راه دیگر خواندن کتابهای مفید در این زمینه است.
به تازگی آقای میلاد امیریانفر کتابی ترجمه و گردآوری کردهاند که در این زمینه بسیار میتواند به ما کمک کند.
ایشان به «یک پزشک» لطف داشتهاند و به من اجازه دادهاند که این کتاب را به صورت رایگان در وبلاگ منتشر کنم.
شاید شما تصور کنید که این کتاب، یک کتاب بسیار فنی است و مطالعهاش تنها به درد نویسندگان اپلیکیشنها میخورد، اما باید بگویم کتاب دارای مطالب مفیدی برای همه کاربران گوشیهای هوشمند هم است. شما به عنوان یک خواننده و کاربر عادی ممکن است لازم نباشد روی همه دقایق کتاب تمرکز کنید، اما مرور این کتاب بیشک شما را با فرایند دشوار طراحی اپلیکیشنها آشنا میکند و به نوعی میتواند انتظار و سلیقه شما را هم ارتقا بدهد.
اما برای نویسندگان اپلیکیشن و طراحان رابط کاربری که دیگر مفید بودن این کتاب، جای تردید ندارد.
من امیدوارم که در محیط وب فارسی بعد از این شاهد اشتراک دانش بیشتر هم در این زمینه و هم در سایر مسائل فناوری و دانش باشیم.
این کتاب 99 صفحهای مصور را میتوانید با اندازه 18.14 مگ از لینکهای زیر دانلود کنید:
این نوشتهها را هم بخوانید
ممنون
البته فکر کنم مجوز انتشار را قید نکردید!
از مترجم کتاب هم تشکر می کنم
ممنون، اول از مترجم بابت زحمتی که کشیدن و بعد از شما بابت انتشار و به اشتراک گذاری کتاب
جناب دکتر و آقای امیریان فر!
حرکت بسیار مفیدی انجام دادید. امیدوارم مزد این کار فرهنگیتون رو با جلب توجه مخاطبانتون بگیرید. ممنون از این کارتون.
خیلی دنبال یه همچین کتابی بودم، دست شما و نویسنده کتاب درد نکنه.
دانلود نکردم ولی از نویسنده و نیز وبلاگ کمال تشکر رو دارم.
واقعا ایجاد محتوا کار سخت و قابل ستایشی هست.
به عنوان یک طراح و گرافیست که به تازگی وارد طراحی رابط کاربری اپلیکیشن هم شده٬ بسیار تشکر میکنم. محتوای مفید به زبان پارسی در این زمینه خیلی کمیاب است.
در حال دانلود هستم و هنوز نخوندمش. اما جای تشکر زیادی داره که حاصل زحمتشون رو در اختیار بقیه قرار دادن
دکتر جون دلمون برای پستهای معرفی کتابت تنگ شده، مدتیه خبری نیس از کتابهای تازه!
رابط کاربری اسمش روشه. کاربر خبر نداره که درون کدهای یک اپ یا وبسایت چه خبره. رابط کاربری نقطهی مواجهی کاربر با اپلیکیشن یا وبسایته. میزان زیبایی و کاربردپذیری یک اپ میتونه به راحتی باعث پیروزی یا شکستش بشه.
حتما این کتاب رو حتما مطالعه خواهم کرد. از جناب امیدیانفر و شما هم بسیار سپاسگزارم و خوشحالم که در وب فارسی هم چنین اتفاقاتی، هر چند کم، رخ میده.
از زحمتی که مترجم برای ترجمه کتاب کشیدند تشکر میکنم
سپاسگزارم
ممنون از کتاب
سپاس هم از شما و هم مترجم محترم بابت این اشتراک با ارزش. نکته جالب این پست همون بخش اشتراک دانش بود که خیلی زیباست به امید روزی که این فرهنگ همه گیر بشه.
دست آقای امیریان فر و یک پزشک درد نکنه!
متاسفانه خطا میده و میگه صفحه موردنظر یافت نشد