هواوی؛ شرکت چینی که امریکا نمی‌تواند به آن اعتماد کند

نویسنده مهمان: علی حجوانی

مایکل شومن، نویسنده تایم در شینزن چین

هواوی، غول جهانی صنعت مخابرات است که نگاه ویژه‌ای به بازارهای امریکا دارد. آیا این شرکت، راهرویی برای جاسوس‌ها و خرابکاران چینی است؟

image2

وقت ناهار، رستوران شرکت در «شینزن» پر از مهندسان و برنامه‌نویسان جوانی است که پشت بشقاب‌های ماهی قزل‌آلای سرخ شده، لم داده‌اند، با گوشی‌های هوشمندشان کار می‌کنند و به زبان‌های مختلفی گپ می‌زنند. مانند همتایان خود در «دره سیلیکون» و «بنگلور»، این چینی‌های جاه‌طلب با مدرک‌هایی از بهترین دانشگاه‌ها، تلاش می‌کنند فرصت‌های شغلی سودآور را در یکی از بزرگترین شرکت‌های خصوصی ملی‌شان بنا کنند؛ شرکت ارتباطات هواوی.

آنها با کت‌های موقر و لباس‌های یقه بازشان، شبیه تهدیدگران امنیت ایالات متحده نیستند اما، سیاست‌مدارن و کارشناسان امنیت سایبری در واشنگتن معتقدند این بچه‌ها، جاسوسان و خرابکاران بالقوه‌اند و تجهیزات مخابراتی‌ای که طراحی می‌کنند برای شبکه‌های ارتباطی ایالات متحده خطرناک هستند.

04-08-2013 07-38-13 AM

ترس ایالات متحده

کارشناسان امریکایی از این می‌ترسند که تجهیزات هواوی و اتصال آنها به شبکه‌ها بتواند راهی مخفی برای چین ایجاد کند که به سیستم‌های حساس رایانه‌ای یا خطوط تلفن دسترسی داشته باشند و این امکان را داشته باشند که ارتباطات را مختل کنند یا اسرار ارزشمند اقتصادی یا نظامی را به سرقت ببرند.

مخالفان هواوی می‌گویند این صرفا یک تئوری نیست. داچ راپرسبرگر، عضو کنگره امریکا می‌گوید:

«ما می‌دانیم که چین برای استفاده از تجهیزات ارتباطاتی خود علیه ایالات متحده، قصد، امکان و انگیزه کافی دارد». ترس‌هایی که از هواوی به وجود آمده است این نکته را بیشتر از گذشته مورد توجه قرار داده که زیرساخت شبکه‌ای در امریکا تا چه حد آسیب‌پذیر است. شبکه‌هایی که هکرهای چینی، مدام به آنها حمله می‌کنند.

Huawei

قدرت هواوی

هواوی تا همین اواخر نه تنها برای بخش عمده‌ای از مصرف‌کنندگان امریکایی، حتی برای بسیاری از چینی‌ها، ناشناخته بود. اما در دنیای غول‌های صنعت مخابرات، شرکت سوئدی اریکسون مدت‌هاست می‌داند رقیبی جهانی و غیرقابل انکار دارد. هواوی با 35.4 میلیارد دلار فروش در سال گذشته میلادی، بیشتر از شرکت عظیم گلدمن ساکس (گروه بین‌المللی بانکداری و سرمایه‌گذاری در منهتن) یا رستوران‌های زنجیره‌ای مک دانلد درآمد داشته است و دوست دارد همه جا رجزخوانی کند که شبکه‌های سومین جمعیت جهان را به دست آورده است. هواوی همچنین بعد از سامسونگ و اپل، سومین شرکت بزرگی است که گوشی‌های هوشمند تولید می‌کند. شرکتی که فناوری برتر تولید صفحات نمایش ضد آب را در CES امسال رونمایی کرد.

huawei-hq

میزان نفوذ هواوی

سرعت رشد خیره‌کننده هواوی و دستاوردهای جهانی‌اش، سیاست‌گذاران امریکایی را به شدت نگران کرده است. البته هواوی هنوز نتوانسته است بازار امریکا را به صورت کامل در اختیار بگیرد: در سال 2011 هواوی 1.3 میلیارد دلار از بازار را در اختیار داشت. اما این آمار بیانگر این است که هواوی 4 درصد درآمد سالانه امریکا را در اختیار دارد و هیچ کدام از ارائه‌دهندگان اصلی خدمات در ایالات متحده از تجهیزات هواوی استفاده نمی‌کند. به عنوان مثال در ماه مارس گذشته، سافت بانک ژاپن موظف شد برای گسترش تجارت خود در امریکا، تمامی محصولات هواوی را از سیستم خود خارج کند و دیگر از هواوی تجهیزات نخرد.

در دفاع از هواوی

هواوی می‌گوید هیچ گاه جاسوسی نکرده است و بریتانیا و کره جنوبی بدون هیچ مشکلی، از تجهیزاتشان استفاده می‌کنند. اریک اندرسون، استاد دانشگاه امنیت ملی واشنگتن و نویسنده کتاب: «چین‌ترسی: داستان هواوی» می‌گوید:

«هیچ مدرکی وجود ندارد که هواوی در جرایم جاسوسی با گروهی همدستی کرده باشد».

حملات چینی

اما ترس‌ها از این که چین به دنبال موقعیت‌هایی برای خرابکاری است، وقتی شدت گرفت که چینی‌ها حملات بی‌سابقه‌ای به تأسیسات شبکه‌ای حکومتی و تجاری در امریکا کردند. در ماه‌های اخیر، واشنگتن بارها به چین هشدار دادند که دست از حملات آنلاین بردارد. در فوریه، امریکا چین را متهم به دست داشتن در مجموعه‌ای از حمله‌های سایبری کرد. روابطی که بین هواوی و حکومت چین وجود دارد، این فرضیه را که این حمله‌ها با کمک هواوی انجام شده است، تقویت کرد؛ هواوی حالا اسب تروای چین در امریکاست. به عنوان یکی از اصلی‌ترین بازیگران عرصه ارتباطات، هواوی آن قدر بزرگ است که نمی‌توان به آن بی‌اعتنا بود. اما آیا هواوی برای اعتماد کردن هم به همان بزرگی است؟

امریکا در دست دیگران

امریکایی‌هایی که مشغول صنعت و تولیدند، قدرت هواوی را بیشتر از کارشناسان امینت سایبری، انکار می‌کنند. اما حقیقت اینجاست که صنعت مخابرات ایالات متحده، مانند بسیاری دیگر از صنایع، بر اساس تاسیسات چینی بنا شده است. در زمانه‌ای که Cisco بازیگری بزرگ عرصه صنعت مخابرات امریکاست، بسیاری از شرکت‌های عظیم این صنعت، امریکایی نیستند: اریکسون سوئدی، آلکاتل فرانسوی، نوکیای فنلاندی یا در این مورد، هواوی چینی اصلی‌ترین شرکت‌های صاحب صنعت مخابرات و ارتباطات ایالات متحده‌اند. البته در سال 2006 آلکاتل Lucent امریکایی را خرید تا در امریکا، امریکایی‌تر باشد.

20120804_FBD001_0

رشد هواوی یک مثال مهم از توانایی چین در نفوذ به غرب است. از دید منتقدانش، هواوی، مخلوق حکومت چین است و نه یک نابغه بازار آزاد. در سال 2005 شرکت Rand هواوی را بخشی از مثلث دیجیتال تصویر کرد که بخش عمده‌ای از پیشرفت‌های علمی، تکنولوژیک و حتی نظامی چین مرهون تلاش‌ها و تحقیقات متخصصان این شرکت است. هواوی البته همواره اینگونه ارتباط‌ها را رد کرده است اما در عین حال تا کنون هیچ گزارش شفافی از گردش مالی خود یا سهامداران و اطلاعات دیگری درباره شرکت منتشر نمی‌کند.

مؤسس رازآلود

بسیاری از سوءظن‌ها نسبت به هواوی از سوی موسس 68 ساله آن، «رن ژنگفی» ترسیم شده است که به ندرت در انظار عمومی ظاهر می‌شود. خود «رن» در نامه‌ای که در سال 2011 به کارمندانش نوشت تاکید می‌کند:

«مردم در دنیای صنعت معتقدند من همان‌قدر که رازآلودم، بزرگ هستم. من تلاش می‌کنم اطلاعات زیادی در دسترس ندهم، نه به این خاطر که خود را مرموز جلوه دهم، شاید بیشتر به این دلیل که می‌ترسم».

«تیان تائو» دوست قدیمی رن می‌گوید:

«او هیچ تفریحی ندارد و اغلب اوقات فراغتش، کتاب می‌خواند». مطالعات او به هیچ حوزه‌ای محدود نمی‌شود؛ از تاریخ غرب تا آموزه‌های فلسفی تائو. رن، شرکت را در دست دارد، حق وتوی عجیبی دارد و تصمیمات اصلی را از طریق هیاتی از نزدیک‌ترین شرکایش عملی می‌کند. یکی از نزدیک‌ترین شرکای کاری او، دخترش کیتی منگ، مدیرکل بخش مالی هواوی است.

ren zhengfei 2

رن در استان جنوبی Guizhou به دنیا آمد و در سال 1963 از موسسه Chongqing مدرک مهندسی شهری و معماری گرفت. بر اساس آخرین گزارش سالانه هواوی، او در سال 1974 به گروه مهندسین ارتش آزادی بخش خلق (PLA) پیوست و به عنوان مدیر پروژه ساخت یک کارخانه فیبر-شیمی منصوب شد. او در سال 1983 از PLA بیرون آمد اما بررسی‌ها نشان می‌دهد او تا امروز با حکومت چین در رابطه است. هواوی اما بارها اعلام کرده است که فعالیت‌هایش فقط و فقط برای درآمدهای مالی است و هیچ کدام از پژوهش‌هایش را در اختیار PLA قرار نداده است. کن هو، یکی از مدیران اصلی هواوی در سخنرانی سال 2011 خود تاکید کرد:

«رن، مانند بسیاری از مدیرعامل‌های دیگر شرکت‌ها در جهان، دوران خدمت سربازی را گذرانده است و هیچ ارتباط دیگری با حکومت چین ندارد».

وقتی هواوی یک استارتاپ بود

رن پس از ترک PLA، به شینزن بازگشت. شهری که امکانات ویژه اقتصادی داشت و تجربه جدیدی در لیبرالیسم اقتصادی چین به شمار می‌آمد. او به طور مشخص در شرکت نفت ایالتی مشغول به کار شد و هواوی را در سال 1987 تنها با 3400 دلار از پس انداز خود و سایر شرکا تأسیس کرد. این شرکت در روزهای آغازین، یک کارآفرین کوچک در میان شرکت‌های خارجی عظیمی بود که سهم اصلی بازار چین را در اختیار داشتند. رن در نامه سال 2011 خود می‌نویسد:

«ما به چیزهایی توجه کردیم که در آن زمان غیرقابل تصور بود، مثل وزغی که یک قو را برای غذای خود انتخاب کند».

هواوی در ابتدا سویچ‌های خود را از شرکتی در حوالی هنگ کنگ می‌خرید اما پس از چهار سال توانست، سویچ‌های خودش را تولید کند.

گسترش

در سال 1993، گروه رن توانست سویچ‌هایی طراحی کند که قادر بودند بخش عمده‌ای از بازار چین را پوشش دهند. اینجاست که منتقدان کمی به این شرکت با سوءظن نگاه می‌کنند. گزارش رسانه‌های چینی و تحقیقات دانشگاهی درباره هواوی اعلام کرده‌اند که رن بخش عمده‌ای از این پیشرفت را مدیون ارتباط‌هایی است که از زمان فعالیت در PLA پیدا کرده است و بسیاری از بانک‌های دولتی چین به او وام‌های قابل توجهی داده‌اند. موضوعی که هواوی همواره آن را تکذیب می‌کند یا درباره آن توضیحی نداده است.

آنچه روشن است، پیشرفت خیره‌کننده هواوی در به دست آوردن بخش عظیمی از بازارهای چین است. هواوی نخستین قرارداد بین‌المللی خود را در سال 1997 و با هنگ کنگ امضا می‌کند و پس از آن، بازار آفریقا، جنوب شرق آسیا و امریکای لاتین را هدف می‌گیرد. هواوی رقیبان غربی را از یک به یک از صحنه کنار می‌زند و موفق می‌شود با تأسیس اولین دفتر اصلی خود در سال 2001 در Plano تگزاس، وارد بازار امریکا شود.

تحلیلگران معتقدند، هواوی نمی‌توانست بدون کمک پکن، به این مقدار از موفقیت در تسخیر بازارهای بین‌المللی دست یابد. دیوید امبرلی، پژوهشگر شرکت تحقیقاتی IDC می‌گوید:«آنها دست پر بودند زیرا منافع مشترکی با حکومت چین داشتند». به استناد نامه‌ای که Hu در سال 2011 منتشر کرد، بانک توسعه چین به واسطه مشتریان هواوی، رقمی در حدود 30 میلیارد دلار اعتبار ذخیره کرده است. اما اسکات سایکس، سخنگوی هواوی هر گونه ارتباط ویژه هواوی با حکومت را رد می‌کند و می‌گوید:

«رابطه ما با حکومت چین مانند همان رابطه‌ای است که Cisco با حکومت ایالات متحده دارد».

2012-10-11T194552Z_1_CBRE89A1IWM00_RTROPTP_3_TECH-US-CISCO-HUAWEI_JPG_475x310_q85

فشار امریکا به هواوی

سیاست‌گذاران امریکاییی بارها برای گسترش هواوی در ایالات متحده، مانع‌تراشی کرده‌اند. سناتور ساکسبی چامبلیز می‌گوید:«کافی است تعداد حمله‌های سایبری را ببینیم. ایالات متحده باید نسبت به حفاظت از شبکه‌های خود، سخت‌گیرانه عمل کند». در سال 2011 هواوی تحت فشار مقامات رسمی امریکا قرار گرفت تا قرارداد 2 میلیون دلاری خرید سرور با یک شرکت امریکایی به نام 3Leaf را فسخ کند. همین طور در سال2007 زمانی که هواوی تصمیم گرفت شرکت تجهیزات شبکه‌ای 3Com را خریداری کند، از سوی مقامات رسمی در واشنگتن از این کار منع شد.

راپرسبرگر می‌گوید موسس هواوی را در ماه می دیده است و به او گفته است:

«نگاه کن. من می‌دانم که ما در اقتصاد جهانی هستیم اما نقطه مهم این است که به کشور خود بگویید، دست از حمله‌های اینترنتی اقتصادی علیه امریکا بردارد وگرنه وظیفه ما، دفاع از مردم کشورمان در مقابل این دزدی‌هاست».

رن البته هرگونه ارتباطی بین او و حکومت چین را در این دیدار رد کرده است.

مدیران هواوی چه می‌گویند؟

مدیران هواوی معتقدند جاسوسی از مشتریان، باعث خودکشی شرکت خواهد شد.

چارلز دینگ، مدیر ارشد اجرایی هواوی می‌گوید:

«این فوق‌العاده احمقانه است که هواوی خود را درگیر مسائل امنیت ملی یا جاسوسی اقتصادی کند».

دیگر مقامات رسمی هواوی همچنین می‌گویند هوچی گری امنیتی نوعی پوشش برای محافظه‌کاران است.

04-08-2013 08-12-01 AM

راجیو ویمین یائو، مدیر اجرایی هواوی می‌گوید: «در واقع امنیت، موضوع اصلی نیست». هواوی معتقد است این گونه بهانه‌تراشی‌ها در جهت منافع رقیبان اقتصادی هواوی است. اریک هارویت، استاد دانشگاه مطالعات آسیایی و نویسنده کتاب «انقلاب اطلاعات چین» می‌گوید:«سیاستمداران امریکایی فقط به فکر منافع شرکت‌های خود هستند». هواوی تاکید می‌کند این شرکت مثل همه شرکت‌های مخابراتی تجهیزات تولید می‌کند. هواوی تولید بسیاری از تجهیزات خود را به شرکت‌هایی چون فاکس کان تایوان برون سپاری کرده است؛ همان شرکتی که آیفون‌های اپل را می‌سازد.

هواوی و دیگران

اما فقط امریکا از نیت هواوی هراسان نیست. سال گذشته حکومت استرالیا، هواوی را از تاسیس زیرساخت‌های پهنای باند وسیع در این کشور منع کرد. در بریتانیا نیز یک کمیته پارلمانی، بازجویی‌های وسیعی از شرکت British Telecom’s کرد که از تجهیزات هواوی استفاده می‌کردند. کانادا هم به طور جداگانه نگرانی خود را از گسترش هواوی در این کشور اعلام کرده است.

هواوی هم از آن سو، تلاش‌هایی برای رفع سوءظن حکومت‌ها نسبت به فعالیت‌هایش انجام داده است. آنها مرکزی در بریتانیا تأسیس کرده‌اند که در آن می‌توان تمامی تجهیزات هواوی را از نظر امنیتی بررسی و آزمایش کرد. همچنین در دهلی نو اعلام آمادگی کرده‌اند که بخشی از تکنولوژی‌های حساس خود را در اختیار حکومت هند قرار دهند.

اما برخی از تحلیل‌گران امریکایی می‌گویند این تلاش‌ها کافی نیست. سیستم‌های مخابراتی نیازمند به روز رسانی‌های ثابت و نگهداری مداومند تا به طور مداوم خدمات رسانی کنند. جان سافولک، مدیر امنیت سایبری هواوی در بریتانیا می‌گوید هواوی به صورت مداوم در حال بررسی، آزمایش و اعمال جدیدترین روش‌های امنیتی برای حفاظت است: «اگر آنها راه بهتری بلدند، ما از انجام آن استقبال می‌کنیم، اگر فکر می‌کنید این کافی نیست، پس چه چیزی کافی است؟» سایکس، سخنگوی هواوی تاکید می‌کند: «هواوی چین نیست، هواوی، هواوی است».

تلفن‌های همراه هوشمند هواوی

ممکن است هواوی با وجود چنین اعتراض‌هایی در امریکا، بخت‌های زیادی نداشته باشد اما جاه‌طلبی‌های هواوی در زمینه فروش گوشی‌های هوشمند در بازار امریکا صورت دیگری دارد. دور نگه داشتن هواوی از ایالات متحده نمی‌تواند به طور کلی خطر را از سیستم‌های ارتباطات امریکایی دور کند. تولید بسیاری از محصولات الکترونیکی در کارخانه‌های چین انجام می‌شود و به همین دلیل است که نمی‌توان به راحتی فرایندهای مالی آن را ردیابی کرد.

04-08-2013 08-16-28 AM


  این نوشته‌ها را هم بخوانید

15 دیدگاه

  1. اینکه پیشرفت هواوی رو مدیون کمک های حکومت چین بدونیم از اون حرفهاییه که مرغ پخته رو به خنده وا میداره
    مگر نوکیا برای پیشرفتش از وام بانکهای فنلاندی استفاده نکرده یا شرکتهای خودرو سازی امریکا که همین چند سال پیش اون سوپر وام ها رو از دولت نگرفتن ،یعنی ما باید الان سوار ماشین امریکایی نشیم چون جاسوسی مارو برای امریکا میکنه
    اصلا چرا راه دور بریم مگر همین…؟
    خلاصه از یک پزشک انتظار همچین مطلب یک طرفه ایی نداشتم

    1. 1- مقاله خلاصه و تعدیل شده مقاله نشریه تایم است و بیانگر دیدگاه مستقل نویسنده مهمان مطلب یا یک پزشک نیست.
      2- تمرکز مقاله بیشتر دغدغه‌های امنیتی است ، در مقاله ذکر شده است که ممکن است بغض شرکت‌های رقیب در دامن زدن به این احساسات سهیم باشد، اما نباید منکر شد که وارد کردن بی‌مهابای شرکت‌های فرنگی به بدنه سیستم‌های حساس داخلی، نگران‌کننده است.
      3- در مقاله ذکر نکرده‌ایم که از فناوری‌های فرنگی استفاده نکنیم.
      4- هم کره جنوبی و هم چین از صنایع خود حمایت همه‌جانبه می‌کنند، حالا اینکه چرا چین حمایتی در کشورهای دیگر پاسخ نداده است، مبحث جداگانه‌ای را می‌طلبد. بی‌شک حمایت «مادی» حکومت‌ها از صنایع تنها یکی از ارکان پیشرفت است.
      انتظار ما از خوانندگان خواندن دقیق مطالب است.

    2. ./

      سلام!
      محمد عزیز، این باد بینی نیست، واقع بینیه.
      باید بدونید که بعد از گسترش شرکت ها و بزرگ شدن اونها، از یه مرحله ای به بعد، ادامه این روند در گرو ایجاد و گسترش چنین روابطی هستش. حالا کاربرها یا افراد دیگه خوششون بیاد یا نه. چون وقتی حجم سرمایه در گردش یه شرکتی میره بالا، ریسکش هم میره بالا، و برای ادامه رقابتش تو بازار مجبوره که اطلاعات داشته باشه و از روی اونا تصمیم گیری کنه. و همه جا، بهترین منبع برای کسب اطلاعات کجاست؟ طبعا بزرگترین مرجع تصمیم گیری اونجا، یعنی دولت ها و حکومت ها؛ که مسیر کلی حرکت تو هر زمینه ای رو تو اون کشور مشخص میکنن. برای همینه که بزرگترین سرمایه موجود در دنیای امروز اطلاعات هستش.

      اگر هنوز هم تو این مورد شک دارید، شاید دیدن این مقاله براتون جالب باشه.
      http://www.huffingtonpost.com/2011/02/18/steve-jobs-mark-zuckerberg-obama_n_825053.html
      http://rack.0.mshcdn.com/media/ZgkyMDEyLzEyLzA0LzE2L29iYW1hdG9hc3RzLmNRMC5qcGcKcAl0aHVtYgk5NTB4NTM0IwplCWpwZw/e7c23426/12b/obama-toasts-tech-with-industry-luminaries-pics–e8b4e13efa.jpg
      در اواسط فوریه سال ۲۰۱۱ یک مهمانی شام به میزبانی باراک اوباما برگزار شد که میهمانانش مدیران غول های تکنولوژی و فناوری امریکا بودند. (تو آخر مقاله اسم مهمان ها و اینکه مدیر چه شرکتی هستند اومده). مدیران یاهو، مایکروسافت، گوگل، اپل، فیسبوک، تویتر و یکی دوتا شرکت دیگه هر کدومشون بخش بزرگی از تکنولوژی تو زمینه کاری خودشون رو در اختیار دارند تو این میهمانی حضور داشتند، و جابز و زاکربرگ به ترتیب سمت چپ و راست اوباما نشسته بودن.
      با اینکه هدف از این میهمانی شام گفتگو در مورد “بردن آینده” ذکر شد، ولی اینکه این آینده رو چجوری ببریم هم مهمه! و حضور کسی مثل رییس جمهور امریکا (و اینکه میزبان هم اتفاقا خودشه!) بیانگر خیلی چیزاس.
      حضور شخص بیل گیتس تو بعضی از جلسات محرمانه کاخ سفید بارها تو خبرها اومده.

      حتی اقدام خود کشور چین تو بومی سازی لینوکس به عنوان سیستم عامل ملیشون (پروژه ای که حدود ۳ سال طول کشید) بعد این صورت گرفت که متوجه شدن سیستم های اداری که تقریبا همشون با ویندوز کار میکردن وقتی idle میشن شروع میکنن به ارسال اطلاعات کامپیوتر به جایی در فرانسه!
      یا مثلا همین نوکیا که اشاره کردید. مطمئن باشین که همچین روابطی داره.
      این روابط یه سری بده بستون بین دو طرف هست که برای هر دو ضروریه. مسله همین خبری که امروز در مورد iMessenger تو ۱پزشک اومد.
      http://1pezeshk.com/archives/2013/04/apples-imessage-is-the-deas-worst-nightmare.html
      نقل قول : …”البته مشخص است که این رمزنگاری iMessage نباید بیش از حد کاربران را خشنود کند، چون اپل در صورت درخواست مقامات از DEA گرفته تا FBI، CIA یا NSA هیچ ابایی از دسترسی قرار دادن اطلاعات نخواهد داشت یا دست‌کم احتمال چنین کاری توسط اپل بسیار زیاد خواهد بود”…

      کلا کاربر تا اونجا مهمه که راضی باشه، کاری به کار کسی نداشته باشه و بر ضد سیاست های کلان و کلی شرکت نباشه. (من منفی نگر نیستما! شواهد امر آدمو به این نتیجه میرسونه!)

      اگه بخواهیم بیشتر تو این مورد حرف بزنیم، باید وبلاگ 1سیاستمدار رو در این مورد درست کنیم! (چه ایده خوبی!) حرف آخر فقط همین که “سیاست به همه چیز، و همه چیز با سیاست ربط داره”؛ چه ما خوشمون بیاد، چه نیاد. و اتفاقا بازی ناجوانمردانه و نه عادلانه ایه، ولی خوب قاعده بازی اینه. تا بوده همین بوده و تا هست، همین است.

      برتولت برشت : (منظورم کلی هست و هیچ کس خاصی مد نظرم نیست. همه باید اینو در نظر داشته باشیم که …)
      “بدترین بیسواد، بیسواد سیاسی است وی کور و کر است، درک سیاسی ندارد و نمی‌داند که هزینه‌های زندگی از قبیل قیمت نان، مسکن، دارو و درمان همگی وابسته به تصمیمات سیاسی هستند.او حتی به جهالت سیاسی خود افتخار کرده، سینه جلو می‌اندازد و میگوید که…: “از سیاست بیزار است”.چنین آدم سبک‌مغزی نمی‌فهمد که بی‌توجهی به سیاست است که زنــان فــ[…]ــشه و کــودکان خــیابانــی می‌سازد،قتــل و غــارت را زیاد می‌کندو از همه بدتر بر فساد صاحبان قدرت می‌افزاید…”

      موفق باشید

  2. مسلما اطلاعات و امنیت تبادل اطلاعات موضوع بسیار حساس و مهم و حیاتی‌ای در دنیای آینده می‌تونه، اما دست کم اگه رده‌بندی‌ای وجود داشته باشه تو دنیا مهم‌ترین دشمن امنیت اطلاعات و مهم‌ترین نقض‌کننده حقوق کاربران ابزارهای ارتباطی هیچ جا نیست جز آمریکا. به نظرم هر کی هر چی در مورد هوآوی بترسه ایرادی نداشته باشه، اما آمریکایی‌ها حرف نزنن بهتره

  3. ممنون جناب حجوانی واقعا تحلیل زیبایی بود . فقط یه سوال:

    تجهیزات سیسکو برای زیرساخت بسترهای مخابراتی و شبکه ای کافی‌ نیست تا بتونه کل ایالت متحده رو ساپورت کنه؟

    1. ممنون
      فعلا که سیسکو توانایی این کار رو نداره و هنوز سهمش از بازار خیلی پایین تر از آلکاتل، هواوی و اریکسونه. هر چند در برنامه بلند مدت ده ساله ای وعده داده شده که سیسکو بزرگترین تامین کننده مخابراتی در جهان باشه ولی هنوز خیلی با چنین چیزی فاصله داره.

    2. عموما گرون‌تر هستن تجهیزات سیسکو
      خود شرکت‌های تولیدی که نمی‌آن شبکه رو اجرا کنن، یه پیمانکار می‌آد مناقصه می بره و می‌آد تجهیزات می‌خره. حالا ارزون‌تر بودن هواوی یه مزیته براش که بتونه تو مناقصه برنده بشه

      به دلیل بحران‌های مختلف مالی، توسعه زیرساخت شبکه‌ها به تاخیر افتاده، به این دلیل که هزینه بسیار زیادی می‌طلبه. به همین دلیل گروه‌های سرمایه‌گذاری سعی کردن که از انعطاف و قیمت کمتر هواوی استفاده کنن.

  4. متاسفانه تو دنیای امروز این تصورات جاسوسی و ضربه زدن بین دولت ها خیلی شایع شد ، همونطور که … نظام امریکا هم فکر می کنه چین هوایی را ساخته تا تو امریکا جاسوسی کنه و تمام تلاششون را می کنند تا تو بازار امریکا محدودش کنند . . . وخلاصه این قبیل داستان ها خیلی شبیه هم هستن ( اصلا به درست و غلط بودن ماجرا کاری ندارم ولی همه ی این طرز تفکر ها فقط باعث شده ازادی ها ، حق انتخاب انسان ها محدود بشه :(

      1. مطابق قوانین نوشته و نانوشته مسئولیت کامل کامنت‌ها با صاحبان وبلاگها است و از سویی به درستی مشخص نیست کدام محدوده پیشنهاد یا انتقاد در محدوده توهین یا تشویش اذهان محسوب می‌شود. بنابراین ناچاریم بسیار محافظه‌کارانه کامنت‌ها را مدیریت کنیم. این امر ایده آل من نیست اما چاره‌ای هم نیست.

  5. نمی دونستم تا ای حد قدره !!!

    فکر میکردم فقط یک تولید کننده ساده تلفن های هوشمنده ولی انگار یک غول جهانیه !!!

    در آمد سالانش از بودجه دو سه سال ایران بیشتره !

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]