قابل اعتمادترین قلم دنیا!
بعضی مطالب در وب فارسی به سرعت همهگیر میشوند، این مطالب که پوستهای جذاب دارند، حاوی نکتهای بسیار جالب هستند، طوری که سایتها و خبرگزاریهای بیتأمل آنها را کپی پیست میکنند.
اما اگر کسی دقیقتر شود، متوجه تناقضی در مطلب میشود، اما متأسفانه کمتر کسی پیدا میشود که با یک جستجوی ساده در پی یافتن تناقض برآید.
حتما قضیه قلم فضانوردی را خواندهاید:
«در جریان رقابت فضایی آمریکا و شوروی در دههی ۶۰ میلادی، ناسا با یک مشکل بزرگ مواجه شد. خودکارها به دلیل شرایط خلأ و عدم وجود جاذبه در فضا نمینوشتند! ناسا فوراً دست به کار شد و توانست طی یک پروژهی یک و نیم میلیون دلاری خودکاری بسازد که در فضا هم مینوشت. شورویها نیز با همین مشکل دست به گریبان بودند، اما راه حل دیگری برایش انتخاب کردند. آنها از مداد استفاده کردند!»
پوسته خبر خیلی جالب و خندهدار است و چون به این مطلب اشاره دارد که گاهی ذهنهای باهوش چه میزان میتوانند گمراه شوند و به بیراهه بروند، در ابتدای امر لبخندی را هم برایمان به ارمغان میآورد.
اما واقعیت چیست؟ (به نقل ازسایت گمانه دات کام):
«در حقیقت وجود این معضل، فضانوردان هر دو کشور را دچار دردسر کرده بود. اما هر دو پیش از اختراع خودکار فضایی از مداد استفاده میکردندکه به دلیل عدم وجود جاذبه وقتی نوک مدادها میشکست ممکن بود وارد مدار دستگاهها شده یا در فضا معلق بماند و حتی هنگام تنفس فضانوردان وارد مجاری تنفسی آنها شود و البته مشکل بزرگتری هم بود. مدادها و نوک گرافیتی آنها در مجاورت اکسیژن موجود در فضاپیما به سرعت مشتعل شده و ممکن بود باعث آتش سوزی شوند.
در جریان آتش سوزی آپولو ۱، سه نفر از فضانوردان کشته شدند. پس ناسا به یک خودکار نیاز داشت که در شرایط صد در صد اکسیژن نیز آتش نگیرد و همچنین در خلأ، بیوزنی و دماهای بالای ۱۵۰ درجهی سانتیگراد نیز کار کند.
پروژهی تولید خودکار فضایی توسط مخترعی به نام فیشر راه افتاد و ناسا هم در این زمینه سرمایه گذاری خاصی نکرد. پاول فیشر (Paul Fisher) متوجه شد که فضانوردان به یک قلم ایمنتر و قابل اعتمادتر نیازمندند و در جولای ۱۹۶۵ میلادی یک خودکار تحت فشار جدید را ساخت. وی اولین نمونه را برای دکتر رابرت گیلراث (Robert Gilruth) مدیر مرکز فضایی هوستون فرستاد. به جز جوهر خودکار فضایی، تمام اجزای آن فلزی بودند. خودکار توسط ناسا تست شد و از آن پس تا امروزه از آن در پروازهای فضایی ناسا استفاده میشود. البته این پروژه به جز هزینهی خرید خودکارها، هزینهی دیگری برای ناسا نداشته است و سازمان فضایی شوروی نیز از آن استفاده میکرده است.»
خواندن مطالب سایت گمانه را به همه شما توصیه میکنم. اما در اینجا بد نیست کمی بیشتر در مورد این قلمهای فضایی بدانیم:
کسی نمیتواند با قطعیت زیباترین و شیکترین قلم یا خودنویس دنیا را انتخاب کند. اما قابل اعتمادترین قلم دنیا یک قلم 150 دلاری است که در این پست محض آگاهی و اطلاعات عمومی، خصوصیاتش را شرح میدهم.
این قلم را شرکتی موسوم به Fisher Space Pen ساخته است و گفته میشود که توسط فضانوردان ناسا از سال 1967 در مأموریتهایشان مورد استفاده قرار میگرفته است.
این قلم بدنه تیتانیومی دارد، در همه دماها کار میکند و با هر زوایهای که آن را بگیرید، میتوانید با آن بنویسید.
جوهر این قلم مخصوص است: یک جوهر مشکی با چسبندگی یا ویسکوزیتی بالا که وقتی روی یک سطح پخش میشود به سرعت رقیق میشود. غلظت جوهر آنقدر بالاست که اگر یکی از آنها را بخرید، به احتمال زیاد دیگر نیازی به تعویض یا خرید قلمی دیگر نخواهید داشت چرا که با یکی از آنها میشود حدود 48 کیلومتر نوشت.
گاز نیتروژنی که در یک مخزن تحتفشار قرار دارد، از نشست جوهر جالوگیری میکند و به نوک قلم اجازه میدهد که با شفافیت خوبی در دمای بین منفی 35 تا 120 درجه سلسیوس بنویسد.
گیره قلم هم جنسش کروم است که با تیتانیوم تقویت شده است و به راحتی در جیب پیراهن یا لباس فضانوردی قرار میگیرد.
شرکت مزبور البته قلمهای بسیار متنوعی با کیفیتها و ظاهر متفاوت میسازد که با رفتن به وبسایت این شرکت میتوانید با آنها آشنا شوید.
در مورد دروغهای دوستداشتنی قبلا مطلبی در «یک پزشک» نوشته بودم، به زودی با معرفی یک کتاب بیشتر در این مورد صحبت خواهیم کرد.
اما چیزی که مسلم است این است که دسترسی به حقیقت، باید یک فرایند فعال باشد، نه یک امر غیرفعال.
شما حتی باید در درستی مطالبی که در صحت مسلمات قبلی هم، شک میکنند، شک کنید!
اما فقط شک کردن کافی نیست، دسترسی به حقیقت جز با داشتن ذهنی پویا، چک کردن منابع مختلف و توانایی یک استدلال منطقی ممکن نیست.
این نوشتهها را هم بخوانید
عالی بود! 48کیلومتر:)
بسیار جالب بود!
دکارت: “من شک میکنم، پس هستم!” شک کردن و تعمق یکی از شرطهای لازم مطالعه هست وگرنه مطالعهای که بدون تفکر و تعمق و سوال و به چالش کشیدن دانستههای قبلی باشه چیزی بیشتر از وقت کشی نیست، مث خوندن روزنامه.
سوالی که در مورد خودکار واسم پیش اومده اینه که:
1. اگر جوهر به واسطه فشار گاز نیتروژن و نه جاذبه از خودکار بیرون میاد آیا باعث نشت جوهر در حالت عادی نمیشه؟ (اگر ball نوک خودکار با کمترین فاصله از کاسه پشتی هم ساخته شده باشه احتمال نشت با کوچکترین فشاری از بیرون وجود داره)
2. اگر این خودکار در خلاء (و نه در محیط دارای فشار هوای داخل فضاپیما) قرار بگیره کل محتویات جوهرش بلافاصله تخلیه نمیشه؟ اگر فضانورد نیاز داشته باشه در خارج از فضاپیما از اون استفاده کنه دچار این مشکل نمیشه؟
فضانوردا الان رو تبلت یا لپ تاپ تایپ میکنن، خودکار و مداد کاربردی نداره :|
چند وقت پیش همین خبر رو از یکی از دوستانم شنیدم
یک بحث مختصر با ایشان کردم که احتمالا خبر صحیح نباشد
در جواب دوستم که علت مخالفتم رو پرسید گفتم من از داستان بی خبرم حقیقت یابی هم که نکردم اما اگر مطلبی به ذهن ساده من برسد (استفاده کردن از مداد)پس قطعا به ذهن دیگران هم میرسه.
اغلب فراموش میکنیم که دیگران هم به اندازه ما با هوش یا حتی احمق هستند و دیگری چیزی ماشینی تر و غیر انسانی تر از خود ماست.
دکتر سلام و درود ، دکتر جالوگیری دقیقا به چه معنیه ؟
یه مورد دیگه هم که نمی دونم واقعیه یا نه اینه که یه کارخونه لامپ سازی تو ژاپن یا یه کشور دیگه دچار یه مشکل میشه که بعضی از کارتن های لامپ خالی میموندن و پر نمیشدن
بعد اینا میان با سرمایه زیاد یه دستگاه اشعه ایسک درست میکنن تا باهاش جعبه های لامپ خروجی کارخونه رو چک کنن
بعد همین اتفاق تو یه کشور دیگه ( از از کشور اولی کمتر پیشرفت هستو در اغلب موارد نقل قول چین و یا ایران! هست ) به جای دستگاه اشعه ایکس میان از پنکه استفاده می کنن تا جعبه های خالی رو از خط خارج کنن
حالا راست و دروغش ….
و یه چیز دیگه اگه مقداری که یه خودکار معمولی بیک یا مثلا زبرا یا استدلر مینویسه رو هم بر حسب کیلومتر میگفتید تا بهتر بشه مقایسه کرد
مرسی
حالا که دیگه از قلم و لوازم تحریر سنتی استفاده نمیشه.
خیلی جالب بود،کاشکی اینجا هم وجود داشت!
من همیشه ازاین داستان برای شرح تفاوت سرمایه داری و کمونیسم استفاده میکنم
درسته که یک ونیم میلیون دلار خرج ساخت این خودکار شد ولی الان هر سال داره میلیون ها دلار از قبلش سود میکنه
فکر – عقل
این هارو خدا بهتون داده تا استفاده کنین.
گرافیت اتصال ایجاد میکنه اما خودکار فلزی اتصال ایجاد نمی کنه؟!
علت کباب شدن سه فضانورد آپولو۱ در ۲۷ ژانویه ۱۹۶۷ باز نشدن دریچه Block I بکار رفته در آپولو۱ به دلیل فشار هوای داخل کابین بود.
برای باز کردن دریچه لازم بود تا فشار داخل کابین بیشتر از یک اتمسفر نباشد.اما خدمه آپولو۱ زمانی که نتوانستند دریچه را باز کنند در اثر آتش سوزی داخل ماژول زنده زنده کباب شدند.
البته درصد بالای اکسیژن داخل ماژول هم باعث تسریع و تشدید آتش سوزی شد.
برای تولید آتش ما به مثلث آتش نیاز داریم، یعنی ماده سوختنی، اکسیژن و گرما.
داخل آپولو دمای هوا-فشار هوا و … توسط انواع سنسورها کنترل شده بود. به نوعی با روی زمین غیر از کمبود جاذبه هیچ تفاوتی نداشت. این مطلب در تمامی فیلم هایی که NASA به ما نشان داده که در آن فضانوردان بدون لباس فضایی در داخل ماژول مشغول هستند هم مشهود است. البته در بخشی از مطلب بالا هم گفته شده “وقتی نوک مدادها میشکست ممکن بود هنگام تنفس فضانوردان وارد مجاری تنفسی آنها شود” خب پس تا اینجا می فهمیم که فضانوردان داخل ماژول، لباس فضایی بر تن نداشتند. این یعنی دمای داخل ماژول هم کنترل شده بوده.
آیا مداد شما در یک روز گرم تابستانی و زیر آفتاب داغ آتش گرفته؟
شما می توانید این آزمایش را با اکسیژن ۱۰۰% روی زمین هم انجام دهید. نیازی نیست که حتما” در ایستگاه بین المللی ISS باشید!
در ادامه مطلب بالا آورده شده این خودکار می باید “در خلأ، بیوزنی و دماهای بالای ۱۵۰ درجهی سانتیگراد نیز کار کند”.
وقتی ما صحبت از خلا” و دمای بالاتر از ۱۵۰ درجه سلسیوس میکنیم یعنی در بیرون ماژول هستیم.
احتمالا” بیشتر علاقه مندان به علم، آزمایش معروف پر و چکش، که توسط NASA در کره ماه انجام شد رو یا به یاد دارند و یا کلیپ آن را دیده اند.
خب وقتی یک پر در دمای روز کره ماه و در خلاء سالم مونده پس مداد هم حتما” سالم می مونه …
ضمن اینکه به سادگی می شد با افزودن لایه های باریک مس به کربن مداد از اون در مقابل شکسته شدن و پخش شدن به اطراف جلوگیری کنند، ساده ترین روش هم گذاشتن یک لایه توری بین کاغذ و نوک مداد بود که باز هم باعث می شد نوک شکسته مداد به اطراف پخش نشه.
باسلام برهمگی من لیسانس صنایع شیمیایی هستم
نوک مداد گرافیکی است وزمان نوشتن آنهم در فضای داخل کپسول فضاپیما که با اکسیژن 100% پرشده استتولید آتش و البته انفجار میکنه..
مسئله دوم عزیزانم همه چیزراکه میشنویدیا ازمنابع مختلف میشنوید باورنکنید یکی از دانشمندان ناسا که درآخرعمرش دچارغذاب وجدان شده بود کتابی توسط نوه اش منتشرکرد به عنوان (بزرگترین دروغ قرن) ودرآن 107 دلیل آورده که ما آمریکاییها هرگز به ماه نرفتیم////////
تقریباَ همه ایرانیها براین باورند که روی سردر سازمان ملل شعرمعروف سعدی به همه زبانهای دنیا نوشته شده >>>> ولی آیا این واقعیت دارد؟؟…..
سازمان ملل بیش از 50 درب ورودی دارد من خودم سال گذشته رفتم هیچ شعروغزلی راندیدم….
درسالهای اولیه دهه 50 شمسی زمان پهلوی دوم ملعون سازمان ملل نمایشگاهی از محصولات فرهنگی فقط فرهنگی دریکی از سالنهای خود برگذارمیکنه دراون نمایشگاه شعرسعدی روی یک تکه فرش نفیس طلا کوبی شده نوشته ودر روی درب ورودی غرفه ایران قرارمیگیره که بعدشم برش میدارن تمام تمام….
حال برگریدم به سفر انسان روی ماه////
بعد ازجو زمین کمربند معروف آلن وجود داره که بعد از خروج از جو زمین شروع میشه درآنجابراثرپرتوهای بسیار زیادکیهانی وامواجUV ماننددرون ماکروویو عمل میکنن ولی شدیدتر یعنی هرموجود زنده درون فضاپیما مانند سیب زمینی درون یک ظرف فلزی درون ماکروویو کباب میشه حال سوال اینه باتکنولوژی 42 سال قبل چطوری از منطقه عبور کردن؟ چرا الان هیچ کشوری مانند روسیه یا چین یا… اقدامی مشابه انجام نمیده و به ماه سفر نمیکنه؟//// چرا؟
رویماه از زمین عکس گرفتن |||| مثلاَ|||| ولی حتی یک ستاره یا سیاره دور وبر زمین نیست یک صفحه سیاه که عکس زمین وسط آن قرارداره///
سئوال اینه دردمای مثبت 260درجه سانتیگراد اونم با دوربین عکاسی 42 سال قبل این عکس با چه دوربینی گرفته شده؟
روی ماه میگن 22 ساعت فضانوردان موندن مگه ذخیره اکسیژن آنها چقدربوده اونم توی قسمت ایگل ( عقاب) که از قسمت اصلی جدا شده و نیل آرمسترانگ و باز آلدرین روی ماه فرود اومدن؟؟؟//
تنها منع نور درکره ماه فقط و فقط خورشیده پس چرا سایه یکی ازفضانوردان به یک سمته و سایه میله پرچم آمریکا و حتی سنگهای کوچک وبزرگ روی سطح زمینه عکسها به یک سمت دیگه؟////
-کره ماه جو نداره که اوجا بادی بیاد چرا پرچم آمیرکا دراحتزازه و تکون میخوره؟///
42 سال قبل یک پرچم آمریکارا چسبوندن به بدنه عقاب با چه چسبی و جنسش چیه که توی دمای 360درچه مثبت سانتیگراد سالم سالم مونده؟؟؟؟
— چرا منطقه 51 بیابان نودا که فوق العاده شبیه سطح ماه است هنوزم با تک تیراندازهای پنتاگون محافظت میشه؟
چون اونها اصلاَ به ماه نرفتن بلکه سفینه را به فضا پرتاب کردن بعدشم زوم کردن روی منطقه 51 که مثلاَ سطح ماهه بعدش فرود اومدن جایی که دسگاههای هالیوودی و دوربین و پروژکتورهاشون منتظربودن و فقط یه فیلم 10 دقیقه ایه و چندتا عکس و بالا وپایین پریدن فضانوردان…
قسمت عقاب ( ماه نشین) هنوزم بعد 42 سال توی هیچ نمایشگاه فضایی نشون داده نمیشه چون میترسن که دروغشون لو بره و ضایع بشن… ولی بقیه چیزا را نشون میدن حتی میشه لمس بکنی…
دریچه خروج نفر ماه نشین اونقدر کوچیکه که یه آدم بدون لباس و تجهیزات فضایی به زور ازش میاد بیرون چطوری فضانوردا با آونهمه تجهیزات و کوله پشتی و … ازاین دریچه کوچیک پایین اومدن؟؟؟؟
— پادشاهی نروژ کمک مالی بسیاری برای پروژه آپلو هزینه کرد آمریکاییها هم درعوض چندتا سنگ که مثلا از سطح ماهه به نروژدادن الان که علم پیشرفت کرده معلوم شده که اصلا سنگ نیستن بلکه فسیل چوبه مال 10 میلیون سال قبله////
حقیقتش سفینه بدون فضانوردفرستادن سطح ماه درست مانند مریخ و باتجهیزات مکانیکی و روباتی مقداری خاک و سنگ باخود به زمین اوردن ودرضمن یه سری دستگاههای بازتابنده لیزر اونجا کارگذاشتن حالا اگه اززمین لیزر به سمت ماه بفرستی اون بازتابش میده و فاصله ماه تا زمین را بهت میگه…
تلسکوپ فضایی هابل که دورترین و کوچکترین جزئیات ستاره ها وکهکشانهای دور را به تصویر میکشه چرا تا کنون رد پای آرمستراگ و پرچم آمریکا روی ماه را نشون نداده؟؟؟؟
به امید ظهور منجی عالم بشریت
موفق باشید …