۷ نکته که پیش از طراحی لوگوی استارتآپتان باید به آن فکر کنید

مهم نیست که به سراغ یک شرکت مشهور بروید یا خودتان با Adobe Creative Suite دست به کار میشوید، در هر حالت خلق یک لوگو کاری چالش برانگیز است. این موضوع به خصوص زمانی که شما لوگوی استارتآپ خودتان را طراحی میکنید، اهمیت بیشتری مییابد. چرا که اداره یک شرکت خود مسئولیتی سنگین است، چه رسد به اینکه بخواهید تمام هویت آن را در یک لوگو خلاصه کنیم.
اما همه شرکتها به لوگو نیاز دارند و شما هم به لوگویی احتیاج دارید که مشتریان را وسوسه کند. پیش از شروع این مسیر بد نیست به لیستی از ۷ نکته که باید پیش از طراحی به آن فکر کنید نیز نگاهی بیاندازید:
یک نام چه چیزهایی در خود دارد؟
اگر هنوز نام موردنظرتان را انتخاب نکردهاید، آزمودن کاربران میتواند به شما در نهایی کردن نام شرکت کمک کند. به عنوان مثال Warby Parker صدها نام را امتحان کرد تا بالاخره به چیزی رسید که نیازهایش را پاسخ میداد. اگر این مورد را انجام دادهاید، میتوانید به سراغ مورد دوم برویم.
به جریانات موقتی تکیه نکنید
جریانات یا trendهای طراحی میآیند و میروند و اینترنت تنها این روند را سریعتر میکند. از طرحهای زمخت دهه ۹۰ گرفته تا طیفهای (Gradient) وب 2.0 تا استایلهای تخت امروزی، هر طرحی که زیادی به ترندهای بازار تکیه کند، به سرعت و ظرف مدت کوتاهی از مد خواهد افتاد.
به جای تکیه بر جریانات داغ روز، روی قوانین کلاسیک طراحی تمرکز کنید و چیزی بسازید که بماند. شما به طرحی قوی نیاز دارید که هویت شما را به سادهترین صورت منتقل کند.
سیاه و سفید
عده کمی از طراحان هستند که پیشنهاد میکنند لوگویتان را در ابتدا سیاه و سفید بسازید و بعدا در انتهای کار رنگ را به آن بیافزایید.

به صورت سنتی این امر به دلیل محدودیتهای چاپ بود. در آن زمان یک لوگو باید در چاپهای سیاه و سفید، فاکسهای بیکیفیت، کارتهای تجاری و غیره هم به خوبی دیده میشد. امروزه چاپ از اهمیت بسیار کمتری برخوردار است، اما قانون طراحی سیاه و سفید هنوز ارزش دنبال کردن را دارد. با کنار گذاشتن رنگها، شما به صورت کامل روی ساختار و فضای سفید طرحتان متمرکز میشوید. در اوایل روند طراحی میتوان رنگ را از این موضوعات حذف کرد.
انعطافپذیری
عمل به نکته قبلی در مورد طراحی سیاه و سفید نباید باعث شود که طرح شما انعطافپذیریاش را از دست بدهد. یک لوگوی خوب در سایزهای مختلف کار میکند، از یک جلد تمام صفحه مجله گرفته تا آرم کوچکی در گوشه بالای یک نامه.

ما پیشنهاد میکنیم که مدلهای متنوعی از لوگویتان را برای سایزهای مختلف و حتی پسزمینههای تیره و روشن بسازید. فکر کردن به این موضوعات در زمان حال باعث میشود تا در آینده نیاز به بازنگری نداشته باشید.
تفاوت لوگوتایپ و لوگومارک
بهتر است بگوییم که هر شرکتی به یک لوگوتایپ نیاز دارد. منظور از لوگوتایپ، لوگویی است که با حروف ساخته شده باشد. لوگومارکها در مقابل برند شما را با یک نماد معرفی میکنند که البته وجودشان همیشه الزامی نیست. برای مثال لوگویی که عبارت Nike را نشان میدهد لوگوتایپ نایکی و علامت تیک مشهور لوگومارک آن است.

به خصوص اگر با طراحانی بیرون از شرکت خودتان کار میکنید، دانستن این اطلاعات برای سرعت بخشیدن به روند کار مفید خواهد بود.
لوگوتایپ شما چه میگوید؟
جدا از متنی که نوشته میشود، هر فونت شخصیتی برای خود دارد. آیا برند شما برندی آکادمیک است؟ مدرن یا کلاسیک است؟ آیا تینیجرها را هدف گرفته است یا حرفهایهای متاهلی که دهه چهارم زندگی را میگذرانند؟

درباره شخصیت کلی شرکتتان و تاثیری که میخواهید ایجاد کنید، به خوبی فکر کنید و فونتی را انتخاب کنید که آن شخصیت را القا کند. نوشتههایی که شبیه دست خط به نظر میرسند به شرکت شما حسی هنری میبخشند، فونتهای بدون لبه معمولا رسمی هستند و فونتهایی با فرم گرد، غالبا شاد و سرزنده به نظر میرسند. فکر کنم منظور را فهمیده باشید.
الهام گرفتن
این مورد شاید واضح به نظر برسد، اما حتما باید به آن اشاره کنیم. سلیقه افراد با هم متفاوت است، اما بررسی طرحهای مشهور لوگو شما را به سمت مسیر صحیح هدایت خواهد کرد.
از افراد مشهوری چون پاول رند (Paul Rand خالق لوگوی NeXT) یا طراحان با سلیقهای که کارهایشان را در Dribbble مییابید، هرچه میتوانید اطلاعات جذب کنید و کار یاد بگیرید. سایتهایی مانند Niice هم میتوانند به شما کمک کنند. هرگاه به اندازه کافی اطلاعات جمع کرده و الهام گرفتید و همینطور تمام نکات بالا را در نظر گرفتید دست به کار شوید و چیزی زیبا خلق کنید.
منبع (+)
بلی .
آقای مجیدی زیر عکس ها نوشته شده :
برای دیدن پروفایل طراح روی عکس کلیک کنید
ولی لینک نشده ، توی سایت منبع لینک هاش هست 😀