دستگیری رئیس شبکه غیرمجاز «راه ابریشم» توسط «اف بی آی»
سرانجام پلیس و اداره مبارزه با مواد مخدر آمریکا توانست به فعالیت سایتی خاتمه بدهد که از ژانویه سال 2011 کار خود را شروع کرده بود.
یک دانشجوی فیزیک به نام راس ویلیام اولبریخت، رئیس «راه ابریشم» بود، سایتی که البته مثل یک سایت و فروشگاه آنلاین معمول کار نمیکرد و تحت پروتکل Tor و با استفاده از واحد پول دیجیتال بیتکوین کار میکرد.
هر دوی این کارها باعث میشد که ردگیری فعالیتهای سایت برای پلیس و مقامات قانونی دشوار باشد، اما ظاهرا اولبریخت 29 ساله، با چند اشتباه مثلا استفاده از ایمیل واقعی در چند مورد، ردی از خود به جا گذاشت که منجر به دستگیریاش شد.
موارد اتهامی او علاوه بر عرضه غیرمجاز مواد، پولشویی و هک سیستمهای کامپیوتری است. علاوه بر این تصور میشود که خدمات غیرمجازی هم در راه ابریشم به فروش میرسید، مثلا در یک مورد که شخصی آقای اولبریخت را تهدید به افشای هویت هزاران کاربر سایت کرده بود، او حاضر شده بود 150 هزار دلار برای قتل این شخص بپردازد.
اولبرخیت که با نام مستعار Dread Pirate Robert کار میکرد، در مدت فعالیتاش 1.2 میلیارد دلار جنس فروخت، سود خالص اولبریخت 8 تا 15 درصد این مبلغ بود که بسیار قابل توجه است.
اما پایان گرفتن فعالیت راه ابریشم، پایان فعالیت اینگونه سایتهای نیست، سایتهای دیگری مبتنی بر «تور» همزمان فعالند که حاضرند مواد غیرمجاز را فقط با 3 درصد حق کمیسیون در مقایسه با 10 درصد راه ابریشم، به مشتریهای خود برسانند.
مثل همه فناوریها، «تور» که هدفش، فراهم آوردن دسترسی آزاد و بیدغدغه مردم و ژورنالیستها و فعالین اجتماعی به اینترنت و ارتباط آنها با هم بود، در این مورد توسط تبهکاران مورد سوء استفاده قرار گرفته است.
این نوشتهها را هم بخوانید
خبر ناقصیه به نظرم. اگه میشه توضیح بدین
1-عرضه مواد غیر مجاز دقیقن یعنی چی؟ شیشه و کوکایین توزیع میکرده؟
2- سایت مبتنی بر تور چه جوری کار میکنه؟ مگه میشه رو تور سایت هاست کرد؟ اگر هم بشه آیا این سایت رو وب قابل دیدنه یا فقط کسایی که تو شبکه تور باشن بهش دسترسی دارن؟
عرضه مواد مخدر که مفهومش واضحه. طبق خبر ها تو این سایت همه جور مواد مخدر پیدا میشده. هاست این سایت ها تور نیست. DNSشون تحت توره. آدرس و مطالب این سایت ها به طور خیلی دقیقی رمزگذاری شدن. تا حدی که آدرس به حروف بزرگ و کوچیک حساسن و عموما مجبور میشین خود آدرس رو سیو کنین چون وارد کردن دوبارش دردسر داره.
سایت های تحت تور صرفا مخصوص خلاف نیستن. خیلیا وبلاگ های حتی خبری، سرگرمی و خیلی مطالب دیگه اونجا قرار میگیره. در کل هرکسی که میخواد به هیچ وجه هویتش لو نره!
این خبر برای من خیلی جذاب بود.
مدتی قبل با مفهوم وب عمیق آشنا شده بودم ولی واسم این سوال باقی مونده بود که واقعن چطور ممکنه، همچین چیزی…
از قضا مطلبی هم راجع به وب عمیق نوشتم همون موقع :
http://bit.ly/19a7l2W
هوالحق؛ سلام بر شما؛
«مثل همه فناوریها، «تور» که هدفش، فراهم آوردن دسترسی آزاد و بیدغدغه مردم و ژورنالیستها و فعالین اجتماعی به اینترنت و ارتباط آنها با هم بود، در این مورد توسط تبهکاران مورد سوء استفاده قرار گرفته است.»
جالبه! کی تا حالا نیروی دریایی آمریکا دوست مردم و ژورنالیستها شدهاست؟!
یاحق؛