مجله اپلیکیشنی یک پزشک : بررسی سه سیستم عامل پرطرفدار به زبانی ساده

روزبهروز به تحویل سال جدید نزدیکتر میشویم و روزبهروز هم دغدغههای نوشدنمان بیشتر و بیشتر میشوند و خرید گجتهای جدید هم از این قضیه مستثنی نیست، حال میخواهد اسمارتفونی چند میلیونی باشد میخواهد تبلتی چندصد هزارتومنی. در هرصورت، همیشه این سوال وجود دارد که چه گجت و چه سیستم عاملی بهتر است، پس در این مقاله به شکلی متفاوت، به این تفاوتها و تشابهها میپردازیم.
مقدمه
در این مقاله زیاد کاری به سخت افزارهای گجتها نداریم، البته به ظاهر آنها و طراحیشان تا حدودی میپردازیم و تمرکز خودرا برروی سیستم عامل و اپلیکیشنهای این گجتها میگذاریم اما اینکه درآخر چه گجتی با چه سختافزاری را تهیه کنیم به بودجه خودتان واگذار میکنیم.
نکته بعدی، بحث برند گجتهاست که این مورد را هم به خودتان واگذار میکنیم چرا که این بخش، کاملا سلیقهای بوده و این خود شمایید که برند گجتتان را انتخاب میکنید.
iOS، اندروید و ویندوزفون
تا الان که این مقاله نوشته میشود، این سه سیستمعامل، محبوبترینها در زمینه گجتهایی همچون اسمارتفونها شناخته میشوند و هرروز هم به طرفداران سرسختشان افزوده میشود. در مورد توسعه دهندههای این سیستمعامل هم اطلاعات کافی دارید و آگاهید که iOS را اپل، اندروید را گوگل و ویندوزفون را هم مایکروسافت پشتیبانی میکنند. اجازه دهید ابتدا به صفحات اصلی این سه سیستم عامل بپردازیم:
تصویر بالا، مربوط به صفحه اصلی سیستمعامل iOS است. همانطور که میبینید، در این سیستم عامل بعد از باز کردن قفل گجت، مستقیم وارد صفحه اپلیکیشنها میشوید. اپلیکیشنها هم که به دوصورت به نمایش درمیآیند. اولین شکل، سویپ کردن است که با این عمل، وارد صفحات مختلف اپها میشوید و نوع بعدی، اپلیکیشنهایی است که در پایینترین قسمت قرار گرفته اند و در هرصفحهای که باشید، همراه شما خواهند بود.
در iOS، اگر از بالا به پایین سویپ کنید، وارد نوتیفیکیشنها میشوید. در این قسمت هم از اعلانهای اپهای متفاوت تا قرارها و ساعت و تقویم را میتوانید مشاهده کنید. (به جرات میتوانم بگویم که این قسمت اصلا با بخش نوتیفیکیشنهای اندروید قابل مقایسه نیست و در سیستمعامل اندروید این بخش بسیار کاربردیتر و کاراتر است)
اگر از پایین به بالا سویپ کنید، منویی کشویی برای شما گشوده میشود که بسیار کاربردیتر از بخش نوتیفیکیشنهای این سیستمعامل است و از چراغقوه تا گشودن سریع دوربین را در خود گنجانده است.
تصویر بالا مربوط به اندروید است. البته این تصویر میتواند در گجت شما متفاوت باشد چرا که اندروید از رابطهای کاربردی متفاوتی بهره میبرد اما به طور کلی اکثر گجتها این شکلی اند. در اندروید، پس از بازکردن صفحه قفل، برخلاف iOS مستقیما وارد صفحه اپها نمیشوید و صفحه اصلی اندروید، جدا از امکان قرار دادن اپهای دلخواه، قابلیت قرار دادن ویجت را هم دارد که این ویجتها نه تنها بسیار کاربردیاند بلکه یکی از نکات تمایز اندروید هم محسوب میشوند. در پایین هم بسته به گجتتان، امکان قرار دادن اپهای ثابت را همچون iOS دارید.
در این سیستمعامل هم اگر از بالا به پایین سویپ کنیم، منویی کشویی را شاهدیم که ظاهری شبیه به نوتیفیکیشن iOS دارد اما بسیار کاملتر و کاربردیتر است و برخلاف iOS، از قابلیت شخصی سازی بسیار بیشتری برخوردار است.
در آخر هم میرسیم به سیستمعامل ویندوزفون که ظاهری شبیه به تصویر بالا دارد و بر خلاف دو سیستمعامل بالا، به جای بهره بردن از آیکون اپها، از کاشی ها استفاده میکند. البته شاید این ظاهر کمی برایتان عجیب باشد و در نگاه اول زیاد ازآن خوشتان نیاید اما به جرات میگویم که این کاشیهای بروزشونده نه تنها بسیار زیبایند بلکه همچون ویجتهای اندروید، میتوانند کاربردهای منحصربه فرد خودرا داشته باشند. (سیستمعامل ویندوزفون فعلا از نوتیفیکیشن بیبهره است اما با توجه به خبرها، بهزودی این سیستمعامل به این قابلیت مجهز خواهد شد و حتما آن زمان به طور کامل به بررسیاش خواهیم پرداخت)
آیا اندروید هنگ میکند؟
این روزها متاسفانه بارها شاهد اینیم که افراد مختلفی بدون هیچگونه اطلاعاتی از سیستمعامل اندروید به عنوان سیستمعاملی که بهینه نیست، مشکلات بسیاری دارد و به زبان ساده، همان هنگ میکند یاد میکنند. پیش از توضیحات اضافه، باید اعتراف کرد که اندروید در گجتهای قدیمی اصلا بهینه نبود و کاربران بارها شاهد لگ و هنگ و باگ بودند اما این دلیل نمیشود که به خاطر مشکلات گذشتهی این سیستمعامل، هنوزهم با همان چشم به آن نگاه کرد!
به جرات میتوانم بگویم که اگر از گجتها و پرچمدارهای جدید اندرویدی به خصوص نسخه پنجم نکسوس استفاده کنید، تمام آن افکار و خاطرههای بد استفاده از اندروید را کنار میگذارید و کاملا متوجه میشوید که اندروید دیگر مثل گذشته نیست و تقریبا به روانی سیستمعاملهایی همچون iOS و ویندوزفون است!
پس با این توضیحات، اگر قصد گجتی اندرویدی را دارید، به این نکته توجه داشته باشید که حتما گجت بروزی را خریداری کنید چرا که قیمت گجتهای اندرویدی که از سخت افزار قدرتمندی بهره ببرند، واقعا پایین است و ۱میلیون تا ۱.۵ میلیون واقعا ارزش هزینه کردن را دارد.
آیا آیفون کوچک است؟
در نقطه مقابل بی اطلاعی کاربران نسبت به اندروید، کوچکی آیفون قرار دارد که طرفداران متعصب همیشه از آن به عنوان نقطه ضعف این گجت یاد میکنند. اما آیا آیفون واقعا صفحه نمایش کوچکی دارد؟ جواب این سوال را اینگونه میدهم: آیا از رنگ آبی خوشتان میآید؟ جوابتان نه است؟ خوب اشتباه میکنید، شما باید رنگ آبی را دوست داشته باشید! احتمالا متوجه پاسخم شدهاید، این چیزها کاملا سلیقهای هستند و ممکن است برای فردی یک صفحه نمایش ۵ اینچی ایدهآل باشد و برای فردی مثل من یک صفحه نمایش ۴ اینچی که کارکردن با یک دست برایش بسیار مهم است، ایدهآل.
پس آیفون صفحه نمایش کوچکی ندارد بلکه صفحهاش فعلا در سایزی محدود شدهاست که برای بسیاری این صفحه ایدهآل و برای برخی غیرایدهآل است و افرادی که میخواهند از iOS بهره ببرند و صفحه نمایش بزرگتری داشته باشند، آیپد در دو صفحه عرضه شدهاست. پس با تمام این تفاسیر، تعصب را کنار بگذاریم و به سلیقه افراد برای انتخاب صفحهنمایش دلخواهشان احترام بگذاریم.
آیا ویندوزفون سیستمعامل پیچیدهای است و اپهایش محدود؟
در مورد پرسش اول باید بگویم که ویندوزفون به خصوص نسخه هشتم آن، پیچیده نیست بلکه با سایر سیستمعامل ها کمی تفاوت دارد و شاید به خاطر ظاهرش کمی سردرگم کننده به نظر بیاید اما بههیچ وجه اینطور نیست و به جرات میگویم که کارکردن با ویندوزفون که بسیار هم سیستمعامل بهینه، سریع و روانی است لذتبخش و آسان است.
اما در مورد اپها باید گفت که متاسفانه مایکروسافت در زمینه گجتهایی مثل اسمارتفونها واقعا دیر جنبید و این بازار بسیار مهمرا دستکم گرفت اما با تمام اینها، سیستمعاملی را روانه بازار کرد که واقعا ایراد گرفتن از آن سخت است و ترکیبش با کمپانیهایی همچون نوکیا، اکوسیستمی را بوجود آورده است که فقط یکبار در دست گرفتن اسمارتفونهایی مثل لومیاها برای عاشقشان شدن کافی است. حال اینها چه ارتباطی به اپها دارد؟
ببینید، اسمارتفونهای ویندوزفونی و همچنین خود ویندوزفون واقعا هیچ مشکلی ندارند و دست توسعه دهندهها برای ارائه اپهایشان به هیچ وجه بسته نیست اما در این میان، همیشه بحث سود مورد نظر بوده و است و کم بودن کاربران ویندوزفون باعث این کندی ارائه اپهاست اما اگر منصفانه به اپهای ارائه شده برای این سیستم عامل نگاه کنیم و با سیستمعاملی مثل اندروید که هنوز هم بسیاری از اپها و گیمهای iOS برایش عرضه نشدهاند، مقایسه کنیم کاملا متوجه میشویم که تا همین الان سرعت رشد اپهای ویندوزفون، بسیار هم خوب بوده و ادامه این کاملا به خود مایکروسافت و تلاشش برای قانع کردن توسعهدهندهها بستگی دارد.
اگر بخواهم جمعبندیای در زمینه اپهای وینفون داشته باشم، باید بگویم که بسیاری از اپهای مطرح هنوزهم برای این سیستمعامل عرضه نشدهاند اما برای بسیاری از همین اپها، مشابههایی در استور قرار داده شدهاست که تا حدودی نیاز شمارا رفع میکنند. به طور کلی اگر در پی خرید یک گجت ویندوزفونی هستید و اپهایی مثل پاکت، فلیپبورد، گوگل کیپ و بسیاری اپ انحصاری دیگر برایتان اهمیت ویژهای دارند فعلا دست نگه دارید اما اگر استفاده شما از اسمارتفون به وبگردی، مرور شبکههای اجتماعی، بازی کردن، چند اپ ساده و به خصوص عکاسی محدود میشود یکی از گجتهای وینفونی به خصوص لومیاها به دوست نزدیک شما تبدیل خواهند شد.
آیا iOS بسته است؟
این چرا بلوتوث نداره؟ چرا نمیشه راحت اینکارو باهاش کرد؟ چرا نمیشه راحت توش آهنگ ریخت؟ اینها پرسشهایی هستند که هنگام خرید گجتی مثل آیفون حتما باید از خودتان بپرسید! البته این مورد هم کاملا به سلیقه افراد بستگی دارد اما من به شخص یک سری از این محدودیتهارا بسیار میپسندم. برای مثال، خودتان را یک تولیدکننده محتوا برای مثال خواننده فرض کنید. آیا برای عرضه فقط یک تک آهنگ، زحمات بسیاری متحمل نمیشوید؟ حال چه اکوسیستمی بهتر از اپل و آیتیونز که تا حدودی سود شما را تضمین میکند؟
البته بعضی از محدودیتهای اپل واقعا آزاردهندهاست اما این که به آسانی نمیتوان با بلوتوث فایل ارسال کرد و به راحتی به همهجا دست کشید، بیشتر اوقات به نفع تولید کننده محتواست و همین باعث شده که بسیار از اپها فقط برای iOS عرضه شوند اما…
آیا باز بودن اندروید خوب است؟
امای بالا را با این مورد ادامه میدهیم. در جهت مقابل بسته بودن iOS، افزادی هم وجود دارند که دوست ندارند سیستمعاملشان کاملا آنها را محدود کند! دوست دارند به همهجای سیستمعاملشان دست ببرند، دوست دارند فایلهای مجانی و بدون مورد را به راحتی با بلوتوث منتقل کنند، دوست دارند به راحتی ظاهر گجتشان را تغییر دهند و فقط به تغییر والپیپر محدود نباشند و دوست دارندهای بسیاری که بدون آسیب زدن به تولیدکنندههای محتوا از سیستمعاملشان انتظار دارند.
با تمام این توضیحات، باز بودن اندروید خوب است و اینکه عدهای فایلهای دارای کپیرایت و پولی را شیر میکنند و به تولیدکننده آسیب میزنند، دلیل بر بد بودن این سیستمعامل نیست و حتی اینکاررا میتوان با جیلبریک کردن iOS هم انجام داد. البته توجه داشته باشید که اندروید، یک سیستمعامل کاملا اپنسورس یا متنبازی که فکر میکنیم نیست و دربرخی موارد به روتکردن نیاز دارد.
آیا آیفون و آیپد گجتهای عجیب و غریب و لوکسی هستند؟
و بازهم تاسفهایی که فقط در ایران شاهدش هستیم! متاسفانه اینروزها گجتهایی مثل آیفون به کالایی لوکس تبدیل شدهاند و وسیلهای برای فخر فروشی. در طرف دیگر هم ما قرار داریم که بدون توجه به استفاده درست و مفید فرد از گجتش، تنها به خاطر برند مورد استفادهاش مورد نقدش قرار میدهیم و ناخودآگاه باعث میشویم که کاربر از گجتش بدش بیاید!
باید بگویم نه، آیفون نه تنها کالای عجیب و غریبی نیست بلکه مشابه تمام اسمارتفونها، سیم کارت میخورد، میتوان با آن زنگ زد و اساماس فرستاد، بررویش بازی و اپ نصب کرد و گاهی هم به وبگردی پرداخت، کاری که اینروزها خوشبختانه اکثر اسمارتفونها انجام میدهند! پس دلیل این همه تمایز گجتی مثل آیفون در ایران چیست؟ تنها دلیل این مورد، قیمت آیفون است که متاسفانه همچون بسیاری از برندها فقط اسمش بسیار بزرگ شدهاست و فروشندگان از این فرصت استفاده کرده و با قیمتهای تحیرانگیز، آیفون را به گجتی تبدیل کردهاند که هرکس که دستش بگیرد، فرد متفاوتی میشود.
بههرحال امیدوارم که من و شما جزو این افراد نباشیم و وقتی گجتیرا در دست کسی مشاهده میکنیم، نحوه استفادهاش را مورد نقد قرار دهیم نه برندش را. در مورد قیمت آیفون هم متاسفانه بهاین زودیها شاهد تغییری نخواهیم بود چرا که آنچنان ریشه برند بازی در کشورمان بزرگ شدهاست که به راحتی نمیتوان جلویش ایستاد اما اگر واقعا دلتان یک آیفون میخواهد و مطمئنید که که کار زیادی باآن انجام نمیدهید، خیالتان راحت باشد، یک گجت وینفونی یا اندرویدی با قیمت متوسط هم همان کارهارا برایتان انجام میدهد.
تعداد اپلیکیشنها مهم است یا نه؟
برای من عکاسی با اسمارتفون مهم است و راحت در یک دست نگه داشتن برای اینکار مهمتر. از طرفی اپهای عکاسی و ادیت آیفون، اکثر اوقات فقط مخصوص این سیستمعامل عرضه شدهاند. جدا از آن، بعضی از اپها هم وجود دارند که در آیفون برایم کاربرد راحتتری دارند و به شخص اکوسیستم اپل در زمینه اپرا بسیار دوست میدارم و بیشتر دلیلم برای انتخاب آیفون، همین اپهاست.
اما از طرفی، برای بسیاری اکوسیستم گوگل، حرف اول را میزند و دوست دارند که به راحتی گوگل کیپ داشته باشند، نقشه گوگلشان کاملتر و بروزتر باشید و اپنویسی برای اندروید و وینفون برایشان آسانتر است. به صورت کلی بگویم، قبل از انتخاب سیستمعامل گجتتان، کمی با خود فکر کنید و ببینید که واقعا چهچیزی از آن میخواهید. آیا مثل من، کار راحت با یک دست و اپهای عکاسی برایتان مهم است؟ یا دوست دارید که از ویجتهای اپها به راحتی استفاده کنید و اپهایتان کاشیهایی داشته باشند که هرلحظه بروز میشوند؟ و وقتی که کاملا به نتیجهای مشخص رسیدید، اقدام به خرید گجت مورد نظرتان کنید.
در ضمن حتما سری به استورهای این سه سیستمعامل بزنید و در زمینههای مورد علاقهتان، اپهارا سبک و سنگین کنید و با دقت ببینید که آیا در این سیستمعامل، اپهایی که نیاز منرا برطرف کنند وجود دارند یا خیر.
خرید فقط یک بخش است
فرض کنید الان یک اسمارتفون مثلا یک سونی اکسپریا زد۱ خریدیم. با هزار ذوق و شوق گجت را از قوطیاش درمیآوریم، روشنش میکنیم و چندین ساعت با آن ور میرویم. چندین روزبه همین شکل سپری میشود و رفته رفته متوجه میشویم که گجتمان دیگر آن لذت گذشته را ندارد و به وسیلهای عادی برایمان تبدیل شده است. خوب اینهارا چرا گفتم؟ هدفم از نوشتن این چند خط ایناست که بگویم که گجتها و دستگاههای خودرا آنچنان بزرگ نکنیم و به آنها به وسیلهای برای رفع نیازهایمان نگاه کنیم.
بیاید برای چند لحظه تمام تبلیغات شرکتهای مختلف را کنار بگذازیم، کاری به هستهها و رمها نداشته باشیم و فقط به اساس این گجتها نگاه کنیم. برای من این گجتها، نقش بسیار بزرگی را در زندگی ایفا میکنند، اما این نقش را برند این گجتها بازی نمیکند بلکه کاربرد آنهاست که زندگیام راحتتر کرده. عکاسی با آیفون و لومیا برایم لذتبخش است اما مطالعه کتاب در تبلت اندرویدیم را بسیار دوست دارم. مدتی در آیپد طراحی میکردم و بعدها دیدم که فرق زیادی با آیپد و تبلتهای گالاکسی در طراحی وجود ندارد.
اگر بخواهم جمعبندی ای داشته باشم، باید بگویم که اگر در پی خرید اسمارتفون و تبلتی هستید، تبلیغات و بازیهای عددی شرکتهارا کنار بگذارید و تنها هدفتان برای خرید این گجتهارا، نیازتان قرار دهید. شما به یک اسمارتفون هشت هسته ای نیازی ندارید اما ممکن است به اسمارتفونی نیاز داشته باشید که ۵ اینچی باشد یا به تبلتی نیاز داشته باشید که اپی مخصوص کار شمارا در خود داشته باشد.
سوالات مختلف
پیش از خرید هر وسیلهای حتما سوالات مختلفی در ذهن ما شکل میگیرد و خرید گجتی چند میلیونی به هیچ وجه از این قضیه مستثنی نیست. توصیه من این است که ازاین پس بهجای هدف قرار دادن برند، به نکات بسیار مهمتری همچون باطری گجت، کیفیت صفحه نمایش، کیفیت صدا، حافظه داخلی و امکان مموری خوردن یا نخوردن و از همه مهمتر سیستمعامل و اکوسیستم آن گجت بپردازید و با توجه به نیازهای خودتان، نه نیازهایی که برایتان تعریف میشوند، اقدام به خرید کنید. درآخر هم چون هدفم توجه به اصلیترین دغدغههای کاربران بود، مقاله را به این موارد محدود کردم و درصورتی که مشکل و سوال دیگری دارید و پاسخی برایشان پیدا نکردید، تا حد امکان به آن جواب میدهم.
خیلی خوب بود…در مورد آیفون انقدر دوستاییم که آیفون دارن به نظرم آدمای متفاوت و لوکسی اومدن یا شاید اونا وانمود کردن که اینجورین که منم تحریک شده بودم برم سمت آیفون ولی با خوندن این مقاله نظرم تا حدود زیادی عوض شد…چیزی که فک میکنم جا افتاد وجود قاب های خوشگل و رنگارنگ واسه آیفونه که اونا با بقیه گوشیه متفاوت میکنه شاید یکی از دلایل اصلی اینکه یه روز برم سمتش همین قاب ها باشه….
بسیار عالییییییی
با تک تک جملاتتون موافقم مخصوصا در مورد برندبازی
راستی دکتر
من یه لومیا ۱۵۲۰ سفارش دادم با قیمیت یک و ۸۰۰
میخوام بدونم حد اقل تا دو سال اپدیت ویندوز واسش میاد؟؟؟
لومیا با این قیمت مناسبه؟
والا اونطوری که تابه حال از نوکیا دیدم برای پایین ترین لومیاها هم آپدیت عرضه کرده و گفته که عرضه میکنه، دیگه ۱۵۲۰ بماند : )
قیمت یک و هشتصد هم واقعا برای همچین اسمارتفونی قیمت خوبیه.
میشه گفت به جرات جزو برترین نقد های منصفانه و بدور از تعصب سیستم عامل های همراه بود . گرایش های اینچنینی کاملا شخصی است و متاسفانه گاها شاهد هستیم خود برند ها از کاربران در جهت اشاعه چنین رفتار های متعصبانه ای سو استفاده میکنند . با این حال اگر فردی کمی از هیاهوهای تبلیغاتی کنار بکشد و منطقی فکر کند میتواند به خوبی تصمیم گیری کند.
سلام
در یک مورد با شما مخالفم
اون هم در مورد لگ های اندروید
به به شخصه از اکسپریا زد و گلکسی اس۴ و نوت۳ فیلم دارم که لگ های به شدت اعصاب خورد کنی میزنن
اکسپریا زد باز شدن دوربینش ۵ ثانیه ( واقعا ۵ ثانیه بدون اغراغ ) طول میکشه اگه بشمرید ۱ ۲ ۳ ۴ ۵ درک بیشتری از اینکه ۵ ثانیه چقد میتونه آزار دهنده باشه میکنید و وقتی بیشتر از ۲۵۰ تا اپ روش نصب میکنی منوی settings به تعداد زیادی کرش میکنه
حتی بعد از آپدیت به ۴.۳ هم باز شدن دوربین ۲.۵ تا ۳ ثانیه طول میکشه
در مورد اس۴ و نوت ۳ لگ فراوان موقع پخش کردن فیلم فول اچ دی و حتی اچ دی مشاهده میشه به صورتی که گوشی حدود ۳ ثانیه از شما عقب تره
یعنی وقتی به یک ثانیه مشخص از فیلم میرید و بعد بر میگردید همون قسمت فیلم حدود ۴ ثانیه دیلی داره ( اگه چند بار پست سر هم اینکارو انجام بدید دیگه بدتر میشه )
اگه در مورد هر کدوم از این موارد شک دارید میتونم فیلمی که ازش گرفتم رو آپلود کنم
یه مسئله دیگه هم اینکه شما تصویری که از ui وینفون گذاشتید در مقایسه با ios و اندروید خیلی ساده هست و طبیعیه که اگه کسی اینو ببینه میگه وینفون کسل کننده و مرده هست. میشه خیلی بهتر کاشی هارو چید
یه سرچ بزنید مورد های بسیار قشنگی پیدا میشه
از چنتا غلط املایی هم عذر میخوام سریع تایپ کردم اشتباهاش زیاد شد
بله قبول دارم و متاسفانه بیشترش به خاطر رابط کاربری تاچ ویز هست که واقعا سنگین
در مورد تصویر وینفون هم بله، قبول دارم. متاسفانه هی میگم که شکلشو عوض میکنم اما همش یادم میره!
در این رابطه مقایسه ای انجام شده که آیا تاچ ویز کندتر از اندروید خالص هست یا خیر ، بد نیست دوستان این ویدیو رو تماشا کنید.
http://host3.aparat.com//public/user_data/flv_video_new/348/b9e4aafe378ac72c8255df0c5277ac101041862.mp4
مقاله اتان بسیار خوب و تاثیر گزار بود ,متشکرم ـ
سلام. مرسی از مقاله خوب تون.
منم میخواستم تجربه خودم رو با شما در میون بگذارم. من اندروید تاچ ویز، سیانوژن ۱۰ و به تازگی وین فون ۸ رو تجربه کردم. گوشی اول گالکسی اس پلاس و بعدی لومیا ۵۲۵ جدید. که البته مشخصات بسیار نزدیکی با هم دارند.
اندروید واقعا لگ داره. بخاطر اینکه دو سری کمپایل روی اپ ها انجام میشه. کرش زیادی داره و این رو تقریبا روی هر گوشی چه جدید یا قدیم میشه دید. ولی البته بر خلاف تصور یوزر فرند تر از وین فون است. و سرعت کاربر بالاتر است.
وین فون واقعا سریعه. طی یک ماه گذشته حتی یک بار هم کرش نکرده. اپ استور اون کامله و مشکل چندانی نیست. ولی هنوز جای کار داره. بنظر میاد طی یک یا دو آپدیت آینده به بلوغ خواهد رسید. نداشتن نوتیفیکیشن واقعا عذاب دهنده است. چون نمیتونید بفهمید آلارم گوشی از کدوپ اپ ها اومده! از طرفی ویرایش متن های بیشتر از یک پیامک بسیار آزار دهنده ست و ادیتور متنی وین فون ضعیفه. شما نمیتونید در متن خودتون حرکت کنید و نشانگر رو برای ویرایش به جای دلخواه متن ببرید. یا در هنگام نوشتن متن، چیزی رو در همون اپ یا جای دیگر سیستم چک کنید. در حالیکه در اندروید این کار بسیار راحتی است. پس نمیتونید در اینستا یا فیس بووک متن های خوبی بنویسید!
برای مقایسه سیستم عامل ها شما نمیتونید با یک گوشی متوسط کارایی سیستم عامل رو زیر سوال ببرید ، های اند های هر سیستم عامل رو مقایسه بفرمایید . تجربه شخصی که شما ارائه کردید معیار دقیق و مناسبی برای مقایسه سیستم عامل ها نیست .
اتفاقا در سیستمهای متوسطه که منابع سیستم محدوده و شما سیستم عامل رو به چالش میکشونید. ضمنا وقتی یک سیستم با اپ های ابتدایی مثل تماس و مسیج دارای تاخیر هست دیگه تکلیف بقیه اپ ها معلومه.
شما با iPhone 4 هم iOS 7 خالی بدون هیچ اپی رو باهاش کار کنید، یا iPod Touch رو متوجه میشید که چقدر تجربه کار با iOS روش چقدر کند و بده. من این تجربه رو خودم دارم. اما من اندروید رو روی ارزون ترین گوشی ها دیدم (برای مثال گلکسی استار که فقط ۲۰۰ تومنه) که رابط کاربری خیلی روونی داشته. با این حال اجرای بعضی کارها مصلما کند هست. مقایسه بهتر بین nexus 5 و iPhone باشه و همینطور گوشی که مایککروسافت نزدیک ترین همکاری رو در تولیدش داشته
جناب کیان، گلکسی استاری که میفرمایید اندروید رو به رونی اجرا میکته، میشه بگید چه نسخه اندروید رو داره و خود گوشی کی تولید شده؟! گلکسی استار می ۲۰۱۳ تولید شده و نسخه اون ۴.۱.۲ هست. iphone4 سال ۲۰۱۰ تولید شده یعنی ۴ سال پیش و شما iOS7 که شهریور امسال عرضه شده رو روی اون نصب کردین. توقع دارید روونی این دو سیستم عامل مثل هم باشه؟!
مسئله اینه که گلکسی استار ضعیف ترین سخت افزار موجود در بازار هست با کمتر از یک پنجم قیمت iPhone 4. منظور من مقایسه این دو گوشی نبود! حرف بنده پاسخی به آقای مسعود بود در مورد اینکه سخت افزار ضعیف سیستم عامل رو به چالش میکشه!
دوست عزیز نوتیفیکیشن هر اپلیکیشن روی کاشی ان به وضوح مشخصرهست البته کمبود یک مکان مجتمع قابل انکار نیست ولی خوب یک نیاز ضروری هم نیست
در مورد ویرایشگر هم شما دستتون را چند لحظه کوتاه ابتدای حرف یا کلمه مورد نظر قرار دهید پوینتر به ان مکان میرود
قسمت بعدی را متوجه نشدم بعنی چه چیزی را چک کنیم؟ و چه ربطی به نوشتن متن خوب داره؟
اول اینکه شما شاید کاشی یک اپ رو در استارت نذاشته باشید. پس از روی کاشی نمیشه فهمید.
دو اینکه من شاید چندین کاشی داشته باشم با اپدیت های عددی. مثل تماس، مسیج، اینستا، ف.ب.، توییتر… وقتی روی همه اونها آپدیت هست من چطور متوجه بشم الان کدومه که تغییر کرده ؟!
البته در اندروید دیگه دو سری کمپایل اجرا نمیشه
بسیار جالب بود . مخصوصا قسمتی که گفته آیا اندروید هنگ میکند
سلام چند روز هر صفحه ای از یک پزشک رو که باز می کنم این صفحه میادhttp://peyvandha.ir/ عصبیم کرده چیکار کنم که دیگه نیاد؟
سلام دوست خوبم متشکرم از راهنمایی شما و وقتی که گذاشتی
سپاس، مقاله مختصر و مفیدی بود …
واقعاً هر کدام از این سیستم عامل ها مزیت و معایب خاص خود را دارند و بنابراین مهم ترین عامل در خرید، شناسایی توقعات و نیازهای شخصی خود از یک گجت است تا با توجه به آنها یک خرید مناسب فارغ از تعداد هسته ها و غیره خریداری شود …
میشه لطفا درباره ی NFC گوشی های اندروید توضیح بدید و اینکه دقیقا به چه کار میاد؟
سلام
مقاله رو نخوندم و فقط یه نگاه به تیتر ها کردم و بخش هنگ کردن اندروید و با اینکه از طرفدارای گوگل و اندروید هستم ولی واقعا از نظر هنگ کردن افتضاحه در مقایسه با iOS!
به نظرم دلیل اصلی بهینه بودن iOS و ویندوزفون هم پیشینه طولانی اپل و مایکروسافت تو سیستم عامل نویسی هست.
اینها بیش از ۳۰ ساله که دارن سیستم عامل مینویسن و شکی نیست در مقابل گوگل که چند ساله این کار رو انجام میده خیلی جلوتر هستن!
هم مطلب بسیار مفید بود، هم به شیوه بسیار زیبایی نگاشته شده بود.
بعلت کارم تمایل دارم (داشتم) از پلتفرم iOS به ویندوزفون (مشخصاً فبلت نوکیا لومیا ١۵٢٠) مهاجرت کنم. ولى یکى از اپلیکیشن هاى کاربردى که نبودش تو پلتفرم وینفون بدجورى تو ذوقم زد، ناوبرى (SatNav) بود. در حالیکه iOS علیرغم محدودیت هایى که بهش نسبت میدن براى کاربر ایرانى (یا توریست خارجى که از ایران بادید میکنه) اپلیکیشن Sygic Iran GPS Navigation رو داره.
تنها گزینه ممکن تو نوکیا لومیا HereMaps است که اونهم فقط مبداء و مقصد رو هاى لایت میکنه و متأسفانه NokiaDrive تو ایران کار نمى کنه!
اگر دوستانى که تجربه کار با وینفون (یا نوکیا لومیا) رو دارن از تجربه اى متفاوت از من برخوردارن، ممنون میشم به اشتراک بگذارن و خانواده اى رو از نگرانى نجات بدن.
منتظر یارى سبزتون هستم.
من یک لومیا ۳ ماه هست که خریدم و دقیقا مشکل شما رو دارم.. یعنی همه ی نوکیا دارها میتونم بگم سر این موضوع ناراحتن.. و با خود شرکت نوکیا صحبت کردن(از طریق ایمیل) گفتن قراره تو آینده باز بشه.. حالا باز میتونی دنبال این موضوع باشی واقعا خیلی رو مخه اینش
عالی بود. مرسی
دلم می خواد برسه اون روزی که این سه تا باید برن کشک بسابند!
آخ اگر این «ابونتوفون»، «Sailfish»، «تایزن» و «فورک جدید میگو» بیان (که تا ۲ تا سه ماه آینده میان)، گلها چه گل میشه! دیگه کی حاضره به iOS، اندروید و ویندوز فون نگاه بندازه!؟
شما رو چه حساب میگید اندروید لگ نداره,رو گالاکسی اس چهار,۱۰تا بازی با ۱۰ نرم افزار بریزید بعد اونوقت بگید لگ نداره,گوشی با هشت هسته داره لگ میزنه و این من رو از بابت پولی که برای این گوشی دادم خیلی پشیمون کرد.
از سیستم عامل ها اول ویندوز فون ، دوم ios و سوم اندروید . اینو به عنوان شخصی میگم که هر سه سیستم عامل رو به بهترین شکل داشتم و باهاشون کار کردم کردم.
از برندها هم اول نوکیا لومیا بعد سونی بعد اپل و بعد بقیه …
البته از کمبودهای وین فون باید به نبود VPN و عدم پشتیبانی از کدهای SSID هم اشاره کرد.این دو مورد برای من بسسسیار آزاردهنده بوده طوری که بدون VPN طبیعتن نمیتونم از خیلی از اپ هایی که فیلتر هستند استفاده کنم و عملا استفاده ام از اسمارتفون شده چک کردن ایمیل
برای کدهای SSID (مثل *۷۲۰#) مجبورم یک نوکیای عهد بوق رو با خودم اینور اونور بکشم
من الان از همه اپ هایی که فیلتر هستند استفاده میکنم، گوشیم لومیا ۸۲۰. کافیه این نرم افزار ایرانی رو نصب کنین:
http://www.windowsphone.com/en-us/store/app/unique-proxy-client/0a869990-3e87-44d4-9a9d-fb5097e6c4db
قبلا هم رو iOS از وی پی ان استفاده میکردم ولی این سریعتره.
ویندوز فون از کدهای ssid پشتیبانی نمیکنه؟!! آخه اصلا مگه همچین چیزی ممکنه؟!!
شما اصلا تستش کردی که این حرفو میزنی دوست من!؟
پس اگه سیم کارتتون اعتباری باشه تنها راه شارژ کردن خطتون از طریق شماره گیریه؟!
من لومیا ۵۲۰ دارم و هر روز از کد #۷۱۲* بانک ملت استفاده میکنم.
دوست عزیز نظرات شما توسط دیگر دوستان مطالعه میشه و ممکنه دوستی به خاطر نداشتن اطلاعات کافی شما، از یک سیستم عامل رو برگردان بشه و اون شخص هم تبلیغات سو خودش رو شروع میکنه!!!
پس بهتره اول بدونیم بعد صحبت کنیم
دادا مهمترین و اولین پارامتر در انتخاب به نظر من بـــــــــــــــاطــــــــــــــــــــری هستش.
که مشکل اصلی تمامی گجتهای پرتابله که تو این مهم ، اپل یه سرو گردن بالاتره.
برعکس تصور شما iPhone 5s جزو باطری های ضعیف هست که به سختی یه روز سنگین کاری رو جواب میده، اما در مقابل گوشی های اندرویدی زیادی با باطری های حجیم موجوده که اتفاقا قابل تعویض هم هستند. برای مثال LG G pro در خود بسته به همراه یک باطری اضافه به همراه شارژر خارجی به کاربر فروخته میشد
کیان عزیز میشه مدرک این ادعا رو ذکر کنید.
http://images.anandtech.com/graphs/graph7335/58203.png
من از روی review های متعددی که دیدم صرفا گزارش کردم و ادعا از من نبود
یک بررسی مختصر و مفید و به دور از تعصب. ممنون
با سلام به جناب سلماسی و دکتر مجیدی عزیز،
جناب سلماسی عزیز، اینجور که از مطلبتون بر میومد شما هر سه سیستم عامل مذکور رو تجربه کردید و توی این نوشته سعی زیادی کردین که مقرضانه نظر ندید و علایق شخصی خودتون رو در نوشته دخیل نکردید.
ولی چند ایراد به بعضی از بخشهای مطلبتون دارم که خدمتتون عرض میکنم:
۱- “به جرات میتوانم بگویم که این قسمت اصلا با بخش نوتیفیکیشنهای اندروید قابل مقایسه نیست و در سیستمعامل اندروید این بخش بسیار کاربردیتر و کاراتر است.”
بنده هم قبول دارم Notification Bar اندروید بسیار قوی تر از iOS هست. ولی نکات مهمی رو باید در نظر بگیرید:
–Notification Bar اندروید تلفیقی از Notification Center و Control Center سیستم عامل آیفون هست.
–آیفون و آی پد به تازگی و در iOS7 مرکز کنترل رو تجربه کرده و به مرور کامل تر میشه.
— اگه قرار باشه که Notification آیفون مثل اندروید باشه که متهم به کپی برداری میشد.
— یه مزیت مهم Notification Center و Control Center آیفون نسبت به اندروید اینه که اون در حالت قفل هم کار میکنه. یعنی اگه آیفون شما قفل باشه و دکمه پاور و یا خانه رو فشار بدید، با سوییپ کردن صفحه از بالا به پایین و یا پایین به بالا توی این قسمتها وارید میشید.
— یه فرق اساسی که اکو سیستم اپل با اندروید داره اینه که اپل روی تک تک امکاناتی که به کاربر میده فکر میکنه و مجموعه بی شماری از امکانات رو که باعث سردرگمی کاربر میشه به اون نمیده. شما نگاهی به Notification Bar سامسونگ بندازید. واقعا خیلی از المانهای موجود در اون جایی در این بخش ندارند. به نظر شما بخش تنظیمات گوشی باید توی Notification Bar باشه؟!
۲- “اگر از پایین به بالا سویپ کنید، منویی کشویی برای شما گشوده میشود که بسیار کاربردیتر از بخش نوتیفیکیشنهای این سیستمعامل است”.
با احترام باید خدمت شما عرض کنم بین کاربرد Notification Center و Control Center خیلی فرق هست. این تفاوت رو در نام اونها میتونید پیدا کنید: Notification و Control.
۳- “برخلاف iOS، از قابلیت شخصی سازی بسیار بیشتری برخوردار است.”
استفاده از کلمه ” قابلیت شخصی سازی بیشتر” بی معنی هست، چون بخش Notification آیفون اصلا قابلیت شخصی سازی نداره، حتی یه ذره.
۴- “کاری که اینروزها خوشبختانه اکثر اسمارتفونها انجام میدهند”
استفاده از کلمه “اکثر” بی معنی هست. کدوم اسمارت فون هست که نتونه این کارها رو انجام بده؟! اگه نتونه که دیگه اسمارت فون نیست.
۵- “پس دلیل این همه تمایز گجتی مثل آیفون در ایران چیست؟ تنها دلیل این مورد، قیمت آیفون است ”
جناب سلماسی عزیز، برای اثبات اشتباه بودن این حرف شما یه مقاله طولانی باید نوشت که در حوصله اینجا نمیگنجه. بله، یکی از دلایل وجه تمایز و برتری محصولات اپل نسبت به رقیباش قیمت اونها هست نه “تنها” دلیل وجه تمایز اونها. البته همین بالا بودن قیمت محصولات اپل بدون دلیل نیست و حتما پشتوانه داره که تا حالا تونسته با وجود قیمت بالا، فروش بالای خودش رو حفظ کنه.
۶- “متاسفانه همچون بسیاری از برندها فقط اسمش بسیار بزرگ شدهاست”
یه صنعتی داریم به اسم Branding. جناب سلماسی عزیز، نکنه شما فکر میکنید برندینگ یعنی “فقط تبلیغ کنیم تا محصولمون فروش بالایی پیدا کنه”؟ مطمئن هستم که اینطور فکر نمیکنید. برندینگ مجموعه عظیمی از پارامترهای مختلف هست که از شروع یه ایده آغاز میشه و تا بعد از خدمات پس از فروش ادامه پیدا میکنم. چرا میگم “خدمات پس از فروش”؟ شما اگه خدای نکرده یه مشکلی برای محصول اپلتون پیش بیاد و سری به Apple Support بزنید، احتمالا از خریدتون (برخلاف خیلی از برندهای دیگه) پشیمون نمیشید. این تجربه شخصی منه.
۷- “فروشندگان از این فرصت استفاده کرده و با قیمتهای تحیرانگیز، آیفون را به گجتی تبدیل کردهاند که هرکس که دستش بگیرد، فرد متفاوتی میشود”
شما فکر میکنید قیمت محصولات اپل رو فروشندگان تعیین میکنند؟! آیفون از سال ۲۰۰۷ تا حالا برای Locked Factory به قیمت ۱۹۹،۲۹۹ و ۳۹۹ بوده و برای Unlock به قیمتهای ۶۴۹،۷۴۹ و ۸۴۹ دلار بوده. این ثابت بودن قیمتهای محصولات اپل یکی از دلایل قوی بودن برندش هست که تکلیف استفاده کننده همیشه معلومه.
۸- “در مورد قیمت آیفون هم متاسفانه بهاین زودیها شاهد تغییری نخواهیم بود چرا که آنچنان ریشه برند بازی در کشورمان بزرگ شدهاست ”
فکر کنم دیگه نیازی به توضیح این اشتباهتون نباشه. ریشه برند بازی اپل در کشور ما نیست، بلکه در دستان تک تک کارمندان اپل هست.
۹- “اگر واقعا دلتان یک آیفون میخواهد و مطمئنید که کار زیادی با آن انجام نمیدهید، خیالتان راحت باشد، یک گجت وینفونی یا اندرویدی با قیمت متوسط هم همان کارها را برایتان انجام میدهد.”
–اگه واقعا کسی نمیخاد کار زیادی با گجتش انجام بده، واقعا چرا اسمارت فون بخره؟!
— انجام “صرف” کارها برای اسمارت فونها مهم نیست. چیزی که برندها و سیستم عاملها رو از هم متمایز میکنه، “کیفیت” انجام کارهاست.
۱۰- “نقشه گوگلشان کاملتر و بروزتر باشید”
مگه بین نقشه های Google Map در اندروید و iOS فرقی هست که شما میفرمایید نقشه گوگل اندروید از iOS بهتره ؟!
————–
در پایان باید عرض کنم که من Java رو با Nokia6610، ویندوز موبایل رو با HTC Diamond ، اندروید رو با HTC Desire و iOS رو با iPhone5 تجربه کردم. هیچ سیستم عامل، گجت و برندی بدون عیب نیست. ما مفهومی بعنوان “بهترین موبایل” نداریم. چرا که این طبیعت پیشرفت علم و تکنولوژی و صد البته استراتژیک شرکتها هست. اگه قرار بود که برندها و شرکتهای گجت ساز مثل اپل، سامسونگ، گوگل، مایکروسافت، نوکیا، HTC، سونی و … محصول صد در صد بی عیبی رو تولید کنند، فکر میکنید دیگه دلیلی برای محصولات جدید وجود داشت ؟!
و علاوه بر این طبق گفته منطقی شما هر کسی باید فکر کنه که چه توقعاتی از گجت موردنیازش داره (با توجه به بودجه اش).
شاد باشید و پیروز!
من فقط به دو مورد از نکات شما اشاره میکنم،
۱: این مطلب در همون اول اشاره کرده که “تا زمان نگارش این مطلب” و مصلما نگاهی به آینده سیستم عامل های موبایل نداره که نوپا بودن برخی ویژگی ها -برای مثال نوتیفیکیشن سنتر iOS- رو در نظر بگیره.
۱۰: بله، تفاوت داره، اپلیکیشن های گوگل روی اندروید قور تر هستند. به همین دلیله که توصیه میشه کسانی که به پلتفرم گوگل وابستگی دارند از اندروید استفاده کنند.
۱- جناب کیان، نویسنده در بخش “آیا اندروید هنگ میکند” بیان کرده اند که اندروید در ابتدا هنگی داشته است ولی به “مرور زمان” این مشکلات برطرف شده است. پس خود آقای سلماسی نیز در مطلب خودشون از عنصر زمان استفاده کرده اند. فکر میکنم منم حق داشتم همین روش رو اتخاذ کنم.
۲- میشه بفرمایید طبق کدوم مدرک یا مستندی میفرمایید اپهای گوگل روی اندروید بهتر هستند.
۱: حرف شما ایرادی رو به مطلب یا توضیحی که من در جواب شما دادم وارد نمیکنه. دقت کنید وقتی گفته میشه “تا زمان نگارش این مطلب” یعنی از گذشته تا به امروز و هیچ حرفی در مورد آینده نمیزنه.
۲: نمیتونم بگردم و براتون نمونه هاش رو پیدا کنم، این چیزی بود که در review و مقایسه های مختلف از مراجع نسبتا معتبری مثل the Verge و PocketNow دیدم. با این توصیه که در نهایت در انتخاب سیستم عامل اگه وابسته به سرویس های گوگل هستید، پلتفرم خود گوگل “اندروید” انتخاب بهتری برای شماست. که البته به نظر قابل درک میاد
شما نگاهی به Notification Bar سامسونگ بندازید. واقعا خیلی از المانهای موجود در اون جایی در این بخش ندارند. به نظر شما بخش تنظیمات گوشی باید توی Notification Bar باشه؟!
حال کردم با این حرفت ولی htc اینطوری نیست!
یه سوال
علت وجود بلوتوث در آیفون چیه؟ چه کاربردی داره؟
(میدونم با جیلبریک و اضافه کردن یک توییک میشه باهاش فایل به گوشی های دیگه ترنسفر کرد)
اما نمیدونم شرکت اپل در مورد نحوه استفاده از بلوتوث چه چیزی رو بصورت پیشفرض (در آی دیوایسها) در نظر گرفته
ممنون میشم که توضیحی در این باب بدید
بلوتوث در آیفون بعنوان یه روش ارتباطی با لوازم جانبی از قبیل هدست ها و انواع ماژولهای دیگه هست نه روشی برای انتقال فایل.
بجز این، وظیفه دیگر بلوتوث تو آیفون (البته ۵ و ۵اس) و آیپد های نسل ۴ به بعد وجود air drop است که می تونید با روشن کردن همزمان بلوتوث و وای فای (حتی بدون اینترنت!) فایل های مختلفی به دوستانتون که در کنارتون هستند، منتقل کنید.
یکی دیگشم پرینت گرفتن به کمک بلوتوثه
سلام
من یه کامنت اینجا دادم. نیستش چرا؟!
سلام آقای سلماسی عزیز
میتونم بپرسم چرا OnEver داون شده ؟ سایت فوق العاده ای بود
من نمیدونم این چه سوالیه که همیشه میپرسن آیا اندروید واقعا متن باز است؟ و بعد درجواب میگن نه. دلیل هایی هم واسش میارن جالبه. درست مثل دلیلی که شما آوردین. اندروید برای بعضی کارا نیاز به روت داره… خب این چه ربطی به متن باز بودن داره؟ نمیدونم با ubuntu کار کردید یا نه. اگر کار کرده باشید احتمالا میدونید که تو این سیستم عامل واسه هر بار دسترسی به فایلهای سیستمی باید پسورد بدی. در صورتی که تو اندروید شما یه بار به یه برنامه اجازه دسترسی میدی و خلاص. این قضیه نیاز به روت برای دسترسی به فایلهای سیستمی هم به خاطر امنیت بیشتر هست. برخلاف سیستم عاملی مثل ویندوز که یه برنامه میتونه بدون اجازه شما تمام درایو c رو بهم بریزه.
و اما درجواب این سوال تکراری که میگن آیا اندروید واقعا متن باز ه؟ یه متن باز حرفه ای میگه بله کاملا متن بازه. دقت کنید که سرویسهای گوگل مثل گوگل پلی و مپز مشمول این موضوع نمیشن.
با تمام این توضیحات بسته به نیاز و کاربری کاربران است که تعیین می کند چه نوع گجتی را انتخاب کنند.
سلام. من تاحالا گوشی هوشمند نداشتم ومیخام بخرم بااصطلاحات فوق نیز آشنایی ندارم. لطفا ساده پاسخمرا بدهید. آیا نرم افزارهای مهندسی که در اندروید نصب میشه در ویندوزفون هم پیدا میشن؟ با تشکر.
ب شخصه ios رو قبول دارم
من به شخصه آندروید را ترجیح می دهم
مگه ب غیر از ios میشه چیزه دیگه ای رو قبول داشت؟