برای نخستین بار یک برنامه کامپیوتری از آزمون تورینگ، سربلند بیرون آمد

8

در سال ۱۹۵۰ آلن تورینگ (Alain Turing) – ریاضی‌دان انگلیسی- معیار سنجش رفتار یک ماشین هوشمند را چنین بیان داشت:

«سزاوارترین معیار برای هوشمند شمردن یک ماشین، این است که آن ماشین بتواند انسانی را توسط یک پایانه (تله تایپ) به گونه ای بفریبد که آن فرد متقاعد گردد با یک انسان روبروست.»

وی آزمایشی را ذکر می کند: در این آزمایش شخصی از طریق ۲ عدد پایانه (کامپیوتر یا تله تایپ) که امکان برقراری ارتباط (چت) را برای وی فراهم می نماید با یک انسان و یک ماشین هوشمند، بطور همزمان به پرسش و پاسخ می پردازد. در صورتی که وی نتواند ماشین را از انسان تشخیص دهد، آن ماشین، هوشمند است.

تورینگ به دو دلیل کاملاً مهم این نوع از ارتباط (ارتباط متنی به جای صوت) را انتخاب کرد. اول این که موضوع ادراکی صوت را کاملاً از صورت مساُله حذف کند و این تست هوشمندی را درگیر مباحث مربوط به دریافت و پردازش صوت نکند و دوم این که در جهت دیگری هوش مصنوعی به سمت نوعی از پردازش زبان طبیعی تاکید کند.

در هر حال هر چند تاکنون تلاشهای متعددی در جهت پیاده سازی تست تورینگ صورت گرفته مانند برنامه Eliza و یاAIML (زبانی برای نوشتن برنامه‌هایی که قادر به چت کردن اتوماتیک باشند) اما تا همین دو روز پیش، هیچ ماشینی موفق به گذر از چنین تستی نشده بود.


اما مطابق خبری که دیروز در خبرگزاری‌های و سایت‌های فناوری منتشر شد، یک برنامه کامپیوتری توانسته به صورت موفقیت‌آمیزی گروهی از پژوهشگران را متقاعد کند که یک پسر 13 ساله به نام «اوژن گوستمن» است و بنابراین نخستین برنامه کامپیوتری هوشمندی است که از آزمون تورینگ سربلند بیرون آمد!

مطابق مفاد آزمون تورینگ، برنامه باید می‌توانست 30 درصد قضاوت‌کننده‌های انسانی را در حین یک چت پنج دقیقه‌ای متقاعد می‌کرد.

6-9-2014 8-44-07 AM

اوژن را یک تیم از مهندسان روسیه ایجاد کرده بودند، آزمایش در دانشگاه «ریدینگ» انجام شد و یکی از 3 نفر قاضی انسانی این دانشگاه، تصور کرد که برنامه واقعا یک پسر 13 ساله است، پسر 13 ساله‌ای که انگلیسی زبان دومش است.

این موفقیت دو روز پیش در سالگرد مرگ الن تورینگ حاصل شد.

توصیه می‌کنم در مورد الن تورینگ، این مقاله یک پزشک را بخوانید.

منبع


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

داستان پسر دو سر بنگال، آن هم به صورتی تقریبا دیده نشده!

در ماه مه 1783، در روستای کوچکی به نام Mundul Gaut، در بنگال هند، یک کودک عجیب به دنیا آمد. او دو سر داشت.مامایی که به زایمان کمک می کرد از ظاهر کودک چنان وحشت زده شد که سعی کرد با انداختن او به داخل آتش این هیولا را بکشد. خوشبختانه…

خاطره‌بازی‌ با هم‌خوابگاهی‌ها و هم‌خانه‌های کثیف زمان دانشجویی!

الان را نمی‌دانم، اما داشتیم هم‌خوابگاه‌هایی و هم‌اتاقی‌هایی که نظم و بهداشت برایشان اولویت نبود. شاید یک جور لج و لجبازی برای نامرتب بودن و نشان دادن بی‌حالی و غم فلسفی هم در کار بود.ظرف‌های نشسته که دست کم مواد غذایی داخلشان تخلیه…

روجلدهای خاطره‌انگیز مجموعه کتاب های طلایی که کودکی‌مان را رنگی می‌کردند!

عبدالرحیم جعفری، پایه گذار انتشارات امیرکبیر و کتاب های طلایی، است. او ۱۲ آبان ۱۲۹۸ در تهران زاده شد. عبدالرحیم جعفری در سال ۱۳۲۸ انتشارات امیرکبیر را پایه گذاشت. و در سال ۱۳۴۰ انتشار مجموعه ی کتابهای طلائی را آغاز کرد. کتابهای طلایی مجموعه…

سازه‌ها و چیزهایی که حس مگالوفوبیای ما را به شدت تحریک می‌کنند – گالری عکس

مگالوفوبیا اصطلاحی است که برای توصیف ترس شدید و غیرمنطقی از اشیاء یا چیزهای بزرگ استفاده می‌شود. کلمه "مگالوفوبیا" از ترکیب دو کلمه یونانی "مگالو" به معنای بزرگ  و "فوبیا" که به معنی ترس یا بیزاری قوی است، گرفته شده است.افراد مبتلا به…

عکس‌های قدیمی از یخ‌فروش‌های آمریکایی

یخ‌فروش‌ها در دوران قدیم اهمیت زیادی داشتند. قبل از رواج یخچال‌های مدرن، زندگی بدون آنها مختل می‌شد.عکس‌های این نوشته نگاهی اجمالی به دوران گذشته می‌اندازند، زمانی که صدای یخ‌فروش‌ها و شکستن بلوک‌های یخی در خیابان‌ها طنین‌انداز می‌شد.…

21 مهارتی که ای کاش در مدرسه یا جای دیگر مقدمات آنها را به ما می‌آموختند!

درس و دانشگاه بسیارند، اما وقتی وارد کار واقعی و زندگی می‌شوید می‌بینید که مهارت‌های زیادی لازم دارید تا تبدیل به یک آدم موفق شوید یا به آرامش و خوشبختی بیشتری در زندگی برسید. گاهی دوره‌های آموزشی خوبی برای آنها وجود دارد و گاهی هم باید…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / کلینیک زیبایی دکتر محمد خادمی /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /
8 نظرات
  1. فرشاد می گوید

    الن تورینگ. کسی که هر برنامه‌نویسی باید اون رو به یاد بسپاره…

  2. مهندس می گوید

    «ریدینگ» غلط است؛ اسم آن شهر و دانشگاهش «ردینگ» است.

  3. ali torkaman می گوید

    اقا حتما اطلاعات تکمیلی رو بیارید
    چطور ممکنه؟

  4. پوریا می گوید

    چه خبر هیجان انگیزی. بالاخره دارن به حل آزمون تورینگ نزدیک می شن. “میچیو کاکو” در کتاب “فیزیک آینده” گفته که تکاملِ هوش مصنوعی به اون چیزی که در داستان هایی علمی تخیلی وجود داره، به تدریج انجام می شه نه یک شبه. این پیشرفت هم به نظر من یک قدم مهم در راه این تکامل هست.

  5. هومن می گوید

    فکر کنم تلفظ درست این اسم “یوجین” باشه نه “اوژن”

  6. امیرمسعود می گوید

    No, A ‘Supercomputer’ Did NOT Pass The Turing Test For The First Time And Everyone Should Know Better

    https://www.techdirt.com/articles/20140609/07284327524/no-supercomputer-did-not-pass-turing-test-first-time-everyone-should-know-better.shtml

  7. حسن می گوید

    همین‌طور که امیرمسعود گفته این :/. سئله درست نیست. علاوه بر لینک دوستمون، می‌تونین نظر دیوید چالمرز فیلسوف نام‌آشنا تو ایران رو هم تو لینک زیر ببینین که تأکید می‌کنه تو مقاله اصلی تورینگ پیش‌بینی شده در عرض 50 سال آینده کامپیوترها می‌تونن سی‌درصد انسان‌ها رو فریب بدن. ضمن اینکه این آزمایش فقط نشون می‌ده سی‌درصد آدم‌ها این برنامه رو با یه پسر سیزده ساله که زبان اصلیش انگلیسی نیست اشتباه می‌گیرن. به قول چالمرز اگه همچین دستکاری مجاز باشه، بدیهتاً می‌شه الان برنامه‌ای نوشت که پاسخ‌هاش از یه انسان در حال خواب قابل تشخیص نباشه!
    http://leiterreports.typepad.com/blog/2014/06/a-computer-that-passed-the-turing-test.html

  8. ahmadalli می گوید

    مشکل این آزمایش اینه که فقط سه نفر قاضی داره. اگر نفر اول فردی بود که فکر کرده که این برنامه یه انسانه و فقط اون یک نفر جامعه آماری ما رو تشکیل میداد، برنامه به صورت ۱۰۰ درصد جواب میداد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.