آیا میدانستید بعضی از سرطانها در بین فقرا یا ثروتمندها بیشتر بروز میکنند؟

شاید پیش از این تصور میکردید که بیماریها هیچ انتخابی بین فقیر و غنی نمیکنند، اما همیشه این طور نیست، مثلا در سال ۲۰۱۱ یک تحقیق نشان داد که افرادی که درآمد پایینتری دارند، ۵۰ درصد بیشتر احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی دارند. جالب است بدانید که بعضی از انواع سرطان هم در فقرا یا ثروتمندان بروز بیشتری دارند. علت این امر هم بیشتر برمیگردد به میزان مواجهه با عوامل خطر، رژیم غذایی و سبک زندگی.
بر این اساس به تازگی یک تحقیق جالب توسط دکتر فرانسیس بوسکون صورت گرفته است و نتایج آن در مجله Cancer منتشر شده است.
محققان در این پژوهش، از آمار بروز سرطان در شمال آمریکا استفاده کردند و روی دادههای ۲.۹ میلیون بیماری که بین سالهای ۲۰۰۵ تا ۲۰۰۹ در ۱۶ ایالت آمریکا مبتلا به سرطان شده بودند، کار کردند.
همه بیماران به ۴ دسته از نظر وضعیت اقتصادی-اجتماعی تقسیم شدند. نتیجه نهایی این بود که بین ابتلا به سرطان از نظر کلی و وضعیت اقتصادی رابطهای وجود ندارد. اما اگر روی «نوع» سرطان تمرکز کنیم، میبینیم که از ۳۹ نوع سرطان شایع، ۳۲ تای آنها در سطوح اقتصادی متفاوت، میزان بروز متفاوتی دارند. از اینها ۱۴ سرطان در بین آدمهای فقیر و ۱۸ سرطان در بین آدمهای داراتر، بروز بیشتری دارند.
برای مثال سارکوم کاپوسی، سرطان کبد، دهانه رحم و حنجره در فقرا و سرطان تیروئید، بیضه و ملانوم در آدمهای ثروتمند بروز بیشتری دارند.
در قسمت دیگری از تحقیق مشخص شد که آن دسته از سرطانهایی که آدمهای فقیر را بیشتر گرفتار میکنند، میزان مرگ و میر بیشتری دارند و در مقابل آن سرطانهایی که داراتر را مبتلا میکنند، نرخ مرگ و میر کمتری دارند.
همان طور که در ابتدای نوشته گفتم، علت ابتلای بیشتر فقرا یا اغنیا به بعضی از سرطانها بیشتر به میزان مواجهه آنها با عوامل خطر یا سبک زندگی آنها برمیگردد. مثلا بعضی از سرطانهای پوست که بیشتر در افراد ثروتمند رخ میدهند، به علت بیشتر آفتاب گرفتن آنها یا استفاده از سولاریوم است.
فکر کنم تو ایران و تهران این آمار کلا فرق کنه
تو تهران که همه فقیر فقرا پایین شهر مجبور پیاده گس کنن هوا آلوده استشمام بفرمایند … ولی بالاشهر که اینطور نیست…
در مورد مرگ میر سرطان افراد فقیر یه دلیل عمدش خب میتونه کیفیت درمان باشه
این دانشمندا یا بیکارن که درباره چیزهای بدیهی تحقیق میکنند؛ یا اینکه انقدر توی ناز و نعمت زندگی میکنند که بدیهیات رو نمیبینند!
دکتر جان خب معلومه میدانستیم! این بدیهیه که قشر فقیر یک جامعه هم از نظر روانی (که میتونه مستقیم روی سیستم عصبی تاثیر بگذاره) و هم از نظر بهداشت (آلودگی هوا و آب و غذا و محیط کار و زندگی و…) در خطر بیشتری برای ابتلا به بیماریهای خاص قرار دارند، تا قشر مرفه!!!
یاد اینکه در گذشته میگفتند : “نقرس بیماری ثروتمنداس ” میفتم .
میشه درباره سرطان پوست ، استدلال شما را قبول داشت اما درباره بعضی از اینها درک ریشه هاشون سخته .
جالب بود ..چن وقت پیش تو اخبار شنیدم این خبر رو….لطفا اگه میشه درباره سرطان مطالب بیشتر بذارید مبحث جالبیه برام!
باتشکر.
درباره بیماری پوستی پسوریازیس هم مطلبی بنویسید لطفا حتما . . .
یادمه از قدیم میگفتند نقرس مال پولدارهاست که گوشت زیاد میخورند. حالا نمیدونم تا جه حد صحت داشت.
درصد کمتر مرگ و میر توی سرطان های افراد پولدار احتمالن به دلیل دسترسی بیشتر اونها به امکانات، درمان ها و داروهای بهتر و جدیدتر نیست؟
تو پایین شهر تهران مردم سرطان های دستگاه تنفسی میگیرند،تو شمال شهر هم سرطان خون و… اونم بخاطر پارازیت ها!!
عدالت به معنای واقعی