یک داستان واقعی غم‌انگیز: چگونه یک پسر در دهه ۱۹۶۰ در مکزیک یک کپسول رادیواکتیو پیدا کرد؟

ما انتظار نداریم چیز زیادی در مورد کپسول‌های رادیواکتیو بشنویم و آنها خبرساز شوند، اما آن‌ها همچنان به خبرسازی ادامه می‌دهند. در فوریه ۲۰۲۳، یک کپسول استرالیایی به اندازه یک نخود پر از سزیوم-۱۳۷ گم شد و بعد به صورت معجزه‌آسایی پیدا شد. در حالی که این رویداد‌ مردم را در سراسر جهان مبهوت کرد و مقامات استرالیایی مجبور به ترتیب دادن جست و جوی دیوانه‌وار شدند. اما گم شدن کپسول‌ها بی‌سابقه نیست.

در سال ۱۹۶۲، یک پسر ۱۰ ساله یک کپسول حاوی کبالت-۶۰ بسیار خطرناک را در نزدیکی مکزیکو سیتی کشف کرد. متأسفانه چهار نفر از اعضای خانواده بر اثر پرتوها جان خود را از دست دادند، زیرا آن‌ها نمی‌دانستند خطرناک است. این داستان تا حد زیادی فراموش شده، خطرات از دست دادن مواد رادیواکتیو را برجسته می‌کند.

گزارش‌ها در مورد محل کشف کپسول توسط پسر متفاوت است. این یک کپسول ۵-Ci کبالت-۶۰ بود که به عنوان منبع تابش برای رادیوگرافی مانند اشعه ایکس استفاده می‌شد. کپسول از محفظه محافظ سربی خود خارج شده بود. این باعث شد که محتوای رادیواکتیو آزاد باشد تا اشعه بسیار زیان‌بار را پخش کند. گزارش شده که پسر آن را چند روز در جیب خود حمل می‌کرد تا اینکه مادرش آن را پیدا کرد و در حدود اول‌آوریل در آشپزخانه گذاشت. در گزارش پزشک‌های خانواده آمده است: “منبع رادیواکتیو به خانواده سپرده شد تا آن را نگه دارند، بدون اینکه هیچ یک از اعضای خانواده بدانند کانتینر دقیقاً چه بوده و حاوی چه چیزی است.”

در نهایت، خانواده شروع به احساس بیماری کردند. آن‌ها متوجه شدند که ظروف شیشه‌ای آن‌ها سیاه شده است، که نشانه تشعشع است – اگرچه آن‌ها این نکته را نمی‌دانستند. پسر جوان در ۲۹‌آوریل درگذشت. مادرش – کهدر آن زمان شش ماهه باردار  بود- در ۱۹ ژوئیه درگذشت. یک خواهر ۲ ساله در ۱۸ اوت درگذشت و مادربزرگ پدری پسر که از ۱۷‌آوریل با خانواده زندگی می‌کرد در ۱۵ اکتبر درگذشت.

پدر که در معرض تشعشعات قابل توجهی قرار داشت، توانست زنده بماند. سطح تشعشع او ۹۹۰-۱۲۰۰ دوز جذب شده تشعشع (راد) بود که بسیار کمتر از ۴۷۰۰-۵۲۰۰ رادیوم پسر بود. سطوح مختلف برای برخی از اعضای خانواده احتمالاً با دفعات نزدیک شدن آن‌ها به کپسول مرتبط است. این داستان غم‌انگیز در تحقیقاتی به پایان رسید که منبع مسمومیت را مشخص کرد.

این تنها یک نمونه از خطرات قرار گرفتن در معرض تشعشعات است. نمونه‌های معروف‌تر مرگ ماری کوری، دانشمند معروفی که حین کار تحقیقاتی خودش را مسموم کرد، است و چرنوبیل، مشهورترین مکان معروف درز مواد هسته‌ای در تاریخ محسوب می‌شود. اثرات ماندگار پرتوها حتی می‌تواند برای نسل‌ها آسیب ایجاد کند.

خوشبختانه، کپسول استرالیایی تنها به مدت شش روز در یک منطقه روستایی گم شد و به نظر می‌رسد به کسی آسیب نزده. اما این داستان قدیمی مطمئناً یادآور اهمیت احتیاط با چنین مواد اغلب مفید، اما خطرناک است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]