نه! زندگی ما باید بسیار فراتر از آنی باشد که در حال تجربه کردنش هستیم

14

نه! نباید آنقدرها هم سخت باشد، ولی دیگر اپل هم متوجه شده است که گفتنش برای همه ما دشوار شده است.

اینکه گوشی را برداری و بگویی که دوستش داری یا روی کاغذی طرحی کودکانه بکشی و به دستش بدهی یا چه می‌دانم روی در یخچال برایش بچسبانی.

درست برای همین است که اپل در ساعت هوشمندش این امکان را داده است که به جای اینکه نبض‌اش را بگیری، انگشت روی صفحه لمسی ساعت بگذاری و طرحی محو برایش بکشی که البته به گویایی یک نگاه نمی‌تواند باشد!

9-21-2014 6-15-55 PM

و اگر خاطرتان ناآسوده است که هنوز اصلا نیمه گمشده زندگی‌تان را پیدا نکرده‌اید و یا از دست‌اش دهید، هیچ نگران نباشید، چون اصلا استارت‌آپی برای این مهم درست شده است.

9-21-2014 5-46-00 PM

اگر به مانند «مهرداد» داستان عروسک پشت پرده صادق هدایت (دانلود تصویرسازی بزرگمهر حسین‌پور از همین قصه) ، صورتی خیالی را دوست دارید، دیگر این شرکت در تلاش است که کارها را برایتان آسان کند و از قول این ایده‌آل برایتان عکس و پیامک به اشتراک می‌گذارد. کافی است نامی برای او انتخاب کنید و شخصیت‌اش را مشخص کنید.

این شرکت حتی زحمت جور کردن قصه آشنایی‌تان را می‌کشد:

9-21-2014 5-44-53 PM

و این عشق تخیلی حتی می‌تواند برایتان پیامک، آن هم به صورت آنی بفرستد!

و قیمت‌های مقطوع هستند، چانه نزنید:

9-21-2014 5-46-44 PM

اگر «یاری» بدون آگهی‌های مزاحم می‌خواهید باید بیشتر بپردازید، وگرنه مجبورید در لابلای راز و نیازهایتان، آگهی‌های شرکت‌های بزرگ را هم ببینید و بشنوید!

تا زمانی که چیزی مثل OS1 فیلم her اسپایک جونز خلق شود، به همین کم رضایت بدهید!

9-21-2014 6-18-23 PM

فعلا فناوری برایتان تکست و صوت و لمس به ارمغان آورده است و کسی چه می‌داند، شاید چندی بعد هم فرابرسد که رایجه و یا آن بارقه‌های روی قرنیه چشم‌ها و نمناکی گاه به گاه آنها قابل تقلید باشد.


نوشتن در مورد سوژه این پست وقتی به سرم زد که با فاصله کوتاهی از خبر آن استارت‌آپ کذایی، لینکی به ترانه ناشنیده‌ای پیدا کردم، ترانه‌ای که اجرای دوصدایی آن را تا حالا نشنیده بودم.

از اسم‌های خواننده‌هایش به هر دلیل صرف‌نظری می‌کنم و دعوت می کنم بیشتر به متن ترانه توجه کنید، ترانه‌ای که البته شاعران نازک‌اندیش خودمان هم بارها از صدها سال پیش به آن اشاره کرده بودند.

اینکه در سرزمین‌هایی که شاعرانش از هیچ، آثار خلاقانه ادبی و بهترین مضامین انسانی را خلق می‌کنند، نباید شاهد چشم‌های گریان، قلب‌های شکسته، گلوهای بریده، دشمنی‌ها، تبعیض‌ها، مناره‌هایی از چشم‌هایی و جمجمه‌ها باشیم.

به جای آن ترانه فرنگی لینک داده شده، شما می‌توانید به قطعه‌ای از آلبوم «آستان جانان» محمدرضا شجریان توجه کنید. یا در اینجا متنش را بخوانید.

9-21-2014 6-22-43 PM

ولی نظر من را بخواهید فرقی نمی‌کند که آن ترانه را با اجرای دوصدایی گوش کنید، با تقریبا همان مفهوم را در اجرایی سنتی گوش کنید، در هر حال نارضایی ما از رفتارهایی نابخردانه خودمان و شگفتی‌مان از اینکه چرا به جای همه آن مفاهیم عالی و تمدن‌های انسانی و تعاملات دوستانه که می‌تواستیم با هم داشته باشیم، نازل‌ترین و پوچ‌ترین افکار مجال چیرگی پیدا می‌کنند و کوتوله‌ها و فرومایه‌ترین‌ها، توانایی تسلط بر احوالات ما پیدا می‌کنند، به نظر قدمتی تاریخی دارند.

کار چشم‌ها فراتر از تماشاست، فراتر از زُل زدن و تفاخر به صفحات اَبَر«رتینا»ی گوشی‌های موبایل، کار دست‌ها فراتر از «تپ» کردن روی صفحات موبایل است، کار کیبوردهای فیزیکی و مجازی، فراتر از آپدیت‌های دروغین در شبکه‌های اجتماهی و اپ‌های پیامرسان است، کار گوشی‌های ما فراتر از گوش کردن به اخبار کسل‌کننده جنگ‌ها و درگیری‌هاست.

9-21-2014 6-19-36 PM

زمانی تصور می‌کردیم که تخیلات و ایده‌های شخصی‌مان، آنقدر خصوصی هستند که کسی را یارای نفوذ به آنها نیست، اما حالا تکنیک‌های بازاریابی، هیاهوی اینترنت، دلمشغولی‌های بیهوده، تلاش برای بقای مالی، آنقدر عرصه را به ما تنگ کرده است که یا فرصتی برای اندیشه نداریم یا اینکه تخیلات و اندیشه‌ها و ایده‌هایمان هم به شدت بازاری و کپی‌کاری شده شده‌اند.

دیگر در کدام کتابخانه‌ای، کتاب‌های کاغذی را می‌توانید پیدا کنید که از فرط دست به دست شدن و ورق زده شدن، به طور دلپذیری ورق ورق شده باشند! در حاشیه کدام کتابی، یادداشتی می‌بینید، آیا دوستی‌ها و نگاه‌های مهربان در عکس‌های سیاه و سفید قدیمی بهتر بودند، یا هزاران عکسی که این روزها ما با دوربین‌های موبایل چندمگاپیکسلی خود می‌گیریم.

گاهی لازم است که توقف کنیم، به پشت سر نگاه کنیم و ببینیم که در حال ساختن چه چیزی هستیم!


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

10 عکس بسیار زیبا از درخت – انتخاب شده از عکاسان خلاق

درخت‌ها زندگی‌بخش زمین و مایه زیبایی آن هستند. انسان‌ها هزاران سال است که آنها بهره می‌برند و تا توانسته‌اند پهنه زمین برخوردار از زیبایی‌شان را کمتر و کمتر کرده‌اند. درختان متنوع با شکل و آرایش متفاوت ریشه، تنه، شاخه‌ها و برگ‌ها، چشم‌نواز…

باز هم نمونه‌هایی از معماری بد که آنقدر جلب توجه کرده‌اند که شهره اینترنت شده‌اند!

طراحی بد داریم تا طراحی بد. شاید پشت برخی از اینها اصلا طراحی‌ای هم در کار نبوده و همه چیز بداهه پیش رفته است یا حاصل اخنتلاف مهندس طراح داخلی و خارجی و کارفرمایی بوده که فکر می‌کرده همه چیز را می‌داند یا شاید هم دستور کارفرمایی بوده که…

ریز علی خواجوی فرنگی‌ها: چگونه کیت شلی یک قطار را نجات داد؟

در سال 1901، راه آهن شیکاگو و شمال غربی، پل جدیدی را بر روی رودخانه Des Moines در بون، آیووا، در آمریکا افتتاح کرد. این پل رسماً پل راه‌ بون نام گرفت، اما اما مردم محلی به سرعت به آن لقب پل‌های بالای کیت شلی را دادند، به یادبود بانوی قهرمان…

عکس‌های دلپذیر این سلبریتی‌ها با میدجرنی نسخه پنج و این دستور ایجاد شده که شما هم می‌توانید از آن…

تصور کنید که بخواهید عکس‌هایی از شمار قابل توجهی از سلبریتی‌ها داشته باشید که همه در حال انجام یک کار واحد هستند، آن هم در یک شرایط نوری یکسان.در شرایط عادی که نمی‌شود به همه‌شان دیکته کرد که ژست مورد نظر ما را بگیرند. اما هوش مصنوعی…

سازه‌ها و چیزهایی که حس مگالوفوبیای ما را به شدت تحریک می‌کنند – گالری عکس

مگالوفوبیا اصطلاحی است که برای توصیف ترس شدید و غیرمنطقی از اشیاء یا چیزهای بزرگ استفاده می‌شود. کلمه "مگالوفوبیا" از ترکیب دو کلمه یونانی "مگالو" به معنای بزرگ  و "فوبیا" که به معنی ترس یا بیزاری قوی است، گرفته شده است.افراد مبتلا به…

اگر این سلبریتی‌ها تا به امروز زنده بودند …

عوامل مختلفی روی طول عمر انسان‌ها تاثیر می‌گذارد. سبک زندگی، تعذیه سالم، ورزش، پیشگیری از بیماری‌ها، پرهیز از مصرف مواد، خواب و آسایش کافی، ژنتیک، هشیاری برای پیشگیری از حوادث.اما به هر حال طول عمر برخی از انسان‌ها کوتاه‌تر از امید به…
آگهی متنی در همه صفحات
14 نظرات
  1. مرتضی می گوید

    کاری ندارم به این داستان اپل و ساعت هوشمند و اینا

    تقریبا یه ساعته دارم موزیکایی که لینک داده بودین رو گوش می کنم. امروز روز بسیار بدی داشتم، تنها چیزی که امکان داشت جواب بده تو مغزم، کویین و مایکل جکسون و البته شجریان بود.

    تشکر صمیمانه می کنم ازتون.
    همیشه می خونم پستهاتونو، اما این بار یه چیزی فراتر از خوندن بود.

  2. علی می گوید

    روزی نیست که عنوان این پستو با خودم تکرار نکنم 😐
    نفهمیدم سایتی که معرفی کردید از بات کمک میگیره یا از بقیه کاربرا یا یه چیزیه مثل این:
    cleverbot.com

  3. bahar می گوید

    عالی بود! جایی که من الان ایستادم دقیقا همینجاست! خیلی وقته که مطمئن شدم برای ادامه دادن، به کیفیت ناب‌تری احتیاج دارم و چیزایی که باید باشه اینا نیست! ممنون بخاطر این پست. به خوبی و روشنی میشه فهمید که از دلتون بر اومده.

  4. Dexter می گوید

    دقیقا امروز داشتم به همین موضوعات فکر می کردم

  5. Aydin می گوید

    عالی بود

  6. محمد می گوید

    دکتر
    بزرگترین مشکل تمام این مشکلات اینه که می دونی در آینده اوضا خیلی بدتر می شه!
    این دردناکتر از خود مشکله!

    دکتر همه ی ماها درگیر نحوه ی راه اندازی کیبورد فارسی تو آی او اس ۸ ایم!
    اگر بشه راهکاری پیدا کرد خیلی خوبه!

    ممنون از مقاله خوبتون

  7. محمد می گوید

    راستی
    همین راستا اپل در ios8 کیبورد emoji رو اجباری کرده!
    یعنی از بین کیبورد هاتون نمی تونید پاکش کنید!

    دیگه ناچارا باید با توجه به شرایط فعلی و روابط فعلی کیبورد اموجی رو تحمل کنیم!

  8. علی می گوید

    این روزها شبکه های اجتماعی و گجت های یه جور روزمرگی متفاوتی رو بوجود آوردن که در عین حال که یه روزمرگی کسالت باره، اما هیجان خودش رو همچنان در کابرها ایجاد میکنه، این رو روزهایی که به روستا و یا جنگل میرم جدا از همه ابزار های تکنولوژی و حتی آنتن تلفن همراه ، اون بکر بودن حس خوب زندگی، اون معنا پیدا کردن روز و شب، اونجاست که میفهمم زیر پوسته زندگی شهری میتونیم چه چیزهای رو تجربه کنیم، اما انگار زندگی پر از تکنولوژی ما رو قرار دچار یه فراموشی از خودمون کرده

  9. عباس می گوید

    اصلاً نفهمیدم چی شد
    موضوع چی بود دکتر؟

  10. امین می گوید

    و جالبش اینجاست که اگه بخوای خودتو از این دلمشغولی ها جدا کنی مردم بهت میخندن…

  11. مسعود می گوید

    کار چشم‌ها فراتر از تماشاست، فراتر از زُل زدن و تفاخر به صفحات اَبَر«رتینا»ی گوشی‌های موبایل، کار دست‌ها فراتر از «تپ» کردن روی صفحات موبایل است، کار کیبوردهای فیزیکی و مجازی، فراتر از آپدیت‌های دروغین در شبکه‌های اجتماهی و اپ‌های پیامرسان است، کار گوشی‌های ما فراتر از گوش کردن به اخبار کسل‌کننده جنگ‌ها و درگیری‌هاست.

    این قسمت متن خیلی عالی بود
    ممنون

  12. محمد حسن می گوید

    سلام دکتر
    مطلب جالبی بود مخصوصا خیلی خوشحال میشم وقتی میبینم به چیزایی که من علاقه دارم خیلیا هم بهش توجه نشون میدن

  13. ایلا می گوید

    دردناک تر اینه که ما همه اینارو میدونیم ولی ازهم به کار خودمون ادامه میدیم.

  14. محسن می گوید

    مهم لذت بردن از زندگی هست. چه اشکالی داره که امروز مردم با رزلوشن موبایل ها یا وبگردی حال میکنن.
    احتمالا همین ها در اینده جزو نوستالژی های مردم میشه و حسرتشو میخورن

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.